Lapte fara sare. Unde?
Fiul meu urmeaza sa inceapa un tratament pe baza de cortizon si va avea interdictie la sare.
Din experientele anterioare, pe toata perioada tratamentului bea foarte mult lapte.
Dr ne- a spus sa cautam lapte fara sare, eventual o formula de lapte praf, daca exista oare asa ceva, in farmacii.
Aveti idee, exista asa ceva? Lapte fara sare?!
Multumesc frumos pentru informatii!
Raspunsuri
mcoca spune:
CAt timp va dura tratamentul cu cortizon?
In fr cortizonul e f la moda. Maya a aluat la fiecare otita 5 zile de cortizon. Eu in acest moment iau cortizon pt 6 zile. Nu am tinut nici un regim, nu ne-a spus nimeni sa tinem, nu ne-am umflat. Cata sare poate sa contina laptele ca se interactioneze cu cortizonul?
Vicky si Printzesone
Happiness_4_us spune:
Tratamentul dureaza 2 luni si este cortizon injectabil.
Este f imp ca totul sa fie fara sare pentru a preveni hipertensiunea arteriala.
Nu stie nimeni?
dicirstea spune:
Eu nu am stiut ca laptele are sare! Chiar si formula pentru copii?
Macar eu nu beau lapte, dar imi inchipui ca a destul de greu pentru copil...
Nu stiu de ce in alte tari nu se recomanda regim celor care fac tratament cu cortizon. Eu am urmat un tratament vreo 6 luni, am tinut regim strict, si tot ma umflam ... Am aflat apoi ca de la apa plata, ca era bogata in saruri.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
Nepotul meu ;
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happiness_4_us Aveti idee, exista asa ceva? Lapte fara sare?! |
Am in frigider Napolact si nu are sare. La ingrediente au trecut doar lapte. Cred ca mai gasesti in mag. si alte firme care nu pun sare.
Am vazut sare la branza cu smantana.
Formula: fetita mea a consumat Humana si daca imi amintesc bine(a trecut mult timp de atunci) nu continea sare.
mcoca spune:
Aici nu se recomanda fara sare la tratamentele pe durate scurte. De aceea am intrebat cat dureaza tratamentul ...
Vicky si Printzesone
Happiness_4_us spune:
Da, si apa are sare. Partea nasoala este ca desi in proportii mici unele, tot au sare.
Si laptele formula are, NaCl. Eua gandeam ca, asa cum exista lapte fara lactoza, poate ca exista vreo formula si fara sare.
S noi tot Napolact folosim, scrie ca e doar lapte de vaca, dar are sare, ne- a confirmat dr. si s- a umflat la fel de mult data trecuta.
Explicatia ca pe perioada cortizonilor in loc de apa beau lapte, este ca laptele este sarat. ca eu nu intelegeam de ce atunci nu bea tot apa si are o pasiune nebuna pentru lapte.
O sa iau la pas farmaciile sa intreb, poate gasesc.
In Is iti preparau in farmacie formula speciala, dar din pacate acum suntem in Ro.
anya spune:
Eu nu prea am curaj sa dau copiilor lapte de vaca "adevarat" (adica sa nu fie UHT) dar in situatia ta, cred ca mi-as cauta o sursa cu vaca , iau niste lapte, il duc la un laborator si daca e ok merg pe varianta asta si il fierb bine.
andacos spune:
Happiness,si alimentele naturale au sare,cum te gindesti sa procedezi cu ele?
Multa sanatate ,doctorul nu l-ai intrebat ce marca de lapte fara sare exista?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
lavi02 spune:
Laptele de vaca are sodiu din componenta naturala a lui, nu cred ca pune neaparat cineva sare in el.
Ce poti incerca - o formula de bebe (care are mai putina sare ca laptele de vaca) + apa plata sarata in sodiu.
Stiu ca este mai mult sodiu in laptele de vaca decat in formula.
pisi-pis spune:
Si pe mine ma uimeste ca in Romania se recomanda scoaterea completa a sarii din alimentatie, in mod preventiv. Am pe cineva in familie (aici in Portugalia) care face tratament cu cortizon in cantitati mari (40 mg la 80 kg) si pe timp foarte indelungat (ani, cu intreruperi), si nu a trebuit sa scoata complet sarea din alimentatie. E drept ca tb sa-si controleze tensiunea o data pe saptamana, ca sa previna hipertensiunea. Nu s-a umflat deloc, pune sare in mancare, desi putina, iar alimentele naturale care au sare in compozitie, gen lapte, legume, etc, nici nu s-a pus pb sa le elimine (corpul are nevoie si de un pic de sodiu). Doctorul i-a explicat ca poate folosi un pic de sare atata timp cat tensiunea e normala, tensiune care e verificata periodic, si nu face edem. Edemul se verifica cel mai bine la picior, se apasa cu degetul si daca ramane o adancitura in piele dupa ce indepartezi degetul, atunci insemna ca are edem.
De scos complet sarea din alimentatie e practic imposibil, pentru ca marea majoritate a alimentelor, mai ales legumele, au in mod natural. Bebelusii n-au voie sare pana la 1 an, deci orice formula de lapte n-are sare adaugata.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza