Strugurasi de Sept-Oct 2011 *45*
Raspunsuri - Pagina 19
Creola spune:
Sunt tare dragalasi !
Klaudita -felicitari pentru dintisor!
Jade -Jador- distractie frumoasa la botez!
Eu cred ca dovleacul dulce il voi introduce la masa de fructe ,iar dovlecelul normal la pranz.
Va doresc un weekend frumos !
ooka spune:
salut
Creola, dar foarte scump cursul, oare ce fel de program o avea un curs de 900 ron ca sa fie rentabil pentru participanti?
La noi a fost un grup de 17 persoane din care vreo 4 perechi sot-sotie si se discuta, nu a fost o chestie gen 'curs' cu unu preda si restul noteaza.
N'am auzit de Urania Cremene, bine nici de Monica Reu nu auzisem, noroc cu mama ca ea a vazut parca la tv. Insa pentru mine a atarnat mai greu si ca am vazut ca au legatura cu asociatia pentru comunicare nonviolenta, nu neaparat cv'ul ei. Cit despre editura EFP, de unde sunt cartile, mi'a mai fost recomandata ca avand diverse materiale bune despre dezvoltarea personala.
ooka spune:
Pe de alta parte din ce am citit acum pe googles, Urania Cremene e un trainer, nu e manata de nici un fel de ceva intern ei, sa faca lumea mai buna ca sa zic asa. Adica fie hotel, fie copil, daca ea are de trainuit va trainui de ramai fara cuvinte. Apai numa consiliere de parenting nu e asta. Acu' am gasit si eu un citat pe net pe care n'as da nici doi bani sa'l aud la cun curs de parenting: “Una dintre cele mai crunte greseli facute de parinti in educarea copiilor este bataia, insa tendinta este de renuntare la acest obicei. De asemenea, o problema grava este compararea constanta cu alti copii si crearea in acest fel a unei persoane care se ghideaza intotdeauna dupa ceilalti si se gandeste mai putin la ea. Permisivitatea este o alta problema, iar in ultima vreme pe parinti in caracterizeaza permisivitatea excesiva”. Adica ce ne'a prezentat noua Monica Reu e o chestie cu adancime si profunzime care chiar aduc 'plus valoare' in viata ta. Zici ca lucrez pentru ea, nu lucrez! Dar chiar asa e! Adica la ea la curs nu am aflat ca se bat copiii si nu e bine, ca doar n'am picat din copac ieri, ci am aflat cum sa faci avind niste premize bune ca sa zic asa si oleaca de educatie ca doar nu suntem timpiti cu totii.
Creola sa nu te superi pe mine
klau_ditza spune:
pe unde umblati fetele? v-a mirosit a primavara?
Jade eu bostanul de care zici tot cu fructe l-as amesteca.
It's a boy !!!
Creola spune:
Da ,Klau-ditza ,lumea a iesit afara ...si noi tocmai ne-am intors de la plimbarici,e minunat sa simti miros de primavara.
Okka -pai nu mi-ai dat niciun motiv sa ma supar!Dimpotriva ,mi-ai oferit o floare...iti ofer si eu una.Daca pretul nu ar fi fost asa piperat ,cred ca as fi participat fiindca obiectivele erau cele care ne intereseaza pe noi parintii:
Acest workshop te ajuta sa raspunzi la probleme, in loc sa reactionezi la ele.
• Iti ofera un plan de parenting eficient, care iti va reduce frustrarea si iti va oferi rabdare si incredere
• Iti va oferi un stil de parenting echilibrat, astfel incat vei obtine cooperare, nu obedienta
• Vei creste increderea de sine, atat a copilului, cat si a ta, ceea ce creste motivatia interna de a face lucruri
• Vei obtine cooperarea copilului, fara testari, mite, bonusuri sau jocuri de putere
• Iti vei putea invata copilul sa devinda independent si responsabil, renuntand treptat la control
• Iti vei putea invata copilul sa-si rezolve singur problemele si sa ia decizii responsabile, fara sa fii nevoit sa-l salvezi de fiecare data
• Te va ajuta, pe tine si pe copilul tau, sa fiti calmi in fata situatiilor dificile, fara crize si trantit usi.
• Vei sti sa comunici asertiv despre valorile tale, reguli, asteptari si ingrijorari, fara a tine prelegeri, fara a ameninta sau a da vina pe altii, astfel incat copiii sa-ti asculte si sa-ti respecte nevoile
• Vei intelege ce se afla in spatele comportamentelor negative, cum sa le previi si cum sa le rezolvi, in functie de situatie.
• Vei elimina problemele comportamentale prin tehnici de disciplina, fara a pedepsi.
• Vei creste sentimentul de “Impreuna” in cadrul familiei tale, unde fiecare va sti care-i este rolul
• Iti vei imbunatati consistenta si abilitatea de a recunoaste sfaturile gresite pe care le primesti
Costurile pentru aceasta investitie in copilul tau, cea mai importanta persoana din viata ta!:
900 Ron (TVA inclus), de fapt cu totul inclus!:
sala,pauzele de cafea (3 pe zi), cartea care a stat la baza cursului si care are 450 de pagini format A4 si 2 ore de consiliere parentala unu-la-unu cu Urania Cremene, in trei luni de la terminarea cursului, consiliere care se poate face fie fata in fata, fie telefonic.[/font=Verdana]
Si da ...dupa felul cum te abordeaza pentru a te face sa participi se vede ca e trainer:
A-ti creste copilul este o stiinta, iar daca vrei sa acumulezi aceasta stiinta singur, ar trebui :
• Sa petreci minim 15 ani citind sutele de resurse, colectand cele mai bune idei din fiecare
• Sa petreci minim 5 ani citind studiile care scot in evidenta eficienta fiecarei abilitati puse in practica si inca ore intregi in fiecare an punandu-te la curent cu ultimele cercetari.
• Sa faci cel putin 4 ani de cursuri la inalt nivel, cu subiecte ca: dezvoltarea copilului, psihologia copilului, dinamica familiala, schimbare comportamentala si sa pui in practica tot ce ai invatat.
• Participi la cele mai prestigioase cursuri de parenting si consiliere familiala intr-un interval de 10 ani.
• Petreci cel putin 1 an scotand afara din teoriile tale toate sfaturile si tehnicile nepractice si ineficiente, sau sa spulberi miturile despre parenting
• Dezvolti un sistem pentru a categorisi 100 de tehnici, astfel incat sa-ti fie usor sa le gasesti cand ai nevoie de ele
• Gasesti cea mai buna metoda de a spune sau face ceva, conform tehnicii, in asa fel incat sa ai rezultate maxime
• Organizezi tehnicile intr-un sistem logic, usor de inteles si de pus in practica, in asa fel incat si bona ta sa le inteleaga!
• Testezi felul in care organizezi, folosesti si predai aceste tehnici catre mii de parinti cativa ani si sa documentezi rezultatele…pentru a dovedi ca functioneaza!
• Pana ai termina tu…copilul tau ar fi deja batran!
Chiar nu cred ca ai nevoie de atatea studii pentru a-ti creste copilul
Dbunny spune:
si noi umblaram toata ziua prin magazine; am fost nevoiti sa luam fructele la borcanel, si spre surpriza mea le-a devorat, 1oogr de mar+ananas+banana si cereale
weekend placut
ooka spune:
Creola esti o draguta sa stii si uite si mai multe pentru ca mi'ai scris un mesaj frumos care mi'a provocat un zambet!
seidana spune:
Creola/.. esti o scumpa.. ce mi-a placut mesajul tau
Pe unde v-ati plimbarit? era cat pe aici sa te sun ca voiam sa venim la lidl.. insa mandra mi-a facut surpriza sa doarma 2 h ( in bratele mele cu titi in gura ), si am zis ca nu mai mergem, mai ales ca de dimineata am fost la Iulius si mi-a plans si a fost f nervoasa..
App.. ao mai gasit piticei in auchan... ca eu nu
Klau.. vremea asta iti face dor de duca.. felicitari pt dintisor..
Jade cum a fost la botez?
Ce mi-ar place sa imi permit sa stau acasa si sa invat cum sa ii cresc cat mai frumos copilul... sa ma joc cu ea/ei cand vor fi, sa stiu sa ii abordez, sa ii inteleg, sa nu imi pierd rabdarea.. insa din pacate in tara asta dca vrei o casa de cele mai multe ori ai un credit, si daca ai un credit nu poti sta acasa..
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dbunny si noi umblaram toata ziua prin magazine; am fost nevoiti sa luam fructele la borcanel, si spre surpriza mea le-a devorat, 1oogr de mar+ananas+banana si cereale weekend placut Dbunny cu Daniel (23.11.2006) si Noa (1.oct.2o11) |
de ce ati fost nevoiti ? nu ati gasit eco?
May3 spune:
eu intru doar sa ma plang de fii-mea
m-a capiat. e extrem de maraita, nimic si nimeni nu-i intra in voie. numai la mine in brate se mai potoleste cat de cat. se trezeste de vreo 4 ori pe noapte , ziua e intr-o continua maraiala.
azi am iesit cu carutul pentru prima data cand nu era timpul de somn si a trebuit sa stea cineva in fata carutului sa-l vada ca altfel o dadea pe plans (am schimbat carutul in pozitia fundulet, cum s-o zice, intelegeti voi).
in seara asta i-au iesit niste bubite mici mici pe barbie. aveti idee ce ar putea fi?
o sa ma uit maine sa vedem poate dispar.
si azi fuse si ziua mea, asa ca va ofer de baut si mancat :D