Nu pot sa uit!
Raspunsuri - Pagina 3
Alizee spune:
Ilia, daca nu il mai iubesti, ce rost are sa astepti sfaturi miraculoase de la noi sau sa te superi cand nu iti place un raspuns ? Nu noi traim cu el in casa, nu noi avem copii cu el.
Asa cum te-ai despartit de primul sot, asa te vei desparti si de acesta, ramanandu-ti speranta ca iti vei intalni printul calare pe cal alb.
Copiii ce zic, ce vezi tu ca simt ? Le-ar fi mai bine cu voi separati ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Capacitatea de a te bucura de viata nu depinde de o terta persoana, ci de tine insati.
Spui ca el ti-a cerut iertare, dar tu nu il poti ierta si vrei inapoi timpul pierdut. Asta, practic, nu se poate; este o utopie.
Daca nu il iubesti, mai devreme sau mai tarziu, tot la despartire veti ajunge. Rareori o relatie care schioapata continuu, dureaza o viata, si daca dureaza, ambii au sufletul ranit.
Nepotrivirea nu are leac si nici cel mai bun sfat nu poate salva relatia.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
daniela_b spune:
Odata am ucis o vrabie
Am tras cu prastia-n ea si am lovit-o
Pe urma o zi
Si-o noapte intreaga
Am tot plins-o si am tot jelit-o
Nu m-a batut mama, nu m-a certat
In mina tineam o bucata de piine
Degeaba mi-a spus,
Degeaba mai plingi
Ce-ai omorit, omorit ramine
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
NoUserName spune:
Ilia, nu ti-am scris ca sa contribui la topicul tau, ci ca tu sa alegi din multitudinea de pareri pe cea care ti se potriveste cel mai bine.
Ti-am citit povestea. De fapt am citit toata sectiunea, inclusiv arhiva. Ca n-am retinut chiar tot, asta e alta poveste. Dar tu te-ai blocat asupra faptului ca sotul tau iti transmite ca "esti un nimic pentru el". Cum iti transmite asta? Prin "...Doi ani in care n-am mai fost certuri, in care mi-a sps de 1000 de ori cat de rau ii pare pt cat m-a ranit, cat ar vrea sa intoarca timpul sa faca lucrurile altfel, cat de rau ii pare ca le-a facut ra copiilor, etc..." (am citat din deschiderea topicului). E ceva ce-mi scapa in modul asta de transmitere a faptului ca "esti un nimic". Cat timp vrei sa-si ceara iertare? 10 ani? 100? poate 969? Sau nu e suficient sa-si ceara iertare? Dar ce sa faca? Cum sa-ti demonstreze ca inca ii mai pasa de tine? Te-ai gandit? Lui i-ai spus? Si, chiar daca i-ai spus, ceea ce face el pentru tine face cu placere sau din obligatie?
Sunt total de acord ca dupa o astfel de experienta nimic nu mai poate fi ca inainte. Ceea ce ti-am propus eu e un mod de a-ti petrece timpul intr-un mod mai placut pentru tine. Daca vrei sa tii cont de asta, ok, daca nu fa cum consideri. Dar fa ceva, orice in afara de a sta sa analizezi si sa-ti plangi de mila. Nu astepta sa te faca ceilalti sa te simti bine, s-ar putea ca prin ceea ce faci tu singura sa te ajuti sa depasesti momentul. Cu sotul si cu copii traiesti ani sau zeci de ani dar cu tine trebuie sa traiesti toata viata asa ca gandeste-te la ce ti-am spus mai devreme: ai grija si de tine.
Sdcristian, partea constructiva din replica ta unde e? Ca pe cea distructiva am vazut-o: eu nu inteleg femeile (de parca femeile sunt o specie aparte, nu tot oameni) iar Ilia n-are ce sa face pentru ca oricum nu-i va trece gustul amar. Toti putem sa-i scriem ca-i suntem alaturi, s-o mai periem putin pe ici pe colea si sa-i spunem ca ne asteptam sa ia decizia cea mai buna. E si asta important, dar e mai important sa faci ceva concret decat sa iei o expresie trista a fetei si sa spui doar" te inteleg perfect, iti sunt alaturi...". De exemplu poti s-o iei de mana si sa-i spui "in momentul asta te imbraci si mergem amandoua la colindat prin magazine doua ore". E adevarat, lucrurile nu se rezolva in felul asta, dar la finalul celor doua ore o sa vezi o Ilia diferita fata de cea pe care ai vazut-o la plecare.
sdcristian spune:
la plimbare as merge oricand cu ea, e una din persoanele mele preferate de pe forum. dar ar dura 7 ore sa ajung in bucuresti...
concret as vrea sa o ajut, dar nu inteleg cat de mare e prapastia din ea, at chin ii provoaca situatia, cate nopti nu doarme tot analizand, chiar daca el isi cere iertare de mii de ori
uneori faci atata rau ca toata viata nu se poate repara. uneori se poate repara.
de asta astept sa vad ce spune ilia, sa ne explice ea ce e in sufletul ei
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
sdcristian spune:
si poate ca o suparare la servici sau o depresie usoara se trateaza cu un shopping, sau un spa sau ceva, dar daca dupa atata timp te gandesti inca daca sa fii sau nu cu cel pe care odata l-ai ales sa fie tatal a 2 copii pt asta e nevoie de mult mai mult.
citeam acuma topicul iliei cu revenirea dupa infidelitate - acolo vedeam iertare, acceptare, trecerea unui obstacol si castig de experienta
ce s-a intamplat de atunci pana la situatia de acum nu stiu
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
pitzinuca spune:
Ilia eu nu cred ca mai poti face ceva. A murit ceva-ul care te facea sa il iubesti, sa il respecti. Nu cred ca mai dai 2 bani pe el. A fost prea dureros, a fost prea sub centura.
Poate ai putea trece peste asta in timp, dar nu cu el in casa. Cred ca e al naibii de greu ca mai sunt si 3 copii la mijloc. Dar tu nu esti omul care sa treaca peste ce simte, peste ce stie ca merita, tu esti omul care stie cat valoreaza si ce vrea. Asa ca...
saskia spune:
Ti-am citit subiectul celalalt si pot spune ca de atunci inca nu cred ca erai "pregatita" sa treci peste, unii pot (nu vorbesc din experienta, poate una adiacenta) dar daca dragoste nu mai este, nu stiu ce ati putea salva.
O casnicie de complezenta, ca sa fie, nu cred ca o sa reziste a la long.
Si la urma urmei nu trebuie sa te bagi intr-un tipar, aia au facut asa, ceilalti altcumva, vezi ce ti-ar place tie sa faci in continuare. In definitiv e viata ta.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NoUserName Dar tu te-ai blocat asupra faptului ca sotul tau iti transmite ca "esti un nimic pentru el". Cum iti transmite asta? Prin "...Doi ani in care n-am mai fost certuri, in care mi-a sps de 1000 de ori cat de rau ii pare pt cat m-a ranit, cat ar vrea sa intoarca timpul sa faca lucrurile altfel, cat de rau ii pare ca le-a facut ra copiilor, etc..." (am citat din deschiderea topicului). E ceva ce-mi scapa in modul asta de transmitere a faptului ca "esti un nimic". |
Am remarcat si eu contradictia asta ... poate nu poti uita pentru ca de fapt, ti-o fi spus el ca ii pare rau,s-o fi intors la tine dar din constrangere si nu din convingere si de aceea te trateaza ca pe un nimic. Sper din suflet sa gresesc ...
Daca gresesc, eu sunt 100% de acord cu NoUserName, cu tot ce a scris. Nu are sens sa te impiedici de trecut, pune aceasta greseala a lui pe lista dezamagirilor descoperite in cei X ani de casnicie, alaturi de "e dezordonat, e pisalog, este puturos, e imputzit, este laudaros in public, e penibil cand se cearta cu cineva ...etc" - chestii pe care atunci cand erai indragostita nu le-ai vazut. Lista asta o ai acolo, dai ochii peste cap cand o mai recitesti, te mai intrebi ce naiba ti-o fi placut la el cand l-ai luat si traiesti cu ea, este lista care masoara puterea ta de toleranta. Aceasta lista este contrabalansata de cei care au nevoie de voi impreuna - am citit ce a scris recent o mama singura si mi-a ramas in memorie "nu inteleg cum copilul meu poate sa-l iubeasca pe dobitocul de ta-su".
Si allinta ti-a mai dat un sfat bun - gaseste-ti bucuriile in tine, balanseaza-ti lipsa de echilibru din relatia cu partenerul in cea cu copiii, nu-ti construi fericirea pe baza relatiei cu el, micsoreaza-ti asteptarile in ceea ce-l priveste si atunci orice semnal pozitiv o sa vina ca o surpriza ... cu siguranta nu este relatia ideala, dar poate cu o asemenea atitudine, in timp, va veti regasi unul pe altul. Eu cred cu convingere ca aceeasi oameni care pareau ca nu mai rezoneaza la un moment dat, se pot regasi si reindragosti mai tarziu, dupa ce fiecare si-a urmat diverse vise penibile ale tineretii.
Aprilie spune:
Sint de acord cu NUN ; cea mai mare greseala - faptul ca a lasat-o sa stie (mentionez ca nu am citit arhiva, habar n-am ce s-a intimplat initial).
Si sfatul dat de el e pertinent - cind "nu mai poti", sau cind esti stresata,down, e bine sa faci ceva care sa te relaxeze ; o sedinta de shopping,un masaj,un voiaj la cosmetica,etc.
Depinde ce relaxeaza pe fiecare.Eu asa fac (stresul meu se datoreaza jobului).
Daca au impreuna 3 copii , nici un efort nu e prea mare pt a continua sa functioneze ca o familie !
Parere personala - da, se poate sa uiti si sa ierti o tradare.
Unora le ia mai mult, altora mai putin dar se poate.
Am o nedumerire : ilia spune ca are un job de invidiat (asta inseamna si multa munca, ore, dedicatie),ca urmeaza cursurile unei facultati (alte ore ,de studiu,de pregatire).
Asta pe linga cei 3 copii, gospodarie.
Ma intreb cind mai are timp sa faca orice altceva ?!
Adica sa aiba timp pt sufletul ei, pt un hobby, pt o relaxare.
Ca sa nu mai spun nimic despre timpul dedicat sotului/relatiei.
Oricum, am sentimentul, cumva, ca el e la coada liste, nu-i asa ?
Parerea mea - incearca sa iesi din a trai in trecut si priveste cu incredere si speranta spre viitor .
Dumnezeu sa-ti ajute , sa te mingiie si sa te calauzeasca.