Bobocei de Sept-Oct 2012(6)
Raspunsuri - Pagina 8
nu_mai_stiu spune:
Buna seara scumpele !!!
Abia asteazi am reusit sa citesc ce ati mai scris.Ieri a fost ziua tatalui meu si tot week-end-ul am fost plecati la ai mei.A fost tare frumos...am stat la soare pe un sezlong ca o broasca.Nu intram in casa decat seara.Cat e de frumos la curte.La +21 grade...nu-mi venea sa cred.
Astazi am fost si mi-am luat analizele de la dublu test.La noi in oras nu se fac genul asta de analize cica se trimit la timisoara si se fac acolo la un centru.Dr mi-a spus ca rezultatul e foarte bun.Riscul e de 1:50000.
Urmatoare eco o fac la 17 saptamani.Dar eu 17 saptamani implinesc fix in joia Pastelui,asa ca o sa fac joia urmatoare exact in ziua cand implinesc 18 saptamani.Mai am fix o luna.Sper sa am rabdare.Daca o sa fie bebe darnic o sa ne arate si putzulica.
Ecografia de pe 18 aprilie o sa fie a 4-a eco.
Am citit ca tot va plangeati de soacre ca stau la 150km,la 300km...eu zic ca stati bine .Eu stau la etajul 2,iar soacra-mea in acelasi bloc la etajul 1.
Si eu ma trezesc noapte si beau apa si fac pish...Cu toate ca ianinte nu se intampla nici macar o singura data pe an .
De vopsit nu stiu ce sa zic ca nu m-am vopsit niciodata ,insa sora mea locuieste in Germania,iar ea s-a vopsit si are o sanatoasa,frumoasa,grasa si desteapta.Normal ca e asa ca e a noastra.
Eu deja mi-am luat pantaloni pentru gravida.Pe mine ma deranjau blugii la burta cand stateam jos,iar de descheiat ii descheiam eu,dar lucrez cu 2 barbati si mi-era jena.Am dat pe ei 130 lei.Si nici nu-mi mai iau altii ca vine calduraaaaa...doar daca o sa-mi iau ceva pantaloni de vara mai scurti.
Cu cremele pentru burta am si eu o mare problema.Eu stiu ca uleiul de masline e cel mai bun ,dar e tare gretos la consistenta,pateaza hainele,plus ca miroase a masline dupa tine.Mie mi-a recomandat cineva Lipogel anticelulitic Q4U.E o tipa care e farmacista,a zis ca l-a folosit si ea,i-am spus sa-mi comande si mie 2 borcanele si acum mi-e frica sa ma dau cu ele.
Am vazut ceva in farmacie dar sunt peste 80 lei.Nu stiu ce sa zic....
Si mare atentie la ce fel de ceaiuri beti si ce cantitate.Sunt ceaiuri interzise si ceaiuri recomandate cu prudenta.
Sa aveti un somn linistit!!!
13s4z
lulutza_1980 spune:
Simonix multumesc pentru mesaj ...foarte util tot ce mi-ai scris ( nu stiam nici unul din amanuntele spuse de tine )....sunt de 3 ani in bruxelles , dar nu am avut interes in a cunoaste amanunte pana acum...am sa-ti scriu un mesaj separat , ca sa nu obosim celelalte mamicutze cu detalii ce poate nu le intereseaza ...
pentru mamicile care se vopsesc : le propun sa nu incerce nici un fel de vopsea pentru par ...sunt foarte toxice si au multe efecte neplacute pe parcurs ...
am auzit si eu ca cea mai buna crema de piele in sarcina e " uleiul de masline " ; l-am incercat deja , ma mananca pielea de parca nu mai stiu ce-i ala dus de luni de zile
eu lucrez cu copii si spre norocul meo o mare parte din timp stau jos , dar va spun ca sunt super obosita ...nu am fost asa lipsita de energie niciodata pana acum ....simt o epuizare continua , doar de la mers... si eu care sper mai incolo sa treaca faza cu oboseala si sa pot sa merg 2-3 km zilnic ...nu am fost prietena cu sportul niciodata , dar macar acum plimbari pot face sau inot. singura mea problema e ca nu stiu daca e bine , adica piscinile miros a clor foarte tare ; eu inteleg ca sunt pentru o o curatenie sporita , dar totusi nu poate dauna in nici un fel copilului ?
mai am o nelamurire ...ma trezesc dimineata cu degetele de la maini foarte umflate si un pic dureroase...mai are cineva simtomul asta ? e groaznic de jenant , nu reusesc sa mai port nici macar vergheta , nu mai zic inel ; poate fi o retinere de lichide , dar e de destul de mult timp si nu mai trece ...se desumfla putin spre seara , dar nu suficient cat sa strang pumnul si sa-l tin bine inchis ...am stat cu mainile in apa rece mai aveam un pic si faceam artroza ,- dar nimic , durerea inca mai e prezenta , si starea de inconfort la fel ...
va urez o noapte lina si plina de vise frumoase !
13+
nu_mai_stiu spune:
Lulutza ,sunt mai multe cauze,dar e perfect normal.
-gravidele retin mai multa apa
-presiunea pe care cresterea uterului o provoaca venelor pelviene, incetinind transportul sangelui spre inima.
-bea 2l apa plata pe zi si redu consumul de sare.
13s4z
lulutza_1980 spune:
-gravidele retin mai multa apa
-presiunea pe care cresterea uterului o provoaca venelor pelviene, incetinind transportul sangelui spre inima.
-bea 2l apa plata pe zi si redu consumul de sare.
ai dreptate , banuiam , stiu ca mananc sarat , de baut beau si mai mult de 2 litri pe zi ...nu stiam de presiunea sangelui ...dar vezi : asta e unul din motivele pentru care am fost mai mult decat fericita sa fac parte dintre mamicutele ce scriu pe site-ul asta ...e mult mai usor sa comunici cu femei ce trec prin aceleasi trairi , aceleasi momente de fericire , tristete etc
poate parea ciudat dar intr-adevar e mai usor sa-mi spun pasul voua , viitoarelor mamici , decat prietenelor sau cunostintelelor care la un momentdat se pot plictisi sau chiar pot pierde interesul in a petrece timp impreuna ... doar pentru ca -eu cel putin - as vorbi in continuu de cat de fericita sunt ca suntem insrcinati , de cum ma bucur de fiecare milimetru in plus de burtica si chiar si de oboseala specifica sarcinii...oi fi nebuna , poate pentru altii nu au aceeasi insemnatate , dar pentru mine , dupa 12 ani de casatorie , ni s-a intamplat minunea si suntem undeva in al 9-lea cer ...plutim si in acelasi timp incepem sa dam o alta insemnatate vietii , gasim alte bucurii pe care inainte le puteam doar imagina sau banui...cred ca e cel mai frumos lucru ce se poate intampla unui cuplu ...
doresc tuturor fericire si seninatate ! noapte buna !!!
14 +
lulutza_1980 spune:
cred ca a fost o problema de dimineata ...nu am reusit in mod si chip sa deschid pagina ... si vad ca nu a mai reusit nimeni intre timp sa posteze ceva ... sper sa fie ok toata lumea ...
va doresc o zi buna si insorita !!!
14 +
anne`mary spune:
Nici eu nu am reusit sa intru pe forum. Dar problema s-a rmediat.
lulutza cum ai dormit aseara? Ce-ti fac degetele?
Eu m-am apucat de curatenia de primavara... scot hainele de primavara, spal perdele ... nimic foarte obositor. Ma incanta ca este asa cald si am spor la treaba.
+ 10
stella87 spune:
Buna gravidutelor!
Azi pot spune ca am avut primul episod neplacut din sarcina, dar din cate am inteles e normal: in drum spre munca mi s-a facut rau, am simtit ca raman fara aer, ca ametesc, mi se inmoaie picioarele si am vazut negru in fata ochilor. M-am asezat repede pe un scaun, mi-am sunat sotul si m-am intors acasa, noroc ca era doar o statie de metrou si n-am de mers pe jos.
Mi-am sunat doctora care mi-a zis ca e cazul sa incep si eu cu vitaminele. Mi-a zis sa iau NatalVit, una pe zi. Pana acum am luat doar acid folic.
In rest, recunosc ca zilele astea alimentatia mea a fost ingrozitoare, de vineri am mancat numai prostii, deloc fructe, nu-i ok deloc si cred ca asta a fost un mic semnal de alarma. Acum sunt mai bine, dar tot slabita.
Cat despre infectia urinara pe care am tratat-o, m-am uitat peste analize si tot mai e ceva acolo Infectia e cu klebsiela si vad ca pe net sunt multi oameni care se chinuie cu ea si nu le trece. Singurul lucru care ma consoleaza e ca nu prea am simptome, in afara de urinatul des, dar asta e si de la sarcina.
Legat de cremele pe care le folosesc, eu ma dau cu ulei de masline pe burtica, ca poate impiedic aparitia vergeturilor :)) In rest folosesc pe picioare un gel dupa epilat, v-am zis ca eu folosesc lama iar acest gel mai intarzie cresterea firelor. E de la farmec si n-are parabeni
Eu deja m-am vopsit pt cununie, cu cream glossy, ceva de genu, de la loreal, fara amoniac. Sper sa nu fie probleme. Totusi, nu ma mai vopsesc de acum inainte.
Pantalonasi, am cautat si eu in weekend, inca nu tre sa imi iau cu burtica, dar tre sa-mi gasesc unii mai elastici, care sa nu ma stranga. Nu stiu ce ma voi face la vara, caci nu sunt adepta rochitelor, eu doar in pantaloni umblu
Va , s-aveti o suuper!
fericita 14+
lulutza_1980 spune:
salut !
anne`mary , am dormit binisor ( mai tusesc din cand in cand si ma mai trezesc ) ...degetele tot umflate , dar incep sa ma obisnuiesc... important e sa nu iau greutati in maini , ca risc sa nu le pot tine bine si-mi cad ...dar in rest e ok ( tre sa simt si eu ca sunt insarcinata , nu - daca asta e unul din simtomurile de burticutza ?)
si aici e soare ( dar e frig ) ...dar nu stiu de ce eu numai la curatenie nu ma gandesc ...as iesi la plimbare , la o mica cu vreo prietena ...dar din pacate aici nu cunosc prea multa lume ...
m-as tunde un pic , cat sa dau o forma ...asta da ca mi-ar schimba moralul !!!dar aici sunt asa de rau pregatiti !!! data trecuta cand m-am tuns aici , am fost la un salon renumit si am iesit plangand dupa ce am platit si 70 euro doar pt tuns si samponat ...
secret : nu mai am nici un chef sa ma duc la munca !!!! as sta pe o banca la soare , as face o plimbare prin magazine ...dar na , nu pot visa prea mult , ca acus tre sa fug la munca !!!
mai dati idei de relaxare , macar sa ma visez facandu-le , poate conteaza
14 +
Bob_Pixel spune:
Salutare, bulinici !
Stella, cumva ti s-a facut rau in metrou? Eu la sarcina anterioara ma simteam oribil la metrou, ma ofileam de tot, mergeam o statie, coboram, luam putin aer pe peron, urcam in metrou inca o statie si tot asa. Aveam in permanenta la mine o sticla cu apa rece si niste acadele/ciocolata, ceva dulce sa imi dea putina energie.
Zilele astea vreau si eu sa ma tund si sa ma vopsesc, o sa imi iau L'oreal casting creme gloss.
Bebe dragonel la bord !
lalu85 spune:
buna ziua fetelor
lulutza, ai dreptate...cred k au fost ceva probleme cu situl pt ca nu am reusit decat acum sa intru si a fost si acum dificil si mi se bloca pagina si iar o luam de la capat
Fetelor eu ma confrunt cu o rinita alergica ff nasoala (o am cu mult inainte sa raman insarcinata) si de vreo saptamana a reaparut si nu stiu daca pot sa iau ceva...inainte luam antihistaminice insa in sarcina stiu ca sunt permise ff putine si la medic merg abia vinerea viitoare. Ma simt asa rau, uneori cand ma apuca crizele respir ff greu, sunt ametita, am privirea incetosata....
lalu85 18+