Strengari 46 - Hai Dana! Hai Tala!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Cristina, in mare peste tot scrie de secretie din ce in ce mai abundenta in apropierea nasterii - cum c-ar fi normala. Intr-un singur loc gasisem ca daca umpli un tampon in 30 de minute si apoi inca un tampon in 30 de minute, s-au fisurat membranele, dar nu scria de care tampon, eu banuiesc ca un tampon mai serios. De-asta o intrebam pe Dana de cantitati si cum a depistat, etc.
E greu sa definesti ce inseamna "secretie abundenta", care-i normala.

35+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Dara, cum sa ma stresezi mah? Ma simt rasfatata cand vad un sms de la tine. Plus ca chiar m-a ajutat discutia aia cand eram in toiul depresiei. Asa ca nu te mai gandi ca una ca alta! Legat de scurgeri, eu am simtit prima data pe la 3 dimineata o secretie mai abundenta asa.. Ca si cum as fi transpirat f tare, nu stiu daca ma intelegi... Eram uda dar parca nu din vagin curgea.. M-am spalat si mi-am pus un tampon zilnic care pana dimineata aramas uscat. Cand m-am ridicat din pat a inceput iar sa curga, de mi se prelingea pe picior, deci mai abundent dar nu mai mult de cateva picaturi. Ca textura, zici ca e apa, incolor, indolor. Sigur nu ai tu asa ceva ca ti- ai da seama. Probabil e doar secretie si transpiratie.

Dorinuta, repede sar doctorii la concluzii! Stai linistita si asteapta analizele de maine. Te pup si sigur sigur o sa fie bine, ma gandesc la tine, Doamne ajuta!

Happy te pup

hai Tala .. De pe prostia asta nu pot sa ma manifest cu motatele cum as vrea, dar ma gandesc la tine si la Matilda si va tin pumnii.

cu Gaza... >> AMR 3 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Multumesc mult pt incurajari, urari si motate. Chiar ajuta. Ma termina asteptarea asta (chiar simt ca am luat-o razna deja). Un pic de neprevazut ajuta mai mult. Sunt intr-o stare nu prea buna, dar imi revin eu si vin cu vesti bune.
Dana ce zici? sarbatorim copiii impreuna? [ps: ce coada???]
Bia eu nu cred in invatat in brate, dar cred ca plansul are o justificare. imi imaginez cat de greu iti este, dar e posibil ca sa nu fi trecut colicii totusi. Mai incearca si cu alaptatul la san, tot asa am inteles ca nu exista 'n-am laptele consistent' (dar poate ma insel). Iti doresc sa ai parte de nopti mai linistite cat de curand
Cristina si eu am avut secretia mai abundenta in ultima vreme si dr mi-a confirmat ca e de la varsta sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Tala sa dea Dumnezeu sa-i nastem in aceeasi zi! Daca e sa iasa, ii cuplam?
Vb de coada pisicii din poza de la avatar

cu Gaza... >> AMR 3 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bia_Mi

Salutare fetelor, revin si eu printre voi. In primul rand felicitari pt mamicile care au mai nascut,sa le traiasca bebelusii sanatosi si mancaciosi. Noi suntem bine,numai ca Rebe s-a invatat numai in brate,ma plange noptile de simt ca inebunesc,bine ca plange si ziua,nu pot sa fac nimic. Nu vrea in patut, nu vrea in pat, vrea decat in brate. Pana acum i-am dat piept, dar nu se satura; apoi ma mulgeam cate 50 ml si ii dadeam,dar tot nu se satura si cred eu ca nu mai am laptele consistent,asa ca am pus-o pe lapte praf, ii fac cate 60 ml, dar mananca la cate 1 ora si jumatate. Nu stiu ce sa ma mai fac cu plansul ei, schimbata e, mancata e, colici cred ca nu mai are (pt k vad ca nu se mai strange de picioare). Intr-adevar i-a aparut de o saptamana eritemul fesier,dar am vazut ca inceapa sa ii treaca. Nu stiu ce sa ma mai fac noaptea cu ea ca sa pot sa dorm...ii mai dau drumul la uscatorul de par,o ia somnul,dar daca il opresc incepe planul. Cum sa o dezvat de stat in brate?
Gabriela sa stii ca si Rebe "horcane" chiar daca ii aspir nasucul,dar dr mea a zis ca asa se intampla pana se invata sa respire,deci nu te speria. Iar in legatura cu aerul scos dupa papat nici ea nu-l scoate mereu,dar o pun pe pat intr-o parte daca o ia somnul.
Va poop pe toate,mai vb

Mami de Rebe!

Nu exista lapte de mama neconsistent. E singurul aliment perfect pentru copilul tau. Din biberon va inghiti mereu mai mult decat din san.
Cand mananca repde un om mananca mai mult decat cand mananca calm. Din bibe curge repede.
Dovada ca nu laptele tau era problema e faptul ca plange si pe LP.
Bebelusii plag din multe motive . la san poate plange pentru ca a inghitit aer, pentru ca laptele curge prea repede. Astea sunt mult mai comune probleme decat lapte putin. Daca tu poti scoate la pompa pai ai lapte. Cea mai buna pompa nu scoate cat scoate un bebe.
Poti incerca sa scoti aerul si in timpul alaptarii, asta poate ajuta. Pozitia de alaptare poate fi o probleme, atasarea la san.
Bebe sta mult lipit de mama dupa nastere. E o stare normala... asa se face trecerea spre independenta.
Daca vrei sa alaptezi cauta ajutor urgent.
In tarile nordice 85-95% dintre copii sunt alaptati exclusiv pana la 6 luni, In Romania doar 12,5%.Nu suntem mai altfel fizic dar avem multe mituri transmise si putina incredere in noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Tala daca o pun in pat plange,daca o pun in patut plange,dar daca o iau in brate si ma plimb cu ea prin camera imediat tace. Iar despre alaptat, ii dau piept iar la o jumatate de ora incepe sa planga,ma gandesc ca nu s-a saturat si ii mai dau 50 ml lapte tot de la mine sau praf,depinde, iar ea il mananca si pe ala tot. Of...daca as gasii o modalitate sa nu mai planga ce bine ar fi. De schimbat o schimb f des, si o spal de fiecare data knd face kk ... In plus culoarea laptelui meu e cam ca apa uneori. De exemplu knd ma mulg prima data curge transparent,iar deabia pe la jumatatea mulsului se albeste...nu stiu ce sa mai cred...Aaaa si inca ceva,nu imi lua prea bn in greutate si mi-a zis dr sa incerc si cu lapte praf in combinatie cu al meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Dana, ma gandesc la tine, tot mai arunc cate o privire pe aici, cand doarme Natalia, sa ved cum esti. Iti trimitem toate energii pozitive, sa mearga bine.
Tala, si la tine ma gandesc si sunt convinmsa ca va merge totul bine si usor maine.

Ionela, daca mai esti prin preajma, apelasem la ajutorul tau pe pag 11, dar probabil ca nu ai vazut

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Bia, laptele e de 2 feluri, unul mai slab, numit foremilk, la inceput, care tine de sete, si unul mai gras, numit hindmilk, la sfarsit, care-i mai gras si mai caloric. Pompa nu prea scoate decat acel foremilk mai slab, care-i pentru sete.
Aici http://medicalxpress.com/news/2012-01-differences-affect-breast-nutritional.html si in cele 3 video de aici http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/ zice ca la muls manual la final, cu o anume tehnica, mai iese inca 80% lapte.
Nu zic sa te mulgi manual, zic ca nu-i relevant ce iese la pompa si ca trebuie pus bebe la san pentru hindmilk.
Pana spre minim 5 luni e normal sa stea mai mult in brate. Nu are muschi, nu are nimic, e total neajutorata in pat/patut. Ca si cum ai sta tu ca un gandac rasturnat si te-ar apuca disperarea ca nu te poti misca si nu te ajuta nimeni. Si nici nu retine pana spre 6 luni ca mama nu inceteaza sa existe, abia dupa 6 sau chiar 9, cand apare anxietatea de separare, realizeaza ca ce nu i-a disparut din campul vizual continua sa existe.

Daca vrei sa fii sigura ca laptele e imbogatit, cica sa mananci fulgi de ovaz, seminte de dovleac de exemplu -(crude) - sa contina grasimi bune. Unii zic ca si migdale - eu nu ma bag sa recomand ca poate-s tip alune, care pot da alergii, dar eu o sa incerc.

Dana, merci mult pentru lamuriri si tin pumnii in continuare si da-mi oricate mesaje, please.

35+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

buna seara gagici,mamici si viitoare

intru sa va dau vesti despre noi,suntem acasa de ieri dupa-amiaza,suntem bine papam san exclusiv,foarte des,din ora in ora aproape dar nu ma plang pt CA e extraordinar de frumos.

DUPA CUM V-AM ZIS,MARTI AVEAM DURERI DE CICCLU PUTERNICE,LA 4.30 AM FOst la spital pt monitorizare si eram deja la dilatatie 3 si m-au internat.Apoi pe la noua au inceput durerile si mai mari numai de burta simteam ca ma taie cineva in doua,am avut momente cand vroiam sa ma arunc pe geam de durere,i-am cerut sotului un cutit sa tai burta si doctorului sa ma taie sa imi faca cezariana,am ajuns si sa zic ca nu mai vreau copilul..dar intr-un final la la 1 m-au dus din sala de travaliu in sala de nasteri,am impins de vreo 6 ori parca imi aduc aminte si la 1.40 a venit pe lume fetita mea,cu mana pe cap si ajutata de ventuza pt ca ii incetineau bataile inimii.

vreau sa va zic ca mi-au trecut toate durerile cand am vazut sotul a luat-o primul in brate,plangea langa mine de fericire,e un sentiment extraordinar,neasteptat care te face sa uiti de toate,te faci sa vezi totul cu alti ochii si ceea ce a fost inainte nu a contat nimic pt tine si ce e mai frumos incepe de cand ai vazut-o.Este pur si simplu extraordinar ,cel mai frumos lucru din lume,imi pare rau ca nu am facut copii mai devreme,e extraordinar.Sunt fericita cum nu am crezut ca se poate fi,un copil intradevar iti schimba viata ff mult,dar numai in bine.

nu am citit din urma felicitari fetelor ccare au nascut,succes celor care urmeaza,imi cer scuze ca nu am avut timp dar promit sa recuper,va pup pe toate si va iubesc enorm,abia asteptam sa ajung sa deschid netul sa va las mesaj.
sunt in culmea fericirii se vede nu?cand am timp va povestesc cum a fost travaliu,aveti ce rade.
o saptamana placuta pupe multe multe

Mada 41+ MAYA-ELENA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

dorinuta, sar'na de complimentele pt Alexia. da, e brunetica. acum parca s-a mai albit
dana, ma bucur ca reusesti sa ne scrii. hai ca mai e putin.. si apare si gaza!
asa zic si eu, ca e bine sa o tin cat mai mult in brate. dar ma omoara toti din jurul meu ca cica o invat asa si apoi e mai rau. zau daca mai stiu ce sa zic..
oricum, eu o tin in brate mult
a se vedea ce a scris Bia. zau.. nush ce sa mai cred.
HAI TALA
HAI DANA

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput