Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (79)
Raspunsuri - Pagina 3
Lili_g spune:
sa continui mesajul...
Alina
Laura, ce bine ca sarcina asta a fost fizic mai usoara. Curaj, sa aveti un bebe bun si sanatos. Lasa gandurile rele, cu Dumnezeu mergem inainte!
Mara, multumesc de mesajele frumoase, le trimit si eu mai departe, deci efortul tau da roade precis.
Sanda, sanatate tatalui tau.
Pup toate fetele, ma ierati ca scriu mereu pe fuga, am inceput serviciul, jumate de norma deocamdata, asa a randuit Dumnezeu caci eu nu speram ca cei de la serviciu sa imi faca asa o propunere. Slava Domnului!
Post usor si binecuvantat!
cora79 spune:
Multumim mult pentru urarile de bine, multumim mereu Domnului si Maicutei Sfinte pentru ca ne-a ascultat rugaciunile si astazi putem spune ca suntem o familie implinita
Mara Anisia,minunea nostra este o fetita de 9 luni si jumatate,o avem acasa de 2 saptamani,ne-a intors vietile pe dos,nimic nu mai este ca inainte,acum totul graviteaza in jurul ei,s-a adaptat foarte repede,in cateva zile deja ne zambea,se juca si purtam conversatii spumoase in chineza de balta,mai nou,cand plange sau este suparata ma striga Mam
MaraAnisia spune:
Buna,
Lili_g, mamica draguta, cred ca ti-a fost greu sa-l lasi pe bb Stefan acasa si sa mergi la serviciu, dar cred ca e bine ca ai un loc de munca. apropo, cu cine sta bb cat lucrezi tu? numai bine intregii familii frumoase
Cora, ce frumos ai scris. asa e, e minunat tot ce se intampla in vietile noastre cand apar pruncii
Sanda Lauraa Livsy
Marti- Potrivit Apostolului Petru, botezul este „fagaduinta cugetului bun catre Dumnezeu" (I Ptr. 3, 21).
Cel care se boteaza fagaduieste sa-si traiasca restul vietii cu constiinta curata, tinand toate poruncile Domnului, pe care le primeste in constiinta sa. Curatia sufleteasca este o trasatura a celui botezat. Apostolul Pavel aseia o pauzaste stralucirea vietii lui cu stralucirea Domnului inviat: „Ca precum Hristos a inviat din morti prin slava Tatalui, sa umblam si noi intru innoirea vietii" (Rom. 6, 4). Prin botez, omul cel vechi, iubitor de pacat, moare, si invie om nou, ravnitor catre fapte bune. „Asa si voi", cei botezati, „socotiti-va ca sunteti morti pacatului, dar vii pentru
Dumnezeu, intru Iisus Hristos, Domnul nostru. Deci sa nu imparateasca pacatul in trupul vostru cel muritor, ca sa va supuneti poftelor lui; nici sa puneti madularele voastre ca arme ale nedreptatii in slujba pacatului, ci infatisati-va pe voi lui Dumnezeu ca vii, sculati din morti, si madularele voastre ca arme ale dreptatii lui Dumnezeu. Pacatul nu trebuie sa aiba stapanire asupra voastra" (Rom. 6,11-14).
Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
Lili_g spune:
Cuvant al lui Atanasie, egumenul SInaiului, despre aducerea aminte a raului.
Mult poate rugaciunea dreptului, care se ajutoreaza cu fapta. Dar se ajutoreaza, daca cel ce se caieste va incepe a se osteni si roade de pocainta a face. Iar, daca de o parte zideste iar de alta parte risipeste, apoi ce folos va fi? Fara numai greutate isi dobandeste lui. Ca mare rautate este ca, adica, sa mearga cineva la biserica, avand invidie asupra altcuiva: caci, cum o sa se roage cu o minciuna, zicand rugaciune: “Tatal nostru iarta-ne noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostrii?” O, omule care graiesti si fara minte te ostenesti la rugaciune purtand in inima ta veninul vrasmasului, cum strigi cu minciuna la Dumnezeu: “iarta-mi mie, precum si eu am iertat?”. Oare sa te rogi ai venit sau sa minti? Oare sa castigi darul, sau manie sa primesti? Mantuire voiesti sa iei sau osanda? Au nu auzi ce spune preotul in vremea dumnezeiestii Liturghii: “sa ne iubim unii pe altii”, adica sa lepadam toate nedreptatile si asprimile inimii? Ce faci omule? Ingerii slujind, heruvimii cei cu ochi multi acopar trupul lui Hristos pe Sfanta Masa si serafimii cei cu sase aripi canta cantare intreit sfanta si cu multa frica stau inainte, iar preotul pentru tot poporul rugandu-se. Duul Sfant se pogoara si ingerii scriu numele celor ce fara rautate intra in biserica; cum oare iubitule nu te spaimantezi? Sau cum ceri iertare iar tu nu ierti? Ca de nu vei ierta pe cei ce ti-au gresit tie nici Domnul nu te va ierta pe tine. Iar de vei ierta, iertat vei fi; si de vei milui, miluit vei fi.
Sa nu zici: “de multe ori am iertat pe fratele meu si iarasi ma ocaraste si multe rautati adduce asupra mea si nu pot sa-l mai iert pe el”. Nu iubitule, sa nu zici acestea ci sa te asemeni cu Stefan si cu Iacov, ruda Domnului, si sa te rogi pentru cei ce-ti fac tie rau. Si Stapanului tau Celui ce a primit moarte pentru noi sa te asemeni; sa rabzi rautate si ocara de la prietenul tau, ca sa ti se ierte pacatele cele multe. Sa fugim fratilor de pacatul cel amar al aducerii aminte de rau, pentru ca tot pacatul in scurta vreme se savarseste si degraba trece, dar pomenirea de rau este o patima cumplit de infocata. Ca cineva ori umbland, ori sezand, ori sculandu-se, veninul balaurului in inima sa il poarta. Cel ce se lasa cuprins de aceasta patima nu va mosteni Imparatia lui Dumnezeu si iertarii nu se va invrednici. Ca pentru acela nici o fapta buna nu foloseste, nici postul, nici milostenia; ca pomenirea de rau pe toate le pierde. Deci de-ti vei adduce darul tau la altar si acolo iti vei aminti de rautate, mergi intai de te impaca si asa sa-ti aduci darul si primit va fi.
Dumnezeului nostru slava, acum si pururea si in vecii vecilor!
Amin
MaraAnisia spune:
Lili, mie mi se potrivesc manusa cele postate de tine,au venit la momentul potrivit pt a birui una din ispitele acestui Post. nu e lucru usor sa ne invingem gandul acesta: “de multe ori am iertat pe fratele meu si iarasi ma ocaraste si multe rautati aduce asupra mea si nu pot sa-l mai iert pe el”. iti multumesc
Sandaa, ce mai face tatal tau? sper ca se simte mai bine
Miercuri. In limba rusa, cuvantul „botez" (krescenie) este apropiat de cuvantul „cruce" (krest). Fericita potrivire: caci desi lucrarea vazuta a botezului este afundarea, fiinta sa este impreuna-rastignirea cu Hristos pe crucea launtrica, duhovniceasca. Apostolul Pavel graieste: „Omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El" (Rom. 6,6). Aceasta nu este o actiune mecanica, ci o schimbare sufleteasca sau o intoarcere totala a gandurilor, scopurilor, dorintelor, simtamintelor. Mai inainte, toate acestea erau manjite de iubirea de sine; acum ele sunt inchinate cu lepadare de sine lui Dumnezeu, in Hristos Iisus, prin harul Duhului Sfant. Vei zice: „n-am stiut asta cand am fost botezat". Acum pricepi si trebuie sa iei asupra constiintei tale implinirea sensului botezului, fiindca el este de nesters. Chiar si la judecata pecetea lui se va vadi fie ca sa te apere, fie ca sa te osandeasca.
Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul
si o vorba frumoasa
"Inca nu L-a cunoscut pe Dumnezeu cel ce nu se minuneaza de Dumnezeu". - Sfantul Isaac Sirul
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
MaraAnisia spune:
Joi. „Cela ce cruta toiagul, uraste pe fiul sau; iar cela ce-1 iubeste il cearta cu osardie" (Pilde 13, 25). Sa-i lasam deoparte pe copii si sa vorbim despre noi insine. Cu privire la fiecare din noi aceste cuvinte inseamna urmatorul lucru: nu te cruta pe tine insuti, pedepseste-te cu osardie.
Autocompatimirea este radacina tuturor abaterilor noastre spre pacat; iar cine nu va face pogoramant pentru sine, acela va sta neclintit intru cele bune. Mai inainte de toate, trebuie tinut in cea mai aspra disciplina trupul, aceasta sluga fara minte. Cand il istovesti, este smerit; dar da-i o cat de mica usurare si va incepe sa-si scoata ghearele si sa freamete cu ochi iubitori de patimi. Uluitor e insa acest fapt de care nici nu-ti mai vine sa vorbesti: toti sunt de partea trupului si nascocesc pentru el tot soiul de desfatari. Chiar si stiinta nu poate, parca, altfel. Ce fel de stiinta va mai fi fiind si asta?
Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul
"Roaga-te cum poti, ca sa ajungi sa te rogi cum trebuie".
Parintele Teofil Paraian
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
MaraAnisia spune:
Buna,dragelor,
Vineri. „Zis-a Domnul catre Avraam: Iesi din pamantul tau, din neamul tau si din casa tatalui tau si vino in pamantul pe care ti-1 voi arata Eu" (Fac. 12, 1). Aceasta este o pilda limpede a acelei schimbari a inimii care se savarseste in adevaratii credinciosi atunci cand ei isi iau crucea fara fatarnicie si urmeaza lui Hristos. isi parasesc tatal - sinele, rastignindu-1 prin lepadarea de sine; isi parasesc neamul - inclinarile, patimile si obiceiurile pacatoase, rastignindu-le prin hotararea de a urma intru toate, neabatut, poruncile ucigatoare de patimi ale Domnului; isi parasesc pamantul - intregul taram al pacatului - lumea cu toate cerintele ei, rastignind-o prin hotararea de a fi strain fata de ea, chiar daca pentru asta ar trebui sa sufere nu numai pierderi in avut si situatie sociala, ci chiar si moartea.
Sambata [Evr. 6, 9-12; Mc. 7, 31-37]. „Trupul si sangele nu pot sa mosteneasca imparatia lui Dumnezeu" (I Cor. 15, 50).
Prin urmare, pentru a primi imparatia este nevoie sa te lipsesti de trup si de sange, adica sa te statornicesti intr-un astfel de fel de viata, de parca trupul si sangele nici nu ar exista. Aici se ajunge prin desavarsita lepadare de faptele trupului si ale sangelui. „Faptele trupului sunt cunoscute, si ele sunt: adulter, desfranare, necuratie, destrabalare, inchinare la idoli, fermecatorie, vrajbe, certuri, zavistii, manii, galcevi, dezbinari, eresuri, pizmuiri, ucideri, betii, chefuri si cele asemenea acestora", insirand toate acestea, Apostolul adauga: „Va spun dinainte, precum si mai inainte v-am spus, ca cei ce fac unele ca acestea nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu" (Gal. 5, 19-21). Cel ce are urechi de auzit sa auda!
A patra duminica a Postului (A Sfantului Ioan Scararul)
[Evr. 6,13-20; Mc. 9,17-31]. in predica Sa despre fericiri, Domnul descrie inima vrednica de rai (Mt. 5,1-12). in alcatuirea ei intra: smerenia, plansul si zdrobirea inimii, blandetea si nemanierea, deplina iubire de dreptate, desavarsita milostivire, curatia inimii, iubirea de pace si impaciuirea,
rabdarea necazurilor, suferintelor indurate pe nedrept si prigonirilor pentru credinta si viata crestineasca. Doresti raiul? N-ai decat sa fii astfel si inca de aici vei pregusta din raiul in care ai sa intri dupa moarte, ca mostenitor.
Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
MaraAnisia spune:
Cateva cuvinte despre Buna Vestire
Buna Vestire este cunoscuta in popor sub denumirea de Blagovestenie si este sarbatorita de Biserica pe 25 martie, cu noua luni inainte de intruparea Fiului Lui Dumnezeu (Lc. 1, 35-38). De Buna Vestire praznuim ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu.
Buna Vestire apare in documente ca fiind prima sarbatoare inchinata Maicii Domnului. Data acestei sarbatori a variat, ea fiind fixata de Biserica pe 25 martie dupa stabilirea datei de 25 decembrie ca serbare a Nasterii Domnului (aproximativ secolul al V-lea). In Apus, sarbatoarea Bunei Vestiri a fost introdusa de papa Leon al II-lea si incepand cu secolul al IX-lea, data de 25 martie s-a generalizat in toata lumea catolica. Mentionam ca armenii sarbatoresc Buna Vestire pe 7 aprilie, iar Craciunul pe 6 ianuarie.
Marturii despre sarbatoarea Bunei Vestiri avem inca din secolul al III-lea, in scrierile si cuvantarile Sfantului Grigorie Taumaturgul (+ 270), ale Sfantului Ioan Gura de Aur (+ 407) si ale Fericitului Augustin (+ 430).
Prezenta in Postul Sfintelor Pasti a sarbatorii Bunei Vestiri, face ca atmosfera de pocainta si intristare sa fie inlocuita cu bucuria cosmica adusa de anuntul ingerului. In acest sens, indiferent de ziua in care cade, avem dezlegarea la peste.
Dumnezeu, acolo unde El voieste, indeparteaza legile firii. Firea si randuiala firii sunt ca si cum nu ar exista, atunci cand Dumnezeu cel viu implineste voia Lui in lucrarea mantuirii omului.Iata ce spune in acest sens Sfantul Nicolae Velimirovici:
"Auzind aceasta veste din cer, Fecioara Maria, in curatia ei ca de copil, l-a intrebat pe vestitorul cel neobisnuit: "Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat?" Aceste cuvinte nu arata neincrederea ei in bunavestire a ingerului, ci curatia si nevinovatia ei. Ce ar fi raspuns oricare dintre voi unei astfel de vestiri din partea celui mai neobisnuit dintre oaspeti? Ti-ar fi venit mai intai acelasi raspuns in cutremurarea inimii tale? Totusi Fecioara Maria nu a spus nimic fara de folos. Poate ca daca intrebarea ei a fost fara de folos pentru ea, aceasta nu a fost si pentru noi fara de folos. Duhul ei binecuvantat a pus intrebarea pentru noi, ca fiecare dintre noi sa-si puna intrebarea, gandind la legea fireasca. Pentru a aduce pe lume prunc, este nevoie de un barbat - unde se afla barbatul? Asa ne-am fi intrebat toti, fiind foarte departe de libertatea in care se veseleste Atotputernicul Dumnezeu si fiind inrobiti de obicei prin puterea firii. Astfel era nevoie pentru noi ca Fecioara Maria sa puna intrebarea si ca noi sa auzim raspunsul binevestitorului lui Dumnezeu. Care a fost raspunsul Arhanghelului Gavriil?
"Duhul Sfant se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul care Se va naste din tine Fiul lui Dumnezeu Se va chema. Si iata Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batranetea ei si aceasta este a sasea luna pentru ea cea numita stearpa. Caci la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta."
Sfantul Ioan Damaschin a insistat asupra faptului ca Logosul nu si-a coborat trupul din cer, ci si-a alcatuit, prin mijlocirea Duhului Sfant, din Preacurata Sa Maica un trup de o fiinta cu noi, inzestrat cu suflet rational si cugetator. Cuvantul a devenit ipostasul acestui trup si in felul acesta natura umana si cea divina au capatat un centru unic, comun ambelor firi; de aceea nu se poate vorbi de om indumnezeit, ci de Dumnezeu intrupat. De aceea, Fecioara este Nascatoare de Dumnezeu, deoarece Fiul lui Dumnezeu si-a alcatuit din fiinta ei natura omeneasca pe care a si inceput sa o indumnezeiasca din clipa aducerii ei la existenta. Prin Fecioara Maria distanta dintre Creator si creatura s-a sters, deoarece prin ea lumea nevazuta intra in legatura cu cea vazuta.
Nasterea lui Dumnezeu-Cuvantul ca om este o nastere unica, neavand nimic din nasterea celorlalti oameni. Nici prima Lui nastere din Tatal, nici a doua nu a avut ceva comun cu a altcuiva. Ea nu e o nastere din necesitatea firii, ci din bunavoirea lui Dumnezeu.
Sa praznuim cu credinta Buna Vestire, taina de necuprins cu mintea: "Nu numai ca Maria L-a nascut pe Cel mai in varsta decat ea, ci pe Facatorul ei, si, nascand pe Nascatorul ei, a devenit Nascatoare a Nascatorului ei" (Sfantul Ioan Casian).
(material preluat de pe Crestin ortodox.ro)
Laura, asteptam vestile bune despre tine si bb.sa-ti ajute Maica Domnului sa nasti usor
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
Lili_g spune:
Martie 24, Inaintepraznuirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
Astazi este inaintepraznuirea Buneivestiri catre Stapana noastra si pururea Fecioara Maria, Bunavestirea Arhanghelului, ca in sfatul lui cel tainic, Facatorul lumii a ales-o pe ea, Fecioara Maria sa fie mama lui Dumnezeu care S-a facut om Mantuitorul lumii, Cel de-a pururi binecuvantat, Dumnezeu si omul, Domnul nostru Iisus Hristos.
Sa va adunati deci in biserica si sa va sarguiti la fapte bune si la rugaciune inca si mai mult in aceste sfinte zile. Ca aceste sunt zile de la Dumnezeu asezate spre curatirea sufletelor si a trupurilor si nu se cade ca sa le cheltuim pe ele in lenevire si in fapte rele. Ca aurul de-l va pierde omul sau orice altu lucru apoi va putea afla iarasi ceva asemenea dar vremea aceasta pierzand-o alta nu vom mai afla pentru ca este trecatoare. Drept aceea sa nu o petrecem pe ea cu inima impietrita ci cu sarguinta sa ne nevoim si pe toti sa-i indemnam la rugaciune. Lenea sa o scuturam, poftele sa le omoram, invidia sa o calcam, mania sa o lepadam, iar pacea sa o luam ca si noua sa ne zica iubitorul de oameni, Domnul: "Dupa credinta voastra sa va fie voua". Si toate cele bune le vom primi, rugandu-ne lui Hristos, Dumnezeului nostru.
...Extras din "Proloagele"
laurraa spune:
Buna dragele mele!
Ieri s-a nascut bebe nostru, 3700 grame,eu sunt inca la terapie, dar bine.
Va rog sa-l pomeniti in rugaciuni , acum este bine, dar tot il tin sub observatie caci a inghitit putin lichid amniotic si are niste gaze in stomacel. TREBUIE sa am mare incredere in Dzeu.
Va imbratisez si Doamne Ajuta sa fie bine.
In rest, a primit 9 la nastere si Slava Lui dzeu pt tot.
Va voi povesti de acasa, e prima data cand scriu si am de stat cu perfuzii si nu prea pot
Va pup