Scaun auto pt. copii - preturi
Vreau sa cumpar alt scaun pt. masina, pt. ca cel existent e prea mic, de-abia mai incape fiica-mea in el. Vreau pentru categoria 9-36 kg. am cautat si am vazut diverse scaune cu preturi de la 200 lei pana peste 1000 lei.
intrebarea ar fi de ce e asa mare diferenta intre preturi? normal ca m-as gandi sa iau unul mai ieftin (de ex. Bertoni care e 230 lei), insa ma gandesc de ce e mai ieftin, oare nu sta prea bine la capitolul siguranta ca celelalte mai scumpe, sau e vorba numai de marca, material?
am gasit pe net SH doua scaune la preturi cat de cat rezonabile. ce ati alege intre Britax Freeway si Brevi Touring Sport?
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Raspunsuri
roxanaz spune:
cele de 200 au scaunul in sine, sezutul, foarte tare. devine incomod la drum lung. am o prietena care a luat asa ceva, bucurandu-se de pretul scazut. a trebuit sa renunte la el.
probabil exista si alte diferente dar asta e una dintre cele mai deranjante dupa parerea mea.
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz cele de 200 au scaunul in sine, sezutul, foarte tare. devine incomod la drum lung. |
nu se poate pune o perna sub fund? mai ales daca ai de facut drumuri lungi o data pe an sau chiar mai rar...
zebra roz
J.D. spune:
Cele mai bune si mai sigure scaune auto sunt recaro si maxi cosi.
Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor
roxanaz spune:
Habar nu am, probabil. dar nu ma mai gandesc sa iau perne pentru fund cand plec cu bagaje pentru o saptamana pentru 2. cand iau un scaun mai bine iau unul care sa nu dea disconfort si sa nu genereze bagaje in plus
puisorul spune:
In mod sigur ca si la orice produs pretul reflecta calitatea. Si mai ales cand e vorba de siguranta copilului nu cred ca vrei sa faci rabat la calitate( bineinteles ca depinde si de bugetul pe care ti-l permiti). Conteaza forma scaunului, materialul, modul de ancorare, siguranta, etc.
Din cele doua scaune de care zici as alege Britaxul clar. A iesit cel mai sigur scaun la testele EuroNCAP.
Daca masina are sistem Isofix as alege un scaun cu acelasi sistem. E mult mai sigur decat scaunul ancorat cu centuri. Eu sunt cam paranoica cu siguranta in masina asa ca am cautat cel mai sigur sistem.
cris_09 spune:
Cand cautam si eu scaun auto am vazut ca diferenta cea mai mare de pret o face isofixul(care este un mare plus pentru siguranta);asa ca am ales un scaun second hand cu isofix in loc de unul nou fara
Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
Ramonika spune:
habar n-am daca masina are isofix (nici nu stiu ce inseamna, voi cauta pe net).
zebra roz
puisorul spune:
Este un sistem de prindere a scaunului.Il gasesti intre bancheta din spate si spatar,sunt doua cleme in "U" metaice.
Ramonika spune:
puisorul mersi. am vazut ca necesita acest sistem atat scaunelul, cat si masina.
de marca FERRARI pt. scaunele ce ati auzit?
zebra roz
Ramonika spune:
deci am gasit pe net
- SH "Britax freeway" cu aprox. 270 lei
- SH "Brevi touring sport" cu aprox. 330 lei
- nou "SP Ferrari" cu aprox. 400 lei
nu stiu ce sa aleg. n-as lua nici cel mai ieftin nou - cum e Bertoni la 230 lei, dar nici nu dau 1000 lei pe un Chicco nou.
zebra roz