Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (58)
Raspunsuri - Pagina 9
crispro spune:
Offf, a facut 39.3, i-am facut impachetari, a scazut la 38.4. Nu a dormit inca, nu stiu cum rezista. Inca nici eu nu am apucat sa dorm. Nu adoarme, il tin in brate, il leagan, el tot povesteste. Si orice gaseste, incepe joaca. Ba cu un nasture, ba cu un fermoar, ba cu un picior, ba cu mana. Ioi, chiar is obosita!
Sa-l ajutam pe Alex
racusor2010 spune:
neata
vin cu si -ici si -icele e soare si frumos afara....
eu orice as face, tot la 7 fara ma trezesc
azi pleaca mama, vine soacra aseara mi-am facut de cap la Dika, mi-am luat 3 camasi si 2 fuste abia astept sa le imbrac, sa vina primavara
am uitat sa va zic ca a fost ziua sotului si i-am pregatit petrecere surpriza cu gasca de baieti...mamicile am stat cu puii acasa si cica a primit cadou din partea casei un tort in forma de halba de bere
Roxana eu l-am scos pe andrei afara si cand era putin racit, il scoteam maxim 15-30 minute, ca era si frig, doar sa ia aer. cu conditia sa nu bata vant. voi stati la casa, scoate-l macar putin, prin jur, ca ii face bine. sanatate multa
Alice azi e botezul nu? sa va fie de bine si petrecere frumoasa! am ras cu soacra....la noi numa mama mai face diverse
de azi imi propun sa ma apuc de invatat....ca imediat se apropie examenul si la munca iar se anunta munca multa pana in iunie, inclusiv
va sa aveti un weekend minunat!!!
am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum
racusor2010 spune:
Cris cum e Vladut? sanatate
Ramona sa stapaniti sanatosi si fericiti casuta
am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum
crispro spune:
Clar cea mai rea noapte de pana acum. A stat treaz de la 23:30 la 4:30. Atunci am reusit sa adorm si eu, dar deja e treaz... Asa ca dau un butoi de cafea
Sa-l ajutam pe Alex
rodyka spune:
cris, . eu sunt obosita doar cand vad la ce ore postezi mesajele . multi pupici si lui Vladut, sa revina la o atitudine mai...
fug la munca, ma enerveaza astia ca lucram IAR suplimentar si aveam o intalnire importanta azi in oras
Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
onimir spune:
Neata!!Vin si eu la cafea.
Crispro si pe Vladut.
Ramona sa stapaniti sanatosi casuta .Si noi urmeaza sa devenim proprietari cat de curand, dar si datori pe viata.
Eladea ce bine ca o sa aveti laptic de capra proaspat pentru pitici.Sa va mearga afacerea si sa inmultiti efectivele cat de repede.Daca iti prisoseste poti sa te rasfeti si tu cu o baie in lapte de capra ca zeitele
bumblebee spune:
Neata!
Alice, mortala socrela, eu ori cu tubul de calmante langa mine, ori ea sigur nu mai vroia sa auda de mine. Sa aveti un botez frumos si o petrecere frumoasa!
Pufescu, astea mi se par si mie povesti de adormit copiii, cu fructele si colonul. Pai bine ca ai voie sa ingerezi numai carnet si sigur totul va fi bine . Dar, desi am probleme cu colonul, dieta vegetariana nu m-a ajutat absolut deloc, dar deloc, cred ca depinde de la un om la altul. De combinat le combin, fructele, legumele-s la loc de cinste, mancam de toate.
Eu nu am vrut sa fiu sectanta, dar am vrut si am postit si perioada postului mi se pare un moment f bun pt curatirea trupeasca si sufleteasca.
Cum rezista speedy Raducu la atata somn? Cred ca si eu as fi rupta de oboeseala.
crissy77 spune:
se anunta o vreme frumoasa, poate cu zapada pleaca si piticii de pe creier.
ainotna, asta e varianta noastra de pusculita, pana sa-i fac foloseam pusculita Elisei, acum am apelat la trusa de poker a lui tati, si asa nu o foloseste.
De cateva zile jucam alba/neagra cu pahare si bucatele de paine .
puiutz, pe mine ma necajeste reducerea cantitatii de paine ca tai multe variante de meniu de pe lista (tartine cu branza/pateu, paine cu unt si miere/dulceata, budinci cu paste, galuste/taitei in supe/borsuri).
crissteo, ainotna, torrentele s-au cam inchis de cand cu ACTA, de ex. asta.
Roxana_T, la copiii mici, transpiratia excesiva fara motiv este asociata cu rahitism.
crissteo, multumim de gandurile bune. Acum mergem la kineto, nu am asa mari emotii ca stiu la ce raspuns ma astept. Emotii vor fi la audiograma, in mai.
matusa, offff... cum scapati de crocobaur? Doar probiotice si Sanzyme?
pufescu,
crispro,, fruntea sus ca vine primavara!
Alice, petrecere frumoasa!
pufescu spune:
bumble,si eu cred ca asta cu colonul variaza foarte mult. Si mai cred ca e practic un dezechilibru al florei intestinale in primul rand. Ai incercat sa iei niste pre si probiotice?Sa testezi macar 2 sapamani rejuvelacul sau alt produs fermentat(dar nu foarte acid). O alta chestie care la noi sigur ajuta e eliminarea drojdiei industriale. Sotul a avut la un moment dat candida in gat(dupa o cura de antibiotice),si a scapat numai dupa regim fara zahar,paine alba si orice cu drojdie.In perioada aia se redusesera si simptomele de colon(dar inca nu scosesem lactatele). Acum foarte rar mancam paine din comert si eu fac paine/biscuiti/lipii cu maia de casa...s-ar putea ca si asta sa contribuie. E greu de spus exact ce functioneaza, eu cred ca e un cumul de factori. Dar nu pot fi de acord cu nici un regim care cere renuntarea pe termen lung la fructe si legume crude,e criminal pentru sistemul imunitar si nu numai.
Mai ales pentru pitici(dar si pentru adulti) eventual in prima faza testate legume/fructe sub forma de suc,in felul asta marea majoritate se asimileaza la nivelul intestinului subtire iar in colon ajung putine deseuri(sucul nu are fibra).
De asemenea un foarte bun regulator digestiv este pastura..sau polenul.Apropo de asta,pt fetele din bucuresti am gasit pastura mai ieftina decat la naturalia(acelasi producator)-50 ron/100g.Un magazin apicol la hala de la obor(cum te uiti la hala cu spatele la magazin,pe latura stanga cu acces din afara).Tot acolo au polen crud(nu de-ala uscat pe care il stie toata lumea),10ron/100g.Se tine la frigider si proprietatile nutritive sunt cel putin duble fata de cel uscat.E de asemenea mai usor de digerat si mai putin alergen pt cei cu probleme.Pici il adora,e o noua forma de bobo (nu ii dau daca ii dau si pastura in ziua aia,si asa are prea multa energie).
Aseara a adormit la 21.30,s-a trezit la 7.30 si e deja in alergaturi prin casa ca vrea afara.Pana acum a dansat cu tati,cu aruncat pe burta cum a vazut el focile in Happy feet(happy feet 2 este noul motan incaltat :)) )
pufescu spune:
crissy, sa incerci alte cereale in afara de grau si porumb.
Hrisca,mei,quinoa,amaranth,kamut...toate au si un pic de amidon,dar mult mai putin ca graul. Mai ales daca se macina si rezulta faina integrala modul de digestie al amidonului se schimba. De asemenea e foarte,foarte important cum faci combinatiile, niciodata amidonoase/carbohidrati cu proteina sau cu alt carbohidrat(adica cereale combinate intr-un singur produs gen paine e ok, dar paine cu orez sau cu cartofi nu e ok).
Amidonul se descompune imediat(incepand din gura)in zaharuri simple.Cu cat e mai integrala faina din care faci painea cu atat contine mai multi carbohidrati complexi si prin amestecare si amidonul se absoarbe mai lent.
Un alt mod de a elimina o bun parte din amidon este incoltitul-practic germenele converteste deja amidonul in zahar si il consuma ca sa se dezvolte,plus il mananci deja asociat cu enzimele necesare pentru digestie.Graul incoltit sau fasolea mung incoltita nu cred ca dau probleme(trebuie testat totusi). Cel mai bine e sa le blenduiesti, graul se poate amesteca ok cu fructe iar mung de ex cu un pic de suc de rosii e demential(la vara daca sucul de rosii e nefiert o sa fie genial pt valoarea nutritiva).A, sucul de rosii asociat intotdeauna cu un pic de grasime(de ex ulei de in), licopenul din rosii e liposolubil si fara grasime nu se absoarbe.
Am vazut in general pe la plafare paste fainoase din hrisca,dar de multe ori au o parte hrisca alta grau....eu am pe lista sa incerc sa fac paste de mei si hrisca, storcatorul meu de suc are si duze pentru facut paste...dar nu stiu and o sa apuc.
As reduce in primul rand feculele(cartofi,cartofi dulci...tapioca si manioc oricum nu cred ca are in meniu).Redus si pastarnacul. Daca se consuma sa fie simplu gatiti(de ex cartofi copti sau fierti) si asociat doar cu o salata de cruditati sau suc proaspat de legume(enzimele din legume vor ajuta digestia amidonului...insa de evitat combinatia cartofi+salata de varza).
Pentru orez sau paste, nu le asocia cu fructe sau lactate,da-i doar in combinatie cu legume(orez cu legume,paste cu sos de legume) si intotdeauna cu salata sau cu suc de legume crude.Orezul sa fie integral nu alb, la fel si pastele cel mai bine e sa fie din grau dur integral sau din spelta(aupe dried fruits la pret ok si paste de-astea si orez integral bio).
Scriu haotic ca nu am timp sa mi le ordonez...si nici nu am studiat separat partea cu amidonul :).Fug afara.