La multi ani Andra Simona!!! Fluturasi (137)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

cami deci ROR-ul este un vaccin optional. inseamna ca nu l-am facut, ca noi n-am facut nimic optional. habar n-am de vaccinuri, care si cum sunt..... Prevenarul il faci? eu nu stiu daca sa i-l fac sau nu. asta este singurul recomandat de pediatra.

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

m-am uitat acum in carnetul de vaccinari....RRO facut la 1 an este acelasi lucru cu ROR?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

ROR-ul e in schema din programul de imunizare national. Este vorba de Priorix si nu contine tiomersal (care e compusul organomercuric de care vorbea cami ca s-a incriminat ca ar avea legatura cu autismul) sau alt conservant (http://www.anm.ro/_/_RCP/RCP_125_12.06.07.pdf?anmPage=1176&ID=23525)

Mad cu Robert si Lulu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

m-am uitat acum in carnetul de vaccinari....RRO facut la 1 an este acelasi lucru cu ROR?

Da - rujeola, rubeola si oreion

Mad cu Robert si Lulu

Mergi la inceput

si citeam pe net si cica si la 7-8 ani se mai face o data ROR-ul.
stiu ca si noua ne-au facut vaccinuri ba in mana , ba in picior...si tot am facut varsat de vant si am stat 2 saptamani in casa tocmai in vacanta

Mergi la inceput

Citat:

si citeam pe net si cica si la 7-8 ani se mai face o data ROR-ul.
stiu ca si noua ne-au facut vaccinuri ba in mana , ba in picior...si tot am facut varsat de vant si am stat 2 saptamani in casa tocmai in vacanta

Pai varsatul de vant e varicela .

Mad cu Robert si Lulu

Mergi la inceput

alehiam

Mergi la inceput

Citat:

alehiam

si eu. Cum mai e in Brasov?

Mad cu Robert si Lulu

Mergi la inceput

alehiam acum a iesit soarele dar este frig si bate vantul putin. ieri a batut tare de tot vantul. nu stiu ce-i cu vremea asta asa nasoala. la noi nu prea batea vantul mai deloc mai demult, dar acum....
asteptam si noi primavara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Roxy dupa cum am spus nu m-am documentat serios in ceea ce priveste vaccinarile optionale si nici n-am intrebat-o franc pe pediatra mea sa vad ce zice si ea!
Din cate am citit acum, Prevenarul protejeaza doar impotriva anumitor tipuri de pneumococ (doar 7 tipuri, considerate pana acum de doctori cel mai frecvent incriminate in aparitia bolii si sunt peste 90 de serotipuri de pneumococ); acum in SUA, din 2010 se foloseste vaccinul "imbunatatit" indreptat impotriva a 13 tipuri de pneumococ, insa chiar si asa iata ce am gasit intr-un studiu recent: "The number of invasive pneumococcal infections has decreased. However, it is not clear at this early stage of vaccine use whether other strains, such as types 15 and 33, may become increasingly more important over time. Questions that researchers are asking are whether future vaccines may need to protect against more pneumococcal serotypes."

Eu nu stiu daca i-l fac, daca ma hotarasc probabil i-l voi face peste 2 ani, la intrarea in colectivitate, cand e nevoie doar de o doza (nu inteleg exact de ce, inainte de 2 ani schema de imunizare contine 2-3 doze, dupa doi ani sustin ca imunitatea se obtine doar in urma unei doze, iar la copii peste 5 ani nu se recomanda decat in cazuri cu risc crescut, la copii tarati etc.; in plus la noi se face cel cu 7 valente, iar in SUA deja spun ca evident e mai eficient cel cu 13 valente).

Te-am lamurit bustean!

Mergi la inceput