Bobocei de Sept-Oct 2012(6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza fetelor

Pe mine ma lasa gretzurile, usor usor, mai au ele zile cand ma supara, dar deja vad viata mai roz O fi si de la soare si de la iesit in parc cu piticul mare

Cu cremele, la Robert parca mi-am dat cu Mustella si cu ulei de migdale... nu mai tin minte, insa eu urasc cremele ... si stiu sigur ca ma faceam des ca uit sa dau. Vergeturi nu mi-au ramas, din fericire. Eram insa mai tinerica, acum o sa incerc sa fiu mai constanta si o sa testez si eu uleiul de masline.

Lulutza - nu stiu ce ar fi cu degetele umflate, imi pare rau ca nu te pot ajuta - va trebui sa intrebi medicul la consultatie ... Sau da-i un telefoon si intreaba, sigur iti va zice ce si cum. Stiu ca eu am facut la final de sarcina colestaza si simptomul era faptul ca aream mancarimi groaznice. Am sunat la maternitate si le-am zis: ma mananca pieleeaaaa oribil. Si nu mi-a ras n imeni in nas, din contra, m-au pus sa ma duc la ele de urgentza, am facut analize si m-au diagnosticat cu boala asta care poate avea consecinte neplacute asupra fatului. Deci ca sa vezi, un lucru mic, sa zic asa, o prostioara ... si totusi cat de important a fost.

Cu tunsul - eu ma tund la Cora Woluwé, e un salon acolo si sunt tare multumita, e si mai ieftinutz decat la Shopping, de ex. Evita coaforii de cartier, nici mie nu imi plac in Belgia. Dar nu dezamagi, o experienta neplacuta nu inseamna ca mereu va fi la fel, trebuie sa iti gasesti tu locul. Mie mi-au trebuit doi ani de invartit pe aici pana i-am gasit pe astia :)

Cu piscina - din trimestru doi am de gand sa ma duc, la Poseidon - doctorul mi-a recomandat. Se fac si cursuri pt gravide, nu dauneaza nimic, stai linistita. Ca miscare atat mi-a zis: inot si plimbat mult. O sa imi iau costum si de saptamana viitoare incep si eu, mai ales ca am un pitic caruia ii place tare mult sa piscineasca, pana acum se ducea doar cu tati.

In rest, daca ti se pare asa grozava sarcina, stai sa vezi cand astia mic or sa aiba vreo 3 anishori si cand incep filozofelile si amorul ala adevarat. Astea sunt momentele ideale, cand tu, ca parinte, esti totul pentru ei, si ei stiu asta, si te surprind cu gesturile lor si cu dragostea lor. In fiecare zi ma umplu de fericire si de iubire :) Eu nu prea agreez sarcinile, nu mi se par ceva deosebit, din contra, m-as cam lipsi de toate astea ... Eu chiar as fi vrut sa adopt bb2, sa nu mai trec printr-o sarcina dar deh ... Trece ea

Fug la munci!

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (12+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

salut lalu , sa stii ca si eu am , dar nu f pronuntata ...e deranjanta ...dar sa stii ca unul din factorii principali e polenul , apoi praf ,etc.... Din cauza ca unele tratamente pentru rinita alergica pot afecta femeia si dezvoltarea fatului, trebuie gasit un tratament adecvat. Multe medicamente precum sodiu cromolin si cateva antihistaminice orale sau spray pot fi sigure in timpul sarcinii. Oricum trbuie sa se evite decongestivele orale, nazale si inhalatorii pe perioada primelor 3 luni de sarcina.
concluzie ...suna medicul si vezi ce-ti zice...nu trece cu vederea , ca poate fi greu pe parcurs ...
eu sincer , cand vad pomi infloriti , ridic esarfa la nas si evit respiratul normal ...

acu fug la munca ( nu mai vreau )

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

stela daca e voba de o infectie, nu ai facut si antibiograma?

lulutza 70 de euro pentru tuns si spalat? Adica cca 250 de lei? Foarte scump. In buzau pentru tuns. vopsit, spalat la orice salon nu dai mai mult de 150 lei. Nu se compara bininteles, dar totusi...
De relaxat? pai depinde ce-ti place. Eu ador colectia mea de cactusi de care am grija, ador sa fac poze in padure la pasari, gandaci, fluturi, ador sa fac puzzle de 2000-3000 piese, citesc carti horror, ma uit la filme... Poate tie iti place sa gatesti, sa tricotezi, sa desfaci un rebus. Eu insa nu am energie sa fac nimic din ce-mi place si imi pare tare rau caci acum se dezmortesc reptilele si veveritele iar eu nu apuc sa le pozez

+ 10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Eu nu mananc noaptea, chiar si seara mananc ultima data pe la 18-19 cel mai tarziu, asa ne-am obisnuit de mult timp si nu-mi trebuie. In schimb ziua mananc f mult si e de ajuns.

Dana eu m-am dat cu Nivea de corp la prima sarcina, acum inca nu ma dau, sa inceapa sa creasca.

Ramona si eu dat in insomnie, nu pot dormi noaptea, seara imi e un somn de adorm la tv, apoi ma trezesc la baie si nu mai adorm. Incearca sa nu mai dormi deloc ziua, conteaza. Eu seara mai beau un ceai de tei sau un lapte cald.

Fetelor, voi aveti stari depresive de la sarcina? Am uneori niste stari ciudate care nu le-am avut la prima sarcina, acum ma simt bine acum ma ia o tristete jalnica... S-a confruntat cineva cu asa ceva?

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

ce faceti, burtici?

noi doar ce am venit de la medic. mi-au recoltat pt triplu. bebe era bine merci, se juca, dar e ft pudic. de data asta statea cu piciorusele stranse sub ele si nu a vrut cu nici un chip sa ne arate ce ascunde

am vazut ca vorbeati de vopsit, eu la Lucas m-am vopsit de vreo 2 ori si el nu a avut nimic. acum m-am vopsit o singura data, dupa 12 saptamani si sper sa fie bine. oricum si inainte ma vopseam destul de rar, maximum de 3-4 ori pe an.

despre haine, eu am de la sarcina cu Lucas o pereche de blugi cu burta de la C&A si o pereche de pantaloni albi de vara tot cu burta de la H&M, insa banda aia nu o suportam pe burtica, asa ca o tineam stransa dedesupt. eu am purtat data trecuta mai mult rochite, asa ca nici de data asta nu imi voi cumpara multe haine de gravi.

despre vergeturi, parca v-am mai scris. data trecuta m-am dat cu multe creme si uliuri pe burta de n-spe ori pe zi si pana in saptamana 34 nu am avut nici una, dar cand m-am trezit intr-o dimineata aveam burta brazdata toata, parca trecuse plugul,iar cateva zile mai tarziu am nascut. asta e m-am resemnat. acum folosesc un ulei de corp, dar nu reusesc sa-l folosesc in fiecare seara

va pup si sa aveti o zi buna
luluta, poti trage o fuga pana la mine daca te plictisesti,nu e departe, si aici e la fel cu medicii, unii sunt un pic muti si nici eu nu primesc rezultatele de la analize, doar ce e scris in mutterpas. cunosteam un medic ft bun, cu care puteam sa vb orice, daca nu intelegeam ce spune o lua de la capat pana intelegeam, vb rar ca sa pricep si eu cat de cat, dar din pacate, e la 300 de km de aici si nu am cum sa merg la el

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 15+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Nu a mai actualizat nimeni listuta. Unde o fi anidaz?
Eu v-am tot citit, dar nu mi-am mai facut timp de scris.

Am fost ieri la eco. Mai avem un baietel in burtica, motiv de mare bucurie pentru Andrei. Deja vorbeste despre bebe numai cu "fratiorul meu". Noi i-am spus de la inceput de bebe, pare incantat, dar nu insistam foarte mult. Uneori mai zice ca s-a plictisit sa tot astepte pana iese din burta.
Dar avem si ceva problemute inca. Colul este scurtat si bebe cam jos, asa ca mai e nevoie de progesteron si repaus. Si am si ceva contractii, nedurerose, dar pare ca de la asta s-a scurtat colul.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

salutare

eu am colindat azi, nu ma mai saturam de soare .
abia astept sa se faca si mai cald si sa-mi rasara florile in curte, sa infloreasca pomii...sa ma apuc sa pun alte flori, legume...daca tot stau acasa, macar sa profit de timp si sa intru in armonie cu natura .

mie perioada de sarcina mi se pare f frumoasa, mai ales ca n-am avut probleme deosebite. exceptand starea de greata de inceput si ultimele 3-4 saptamani de sarcina, totul mi se pare minunat . in ultimele 3-4 saptamani ma apuca nerabdarea, mi se pare ca ma mananca toate, ma dor picioarele, mi se umfla si ma simt ca un balon.
dar ador si perioada 3-4 ani. am primit si continui sa primesc cele mai frumoase, mai neasteptate si mai sincere declaratii de dragoste. ultima (in urma unei petreceri la ziua unui coleg de gradinita): 'mami, stii ce vreau eu de ziua mea? sa fie si ziua mamei!" sau (pe aceeasi tema) :'eu vreau sa fie in fiecare zi ziua mamei"...si multe altele.

bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Elfica, la noi intarcatul a fost destul de usor comparativ cu ce ma asteptam eu sa fie. da, a fost cu lacrimi, cu plansete, cu tragedii, dar dupa vreo 3-4 nopti a fost totul mai usor. la cel mare am intarcat treptat, el mergea deja la cresa, ii mai dadeam doar seara, noaptea si dimineata, apoi am redus treptat.
la cel mic, care inca e acasa cu mine n-am putut sa fac treptat, e si mult mai insistent, asa ca am fost nevoita sa intrerup brusc si definitiv. tot asa, dupa 3-4 zile a trecut ce era mai rau.

daca nu va place uleiul de masline si vi se pare ca miroase, incercati untul de shea, nu are miros si lasa o piele ca de bebelus . dar cum ziceam, daca sunteti predispuse spre vergeturi, puteti sa va dati cu praf de stele, ca tot apar.

bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Buna fetelor,

Vin si eu cu vesti bune de la eco.Bebe e bine, colul , placenta sunt ok.Avem 12 saptamani si 2 zile, dupa ultima eco ar fi trebuit sa avem 12 si 4zile, insa stiu ca depinde f mult de cum masoara dr.
Nu mi-a spus ce ascund in burtica, oricum nu ma asteptam sa-mi spuna...nu e un medic cu experienta prea mare...
Doream sa va intreb daca si al voi au iesit masuratorile diferite ca zile(BPD,HC,AC, FL).
La sarcina trecuat femurul era ceva mai mic decat varsta sarcinii si dr mi-a zis ca e posibil sa fie fetita.Acum femurul a iesit mai mic cu o zi decat varsta sarcinii, ma intreb daca e tot fetita...

Legat de vergeturi, nu am avut, insa nu stiu dc asta m-a ajutat, dar m-am dat cu ulei de masline.
Hainute de grevida nu-mi mai cumpar acum, am 2 perechi de pantaloni de la sarcina trecuta si cateva rochite, pe care abia astept sa le imbrac.M-am uitat caum vreo 2 saptamani la Kiabi, insa nu mi-am gasit nimic.Aveau niste blugi draguti, insa nu aveau marimi...

Si mie imi face uneori rau apa, insa am o sete ingrozitoare mai ales noaptea, beau f multa apa...
Eu ies in fiecare zi afara cu fetita in 2 reprize in total 3-4 ore, si am o oboseala cronica...seara sotul se ocupa de ea, mancare, adormit...ca eu cad franta.

Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina2012 spune:

Nu scriu eu des dar e f reconfortant sa va citesc si sa –mi recunosc simptomele la alte gravidute. Si mie-mi vine uneori sa vomit de la apa ( si numai de la apa). Insomniile se tin lant, oboseala ma copleseste si noaptea dupa ce merg la baie, ma simt infometata. Cam greu desigur sa ma adorm cu stomacul plin.
Banuiam ca foamea asta cumplita nu poate fi de la o sarcina asa micuta ( abia am 8 saptamani ) si am sarit vitamina o zi. Surpriza, am mancat 3 mese normale in ziua aia si nu simteam la fiecare doua ore ca as manca si scoarta de pe copaci. Nu stiu cum e la altii dar cred ca la mine vitaminele MATERNA, recomandate de medic, sunt vinovate de faptul ca principala mea preocupare in viata este ce mananc peste 30 minute si de vizitele nocturne la bucatarie.
In plus nu mananc mai bine, din contra, pentru ca mancarea gatita imi miroase urat, am trecut de la mancat normal, dar sanatos la mancat enorm si in general porcarii.

Am fost si noi la control vineri, taticul si-a luat liber special ca sa asiste si el.Faptul ca a fost eco vaginala n-a deranjat pe nimeni, eram numai cu ochii pe buburuza noastra care masoara 0.98cm si avea 7 saptamani si trei zile #61514; . I-am ascultat si inima- a fost fantastic.

Mergi la inceput