jucarii sau explorare
Buna dimineata,
ce parere aveti despre scosul copiilor afara cu jucarii?..ma refer in genere la copii pana-n 3 anisori.
Eu am preferat sa nu ii duc jucarii afara, caci natura e plina de culori, forme, texturi, si am pereferat sa "observe" un gandacel, o pisica, o castana al carei invelis initial are tepi,o frunza care vara e verde, iar iarna ruginie s.a., decat sa stea intr-un loc cu o jucarie lipsita de viata...in plus, mai sunt parcurile, un leagan, un tobogan. Sunt atea de vazut si explorat.
imi amintesc ca atunci cand eram eu mica, nu ieseam cu jucarii si nici pe ceilalti copii nu-i vedeam cu asa ceva (exceptand mingiile, corzile, elasticile, rachete de tenis), nu pentru ca nu aveam, ci pentru ca parintii mi-au zis ca jucariile se tin in casa, are grija natura sa-mi ofere mijloace de jaoca.
Acum cateva zile, am ajuns intr-un parculet unde erau copii pana-n 3 ani, 5 la numar, parcul foarte mic, cativa aveau jucarii..nu va spun ce scandal a iesit de la jucariile acelea, iar bunicii si parintii incercau sa remedieze situatia, fara vreun final fericit.
Ce parere aveti despre scosul copiilor afara cu jucarii?..
Raspunsuri
oana_lex82 spune:
Ai perfecta dreptate, si eu gandesc exact ca tine, adica mi se pare ca jucaria nu mai are niciun farmec daca e folosita si afara si in casa, numai ca sunt multi parinti care , in exces de zel) aduc copilasilor lor si jucarii afara si atunci incepe "distractia"...incep sa se certe, bineinteles ca mereu jucaria vecinului e mai frumoasa si interesanta si sa te tii tipete si scandal...Eu asta-vara (Iustin avea 1 an) ca sa il pot tine in carut pana ajungeam in parc sau in alta destinatie,ii mai legam jucarii la carut...sa ma fereasca Dumnezeu daca inainte sa intru in parc nu dezlegam jucariile...Tot parcul era calare pe noi si sa te tii scandal..asa ca inainte sa intru in parc strangeam tot, le bagam intr-o sacosa si apoi ne distram in natura...Ce jucarie ii mai luam eu cu noi era o rotita pe care o impingea...mare distractie era cu aceea..asta pana si-au luat toti prietenii,..ca inainte era scandal ci cu aia..Anul asta suntem baieti mari...sa vedem ce anume mai cumparam..ma gandeam pt la vara la o masina cu pedale si telecomanda..dar cand ma gandesc la certuri..
alex_andra spune:
eu am scos-o mereu cu jucarii de gen: minge, jucarie care se impinge, carucior de papusi, jucarii de nisip.
Faptul ca a avut jucarii cu ea, nu a impiedicat-o sa priveasca cum cara furnicile mancare sau cum se plimba un carabus, sau sa admiram copacii, cu frunzele de diferite culori sau broscutele. Sau sa fie necajita ca un gandacel nu mai are un picior.
Sau sa ne facem coronite sin salcii, sau sa admiram pestii din lac.
Nu se exclud activitatile, una pe cealalta.
In cele 3-4 ore zilnice avea timp de toate. (pana in decembrie ce a trecut, ca iarna asta a iesit mai rar)
PS: jucariile nu sunt moarte in mainile copiilor. ele prind viata.
Acum, la 3 ani, iesim cu creta, trotineta si jucarii de nisip.
Ne plimbam, desenam si mergem la nisip, la bucatarioarele care se afla in parc si face mancare.
La plecare, se da un pic in leagan si in tobogan.
In curand sper sa iesim si cu rolele afara.
boticelina spune:
Cred ca perioada 1-3 ani e varsta "de aur" a jucariilor carate in parc. Eu mai iau inca jucarii cu noi daca nu uit sau nu venim in parc direct de la gradi. Pana la urma unde poti folosi mai spor galetusele si lopatelele daca nu in parc? Tu tii nisip in casa si faceti castele pe balcon? Deci sunt jucarii si jucarii. Si nu stiu voi, dar noi, copii fiind, ieseam cu presul in fata blocului si aduceam papusi, oale mici, farfuriute de papusi, aveam sacose intregi de "recuzita".
Anul asta inca n-am inceput iesitul de performanta in parc, inca e frig, sunt curioasa care vor fi accesoriile "de electie", eu sper sa fie bicicleta, dar ma astept si sa plimb gasca de dinozauri
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra eu am scos-o mereu cu jucarii de gen: minge, jucarie care se impinge, carucior de papusi, jucarii de nisip. Faptul ca a avut jucarii cu ea, nu a impiedicat-o sa priveasca cum cara furnicile mancare sau cum se plimba un carabus, sau sa admiram copacii, cu frunzele de diferite culori sau broscutele. Sau sa fie necajita ca un gandacel nu mai are un picior. Sau sa ne facem coronite sin salcii, sau sa admiram pestii din lac. Nu se exclud activitatile, una pe cealalta. In cele 3-4 ore zilnice avea timp de toate. (pana in decembrie ce a trecut, ca iarna asta a iesit mai rar) PS: jucariile nu sunt moarte in mainile copiilor. ele prind viata. Acum, la 3 ani, iesim cu creta, trotineta si jucarii de nisip. Ne plimbam, desenam si mergem la nisip, la bucatarioarele care se afla in parc si face mancare. La plecare, se da un pic in leagan si in tobogan. In curand sper sa iesim si cu rolele afara. BAZAR UMANITAR |
Si noi!
Alexandra Maria
14.12.2007
Angie.C spune:
nu contest utilizarea galetuselor si lopatelelor, a mingiilor, corzii, bicicletei, creta,recheta de tenis, insa sunt impotriva masinilor, dinozaurilor, jucariilor de plus,cutie muzicala cu nu stiu ce butoane cum am vayut eu si cum s-a intamplat in situatia povestita. eu la genul asta de jucarii ma refeream.
dana vio spune:
Noi iesim de obicei cu o prietena care are gemeni, cu 6luni mai mari decat Alex. Si sa ne fii vazut pe noi mamicile, pe la 21.00, cum cautam extraterestrii lui Alex la lumina telefoanelor.
Alexandra Maria
14.12.2007
anya spune:
Baietii mei isi faceu in nisip sosele pentru...masinute. Chestia cu castelul nu tinea la ei . Asa ca aveam nevoie si de masinute!
alex_andra spune:
PLusurile/papusile/dinozaurii/alte animale...sunt prietenii ei, pe care ii ia cu ea in parc, pentru diverse activitati.
Cand era micuta, pana intr-un an, parca, i-am luat si masinute, pentru ca se distra cum se miscau pe aleile mari din parc.
Sara_Maria spune:
Noi avem jucarii de exterior, tricicleta, o masinuta cu Mickey Mouse (prietenul ei), pe care o impinge ea cu piciorutele si care are si un mic port bagaj in care punem jucarii de nisip (galetuse, lopatele etc).
Foarte rar si-a mai luat cate o papusa sau plus si asta pentru ca vedea la alte fetite in parc carucior cu papusi si voia si ea. Eu am incercat sa ii schimb jucariile cand am mers afara... altfel ce farmec ar mai avea iesitul in parc, daca si acolo ne jucam cu aceleasi lucruri ca in casa..