Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (58)
Raspunsuri - Pagina 11
ilinca79 spune:
Of Cris, multa sanatate lui Vlad. I-ai dat si antibioticul? La noi e vreme buna, daca e si in Zalau la fel, nu cred ca-i dauneaza sa-l scoti 15-20 de minute la soare (dar e o parere neavizata)
Bumblebee sa inteleg ca tu nu mai consumi deloc LV simplu? Eu am cumparat acum cateva luni lapte de capra in ideea sa-i dau lui Victor, dar l-a refuzat si n-am insistat nici eu, ca m-a dat pe spate mirosul Branzeturile imi plac si mie, iar iaurtul de LC si Lv de la Covalact e preferatul lui Victor. A iesit buna praji? Am salvat reteta, o prestez saptamana viitoare.
Eladea mult succes in noul business, mi se pare o chestie cu potential mare. Unde tineti capritele? Deci te-ai asociat cu fratiorul...inca un motiv ca sa fac doi copii
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
puiutz_mic spune:
Crispro imi pare tare rau ca Vladut s-a imbolnavit iarasi Off, cred ca infectia e destul de puternica daca nu vrea febra asta sa scada sub 39. Dar prima data cate zile i-ai dat antibioticul?
Cu probioticele zic si ca si Bumble, sa-i dai si 10 zile dupa ce termini antibioticul sau pana se regleaza kk.
Sanatate multa lui Vladut, sa-si revina cat mai repede! Si voua multa putere si rabdare!
Raducu ar fi dormit non-stop cand avea febra... nu stiu cum mai rezista Vladut...
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
crispro spune:
Data trecut i-m dat antibioticul din prima zi, timp de 7 zile. Acum i-am dat dimineata prima doza, tot 7 zile tb. Asa e de rupt, incerc sa il culc si nu adoarme, dar abia isi tine ochii deschisi. Azi noapte a dormit 5 ore si azi vreo 20 min. Si arde tot. I-am pus scum si paracetamol supo, are 39.2.
Ce rau e sa iti vezi copilul bolnav :(
Sa-l ajutam pe Alex
eladea2005 spune:
salutare fete!
e o zi superba, am fost afara, la cumparaturi...m-am apucat sa caut retete cu brocoli pt pici, ca tot am cumparat...si am dat peste site-ul asta cu www.codrosu.ro/retete-cu-broccoli-35-de-retete-simple-rapide-si-gustoase-cu-broccoli/" target="_blank">retete cu brocoli asa ca m-am pus pe gatit...
va multumesc pt gandurile bune si urarile voastre... Doamne da sa mearga...
ilinca, da, musai mai trebuie unu... daca nu pt afaceri macar pt joaca...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII 2012...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
crispro spune:
Io ma gandesc ca de asta nici nu ii scade febra, ca nu doarme, nu se odihneste.
Sa-l ajutam pe Alex
eladea2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro Data trecut i-m dat antibioticul din prima zi, timp de 7 zile. Acum i-am dat dimineata prima doza, tot 7 zile tb. Asa e de rupt, incerc sa il culc si nu adoarme, dar abia isi tine ochii deschisi. Azi noapte a dormit 5 ore si azi vreo 20 min. Si arde tot. I-am pus scum si paracetamol supo, are 39.2. Ce rau e sa iti vezi copilul bolnav :( Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010) Poze Sa-l ajutam pe Alex |
of cristina, bietul Vladut...imi pare tare rau ca e bolnavior...stiu cum e si cu antibioticele, si cum se simt copilasii de la si dupa ele...dar important e sa tratati infectia...apoi incet incet va reveniti...
iti sugerez sa-i aerisesti bine camera, sa fie un aer placut, nu cald...la febra mare nu trebuie caldura.... si sa nu fie prea imbracat...
sanatate va doresc...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII 2012...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
ainotna spune:
Crispro, imi pare tare rau ca e bolnavior Vladutu. Nu mai stiu daca ai scris dar eu n-am citit, are semne de raceala sau altceva? Sa stii ca Bogdan o singura data a fost pleostit la febra (saptamana trecuta), in rest in patru ani, de cate ori a avut febra era vesel si vioi. Parearea mea e sa nu il scoti afara, mai ales daca are febra peste 39. Organismul e slabit si nu poti stii ce mai ia si de prin aer. Parerea mea...
In plus eu tot aud ca e epidemie de rubeola si varicela, nu prea inteleg cum prescriu doctorii antibiotic fara sa astepte cele trei zile, mai ales ca vuieste toata presa de stirile astea.
Sanatate muuulta, muuulta! Sa ii scada febra!
crispro spune:
Mersi mult fetele de ajutor, de sfaturi!
Ainotna,da, are semne de raceala.E o amigdalita ce a revenit in forta (dupa 3 sapt), cu rosu in gat, cu muci aposi si nas infundat.
A dormit 30 de min in 3 reprize, are 38.7. Ioi, abia astept sa mai treaca vreo cateva zile sa ne fie mai bine un pic.
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Noi tot asa suntem, cu febra mare. Amsunat iar la spital, era inca dr de dimi, a zis ca nu am ce face, ca sigur la noapte nu dormim, dar spera ca pe maine noapte sa fie mai bine. V e cu ochii inchisi, dar nu doarme, se foieste, plange, e in bratele mele.
Sa-l ajutam pe Alex
crissteo spune:
Crispro, ce faceti?
cristela a spus:
Am sa raiau aici tratamentul pe care il avem de la Dr. Laza, pentru febra. Nu ma intereseaza ca plange sau il trezesc, daca ar avea febra peste 39 si ar trebui sa intervin, l-as trezi si as face ce e necesar, doar sa ii fie bine. Plange putin si maine va rade. Cu chimicale cu efecete secundare nu ii intoxic corpul decat in caz de forta majora. Confortul nu e mai prejos de sanatate pe termen lung. Par bigota, dar asa am realizat tot ce am realizat pana acum in domeniul sanatatii durabile.
TRATAMENT FEBRA (reteta Dr. Laza)
Pana la 38 grade, hidratare intensa (alaptat, sucuri proaspat stoarse, ceai de plante – NU INSTANT!, supa zarzavat, apa, compot fara zahar) si sosete inmuiate in apa cu otet 1:1, stoarse si schimbate din ora in ora.
Intre 38 si 39: in plus fata de cele de mai sus, compresa rece pe frunte apa cu tinctura de bitter suedez (aveti sursa care face chiar dupa retea Dr. Laza pe Forum), un cersaf sau scutec inmuiat in apa rece si stors, aplicat de la brau in jos.
Peste 39: in plus fata de toate cele de mai sus, imersie in cada cu apa rece 3 secunde. Se introduce treptat copilasul cu talpile, piciorusele, popoul, pana la gat. Totul timp de 3 secunde. Se infasoara intr-un prosop uscat si se baga la caldura in pat. Hidratare esentiala, intensa. Tinctura de propolis si tinctura de echinaceaea pe putina miere sau in ceai.
Daca dupa 2-3 zile nu cedeaza, administram pentru infectii cura cu ulei esential de cimbru.
O rugaciune fierbinte si un sarut cald de mama ajuta intotdeauna.
Pediatra cu care colaboram ne-a mai mentionat de extract din scoarta de salcie pentru febra peste 39.
Am gasit asta pe blogul Cristelei. Eu alor mei copii le faceam dus cu apa pe care o lasam sa se raceasca progresiv, pana era calduta spre rece, imbracat lejer. Si o singura data cand nu scadea cu nimic, l-am dezbracat pe albert, m-am descheiat si eu la haine si l-am pus gol asa pe mine. A functionat.
Doamne ajuta, sa aveti o noapte linistita.