Clubul "babelor" FIV-oase 19
Raspunsuri - Pagina 15
sunshine4ever spune:
Pot sa va mai provoc si ceea ce inseamna Medyn Forte?
Sau Medyn forte versus Femibion?
Care o fi mai ok?
Roxa tu relax ca ter sa le oferi copiilor un mediu cat mai optim si psihicul conteaza. Tu sa nu memorezi tot ceea ce discutam negativ, memoreaza ceea ce este pozitiv
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi
mada81lina spune:
Lara, probleme mele sunt asa:
- mutatiile din semnatura
- HSG 2010, tr dr infundata
- laparo 2010, a desfundat trompa, dar a si taiat din ea
- HSG 2010, trompe permeabile
- 2010 consultatie PK si Athena Timisoara, nimeni nu poate spune precis daca functioneaza ok trompa dr, se pare ca a fost infundata intr-un loc nu tocmai propice, dpdv medical
- 2009 si 2010, consultatii dif doctori, pareri, analize, stimulari
- din 2009 pana acum nici o sarcina, nici extrauterina
- ovar drept, ovulatie perfecta, ovar stang anovulator, nu rasp nici la stimulari
- ovulatie precoce, z8-10, endo mereu micutz (nici nu putea fi f gros in z10)
- 2011, zero consultatii, zero controale la ginecolog, analizat ce clinica de FIV sa contactam, depus dosar FIV pt programul national in ian 2012
- spermograma de pus in rama
Concluzia, nu se stia acum cum am ramas. Daca, cauza faptului ca nu ramaneam insarcinata era acea mutatie, sau trompa. Ce se stie ca am ramas ovuland cu ovarul drept, dar nu se stie daca prin trompa dr, cea cu probl, sau ovulul a fost preluat de tr stg, lucru rar intalnit in medicina. Nu se stie daca sportul mult si alimentatia si-au facut efectul, sau a fost o mica minune.
Ce pot sa spun, in 2009, 2010 si ian 2011, la toate seturile de hormonale ieseam mereu in grafic, in ianuarie le-am avut f proaste, exact pe ciclul dinainte de a ramane. Nici nu le-am putut atasata la dosar caci nu mi le acceptau, am atasat unele din 2011.
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg
6+
Lara27 spune:
Roxa, asteptam vesti bune
Sabinutza cu autoimunele e o chestie mai delicata, promit sa elaborez maine, momentan ma doare putin capul (adu-mi aminte, pls)
Sunshine, balanta e expertul nostru in acest caz
din stiinta mea, Medyn Forte si Taxofit Folsaure au cantitatea optima de metafolin (acid folic natural) recomandata indeosebi fetelor cu mutatii ale genei MTHFR, si implicit dificultati de metabolizare a acidului folic, indeosebi cel sintetic (Acifol)
si Femibion 800 contine tot metafolin
to be continued..
balanta_tm spune:
lara, medyn forte nu contine metafolin, dar contine cantitatile ideale de b6-b9-b12 pt o mthfr-ista. eu inainte de fiecare fiv am luat cate 3 luni de medyn forte iar din z1 de inhibare am trecut pe femibion1 care da, are metafolin; si iod .
Lara27 spune:
Mada, sar'na
e perfect posibil, d.p.d.v. medical, ca un ovul sa fie preluat de trompa opusa ovarului care a ovulat..
acum, cu siguranta, cel putin o trompa a functionat bine, trust me
probabil a durat atat, deoarece ovarul atasat trompei ok (stangi) era lenes..a fost nevoie de o conjunctura favorabila (un FIV, in cazul tau, ar fi rezolvat simplu problema aste de..logistica)
cert e, ca ai ramas pregnant, cu tot cu mutatiile din semnatura (identice) cu ale mele si fara clexane..asta era revelatia mea, care-i dadea dreptate (a cata oara, lui PK..el mi-a promis ca nu clexane va face, in cazul meu, diferenta, si asa a si fost)
ma bucur ca esti (sunteti) happy, imi inchipui ca au disparut si norii aparuti la un moment dat in viata personala (am retinut, in sensul asta, o postarea a ta)
iti doresc o sarcina usoara de care sa te poti bucura in liniste, si cand ai timp si esti in the mood, mai da-ne si cate-un semn de viata
to be continued..
Lara27 spune:
balanta, uuups, ce bine ca ai intervenit
Femibion am luat, iau, eram sigura de metafolin, la Medyn era doar o presupunere, n-am luat pana acum..am notat
Sunshine, voila, raspunsul la intrebarea ta
le: balanta, cred ca ai dreptate, iodine is the new clexane
to be continued..
sunshine4ever spune:
Am reusit sa schimb tema?!
Oricum fetelor multumesc mult de tot.
Cum se zice cine nu are treaba isi face cu mina ei...
Aristica m-ai dat disparuta...ei uite am revenit...am mai si dat sfoara in tara cu o alta tema decat clexane
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi
Cris_25 spune:
Vad ca reveni subiectul cu mutatiile. Eu pt MTHFRul meu hetero o sa iau pana la urma doar acid folic, cum a zis PK. Intrebarea mea e daca sa incep sa-l iau deja? Sau doar in timpul procedurii?
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit