La multi ani Andra Simona!!! Fluturasi (137)
Raspunsuri - Pagina 15
salo_sama spune:
miki sarumana de raspuns!
la dinti/masele ma gandeam si eu, mai ales ca e maraita si plange des ceea ce nu0i specific ptr ea care e un copil foarte vesele si nu plange usor
acu sta la mine in brate cu ochii inchisi, are o stare de somnolenta,iara nespecifica ei, care e o mica neastamparata, mai inainte a papat, destul de bine si i-am mai dat un nurofen ca iara a facut febra; mai acum o ora a inceput sa tusaca putin, are si ceva muculeti, dar farame nimic important si ochisorii rosii si umflatei, acum zic ca e totusi raceala ce mocneste in ea.
miki tu ce-i dadeai pentru febra? cum le alternai si la ce interval?
pup
salo_sama spune:
miki voiam sa temai intreb daca cumva urina si putin? adica azi noapte cred ca a facut de doua ori ca era aproape uscat pampy
cei drept nici apa nu prea vrea
si acum abia daca a facut ceva in el
yvyana spune:
Raspund eu: se incepe cu Panadol (paracetamol) la 8 ore, doza pentru copii este intre 10-15mg/kgcorp la 6-8 ore, doza maxima/zi fiind de 60mg/kgcorp; deci pentru un copil de 10 kg, doza medie de panadol ar fi de 5ml sirop (contin 120mg paracetamol) dati la 8 ore; daca nu se controleaza febra dupa 4 ore de la prima doza de Panadol se poate alterna Panadolul cu Nurofen (ibuprofen) la 4 ore; doza pentru copii de Nurofen este intre 5-10mg/kgcorp la 6-8 ore, doza maxima/zi fiind de 40mg/kgcorp; deci pentru un copil de 10 kg, doza medie de nurofen ar fi de 3.5ml sirop (contin 70 mg ibuprofen) dati la 8 ore.
miki1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui salo_sama miki voiam sa temai intreb daca cumva urina si putin? adica azi noapte cred ca a facut de doua ori ca era aproape uscat pampy cei drept nici apa nu prea vrea si acum abia daca a facut ceva in el Simona, mami de Petra |
nu, nu observasem nimic in neregula la urinat..pur si simplu a iesit la analiza fara sa stiu cum a reusit sa faca infectia oricum a facut o saptamana febra mare, 39.9 si f greu raspundea la antitermice..
din ce descrii tu pare totusi sa fie o raceala..mai ales daca are si ochisorii rosii, paote e ceva viral..asa mi-au facut si mie acum recent, stranut, ochii rosii, febra modearta, rosu in gat..poate o doar in gat si de aceea e maraita..
pt febra alternez panadol si nurofen la 4 ore, daca face febra mare peste cele 2 antitermice in intervalul respectiv, bag supozitor cu novocalmin..
de ieri imi face si mie andra febra, are si ceva mucisori..deci a luat-o pe urma lui fracsu..
eu i-am dat si beladona si alium cepa si euphrasia oficinalis, homeopate pt muci aposi si febra..si s-a simtit mai bine, dar nu i-au trecut de tot..i-am pus si ser in nas si colargol..
salo_sama spune:
Miki sarumana din nou, allium cepa i-am dat si eu(cand a mai fost cu muculeti) celelalte ce ai spus nu stiu ptr ce sunt, la homeopate ma refer
Cami sarumana Doamne ajuta! oricum stiu ca Doamne Doamne e cu ea, am mare incredere!
sa-mi dau seama numai ce e, raceala ori dinti pup fetele
cami_antonia spune:
feteleeeeeeeee
ce faceti?
pe unde sunteti?
eu am calcat pana acum
si am facut putina curatenie in curte si in foisorul din curte
da mai am mult de smoteru la el
pana sa fie util
abia astept calduraaaaaaaa
sa putem sta cat mai mult in curte
tre sa imi chem oamenii care imi sapa gradina
sa mi-o aranjeze de primavara
sa pun ceva ceapa si usturoi
si apoi sa imi pregatesc solarul pt rosii
daca tot nu sunteti prin zona fug si eu pana la biserica
ca e maslu cu 7 preoti
ne auzim mai tarziu
pupici
MaryM85 spune:
Buna fetele! AM FOST AFARA AM STAT DOUA ORE E ASA FRUMOS SI SOARE!SALO_SAMA eu zic sa ii mai iei odata urina si sa faci o uroculura sa fii sigura, si piscoasa mea a facut infectie urinata.[left]MADA nu e de glumit cu insomniile,sora mea a avut insomnii o saptamana si apoi a facut o depresie urata de tot, spunei sa nu se mai streseze si sa ia o pauza.
mami fericita de Alexandra Mirela(06.04.2011)
catank spune:
Mamici am stat 2 ore juma afara de la 3, ca mandra mea a dormit 40 min..noroc ca apucasem sa finalizez o prajitura de post...ffffffff buna.
http://www.cevabun.ro/prajitura-de-post-cu-gem-si-nuci/
Eu am turnat compozitia in tava normala, am adaugat de la mine putere nucile nepisatedin lipsa de timp dar va asigur ca a iesit si mai buna, gem am folosit de gutui si glazura eu am inlocuit-o cu una facuta din avocado, miere, cacao si rom...si dupa am presarat nuca de cocos. I-am dat pe spate pe toti, iar am impartit mai bine de juma din tava....fff buna iese
Sigur o voi repeta la ziua I ptr cei care postesc.
Fug la piticot sa-si pape grisuletul cu lapte si mar....asta are in meniu