Amanare vaccin de 6 luni

Amanare vaccin de 6 luni | Autor: assa

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Vin si eu cu o intrebare: cat timp poate fi amanat vaccinul de 6 luni? Baietelul nostru are deja 8 luni, deci am depasit cu 2 luni "termenul" din zisele dr daaaaaarrr, este mereu racit , muci ,rosu in gat , toate aduse de frate-sau de la gradinita.
Acum dr ma forteaza practic sa-l duc odata la vaccin ca deja am intarziat mult si ca daca nu face febra zilele astea sa-l facem.Ori copilul nu respira bine de mucisori, mai are scaune diareice din cauza dintilor sau diversificarii...of, toate astea nu conteaza?Eu asa imi amintesc de la cel mare, dr lui a plecat din tara si lua in calcul absolut tot si doar cand era convinsa ca e absolut ok facea vaccinurile.
Am auzit cazuri de copii care s-au luptat sa-si revina uni in sir dupa vaccinari pe un fond impropriu.Mamicilor ce ma sfatuiti? Care ati trecut prin asta? Cum ati procedat?
Si daca nu-l mai fac ce se intampla

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Fetita mea l-a facut pe cel de 6 luni(ma rog, unul din ele, ca eu nu i le fac pe toate) la 8 luni jumate, si nu pt ca am aminat eu de ceva, ci pt ca asa a fost programarea, atunci a gasit liber in orar.Ma gindesc deci ca si tu ai mai putea amina 2-3 sapt pina se face bine baietelul, nu vad de ce sa te preseze medicul, nu e treaba lui, nu-i copilul lui. Nu te sfatuiesc decit sa citesti si sa te informezi, doar tu decizi.

edit-ref la ultima ta intrebare, la unul din copii, tot din cauza de raceala, n-am mai apucat sa fac rapelul de 18 luni, asa ca a ramas cu ce a prins din dozele anterioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Assa copilul este al tau , nu al doctorului.Daca pateste ceva tu si copilul suferiti, nu doctorul.El are o norma de facut dar nu-l da nimeni afara pentru ca nu a facut un vaccin, dar probabilitatea ca un copil cu probleme de sanatate sa pateasca ceva in urma vaccinarii este semnificativ, nu degeaba se atrage mereu atentia sa fie perfect sanatosi la vaccinare. Nu lasa sa te streseze doctorul, spunei clar ca tu stii cand e copilul perfect sanatos si nu mai e expus la virusi (de exemplu alt membru al familiei racit) il vei anunta ca veniti la vaccinare.Si asta e ultima ta opinie , sanatatea copilului e mai importanta decat norma lui de vaccinare.Daca nu e de acord, exista si alti medici pediatrii la alegere ,cu care te poti intelege, dar sanatatea copilului tau nu ti-o mai da nimeni inapoi daca pateste doamne fereste ceva.
Multa sanatate copilului si increde-te in intuitia ta de mama ca nu da gres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dr te forteaza pentru ca tre' sa dea bine in raportarile lunare.

fetitei mele i-am facut vaccinul de 6 luni cand avea 7 luni si un pic, amanarea a fost din cauza perioadei sarbatorilor de iarna si o mica raceala la inceput de an.

am avut o mare surpriza cand am schimbat medicul pediatru, iar pe fisa fetitei aparea ca vaccinul de 6 luni fusese facut pe 23 decembrie 2007, cand in realitate il facuse abia pe 2 februarie 2008.

noul pediatru si asistenta s-au crucit, au zis ca asa ceva n-au mai pomenit, cum sa scrii in fisa o asa aberatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Multumesc mult fetelor, sunt atat de stresata de ea pe chestia asta ca deja orice sun sa o intreb imi zice de intarziere...cred ca trebuie sa fac o schimbare ca sa ma simt in siguranta cand merg/sun/intreb dr, dar mai ales cand vaccinez copilul.Stiu si eu ca nu e de gluma ca orice vaccin nu se face asa doar de dragul intepaturii si au fost cazuri si cazuri, Doamne fereste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

assa, daca tu nu vrei sau nu crezi ca e copilul apt pt a i se faca vaccinul, nu il face. pe noi dr. de familie ne tot presa sa-i facem baiatului vaccinul de 1 an mai devreme, mai exact la 7 luni. Am refuzat, am facut o cerere pe propria raspundere prin care am refuzat vaccinarea mai devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Mi se pare foarte grav ca un medic insista sa faca vaccin unui copil bolnav. Din fericire Assa este o mama care s-a informat, a cerut si alte pareri dar ma gandesc la femeile care au incredere in ce spune medicul ca doar el ar trebui sa stie cel mai bine.
Si noi am amanat vaccinul de 6 luni deoarece fetita a facut rubeola. Nu a facut nici un vaccin decat dupa un control amanuntit in urma caruia s-a constatat ca nu avea nici o problema de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Noi am facut vaccinul de 6 luni la 8 luni si jumatate fetitei celei mici, pentru ca o tinea din raceala in raceala, toate luate de la sora-sa mai mare, care le aducea de la gradi. Medicul ne-a spus ca nu e nicio problema ca se amana vaccinul, copilul trebuie sa fie perfect sanatos. Ne-am dus la un moment dat sa facem vaccinul, dar a refuzat sa-l faca pentru ca fii-mea avea temperatura 37,2 si ne-a spus sa mai asteptam cateva zile, sa ne asiguram ca nu e vreun inceput de viroza. Mi-a spus ca el nu face vaccin copilului decat daca e perfect sanatos, indiferent cat trebuie sa amanam. Si eu sunt de aceeasi parere, clar. Cand fii-mea a avut temperatura sub 37 si niciun muc, in sfarsit am facut si noi vaccinul. Asta s-a intamplat intr-o vacanta de-a sora-sii de la gradi, cand am luat o mica pauza de imbolnaviri.

Spune-i clar doctoritei ca pentru copilul tau tu decizi si ca atata timp cat baietelul nu e sanatos tun nu-ti vei da acordul pentru vreun vaccin. Sa nu mai insiste, ca nu te poate forta! E foarte grav ce vrea ea sa faca si nu se gandeste la binele copilului, ci la raportarile si normele ei. Un vaccin facut unui copil bolnav poate avea urmari din cele mai tragice, asa ca nu te lasa impresionata de insistentele doctoritei. Daca nu vrea sa inteleaga, gaseste alt medic de familie.
Sanatate multa va doresc si sa stii ca anul urmator copiii vor fi mult mai bine, nu se vor mai imbolnavi atat de des. La noi asa a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Nu fetele, nu fac nimic nici fortata nici ne-fortata ca sa zic asa.O sa tot aman pana cand totul e ok si o sa mai merg cu el inainte la o evaluare la un cabinet.Si clar fac schimbarea de dr.
Cica i-a trecut valabilitatea primului Ca sa citez" daca nu-l facem acum degeaba le-am mai facut pe precedente ca nu mai au valoare..." no comment

Mergi la inceput