Pufi de Ian-Feb 2010 (73) - LMA Alicredo !

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Buna dimineata,

Va multumesc tuturor pentru sustinere . Cumnatul meu este mai bine, a iesit de la terapie intensiva, e "imobilizat" la pat ca organele traumatizate sa se refaca. Oricum e spre bine si asta poate numai sa ne bucure , eu m-am gandit f mult la soacra-mea ca ea sufera cumplit ca nu e langa el(Dastefa nu aveau cum sa mearga la el pt ca nu avea voie la vizite fiind la terapie intensiva,plus ca politica spitalului am inteles ca e cu cat mai putine vizite; este langa el un prieten pe post de translator, ca cumnatul meu nu cunoaste germana)

spun si eu cu intarziere La multi ani Alicredo , Sa fii mereu fericita si sa ai parte de tot ce e mai bun in viata

Loredana imi pare rau ca iar ati trecut prin raceli , saracuta Lara; e bine ca totusi nu a fost bacterian, si sper sa nu mai aiba deloc probleme. Si aici gradinita ajunge la £800 chiar si pana la £1500 pt program lung ; de aceea aici in Uk multe mamici numai lucreaza ci prefera sa stea acasa cu copii(mai ales cele care au mai multi copii); chiar de curand se facuse o statistica cum ca in ultimii 5 ani f multe femei au demisionat pt a avea grija de copii pt ca costurile pt o bona/gradinita ajung sa fie cat salariul pe o luna (aici se refereau cam la minimul pe economie,cam £800)

Noua ne-a placut tare mult o gradinita montessori , dar ei au program numai pana la 14.45 (cam dificil pt doi parinti care lucreaza de la 9-17.30 si fara nici un alt sprijin-bunici,rude)

Dece multumesc de cafeluta

Nyny stim ca nu e lapte si miere peste tot, ca aia ar insemna sa fie perfectiune si de fapt nebunie(parca asa am citit intr-o carte ca a fi perfect=a fi nebun, a trai intr-o lume utopica) , mie, personal, asta imi place la tine ca in ciuda micilor(marilor depinde de caz) conflicte reusesti sa fii echilibrata , sa gasesti partea pozitiva a lucrurilor;ca pana la urma cu perioada asta nu se stie daca ne vom mai intalni iar eu cred ca nici cea mai mare diploma pe care ar obtine-o fetita mea nu mi-ar aduce satisfactia si implinirea care o simt acum

Alicredo tare imi place de tine, cum le impaci tu pe toate , casa , servici, copil si petreceri

O zi linistita si fara evenimente neplacute sa aveti, sanatate sa fie ca asta e cea mai importanta

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Seara buna!

Inainte de toate,Simply,sunt cu gandul la tine,Doamne ajuta!Tine-ne la curent,mai aveti vesti?

Si la multi ani,Alicredo,sa fii sanatoasa si fericita!

Iaca mai scriem si noi,ratacitele,cateva randuri...Nu am scris de muuuulta vreme,dar de citit am citit,si am fost tot pe-aproape,dar mai dupa perdea,asa...

Eram pe punctul de a o duce pe Lara la gradinita,insa o noua bronsita ne-a anulat toate planurile...Sa va explic mai pe larg:aici in Germania,gradinita,daca vrei sa ti-o finantezi singur,e extrem de scumpa,vreo 8-900 €...Partea minunata e insa ca statul german subventioneaza gradinita in proportie de 60 pana la 99 %,in functie de venituri...Singura conditie e sa fii ocupat,adica ambii parinti sa lucreze sau sa frecventeze vreun curs de calificare sau de limba...si asa m-am hotarat sa fac cateva saptamani de germana,sa o pot duce la gradi si in timpul asta sa imi imbunatatesc si limba si sa imi caut si ceva job...

Ei,exact cu o zi inainte de intalnirea cu directoarea gradinitei,am mers din nou la spital cu Lara,bronsita obstructiva,mai urata decat data trecuta,dar mai scurta ca durata,am stat doar 2 zile in spital si am continuat apoi tratamentul acasa...A fost tare urat,era si mai moale decat data trecuta,nu reusea sa stea nici in fundEra ca o carpa

Si acum luam totul de la capat,ca a trebuit sa renuntam la tot...Ei,important e ca Lara e bineSper sa mai gasim loc la vreo gradinita....

Nu pot sa raspund nominal,imi e prea greu...Felicit toti pufii care au facut progrese,bravo lor...La noi acum e o perioada de cantari..Canta Lara mea zi de vara pana-n seara

Va pup!

Lara

multa sanatate Larei si mult succes la gradi!
de info, ne-au fost utile! si noi bronsita cu tuse cu febra... si zici ca nu e contagioasa? ce i-au facut la spital?

si noi de ce nu facem analize cand suntem bolnavi? tu mergi direct la spital sau aveti si voi un medic de familie care va da trimitere la spital???

Mergi la inceput

lore, simply, acolo nu aveti gradinite de stat? (inteleg ca sunt subventionate, dar totusi ar trebuie sa fie si un sistem de gradi de stat unde plata sa fie acceptabila pentru majoritatea familiilor...) oricum mi se par sumele astronomice... si discriminatorii! si nedrepte pentru femeile care vor totusi sa munceasca nu sa stea acasa cu copiii cu deceniile... (ca dupa ce termini ciclul gradi cu 2-3 copii, ce calificari si ce experienta mai ai??? si cine te mai angajeaza?)

si noi care credeam ca numai romanica e o floare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Neatza fete dragi!

Lore, Nyny ma bucur sa va citesc, imi era dor de voi!

Simply ma bucur tare mult pt cumnatul tau, sa se refaca cat mai repede!

Micki si Mara va merge tot la program scurt (cu tot cu masa de pranz, sa scap eu de-o grija ). Diferenta dintre programul scurt si cel lung consta in dormit, gustarica si joaca. Cel putin eu asa stiu, de aceea diferenta de taxa intre cele doua programe nu este mare.

Noi azi avem mult parc in program, abia asteptam sa vina caldura, sa iesim afara cu cositele in vant.:D

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Neatza si sarumana de cofee Dece.

off.. Simply Doamne ajuta in continuare, ce ma bucur de vestile bune. Refacere cat mai rapida cumnatului tau.

Mire plimbare placuta azi.

_

Mami de kinderi tazmanieni

Mergi la inceput

program scurt vs program lung, taxele la unele gradinite difera putin la altele mai mult... la gradi montessori din cartierul nostru programul scurt e 600 lei, cel lung 1000 lei... la gradi la care mergem programul scurt e 1000 lei si cel lung e 1150 lei, deci prea mica diferenta, desi e o diferenta de 6 ore... nu prea-mi explic, dar cred ca e mai degraba marketing decat estimare reala de costuri ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

program scurt vs program lung, taxele la unele gradinite difera putin la altele mai mult... la gradi montessori din cartierul nostru programul scurt e 600 lei, cel lung 1000 lei... la gradi la care mergem programul scurt e 1000 lei si cel lung e 1150 lei, deci prea mica diferenta, desi e o diferenta de 6 ore... nu prea-mi explic, dar cred ca e mai degraba marketing decat estimare reala de costuri ...

Life is good!

E, la gradi de stat nu se plateste nimic. Mananca acasa dimineata, ii pun pachetel cu gustarea de la ora 10, o sticla cu apa .. si mai imi vine si cu cornul si laptele/iaurtul in gentuta.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Citat:

Life is good!

E, la gradi de stat nu se plateste nimic. Mananca acasa dimineata, ii pun pachetel cu gustarea de la ora 10, o sticla cu apa .. si mai imi vine si cu cornul si laptele/iaurtul in gentuta.

_

Mereu m-am intrebat daca laptele si cornul sunt de calitate sau este mai mult o varianta cheap.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Citat:

Life is good!

_

Mereu m-am intrebat daca laptele si cornul sunt de calitate sau este mai mult o varianta cheap.

La fel am crezut si eu dar nu e asa.. laptele este ladorna uht, il folosesc la gris cu lapte, clatite, prajituri... iaurtul este Danone natural. Cornul nu prea il dau pt ca mi se pare cam tare (vechi) dar asa e bunicel la gust, sau mai primesc in loc de corn.. pungi mici cu biscuiti petit beure, la fel ca cei din comert .

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Atlantique sa iasa super faina camera piticului si sa se bucure de ea si voi de a voastra

Dana

Ruxita aici gradinitile sunt particulare iar statul da subventii celor cu venit mic, iar de la 3 anisori au doar 3 ore gratuit(vrei mai mult platesti,sau vrei mai devreme de 3 anisori iar platesti)

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput