Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_gabi spune:

Onutza, bine ai venit cu ZEN-ul.
Poate se ia si la mine ca altfel cred ca o sa innebunesc pana nasc.

Alina cu bebelusa 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Gyan ce sa zic? Jos palaria ptr mamele care fac multi copii dar le ofera si o crestere si o educatie corespunzatoare..Procedeul in sine de facut copii e cel mai simplu.Ca o paranteza socrul meu inainte sa raman insarcinata ne tot spunea: Voi nu vreti copii ..voua va place procesul tehnologic!!!:)))
Dar ptr cele care isi abandoneaza copii .....no coment.Inca nu s-au inventat cuvinte ptr a cataloga o astfel de mama....

Oana cu Bebe Tudor 32 +AMR UN PICCCCC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Gyan, mersi mult de tot pentru lamuriri cu masurarea glicemiei, acum am inteles si conversia unitatilor de masura .
Conform cu ce mi-ai spus, eu a jeun am in jur de 104 iar postprandial in jur de 144, deci un pic mai sus de limite.
Dar uneori valorile o iau razna mult mai in sus, desi respect cat de cat un regim (fara dulciuri, sucuri de fructe, fructe la masa, fainoase rafinate etc).

Cu monitorizarea e numai vina mea ca e asa rar, ma chemau saptamanal la clinica si nu puteam din cauza serviciului, se asteapta mult pe acolo si informatiile date mi se pareau prea vagi. Am fost si la o nutritionista acolo, care mi-a lasat o impresie f proasta... nu s-a priceput nici sa ma masoare/cantareasca, corect, apoi a zis ca la greutatea mea (mare, intr-adevar) am nevoi energetice mari si sa mananc..enorm dupa parerea mea.
Am fost si la o doctorita endocrinolog acolo, iarasi f superficiala, mi-a zis la ultima vizita (sfarsitul lui ianuarie) ca e la latitudinea mea sa mai vin sapt. viitoare la clinica sau nu, ca valorile sunt aproape ok...asa ca am lasat-o balta.
Dar vad ca in continuare glicemia nu e deloc ok, creste uneori brusc chiar dupa insulina si trebuie sa fac ceva. Ai dreptate eu nu trebuia sa las asa ci din contra sa le pun 1000 de intrebari.
Asa ca imi fac programare acolo chiar azi.

Merci si sarcina usoara in continuare!
(Scuze ca iar intervin cu problemele mele)

24 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna ziua fete dragi!
Saptamana asta am intrat mai rar,e sora mea la mine in vizita si profit dar din pacate in seara asta pleaca.
M-a ajutat mult sapt.asta nu am facut mai nimik pe aicioricum nici nu o sa mai fac pana nu ajung la 34 sapt minim
CORI vinete zicisi eu am arsuri Am arsuri de la tot ce e gatit, de la pizza ,de la lapte iaurt etc.
ONUTZA nici pe mine nu ma incap baleriniinu ca as iesi undeva dar...la prima sarcina mi s-a marit cu un nr.piciorul dar dupa a revenit la normal.
VIRGINIA ai cateva pastilute de luat nu glumaparca si la prima sarcina tot prematur ai nascut nu?Parca 35 sapt?
Eu as vrea sa ajung macar la 36.
ELLY cum te mai simti?
Am vazut ca ati decis sa va intalniti ,ce frumosAm citit ca va duceti la babyexpo am nevoie si eu de camasa de noapte inca nu am gasit nimik.
Am vorbit azi cu mama sa imi cumpere si mi le trimte pe sotul meu,saptamana viitore merge in Romania sa imi duca mobila de bucatarie acasa si sa imi aduca aici lucrusoarepe ptr.,Matteo
Abia astept sa le spal si sa le pun in sifonier
Va doresc un sfarsit de saptamana frumos si profitati de timpul frumos si iesiti la plimbare!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Mai fetelor, si eu ma mai plang de una alta - o contractie, o aciditate, o idee nebuna , dar astea sunt chestii minore - pana acum nu am avut niciun motiv major de ingrijorare (Doamne-ti multam!).

Pentru mine, in afara de cele 2-3 saptamani cand m-am simtit oribil de nu puteam sta in picioare, sarcina a fost si este o perioada foarte frumoasa..
Si ce daca se mai umfla un picior, se mai intareste burtica, mai arde gatul, mai inteapa incoace si incolo, mai am de carat 5-10-12-15 kg in plus? Toate sunt experiente noi care insumate au un rezultat extraordinar - UN BEBE DOAR AL MEU! (ma rog, si al lui tati, no!)

Daca intru pe forum si mai scriu de cate-o mica neplacere nu inseamna ca nu-mi prieste sarcina , ca nu ma bucur de ea - ca doar cand mai am ocazia sa mananc orice si la orice ora fara sa se uite cineva stramb, sa am loc rezervat oriunde si cu orice as merge, sa fiu grasuna dar in acelasi timp frumoasa, sa stau acasa o luna sau mai multe inainte de nastere si sa ma relaxez...pe bani?, sa primesc ajutor la ridicat o hartiuta de pe jos ca cica eu n-am voie sa ma aplec, sa gust din toate bunatatile aduse de colegi pe pretext de pofta, sa zic un nume de dulce si in urmatoarele 5 minute sa-l am in fata, si cate si mai cate...
Asta ca sa nu mai vorbim de iubirea asta incredibila care creste cate putin in fiecare zi cand simtim o lovitura, un sughit, un valusor, forma unei manute sau piciorus...(Eu, de indata ce am nascut am simtit un dor nebun pentru miscarile din burtica, desi bebelina era langa mine!)

SARCINA ESTE O PERIOADA ROZ, EXTRAORDINARA! Enjoy it, zeeeeeeeeeeeeeen, vorba Oanei!

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 7a (27+) :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enona3006 spune:

Buna fetelor,

Va salut si eu acum la sfarsit de saptamana - se pare ca nu reusesc sa scriu mai des, dar va citesc de cate ori pot. Azi schimb si eu saptamana asa ca declar ca amr 7 saptamani. Eu mai am doua saptamani de venit la serviciu, dar si asa cam vin degeaba ca dau un randament de nu se poate - neuronul meu gravid se tooot micsoreaza. Macar la serviciu imi amintesc ca tre sa beau multe lichide si sa mananc la ore fixe.

Of fetelor ce-i cu atatea contractii la voi, si in plus bulinute pentru ele?! Va tin pumnii sa se potoleasca contractiile, ca sa va puteti bucura in voie de ultimele saptamani de sarcina. Eu nu ma plang decat de sangele din nas care se incapataneaza in fiecare dimineata sa apara si de durerile de spate (dar astea mai trec la plimbari lungi).

Asteptam si noi cu interes targurile de saptamanile viitoare, desi trebuie sa recunosc ca nu ma innebunesc dupa astfel de targuri din cauza aglomeratiei, dar vrem sa vedem patuturi si si multe alte accesorii asa ca macar sunt toate la un loc. Mi-ar placea sa vin si eu la intalnirea cu voi, dar ziua inca vin la serviciu, asa ca daca reusesc sa imi schimb un pic programul vin si eu (mai ales ca e la o aruncatura de bat de casa).

Pup mamicile cu multa energie in speranta ca se mai linistesc si ele dar si pe cele obosite caci poate vine mos ene pe ele cu cate un somn bun de toata noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Hey, buna dimineataaa!
Dap, noi acum ne-am trezit. Ne-am facut program de somn in fiecare dupa=amiaza, si parca sunt un pic mai linistita asa. Si mai odihnita, evident.
Oricum noaptea dorm pe reprize: excursii la baie, episoade de insomnii

Mey Onutzule rasturnasi butoiul cu ZENN la noi aici!!!
La un lucru tre' sa te contrazic insa...pentru mine, perioada asta chiar a fost/este cea mai frumoasa din viata mea de pana acum.
Cu tot cu contractii si cu belele, dar ma simt mai speciala mey, parca pot muta muntzii din loc.....stand in pat....nu stiu cum o veni asta.

Siiii....ca sa vedeti voi ca nu stau eu degeaba ca o clotza pe oua toata ziua , am venit cu vesti buneeee!
Mi-a trimis Laura mesaj, ia uitati aici:

"Bebe papa bine, respira singurel si nu pare a avea probleme in afara unui icter mai pronuntat. Asteptam sa avansam la et. 4, unde trec bebeii dupa post-terapie. Eu am activitate intensa, adica muls la fiecare 3h, comprese cu apa calda inainte, cu apa rece dupa, etc. Pe bebe il vad doar de 2 ori pe zi, iar cand vom urca la et. 4 il voi vedea la fiecare masa. Speram sa venim si noi acasa de Paste, daca vrea Dumnezeu."

I-am spus ca e in gandurile si in rugaciunile noastre si ca ne-a facut o mare bucurie cu vestile bune.

Deci, primul nostru fluturas e un luptator!!!!
Nici nu se putea altfel, caci el a deschis lungul sir al minunilor de primavara!

Dienutza ma bucur ca sunteti ok. Nu te stresa prea tare cu treburile, lasa-l pe Mirciulica in ritmul lui, nu deranja baiatul.

Anxy si Virgi felicitari pt o noua saptamana!!!

Elly 32+ cu Babyboom

AMR 7+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anxy
[Dar de ce nu poti conduce Albinuta? Adica si pe mine m-a intrebat o tanti Pecoista cum de mai conduc dar tot nu inteleg de ce nu
gogosica pe druuum 32+ viiiiiiiine!!! AMR 7+

Anxy,nu te gandi ca ar fi din cauza burtii masina mea e destul de joasa fiind un model sport,bebe se revolta ca stateam pe el, iar eu o fire agitata rau la volan ajungeam la birou cu pulsul peste 100. Cand coboram din masina sau sa zic mai bine -urcam? imi scadea tensiunea brusc si pulsul era maare si mi se facea rau instant. Nu ajungeam pana in birou ca de la lift eram terminata. I-am povestit eu doctorului meu si mi-a zis ca n-ar fi mai bine sa iau o pauza?? Am incercat varianta de a sta in dreapta si sa ma livreze al meu sot la birou si vad ca n-am nicio problema asa...deci...e clar ca imi dauneaza condusul... desi eu conduc cu placere..nu din obligatie.
Am luat masina lui pt distante scurte gen mers la manichiura sau supermarket, dar in principiu o sa stau cuminte in urmatoarele saptamani.

Oare Deea nu avea ieri eco? A scris ceva...k eu n-am vazut..

29+ cu Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

onutza glumet socrul tau Asa-s ei,parintii,vor sa le faci nepoti imediat si sint in al 9-lea cer cind se intimpla si ...nu stiu,poate mi se pare mie ... parca ii rasfata mai mult decit au facut-o cu proprii copii si sint mai indulgenti. Am simtit-o pe pielea mea cu bunicii.

Fleurdelise, pt putin.Valorile tale nu-s prea rele insa daca zici ca mai sar mult in sus atunci trebuie sa mai umbli un pic la dieta,desi la un moment dat nici asta nu mai ajuta.Cauta sa scazi cantitatea de carbohidrati nu numai regim fara dulciuri,sucuri de fructe,fructe la masa,fainoase rafinate.Si daca maninci o felie de piine in plus sau 1 lingura de orez poate influenta.Nu e deloc usor dar nu trebuie sa te lasi,cauta un alt nutritionist si te va ajuta cu sfaturile lui.Si mie mi-a fost tare greu la inceput dar acum m-am mai obisnuit si cu dieta si cu intepaturile.

Mmamita esti o norocoasa cu atitea privilegii.La mine e invers in ceea ce priveste mincarea,inainte mincam ce si cit doream fara consecinte,desi nu pot zice ca eram o persoana disperata dupa mincare;acum sint privata de tot ce-mi placea si unde mai pui ca am avut o pofta de mincare de la inceput.Si stii cum e,ai minca exact ce nu e permisIar acum ii inteleg pe deplin pe cei care se chinuie sa tina cura de slabire sau mai stiu eu ce fel. Plus ca-s "arestata" la domiciliu fara sa pot face mare lucru,mai mult in pat, dar ma consolez ca e doar temporar si ca ce a fost mai mult a trecut.Si-s tare curioasa sa vad "rezultatul final " El sa fie bine,ca astea le voi uita eu.Gata,ca v-am batut la cap destul azi Mai opresc si pt altadata

27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabiko76 spune:

Buna fetelor

Am fost si eu la control luni, bebe are 1140 g si e ok, ne-a facut cu mana la eco, colul se pare ca tot asa e bine, lichid amniotic suficient,tensiunea 10 jumate cu 6, cardiotocograma a iesit foarte bine. Sper sa nu am probleme cu cicatricea de la operatie de fibrom, dar sunt ceva stresata din cauza asta...

Am spus doctorului ca am o senzatie puternica de sete dimminata si m-a trimis sa fac test de toleranta la glucoza, am incercat intr-o dimineata sa-l fac dar nu aveau glucoza si oricum au zis ca se face neaparat la ora 8 si eu venisem pe la 9...am fost plina de nervi...o sa-l fac pana la urma totusi zilele astea.

Maine intru in saptamana 29.

Si eu astept cu nerabdare targul care incepe pe 22, dar mi-e cam groaza de aglomeratie plus ca ma misc destul de greu...cred ca uneori am contractii cand merg, nu asa puternice dar simt burta putin mai tare...

In ultimele doua dimineti, am simtit ceva mai ciudat, parca pulsa burtica in partea de jos, erau un fel de lovituri foarte slabe dar ritmice si rapide ca niste batai de inima, ati simtit asa ceva?

Gabriela 28+

Mergi la inceput