Pufi de Ian-Feb 2010 (73) - LMA Alicredo !

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Am trimis ceva pe mail

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

program scurt vs program lung, taxele la unele gradinite difera putin la altele mai mult... la gradi montessori din cartierul nostru programul scurt e 600 lei, cel lung 1000 lei... la gradi la care mergem programul scurt e 1000 lei si cel lung e 1150 lei, deci prea mica diferenta, desi e o diferenta de 6 ore... nu prea-mi explic, dar cred ca e mai degraba marketing decat estimare reala de costuri ...

E, la gradi de stat nu se plateste nimic. Mananca acasa dimineata, ii pun pachetel cu gustarea de la ora 10, o sticla cu apa .. si mai imi vine si cu cornul si laptele/iaurtul in gentuta.

_

Mami de kinderi tazmanieni

ma tot intrebam pe cine avantajeaza programul scurt... ca mi se pare aiurea... sa duci copilul 4 ore, deranj numai cat il duci si aduci, dupa care nu poti face mai nimic, nici sa te angajezi, nici sa stai acasa... vecina mea de la fostul apart isi ducea copilul la program scurt, lucra doar sotul ei si se descurcau greu cu banii, tocmai pentru ca ea nu lucra si toata ziua se ocupa de copii, du copilu, adu copilu, da-i mancare lu ala micu ca vine flamand de la gradi, s.a.m.d.

de ce sa-ti dai copilul la program scurt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:

Citat:

Citat:

program scurt vs program lung, taxele la unele gradinite difera putin la altele mai mult... la gradi montessori din cartierul nostru programul scurt e 600 lei, cel lung 1000 lei... la gradi la care mergem programul scurt e 1000 lei si cel lung e 1150 lei, deci prea mica diferenta, desi e o diferenta de 6 ore... nu prea-mi explic, dar cred ca e mai degraba marketing decat estimare reala de costuri ...

Life is good!

E, la gradi de stat nu se plateste nimic. Mananca acasa dimineata, ii pun pachetel cu gustarea de la ora 10, o sticla cu apa .. si mai imi vine si cu cornul si laptele/iaurtul in gentuta.

_

ma tot intrebam pe cine avantajeaza programul scurt... ca mi se pare aiurea... sa duci copilul 4 ore, deranj numai cat il duci si aduci, dupa care nu poti face mai nimic, nici sa te angajezi, nici sa stai acasa... vecina mea de la fostul apart isi ducea copilul la program scurt, lucra doar sotul ei si se descurcau greu cu banii, tocmai pentru ca ea nu lucra si toata ziua se ocupa de copii, du copilu, adu copilu, da-i mancare lu ala micu ca vine flamand de la gradi, s.a.m.d.

Life is good!

Prima motivatie care imi vine in minte e ca acasa mananca mai sanatos, stii ce ii dai....
Apoi pentru ca i se face o educatie mai buna copilului acasa, de catre mama, separarea asta pana la 6 seara, sau vazutul cu parintii 2-3 ore pe zi eu nu o vad cu ochi buni pe termen lung.
Desi asa ne traim viata, eu inclusiv. Cred ca pe termen lung nu o sa am o relatie super buna cu Dani tocmai pt ca ne vedem doar cateva ore pe zi. Ce educatie pot eu sa ii fac de la 6 la 9 si in uichend?
E un mare dezavantaj societatea in care traim si care obliga ambii parinti sa lucreze (pt supravietuire) si instrainarea copiilor.
Daca as avea sansa as opta pt un part time......dar na, m-a trimis mama la invatatura si acum nu mai pot sta acasa
E cu dus intors si nivelul asta de trai si societatea in care traim. Ne instrainam unii de altii....vorbim la telefon si ne urmarim copilul pe camere video in timp ce alte femei ii alina/pupa/culca/educa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Ziua buna!

Simply,nu o fi cumva cumnatul tau aici la mine,in Hamburg?Ca zici ca e in Germania,stiu ca e mare Germania,dar na,poate l-as putea ajuta cu ceva...Ma bucur ca ai scris,m-am tot gandit...Doamne ajuta!Sa-mi zici daca e....

Ruxita,normal se merge la doctor,dar cum programul la doctor e limitat,uneori se imbolnaveste in afara orelor de program,si daca iti pare suficient de serios ca sa nu mai poti astepta pana e medicul la cabinet,mergi la spital...Noi am fost initial la spital duminica noaptea ca respira greu...acolo a fost o doctorita la urgenta care zicea sa incercam totusi sa o tratam acasa,ne-a dat medicamente,era inca cu saturatia de oxigen buna,in limite normale...Ei,peste noapte s-a agravat,dimineata devreme ne-am dus la medicul ei si de acolo ne-au trimis cu salvarea la spital,ca sa primeasca deja oxigen,coborase deja sub limita,era pe la 86%...Analize de sange au facut mereu in spital,sa vada daca e nevoie de antibiotic sau perfuzie...Aici sunt foarte stricti cu antibioticele,se dau foarte,foarte putin...Aa,si intrebai de tratament,a primit doar pufuri,salbutamol si atrovent,sau ventolin,si vreo cateva doze de cortizon prin perfuzie,atat...A,si picaturi de nas

In ceea ce priveste gradinita,nu e deloc discriminator,mi se pare foarte,foarte corect...Suma aceea de 8-900 de euro o platesti tu,ca parinte,doar daca dai copilul acolo si tu stai acasa,daca lucrezi sau,si mai mult,faci vreun curs de limba (integrare) sau de calificare,orice,primesti subventie...Spre exemplu,gradinita pe care o gasisem costa 900 de euro pentru 30 de ore pe saptamana,din care eu as fi platit 31€,deci era aproape integral subventionat...Maximum platit de parinti e 300€,asta platesc cei cu venituri mari de tot,dar e limitat la atat...Doar daca stai acasa si nu ai nici o ocupatie nu primesti subventia asta...In functie de programul tau,primesti subventia pentru un nr de ore pe zi...eu as fi avut 3 ore pe zi de curs,cu drumurile la si de la curs (se calculeaza si astea) am primit 6 ore pe zi de subventie,pentru ca au considerat si somnul Larei de pranz....Iar aici,gradinitele sunt aproape toate particulare si toate lucreaza in acelasi sistem,la fel e si la doctori,cabinetele sunt toate particulare si asigurarea este valabila peste tot...

M-am intins cat o placinta,dar,si dupa aproape cinci ani de Germania,nu contenesc sa ma minunez cat de bine e pus totul la punct,sper ca nu sunt patetica,dar multumesc cerului si pamantului ca ma pot bucura de conditiile astea de viata...Si imi pare rau ca nu pot exista peste tot conditiile acestea,asa ar fi normal...

Va multumesc pentru urari,Mire,Nyny,Atlantique,Simply,Ruxi,va pupam cu tot dragul,oi fi uitat pe cineva?Scuze daca e asa,fara intentie!

Sa aveti o zi minunata!Si o saptamana asisderea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Life is good!

_

Life is good!

Da, e mai comod programul lung mai ales pentru parintii care muncesc de dimineata pana seara dar asa cum spuneam ii spuneam si lui Micki azi-noapte ... Mara mea e cam sclifosita la mancare si prefer sa-i fac acasa ce stiu sigur ca mananca, doarme acasa in patul ei, in liniste (altfel daca simte miscare in jurul ei e in picioare), se trezeste cand vrea, plus ca programul meu e foarte flexibil.. nu ma incurca cu nimic sa ma reped la 12 sa o iau de la gradi, sa le dau sa manance, sa-i bag la culcare... dupa care sa ma reped inapoi la serv (daca mai e nevoie de mine pe acolo). Acasa e tot timpul cineva care sa se ocupe de ei... in cazul meu mi se pare cea mai buna varianata. Am si spus ca daca eram nevoita sa stau 8 ore/zi (sau mai mult) la serv si nu aveam cu cine sa-i las probabil ca tot la cresa/progr lung ajungeam.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

Citat:

Citat:

_

Prima motivatie care imi vine in minte e ca acasa mananca mai sanatos, stii ce ii dai....
Apoi pentru ca i se face o educatie mai buna copilului acasa, de catre mama, separarea asta pana la 6 seara, sau vazutul cu parintii 2-3 ore pe zi eu nu o vad cu ochi buni pe termen lung.
Desi asa ne traim viata, eu inclusiv. Cred ca pe termen lung nu o sa am o relatie super buna cu Dani tocmai pt ca ne vedem doar cateva ore pe zi. Ce educatie pot eu sa ii fac de la 6 la 9 si in uichend?
E un mare dezavantaj societatea in care traim si care obliga ambii parinti sa lucreze (pt supravietuire) si instrainarea copiilor.
Daca as avea sansa as opta pt un part time......dar na, m-a trimis mama la invatatura si acum nu mai pot sta acasa
E cu dus intors si nivelul asta de trai si societatea in care traim. Ne instrainam unii de altii....vorbim la telefon si ne urmarim copilul pe camere video in timp ce alte femei ii alina/pupa/culca/educa.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

asta da! o sun dimineata pe educatoare s-o intreb de copilul meu si imi povesteste de copilul ei care e cu febra 40 de cateva zile si nu stie care e cauza... si saraca si-a lasat copilul acasa ca sa mearga la servici ca sa aiba grija de copilul meu care poate sa faca febra...

cand e de stat acasa, stau asa cam in dunga... si acu ce pisica fac cu el? (sa ma frece la melodie all day long parca nu mai am rabdare)...

in alta ordine de idei, nu mi se pare o idee prea grozava sa fii casnica... oricat de minunat ar fi sa tot nasti si sa cresti copii... nu si casnica full-time... all the time...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
in alta ordine de idei, nu mi se pare o idee prea grozava sa fii casnica... oricat de minunat ar fi sa tot nasti si sa cresti copii... nu si casnica full-time... all the time...

Life is good!

Ideal ar fi sa ai bani si sa stai acasa de placere
Eu visez ca as merge la sala dimineata, dupa ce duc copilul la scoala, apoi as face cumparaturi pt masa, apoi copil, lectii....seara bona pt iesirile ocazionale la restaurant.
Intre timp....carti, goblen, sport, socializare, poate voluntariat.....as scrie....
Pare frumos, dar nu stiu daca pe termen lung nu as fi frustrata....habar nu am....fanteziile sunt frumoase atat timp cat raman fantezii....(cele sexuale included).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:

Citat:

Life is good!

Eu visez ca as merge la sala dimineata, dupa ce duc copilul la scoala, apoi as face cumparaturi pt masa, apoi copil, lectii....seara bona pt iesirile ocazionale la restaurant.
Intre timp....carti, goblen, sport, socializare, poate voluntariat.....as scrie....
Pare frumos, dar nu stiu daca pe termen lung nu as fi frustrata....habar nu am....fanteziile sunt frumoase atat timp cat raman fantezii....(cele sexuale included).

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Ma bag si eu....

Mie mi-ar placea sa merg la un job part time din care sa castig foarte mult , sa am timp sa merg si la sala si cu copilul in parc si la un suc cu fetele. [dreaming...]

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

mie mi-ar place sa merg la tot felul de cursuri... ikebana, design interior, gradinarit, bucatarit, croitorie, limbi straine, terapii naturiste, masaj, yoga, sarit cu parasuta/zburat cu parapanta, fitness, tango, cosmetica si machiaj, spa, dezvoltare personala, NLP, teatru, jurnalism, s.a.m.d.

clar nu mi-ar fi displacut un sotz cu bani...

asa, mi-am mai amintit... pian (mi-as cumpara un pian mare cu coada si mi-as gasi o profa buna de conservator cu care sa-mi fac un repertoriu bogat si interesant), mi-as dedica 3 ore pe zi numai cantatului la pian...

si sa nu uit ca as vrea timp si pentru creatie ... vreau o masina de cusut si una de tricotat... si in prima faza m-as plimba prin magazine si as copia modele dragute...

dar nu asta inseamna sa fii casnica, nu?

fantezam noi, dar fantezam degeaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Life is good!

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

mie mi-ar place sa merg la tot felul de cursuri... ikebana, design interior, gradinarit, bucatarit, croitorie, limbi straine, terapii naturiste, masaj, yoga, sarit cu parasuta/zburat cu parapanta, fitness, tango, cosmetica si machiaj, spa, dezvoltare personala, NLP, teatru, jurnalism, s.a.m.d.

clar nu mi-ar fi displacut un sotz cu bani...

asa, mi-am mai amintit... pian (mi-as cumpara un pian mare cu coada si mi-as gasi o profa buna de conservator cu care sa-mi fac un repertoriu bogat si interesant), mi-as dedica 3 ore pe zi numai cantatului la pian...

si sa nu uit ca as vrea timp si pentru creatie ... vreau o masina de cusut si una de tricotat... si in prima faza m-as plimba prin magazine si as copia modele dragute...

dar nu asta inseamna sa fii casnica, nu?

fantezam noi, dar fantezam degeaba...

Life is good!

vai ce frumos suna
da revenind de unde am plecat tot la program lung iti dai cupilu la gradi
legat de gradi-Daria a mers doar la program lung pt ca e foarte departe de casa gradi a ei si nu m-as fi descurcat deloc
varianta cu program scurt e ideala pt cei care au la dispozitie in permanenta o bona/bunica.Si este chiar de recomandat pt cei cu probleme cu somnul sau mancarea
Daria doarme bine #537;la gradi dar finutul meu nu doarme deloc(nici acasa de altfel) si pt el e un chin si o piederede vreme statul dupaamiaza acolo.Dar cum parintii nu au alta posibilitate merg asa inainte
pt micki-e cred cea mai buna varianta gradi cu progr scurt(de stat daca nu va permiteti una particulara mai ales ca aveti de dat bani si bonei) si bona

Mergi la inceput