Bobocei de Sept-Oct 2012(6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Lulutza, si eu am problema cu degetele in special noaptea si dimineata, dar pe parcursul zilei imi trece. Nu ma dor insa nu pot strange pumnii, nu pot deschide dopul de la sticlele de apa (il scol pe sot ca mi-e sete - bine, mai rar).
La sarcina trecuta s-a agravat problema spre sfarsitul sarcinii si a continuat si dupa ce am nascut...dar a trecut de la sine. Acum nu ma mai sperii, vad ca sunt mai relaxata la multe simptome.

Stella, te sfatuiesc sa iti iei direct pantaloni de gravida (cei mai faini sunt velurii un pic elastici, darsunt si blugi si orice alt material vrei) - este o diferenta extraordinara fata de pantalonii obisnuiti (eu mi i-am scos din dulap inca de la inceputul sarcinii) si ii port non stop pt ca inca de la inceput nu suportam sa ma atinga nimic pe burta mai tare. Am vazut pe la H&M destul de multe variante si nu f scumpi - in jur de 100-150 lei. Merita sa-i iei de la inceput ca ii porti cateva luni, apoi vine vara si probabil fuste.
Eu mi-am luat si unii trei sferturi mai subtiri, tot elastici (ca sigur imi cresc dimensiunile ) pentru mai la vara.
PLus ca si dupa ce am nascut i-am purtat tot pe astia de gravida o perioada pana am mai slabit si am incaput in aia normali.

Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
13+ ticker pe graviduta cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Seara buna burtici, mai mari sau mai mici!
Eu am reusit sa ma aleg cu o raceala, tocmai acum cand e asa frumos afara. Am intrebat-o pe dr. cu ce pot sa ma tratez si mi-a zis de paragrippe si oscillococcinum si de paracetamol sinus doar in cazuri grave, dar asta ma cam mira, macar daca era paracetamol simplu mai intelegeam. Oricum nu o sa iau paracetamol, dar eu nu mi-am dat seama sa o intreb si pentru gat ce pot lua, ca de fapt acolo e problema. Voi cu ce v-ati tratat pentru asa ceva in afara de multa lamaie, miere, portocale, kiwi etc? Am luat un sirop de muguri de pin de la farmacie, dar inca am rezerve daca sa-l folosesc, desi contine zahar invertit, extract de muguri de pin, antioxidant (vit C) si conservant (benzoat de sodiu). Voi ati folosit asa ceva sau ce parere aveti? Si mai iau vit C cu propolis, dar parca stiam ca propolisul nu e prea indicat in sarcina.
Si m-am mai trezit si cu TGP marit, desi in urma cu 3 sapt era aproape de limita minima, acum o depaseste, dar nu cu foarte mult. Dr ginecolog mi-a spus ca poate fi din cauza racelii, dar eu abia acum am racit. In schimb dr de fam mi-a spus ca de la utrogestan daca l-am mai luat pe gura si de la No-spa. Tind sa cred ca e mai curand varianta asta, mai ales ca stiam ca utrogestanul luat oral afecteaza ficatul. O mai fi si din cauza sarcinii. Voua v-a iesit normal?
Pupici pe burtici.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Madaiulia, te adaug eu la listuta, dar mai da-mi o data datele ca nu am fost pe faza!

Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
13+ ticker pe graviduta cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Tzuki: Si cum ai procedat la intarcat, i-ai lasat sa urle pe uscat sau le-ai dat apa / ceai / lapte cu biberonul si in final au renuntat ei, ca ei vroiau doar tzitzi? Am auzit si eu de la alte mamici ca daca le dai altceva, nu se mai trezesc, ca ei de fapt se trezesc pentru rasfat si nu de foame. Adevarul e ca se trezeste, suge putin si apoi iar nani. Cred ca nu stie sa adoarma altfel si de asta trebuie mufata... Nu ma gandesc inca la intarcat, dar vreau sa fiu cat de cat pregatita, daca vine momentul brusc.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

10 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

buna, burticilor,
am intrat special pt 3 fete pe care le cunosc de la alte topicuri, dar va felicit pe toate si va urez sarcini la termen, biteste fara probleme, coluri inchise, lipsa greturi, echografii cu rezultate optime, secretii impecabile si kg putine de dat jos dupa!

[b[elfica, ce m-a emotionat semnatura ta cu burtica! pupam fetele.
irene, vezi cum te potrivesti sa imi faci cadou o nastere cand implinesc ai mei 2 ani!
corinuk[/b], pup mai de kovacsel mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Buna fetelor,azi zic sa intru si eu...sa ma inscriu:D....va citesc de cand am aflat de sarcina deeci de vreo 5 sapt da uite am zis sa treaca un pic sa fim mai siguri...acum vreo 3 ani am avut o sarcina oprita in evolutie pe la 9 sapt acolo...dar acum e altceva asa zice doctorul ieri am fost a doua oara si-am vazut bbul :) manutse,picioruse...inima cum batea la greu incepem sa realizam din ce in ce mai mult si eu si sotul ca na...o sa fim parinti glumim siinca ni se pare ca nu-i vb de noi cand ii zic tati sau imi zice mami:)
Eu am intrat pe forum acum 3 ani ...ei si m-am oprit la forumul diaspora unde m-am apropiat mult de fete,de cele de aici din Grecia si asta e un motiv pt care am intarziat sa intru si aici...m-am obisnuit acolo:)...dar si aici va citesc si-mi place fiecare cu experienta,cu trairile,bucuriile evolutia ei:)....si fiecare dintre noi gaseste asa un club frumos...toate trecem prin aceeasi experienta frumoasa...sigur nu usoara dar unica nu?!
Pt listutsa eu am UM 15.01.2012,si posibil DPN 25 oct ....asa ca fapt divers...eu sunt nascuta pe 29 oct si sotul are zi de nume pe 26...ia sa vedem...:)
In rest mie mi-e greata...cam la greu...cam canapea inseamna ziua mea e bine ca munca mea se poate face dp programul stabilit de mine...e bine ca pot sta acasa,e bine ca am ajutor ...sotul ,soacra...nu suport mirosurile...nimic nici detergentul de vase....sper dp primul trimestru sa treaca sau se atenueze.Pt ca am o sarcina intrerupta iau Utrogestan 100 2 pe zi....pana la sf sapt acesteia...a 10-a sapt.si filicine iau de vreo 2 ani si de cand incercam sa raman insarcinata.
Inca ceva mi-e rau si noaptea...eu am gasit iaurtul...mai mananc...ca mi-e rau dar ghiortaie si stomacul...ce sa zic...
Daaa cred ca v-am ametit...deeeci acum ca am inceput o sa intru des...:)
Sa dea Domnul sa avem toate bbei sanatosi,la termen si o sarcina cat mai buna:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Salut fetelor, vad ca suntem tot mai multe burtici si asta nu poate decat sa ma bucure.
Felicitari tuturor care v-ati vazut bb-ii si acelora care stiti deja ca aveti fetite sau baietei. Pana acum observ ca mai multi bobocei cu putuca avem.
Si noi am fost ieri la control, a fost atat de emotionant. A crescut enorm de la ultima vizita, triplu aproape, are aproape 3 cm (la 9 saptamani si 5 zile). Era foarte agitat, dadea incontinuu din manute si din picioruse. Din pacate tati nu prea si-a dat el seama ce se intampla pe-acolo, dar am vazut ca avea lacrimi in ochi cand doctorul ne-a pus volum la eco sa-i auzim inimioara.
Ne-a programat peste 4 saptamani, cand vom avea 14 saptamani. Cand am iesit am studiat carnetul de graviduta, si-am vazut ca a completat pe pagina aceea cu masuratorile, dar putine date a completat. Din ce-am vazut la voi, aveti mult mai multe informatii despre bb-ii vostri. Asa ca ne-am gandit noi sa mergem la un cabinet cu o aparatura mai performanta cand bebe face 12 saptamani si vreau sa sun de-acum pentru programare, dar vreau sa va intreb cum se numesc masuratorile acelea. Morfologia de 12 saptamani cumva?

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

neata

bun venit noilor gravidute! sarcini usoare si la termen!

Elfica, la cel mare - in loc de tzitzi i-am dat apa, nu lapte, nu ceai (mie ceaiul nu mi se pare ok). o vreme s-a trezit sa bea apa, din obisnuinta, nu stiu daca chiar ii era sete. in vreo 3-4 saptamani a renuntat, nu cred ca era asa incantat de apa.
la cel mic am incercat sa-i dau apa, insa n-a vrut. asa ca m-am limitat sa-l dragalesc, sa-i vorbesc in soapta, sa=l pup, sa-l legan...si pana la urma adormea la loc. evident, parea ca e sfarsitul lumii pt el, plangea de mi se rupea inima, si eu pe langa el...dar a trecut.

difera foarte mult metoda la fiecare copil, trebuie sa te adaptezi tu in functie de el, astfel incat sa fie cat mai putin traumatizant pt copil si pt tine.
mult succes .

Anda, ma bucur pentru vestile bune de la eco. si la mine difereau masuratorile - nu cred ca se potriveau 2. si femurul - in ambele sarcini a fost mai mic cu o zi sau 2 si totusi au fost baieti amandoi :). dr meu se uita la altceva cand stabilea sexul, nu la femur .

mi-am facut programare la amniocenteza, peste 3 saptamani, am un nod in gat cat china! sper sa fie totul ok.

bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui mlhaela

Salut fetelor, vad ca suntem tot mai multe burtici si asta nu poate decat sa ma bucure.
Felicitari tuturor care v-ati vazut bb-ii si acelora care stiti deja ca aveti fetite sau baietei. Pana acum observ ca mai multi bobocei cu putuca avem.
Si noi am fost ieri la control, a fost atat de emotionant. A crescut enorm de la ultima vizita, triplu aproape, are aproape 3 cm (la 9 saptamani si 5 zile). Era foarte agitat, dadea incontinuu din manute si din picioruse. Din pacate tati nu prea si-a dat el seama ce se intampla pe-acolo, dar am vazut ca avea lacrimi in ochi cand doctorul ne-a pus volum la eco sa-i auzim inimioara.
Ne-a programat peste 4 saptamani, cand vom avea 14 saptamani. Cand am iesit am studiat carnetul de graviduta, si-am vazut ca a completat pe pagina aceea cu masuratorile, dar putine date a completat. Din ce-am vazut la voi, aveti mult mai multe informatii despre bb-ii vostri. Asa ca ne-am gandit noi sa mergem la un cabinet cu o aparatura mai performanta cand bebe face 12 saptamani si vreau sa sun de-acum pentru programare, dar vreau sa va intreb cum se numesc masuratorile acelea. Morfologia de 12 saptamani cumva?

9+

da, morfologia de trimestru 1 se face in jur de 12 saptamani.felicitari pt bebelusul sanatos

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 16+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Neata burticute
Bun venit, noilor venite
lulutza, multumesc pt sfat. O sa intreb dr. vinerea viitoare can mergem la eco si apoi la triplu. Sper sa pot lua ceva pt ca simptomele sunt nasoale mai ales cand vor incepe copacii sa infloreasca.
mirabelac, sa stii ca si eu mai am stari ciudate cateodata, poate fi de vina si astenia de primavara plus sarcina.Eu cand am stari mai depresive ies pe afara, prin parc, ma plimb si incerc sa nu fiu singura, asta este cel mai important sa te intalnesti cu prietenii si sa socializezi. Eu sper sa nu se agraveze starile astea dupa ce nastem...ca atunci e mai nasol.
- legat de vopsitul parului...eu ma vopseam inainte blond, dar pana sa raman insarcinata am facut alergie la vopsea si mi-a fost frica sa mai incerc...acum va imaginati cum arat, am jumatate de par, blond si jumatate culoarea mea vreau sa incerc ceva pe baza de plante, dar nu henna; trebuie sa fac ceva cu parul pt ca voi fi nasa in iunie si trebuie sa arat cat de cat bine chiar daca sunt gravi
- legat de piscina si alte forme de relaxare....vreau sa incerc acum aquagym, care este foarte recomandat pt gravidute; in rest plimbari multe.
- eu pe burtica ma dau cu crema aceea de galbenele nemteasca in cutie mare si este super ok, dak nu ma dau ma mananca pielea pe burtica pt ca se intinde. Sora mea si-a dat tot cu crema asta si nu a avut nici o vergetura si medicul ia spus ca este super ok de folosit in sarcina pt ca este grasa si hidrateaza ff bine. Acum probabil ca depinde ff tare si de predispozitia fiecareia la vergeturi.
Va si va doresc o zi frumoasa

lalu85 18+

Mergi la inceput