Adoptia unui copil de 5 ani

Adoptia unui copil de 5 ani | Autor: antibes1970

Link direct la acest mesaj

Din motive de varsta , plus ca locuim in strainatate , legea din aprilie ne va permite sa adoptam , insa in anumite conditii
Copilul pe care il vom putea adopta va avea in jur de 4-5 ani
Intrebarea mea este daca la aceasta varsta se pot atasa de noi si daca nu exista probleme afective?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

salut mi a atras atentia doar nik ul tau bine ai venit pe forum te asteptam cu drag la frantuzoaicele dc (LA FRANCE)

sunt sigura ca totul o sa fie bine si ca o sa fiti niste parinti minunati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Bine ai venit si asteptare usoara!
La intrebarea pusa de tine ,eu cred ca virsta de 4-5 ani nu este prea mare incit un copil sa nu se ataseze de viitorii parinti.
Cred ca depinde si de cum a fost crescut ,educat copilul pina la virsta asta ,depinde de fam.sau familiile cu care si-a petrecut anii trecuti,de traumele pe care le-a avut .Copii simt f.bine cit de mult sint iubiti si iubirea ii face sa se simta siguri pe ei si bineinteles cu fam.nu ar trebui teoretic sa fie probleme.
Fiecare copil se stie ca are caracterul lui si personalitatea lui. Ajunsi in fam. in general se ataseaza usor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antibes1970 spune:

buna dimineata

va multumesc pentru incurajari !
vom vedea...cu asteptarea insa da , aici aveti dreptate : cam un an se asteapta acreditarea aici in FR si apoi ...gasirea copilului compatibil in ro ...

cred ca doi ani va dura cu totul...
la voi , de acolo din tara , cat v-a luat ?
multumesc inca o data
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

scriu cu drag la acest subiect si vorbesc din experienta unor prieteni foarte apropiati.

Copiii adoptati la varste mai mari -desi 4-5 ani nu e matusalemica vin cu ,,educatia " de care au avut parte , dar lucrurile se rezolva cu rabdare din partea voastra .
Am doi prieteni -familiii care au adoptat copilasi mai mari-de 3 respectiv 6 ani .Nu a existat diferenta , din contra copilul mai mare a fost mult mai receptiv si s-a atasat mai repede avea ,,o dorinta " de a fi indragit si pe placul noilor parinti extraordinara .
Unul dintre ei e in Franta acum si alaturi de fratele lui-copilul natural al familiei este perfect integrat scolar, in mediu etc.
Celalat este la scoala in Bucuresti venit de la Suceava de la o familie care are copii in plasament dar a recuperat repede acum e in clasa a doua la o scoala foarte buna si este printre primii copii din clasa .
Depinde foarte mult numai de voi practic trebuie sa recuperati in timp scurt toti anii in care i-au lipsit caldura unui camin ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcella777 spune:

Antibes, poti sa-mi spui, te rog, ce stii despre conditiile in care se realizeaza adoptia din strainatate.Stiu ca nu aparut metodologia si din auzite am inteles ca totusi trebuie ca adoptatorii sa stea in tara in jur de 90 de zile. Daca ei domiciliul in alta tara, unde se face ancheta sociala? Tot din auzite, copilul trebuie sa aiba deschisa procedura de adoptie de cel putin 2 ani. Ai cumva alte amanunte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Si pe mine ma intereseaza acelasi lucru, procedura si unde se face ancheta. Nu mi se pare corect faptul ca cetatenii romani care au ales sa traiasca in afara tarii sunt discriminati si nu au aceleasi drepturi ca si cei din tara. Eu personal nu doresc un bebelus, vreau un copilas mai mare, chiar un tiganus, dar tot nu mi se pare ok felul cum sunt tratati unii cetateni romani.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Chiar ma gindeam ,de ce legea nu poate sa fie aceeasi pt.toti cetatenii ,de ce exista discriminarea asta pt.simplul motiv ca unii cetateni au ales sa locuiasca in alta parte a lumii?
Oare asa considera cei care au facut legea si stiu din start ca tu x locuiesti la Polul Nord si tie ti se potriveste numai un copil de 5 -7 ani ?Oamenii din strainatate nu sint in stare sa creasca copii mai mici la fel ca cei care locuiesc in tara?
Nici nu-si dau seama ce sacrificii face un cetatean roman cu dubla cetatenie sau cu domiciliu stabil in alta parte ,pt.a adopta un copil din Romania.
Mi se pare tare trist acest lucru.


Mami di Marco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_ana spune:

Si noi locuim in Irlanda si am dori sa adotam un copil din tara, dar din cite am citit in noua lege, copilul trebuie sa fie declarat adoptabil de cel putin 2 ani. Mai mult decit atit, in art. 45 al noii legi se prevede ca adoptia internationala (si pentru cetatenii romani cu resedinta obisnuita in strainatate) este permisa numai pt. copiii carora nu le-a fost gasita o familie adoptatoare cu resedinta in Romania sau rude pina la gradul 4 ale copilului.
Asadar numai dupa 2 ani de la hotarirea judecatoreasca definitiva prin care copilul este declarat adoptabil si dupa ce nimeni care locuieste efectiv tara, nu doreste sa adopte acel copil, abia atunci noi romanii "second-hand" putem sa aplicam pt. adoptia lui.
Mi se pare extrem de discriminatoriu!!!
Nu inteleg deloc de ce este nevoie sa se faca astfel de diferentieri...dar in ceea ce-i priveste pe politicieni nostri care debiteaza astfel de legi, nimic nu ma mai surprinde.
Sper doar sa fi inteles eu gresit legea, dar oricum ma voi lamuri de Pasti cind vom merge acasa si voi avea o discutie cu un asistent social din judetul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antibes1970 spune:

buna dimineata

scuze de intarziere , m-am mutat in week end la casa noua si nu am avut timp sa intre pe net
da, ati inteles bine legea , vom putea adopta un copil doar daca doi ani de zile de cand a fost declarat adoptabil, nu l-a cautat nimeni , nu a fost gasita nici o familie din romania pt a-l adopta
deci copilul din start va fi maricel !!
noi stam in franta si legea de aici spune ca autoritatile franceze dau dreptul de adoptie , nu cei din romania
de aicidin strainatate trebuie sa ai atestatul!!!
dupa aprilie , autoritatile din romania ar trebuie sa reia acontactul cu cele franceze si sa existe un parteneriat intre cele doua tari
deci cele doua asociatii romane si franceze se vor ocupa de caz
am sunat eu in tara la protectia copilului, s-a interesat si o jurista din bucuresti si asa este !
deci e de asteptat nenica ,pana se "imprietenesc" asociatiile intre ele , pana semneaza acorduri cu internationalul , mai e de asteptat!
Deci la nivel individual nu se poate face nimic , doar intre asociatii se vor trata dosarele
Dna de la protectia copilului mi-a zis asa : dupa ce se gaseste copilul care ar putea sa corespunda , trebuie sa venim in tara si sa stam cu el 30 zile , sa vedem daca ne potrivim
mai e de astepat....
va pup cu drag !


deci avem de asteptat acum sa fie ales de catre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Asta e o veste buna. Prefer sa obtin atestatul de aici. Autoritatile de aici pot verifica mai usor joburile, locuinta, referintele, etc. Cred ca procesul va fi mai eficient si mai bine organizat. Nu pare foarte complicat. Eu m-am interesat cand nu puteam sa adoptam din Romania. Ni s-a spus ca desi indeplinim toate conditiile ca sa obtinem atestatul, sansa de-a primi un copil este aproape zero din cauza ca avem 2 copii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput