Strengari 46 - Hai Dana! Hai Tala!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Magdalena ma bucur tare mult ca ai astfel de sentimente minunate si esti pozitiva.
Monna multumim de precizari , pisu non stop zici! am inteles.
Tala abia astept sa fiu in locul tau si sa mai am doar cateva ore pana la marea intalnire . Mult curaj si asteptam vesti bune si poze!!
Bia imi pare rau de situatie, sper din suflet sa afli cauza si sa se rezolve cat mai repede sa te poti odihni si tu.
O mamica imi povestea ca fetita ei plangea foarte mult si mai ales dupa masa, abia dupa 6 saptamani si-au dat seama ca era de la LP era alergen pt copil sau ceva de genul asta. Cand au schimbat laptele situatia s-a rezolvat.
Dana o sa iasa si Gaza pe undeva, abia asteptam!

Oana, Lelu ce mai fac fetitele voastre? cum va descurcati?

Cristina 35+ Karina, fetita noastra draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bia_Mi

Dara spre uimirea mea nu am nimic la sani,dar cand trage ea insetata asa ma ustura si ma dor de mor...Imi este mai usor sa ma mulg,mult mai usor. Dar o sa incerc sa o pun iar la san...de maine.
Monica sa inteleg ca si pe tine te chinuie Cezar?! Offf... sper sa avem nopti linistite,ti-am zis ca eu ii bag uscatorul de par si o ia somnul imediat. Zgomotul o adoarme subit...poti sa incerci. Pup

Mami de Rebe!

Durerea aia ca o usturime, sau cum o simti tu e de la reflexul de ejectie. E normal ca reflexul sa fie mai puternic cand e bebe la san. El stimuleaza hormonal corpul tau( el- fetita)
Cat despre muls, e o alegere... dar e crunt de greu pe termen lung.
OMS recomanda alaptare pana la 2 ani sau dupa... Te vezi stand cu pompa pe sani atat timp? Daca da, ok.
Daca bebe la san il poti pune si la plimbare, si in vizita, sa scoti pompa pe acolo e mai greu. E greu de sarit o masa la san ca risti dureri marisoare si, in plus, probabil vor curge ( nu e neaparat sa curga, dar 6 ore in primele luni e extrem extrem de mult si daca sari o masa scade lactaita)
Alaptarea inseamna libertate de miscare si comoditate
Poti incepe de acum sa o alaptezi cu atat mai mult cu cat noaptea doarme. Poti incerca sa o asezi langa tine in pat si sa-i dai din acea pozitie sa suga.

Mergi la inceput

aredwynn, motivul pentru care sanii par mai plini noaptea este pentru ca prolactina, hormon responsabil; cu producerea laptelui se produce in cantitate mai mare noaptea. De aceea e bine sa alaptam si noaptea la cerere, sa nu sarim mese si sa nu le inlocuim cu apa( unii pediatri asa recomanda apoi ne spun ca laptele nostru e prost si de aia nu cresc in greutate copiii. in relaitate ei nu cresc pentru ca nu primesc tot laptele de care au nevoie si sunt pacaliti cu apa).
Continua sa alaptezi la cere si renunta la cantar.
Cantarul e inselator: bebe mananca diferit la fiecare masa si diferit de la o zi la alta. hanutele cantaresc diferit. Bebe va avea o greutate daca a papat si nu a urinat si alta dupa ce urineaza sau are scaun.
uneori bebeii stau la san doar de sete, iau cateva guri si mananca peste 15-30 minute.
Cantarul nu ajuta cu nimic la un bebe sanatos. daca vrei neaparat sa cantaresti evita sa o faci mai devreme de 1 luna( nicidecum la fiecare masa)
Unii bebelusi iau in greutate putin 3 saptamani la rand si apoi brusc iau intr-o saptamana mai mult decat in ultimele 3 ( spun 3 generic... pot fi 4 , pot fi 2... e o cifra nu o regula)
Unii bebelusi nu cresc pentru o perioada in greutate dar se lungesc . Cresterea trebuie privita in ansamblu: greutate, lungime, perimetru torece, perimetru cranian.

Mergi la inceput

eu nu reusesc sa va citesc pe fiecare. Am 2 copii mici, incerc sa termin lucrul pentru acreditare, mai am grija si de casa... E posibil sa va sar, sau sa-mi propun sa va raspund mai tarziu si sa uit.
imi pare tare rau daca se intampla asa... dar chiar nu reusesc
Daca simtiti nevoia sa vorbim incercati pe grup ( acolo reusesc sa urmaresc mai atenta), pe privat aici pe forrum, pe privat pe FB, sau, chiar la telefon raspund, atunci cand am timp ( am nr pe FB)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabrielarusu

buna fetelor
revin si eu dupa o absenta de cateva zile, a mea pitica vad ca nu are colici , face caca cam la fiecare masa, trage parturi mama mama, dr. pediatru mi-a recomandat sa ii dau preventiv infacol pt colici , de supt nu vrea sa suga la san deloc sta cu tata in gura si nu suge nimic, ma mulg cu pompita si scot la fiecare 3 ore cam 90 ml lapte in 15 minute pe care il pun in biberon si care il papa lacoma, in primele zile de dupa cezariana nu am avut lapte si cei din maternitate ia bagat formula si din cauza asta pitica nu vrea tata, sa invatat la bibeeron si asta e nasol, dar ce sa fac ma mulg si ii dau papa fetitei.

Fetelor ma puteti ajuta cu un sfat, pitica mea de cateva zile are un horcait din cauza mucilor e ca si cand ar vaea ceva in gat , dar pe care ii aspir foarte des si scoatem ceva mucisori, temperatura nu are i-am lauat de dim si avea 36.7, nu stiu ce sa fac sa sun pe pediatru sau sa mai stau pana maine?

apropo, bebeii vostri dupa fiecare masa scoate aerul din stomacel? stau si cate 20 minute cu ea sa ragaie cand vrea scaote areul cand nu vrea nu-l scoate, oare sa fie asta o alta problema?

mamica de Maria Elisa

Incearca sa o pui la san. Inca mai e timp. Daca vrei si perseverezi veti reusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Da Irina cred ca am nevoie de asa ceva,numai k in restul casei nu am aceeasi temperatura k in camera ei.
Ionela cred ca am scris eu gresit...Rebe nu plange knd ii dau san,in momentul ala mananca si da sa adoarma,in schimb incepe sa planga cam la 30 min dupa ce mananca si ii dau iar sa manance si iar mananca si deasta zic eu ca poate ea nu se satura la san ca nu stie sa traga,sau din diferite motive. Eu de ieri am inceput sa-i dau lapte praf,asta pt ca dupa fiecare masa la san ea incepe sa planga,iar daca o apropii de obrazul meu cauta tatica,deci inca ii e foame si dr a zis ca inseamna ca nu se satura ea si sa ii dau completare. Exact asa faceam noaptea,o luam langa mine si ii dadeam din pozitia culcat sa pape.
Cris eu cred ca ii place si LP pt ca mananca f mult si d'ala in jur de 80ml.
Acum vreau sa va intreb in legatura cu baita...Knd ii fac baita combin apa data in fiert cu apa de la robinet(e bine asa?) sau pot sa folosesc doar apa de la robinet? Apoi dupa baita o infas in 2 scutece si la 2 ore o desfas si o schimb in hainute(e bine?) sau tre sa o las infasata pana dimineata,iar dimineata sa o schimb?
Ionela ms f mult pt sfaturi, ma ajuta sincer.Maine intru pe FB.
Acum doarme printesa spre bucuria mea, ma duc sa o schimb si ne bagam aman2 la somn(sper).
V-a spus dr sa ii dati vitamina D3?
Cam multe intrebari,nu? Sper sa nu va deranjez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_30 spune:

Ce frumos ai scris, Magdalena! Ma bucur foarte mult pentru tine! Of, nu mai am rabdare nici eu, ma gandeam ca am sa fiu ca sora mea si am sa nasc cu mai mult de 2 saptamani mai devreme, dar se pare ca nu e asa. nici un semn inca!

Dana, sper sa nu mai astepti mult si sa-ti tii in brate Gaza.
Tala nici tu nu mai ai mult, nastere usoara si sa te refaci repede!

pe toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Ionelamaria, jos palaria pt tine, ca te-ai "bagat" sa ne ajuti, printre 2 copii mici, acreditare si ingrijrea casei. Eu bag la cap tot ce zici, desi sunt la al doilea copil. La primul nu am avut probleme mari cu alaptarea, asa ca nu as sti sa le rezolv daca apar la al doilea. Asa ca nu voi ezita sa te contactez direct pe fb daca voi avea nevoie

Irina, 36+ cu Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bia_Mi

Da Irina cred ca am nevoie de asa ceva,numai k in restul casei nu am aceeasi temperatura k in camera ei.
Ionela cred ca am scris eu gresit...Rebe nu plange knd ii dau san,in momentul ala mananca si da sa adoarma,in schimb incepe sa planga cam la 30 min dupa ce mananca si ii dau iar sa manance si iar mananca si deasta zic eu ca poate ea nu se satura la san ca nu stie sa traga,sau din diferite motive. Eu de ieri am inceput sa-i dau lapte praf,asta pt ca dupa fiecare masa la san ea incepe sa planga,iar daca o apropii de obrazul meu cauta tatica,deci inca ii e foame si dr a zis ca inseamna ca nu se satura ea si sa ii dau completare. Exact asa faceam noaptea,o luam langa mine si ii dadeam din pozitia culcat sa pape.
Cris eu cred ca ii place si LP pt ca mananca f mult si d'ala in jur de 80ml.
Acum vreau sa va intreb in legatura cu baita...Knd ii fac baita combin apa data in fiert cu apa de la robinet(e bine asa?) sau pot sa folosesc doar apa de la robinet? Apoi dupa baita o infas in 2 scutece si la 2 ore o desfas si o schimb in hainute(e bine?) sau tre sa o las infasata pana dimineata,iar dimineata sa o schimb?
Ionela ms f mult pt sfaturi, ma ajuta sincer.Maine intru pe FB.
Acum doarme printesa spre bucuria mea, ma duc sa o schimb si ne bagam aman2 la somn(sper).
V-a spus dr sa ii dati vitamina D3?
Cam multe intrebari,nu? Sper sa nu va deranjez.

Mami de Rebe!

Bia, inteleg ca nu esti ok cu alaptarea la jumatate de ora. Pai asta nu inseamna ca nu ai lapte. Cu cat o pui mai des cu atat va creste cantitatea de lapte din san si incet incet va rari mesele.
La nici o luna nu e prea des la 30 minute
Medici nostri nu au competente in alaptare. Sunt cativa pe la noi cu IBCLC, adica certificat de consultant. Numai acestia stiu. ceilalti au foarte putine cunostinte desptre alaptare. medicul meu pediatru e un medic excelent. Are sute de copii in grija si ii si cunoaste pe fiecare. Bine cotata, dar fara ceritificat . Ei, mi-a spsu atatea prostii despre alaptare ca m-a uimit. orice stie femeia asta numai despre alaptare nu. Imi spusese ca alaptarea mai des de 2 ore da colici., ca sa-i dau ceai indulcit, si inca zeci de prostii.
Acum ma intreaba ea pe mine ... As vrea sa cred ca macar se abtine sa mai spuna prostii altot mamici.
In concluzie: daca gasesti medic ceritificat in alaptare urmeaza-i sfatul, daca nu nici sa nu-i auzi... ca bat campii

Laptele praf e ca mancarea de fast-food... normal ca-i place.... dar crede-ma, din cele 300 de componente ale laptelui matern, laptele praf umanizat are in jur de 40 care IMITA laptele matern. Nu are anticorpi etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Bia, eu am folosit doar apa de la robinet, nu stiu de ce s-ar folosi apa fiarta... Oricum, andrei nu a avut probleme cu pielea, nu era sensibil.

La fel cu infasatul.... Eu il imbracam direct cu hainute, nu stiu de ce ar trebui infasat dupa baita....

Irina, 36+ cu Maria

Mergi la inceput