Imi poate de cineva detalii despre Scoala 6 Buc?
Stam in afara Bucurestiului si trebuie sa-mi inscriu copilul la clasa pregatitoare. As alege una din scolile cu staif din centru, dar suntem total nepregatiti - nu avem pile, vize de flotant, nimic/nimic. Ca sa nu fim respinsi in etapa a 2-a si sa ajungem prin cine stie ce mahala, as lua in considerare scoala 6. Zona e bunicica, e in drum spre serviciul lui tati...ma rog, si al lui mami daca schimb traseul, am sunat si m-au asigurat ca pot suplimenta locurile si ca nu or sa fie probleme...Are cineva copilul acolo? Imi puteti da detalii despre mediu, nivel, after-school, limbi straine..Multumesc mult
Raspunsuri
Androix spune:
Nu cred ca sunt parinti pe forum care sa aibe pe cineva la scoala 6, mi se pare ca ai mai intrebat acum vreo saptamana si nu au fost raspunsuri.
Sfatul meu e sa mergi acolo si sa vizitezi scoala si eventual sa te interesezi de invatatoare. Nu este o scoala foarte cautata in zona, pentru ca toata lumea s-a inghesuit la 7, iar anul asta probabil tot acolo e bataia fiind una din scolile care primesc copii din afara bucurestiului.
Tot ce pot sa-ti spun e la mana a doua, sora mea a avut fetita cea mare acolo dar a mutat-o in clasa a III-a la 7, in ciuda unei invatatoare cumsecade pentru ca pur si simplu nu exista concurenta pentru fetita. Erau vreo 15 copii in clasa, singura clasa pe anul acela, ea si inca o fetita erau cele mai bune si mai sus de-atat nu se putea. In fine, asa a considerat ea atunci ca ar fi mai bine pentru copil sa existe concurenta si sa fie stimulata sa vrea mai mult de la ea insasi si sa nu se plafoneze. Scoala arata foarte frumos, e renovata, pe-afara am vazut-o si eu arata boboc. Dar te poti lamuri cel mai bine mergand sa vezi cu ochii tai.
La after a avut-o si ea dar a retras-o dupa cateva saptamani pentru ca nu se ocupa nimeni de ei, o lua de-acolo si obosita de atata joaca, transpirata si plina de praf si cu temele nefacute, practic nu era niciun avantaj s-o lase acolo ca pana o lua copilul era satul de joaca si nu mai avea chef sa faca teme, era epuizata. Dar asta a fost acum cativa ani buni, poate intre timp s-au mai schimbat lucrurile.
Ca nivel pot sa iti spun caum am cantrit eu scolile care m-au interesat si cum am facut o comparatie. Intri pe site-ul asta: http://admitere.edu.ro/2011/staticPre/j/ sunt rezultatele la admiterea in liceu in 2011, cauti scoala care te intereseaza si vezi cati copii din total au avut media peste 9 la admitere si calculezi care e procentul. Compari cele doua procente din doua scoli si vezi ce-ti da. Pentru 6 si 7 ti-am cautat si calculat eu. Prima are un procent de 5% din 20 de candidati, unul singur a avut media peste 9, iar la 7 procentul e de 18%, 60 de candidati din care 11 cu medii peste 9.
Sper ca n-au fost vesti proaste.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Deborah77 spune:
Multumesc, Androix. Am intrat la ei pe site si m-am ingrozit - ultima situatie scolara, din anul 2009 - 2010 arata cam asa: au inceput clasa 1 cu 19 copii, au terminat-o cu 12. Daca au disparut 7 din primul an, e f ciudat. Din clasa a 4-a incolo, nr de repenti depasea orice inchipuire - 8 repetenti din 18 in a 4-a? Ce-o fi cu ei de au o situatie atat de dezastroasa intr-o zona atat de buna a Bucurestiului?