sa plec sau mai bine nu?
Raspunsuri - Pagina 2
ruxij spune:
Oare nu se poate sa intri in Canada, sa iti faci actele necesare a.i. sa nu pierzi rezidenta, apoi sa te intorci, daca decizi asa?
Nu poti lua o pauza de 1-2 luni de la servici fara sa il pierzi?
ruxij
Adela P spune:
Hmm, complicat. Ca sa-ti prelungeasca viza trebuie sa le explici si sa motivezi de ce nu ai putut sa pleci pana sa-ti expire viza. Daca cei de la ambasada nu considera ca ai avut un motiv intemeiat risti sa nu ti-o prelungeasca.
Timp de gandire nu prea ai mult, in plus daca te decizi sa vii e bine sa iei biletul de avion mai din timp altfel risti sa platesti cat nu face.
Eu zic ca Iulia ti-a dat un sfat foarte bun. Te-as mai intreba, fratele tau ce te sfatuieste?
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
amorena spune:
Parerea mea, este ca ar fi bine sa pleci.In primul rand gandeste-te la viitorul fetitei tale, mai apoi daca este acolo fratele tau, si esti in relatii bune cu el, nu cred ca nu te-ar ajuta pe mai departe.In ceea ce il priveste pe fostul tau sot, se gaseste "ac si de cojocul lui"in cazul in care ti-ar crea probleme.Ai viata inainte, si vei vedea ca trebuie sa apara si pe "strada ta soarele". Cu siguranta, vei gasi si "sufletul pereche", care sa te faca fericita. Amorena
anas34 spune:
Hop si eu cu povestea mea...
Am plecat in 95 cu sotul care voia mult sa plece din Ro si care lucreaza in calculatoare. Eu nu foarte pentru, dar imi urmam sotul. Care cind a ajuns in Canada si a vazut ca dupa 4 luni tot nu are de lucru, mi-a zis ca fiecare pe contul lui si asa ca m-am trezit pe celalalt continent singura singurica, cu o valijoara in mina, cu ceva bani ca sa supavietuiesc poate o luna, fara un acoperis, fara un prienen, fara o cunostinta, fara NIMIC. "Prietenii" mi-au spus ca au greutati si ei, "cunostintele" s-au evaporat, nu puteam nici macar sa-mi sun parintii acasa, ca ei erau mindrii ca eu sunt la fericire si cum sa-i dezamagesc? Am spravietuit, e drept, dar nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. E drept, dupa 5 ani aveam casa, masina, in fine, dar nu m-am adaptat niciodata si am decis sa vin pe vechiul continent, care va fii pentru mine mereu acasa.
O faci pentru copil? Pai, oricit de absurd pare, mie mi se pare ca un copil are o viata mai buna pe vechiul continent. Nu-mi place educatia canadiana/ americana, nu mi-ar place sa-mi vad copilul acolo. S-au pierdut toate valorile... Numai banul domneste.
Ei, cam asta in doua vorbe.
Mult noroc.
Ana
iris spune:
eu as pleca...fara sa mai uit inapoi: atit timp cit esti printre cei pe care ii doare ce e in jurul lor, in romania, pleaca, vei vedea ce poti face, vei avea putere sa faci ce trebuie ca sa va fie bine si probabil iti va fi mai bine; (nu uita ca de intors te poti intoarce la urma urmei....)
gindeste-te ca o faci pentru fetita dar si pentru tine, o viata avem si trebuie sa o traim multumiti, altfel degeaba o mai avem; nu cred ca are rost sa te mai gindesti , cauta-ti bilet de avion- repede!
AlexandruL spune:
Păi nu ai plecat încă ??
Asteptăm să ne scrii din canada , da nu te du unde e frig dute unde e asa clima mai blână !
Desi acolo nu stai afară !
http://www.geocities.com/andreasnoel2002/andreasN.html
AlexandruL
voljena spune:
pai ti-ai raspuns singura: ti-a placut acolo si desi stii ca-ti va fi greu zici ca merita pt. fetita!
pe principiul ca mai bine sa regreti ceva ce ai facut decat ca nu ai incercat - fa pasul!
cu riscul ca ma repet (cred ca am mai povestit prin alte subiecte) am sa-ti spun doar ca eu am plecat prima data inainte de revolutie, m-am intors in ro in 91 dar n-am rezistat decat 3 ani si am luat-o din nou din loc! deci am luat hotararea sa plec a doua oara stiind exact ce ma asteapta si ce las in urma. vorba bancului - ce alegi intre ulcer si cancer?!
succes cu carul
mlorelei spune:
Multumesc din nou tuturor celor care mi-au raspuns.
MIINE O SA MERG LA BISERICA , CACI E MARE SARBATOARE, SI-O SA MA ROG LA BUNUL DUMNEZEU SA-MI POARTE PASII PE CALEA CEA BUNA,ORICUM CRED CA VOI PLECA PINA LA URMA.
Da,cred ca fratele meu vrea sa fiu alaturi de el, doar ca ii e frica sa nu am o cadere psihica datorita greutatilor pe care am sa le intimpin la inceput.E clar ca in domeniul meu (textil) salariile sunt mici, la inceput sunt sigura ca voi avea mult mai putin decit cistig in Romania, dar sunt hotarita sa lupt.
I-am intrebat pe-ai mei daca ,ca rezident statul canadian nu te ajuta sa incepi o afacere.Eu am diverse idei, nu stiu, poate visez, poate realitatea e cu totul alta, dar am vazut ca era f. mare cerere de locuinte acolo.Daca s-ar aduna 3-4 romani si ar dori sa cumper un bloc, apoi sa-l adminstreze ei singuri, e chiar atit de greu?
M-am mai gindit sa incep cu 2 masini de cusut, sa fac diverse reparatii pentru romani, si apoi de ce nu ,fustite, rochii simple de ocazie...chestii care sa nu coste mult ...
Apoi, daca stie cineva din voi o societate de textile italiana, eu am invatat in ultimii 3 ani f. bine italiana si mi-e f. usor sa ma exprim in aceasta limba, spre deosebire de franceza, mi-ar fi de mare ajutor sa-mi dea citeva informatii,as plati pentru asta.
Nu stiu de ce, dar din romanii cu care m-am intilnit anul trecut,si care erau toti tineri, pina-n 40 ani,nu era niciunul care sa fi investit ceva, de ce oare, nu incearca sa se asocieze, sa faca ceva,sa nu munceasca pentru altii?
E-o nebunie oare ce gindesc?
Hai, ginditi-va , va rog si ..cine stie...
V-am pupat,
mlorelei
E incredibil cum poti sa-ti faci prieteni din toate colturile lumii in citeva ore, va multumesc imi sunteti de mare ajutor!
ruxij spune:
Cred ca o sa poti incepe o afacere pe cont propriu. Asteapta insa sa ajungi la fatza locului sa te lamuresti ce poti face. Nu stiu ce sa zic de ideea cu blocul pare buna. Asocierile cu romani nu prea tin din ce am vazut, dar depinde peste ce oameni vei da. Am mai auzit aici de persoane care au incercat sa se asocieze sa cumpere case, sa le reamenajeze si apoi sa le vanda, dar pana la urma n-a iesit nimic, n-au avut curaj sa bage banii. Pe aici mai castiga romanii din case de batrani. Cumperi o casa obisnuita, o amenajezi asa cum se cere, la inceput lucrezi tu, apoi iti angajezi oameni si tu faci doar aprovizionarea etc. Cu timpul unii au ajuns bogati din afacerea asta, au cateva case d'astea si sunt doar administratori.
Poti sa iti faci firma de real estate, asta e o alta afacere, dar e greu de inceput si nu stiu cum e piata in Canada (nici aici habar n-am delatfel). Tb. sa faci si niste cursuri pt asta.
De firme de textile nu prea stiu, nu stiu dc. merge, vad ca astia fac hainele in China, Bangladesh etc., pentru ca e mana de lucru ieftina.
Oricum, succes, sunt sigura ca vei reusi, desi nu iti va fi usor in primii doi ani.
Numai bine!
Lia
ruxij
AlexandruL spune:
mlorelei sper că zici de biserica din canada
serios acuma merită să încerci îtzi doresc si eu si cred că toată lumea numai bine si snătate cu astea două te descurci tu si cu norocul care tzil mai pui deoprte eu ...
Să ne scrii deacolo !
http://www.geocities.com/andreasnoel2002/andreasN.html
AlexandruL