Urgent sfaturi,va rog!!!!!!
Evelin are un an,si inca e alaptata. Nu a pus gurita pe sticla niciodata.Problema e ca as vrea sa o intarc,deoarece de vreo doua saptamani nu ne mai ajunge laptele. NU stiu ce s-a intamplat dar nu mi produc ca inainte. Nu am schimbat nimic,mananc la fel,beau apa,ceaiuri de chimion,anason si fenicul,o pun la fel de des la san,dar nu se mai produce suficient lapte,si e vesnic cu mana in bluza mea.
As vrea sa o trec pe formula,dar am incercat Milumil,Aptamil,Hipp,mai am doar Humanna de incercat,nu vrea absolut nimic.De la Hipp mi-a varsat tot cand a luat o gurita. Singurul care-l tolereaza,e laptele de vaca. Trage de cana mea cand beau eu,si bea din el cateva gurite,dar nu vreau sa-i dau inca de vaca. Desi am incercat sa-i pun in sticla si in canita ei,dar la fel,nu bea decat 2-3 gurite.
Sfaturi,va rog.........cum sa trecem la alt laptic si la alt recipient
Raspunsuri
J.D. spune:
Daca are un an ii poti da lapte de vaca fara probleme. Incearca laptele bio intr/o canita cu pai.
Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor
dan_danyela spune:
As fi vrut sa nu-i dau inca lapte de vaca,eu zic ca e totusi mica si nu e destul de complex cel de vaca.
Dar si sa zicem ca-i dau de vaca, nu stiu cum ca mai mult de 2-3 gurite nu bea,nici din cana,nici din sticla,iar din cana cu pai inca nu stie sa bea. Din canita cu cioc stie sa bea apa,suc,dar laptele ii place doar de la tzitzi,in rest bea 2-3 gurite asa numai de pofta.
J.D. spune:
in centrul si nordul europei se da lapte de vaca de la 1 an. si daca e si singurul pe care il tolereaza eu as merge pe alegerea copilului. restul de nutrienti ii poate lua si din fructe, legume crude.
normal ca nu stie sa bea din cana cu pai daca nu a folosit/o pana acum. mai incearca. poate o lasi pe ea sa aleaga un model de canita care ii place ei.
am sarit peste o chestie - cum ti/ai dat seama ca nu mai produci suficient lapte? Finn a terminat cu alaptarea de mult de tot si inca mai baga mana prin bluza.
Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor
dan_danyela spune:
Eu in afara de canita cu pai am incercat orice,si nu vrea si pace buna. O sa incerc si cu canita cu pai,poate reusim. Desi cum am mai spus stie sa bea din cea cu cioc doar ca nu vrea decat ff putin(cand e lapte in ea).
Faptul ca s-a redus cantitatea de lapte e evident.Am destula experienta incat sa-mi au seama ca, cantitativ nu mai e la fel.
Sanul il i-l simt mult mai gol,timpul pe care-l petrece mancand e mai scurt,si pot sa-mi dau seama gand inghite si cand nu mai vine nimic.
De la 6 luni ea mananca doar dintr-un san,celalata nu mai produce.
Greseala a fost a mea,de la inceput nu am pus-o asa des si pe partea cealalta,si s-a invatat doar la stangul,si incet incet,dreptul si-a incheiat misiunea. Dar problema nu era aici,pt ca producea celalalt foarte mult.
tanea1988 spune:
Eu zic ca e prea devreme laptele de vaca, e plin de grasimi si dauneaza la ficat, ei bine asa am auzit asa iti zic, incearca formula e cea mai buna alegere
pisi-pis spune:
Eu inteleg ca voi credeti ca nu mai aveti destul lapte, si nu despre asta vreau sa dicut aici. Daca ai nevoie de ajutor in alaptare poti sa intri la Help line, si sunt multe fete gata sa te ajute.
Ce nu inteleg eu e, de ce vrei sa o intarci? De ce nu ii suplimentezi gustarile, cu niste fructe de exemplu sau cereale, sau chiar si iaurt, si sa o lasi sa bea putinul ala de lapte de la san care mai e? La un an e complet diversificata si necesitatile de lapte efectiv sunt mai mici. Dar sanul are inca un rol emotional inca foarte mare.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
histamina spune:
pt sporit productia de laptic, incearca galafor sau gaalfor forte. este ff bun, indiferent de varianta.
si eu sunt pt lapticul de vaca.ii poti da supliment de fier.
LP nu este ok.pe langa faptul ca ii sporeste greutatea artificial, are in el vitamine si minerale gata sintetizate, ori, in mod normal organismul trebuie sa le proceseze singurle, sa le metabolizeze singurel, nu de-a gata.
laptele praf incarca rinichii mult mai mult decat cel de vaca.
nu aruncati cu rosii,ca-s alergica la ele!
cele scrise mai sus sunt opiniile unor dr , printre care dna dr Ana Culcer,pe care o consider f avizata in domeniu.
dan_danyela spune:
Eu stiu ca sanul are un rol emotional foarte important,si pt ea dar si pentru mine. Nu m-as fi gandit la intarcare dar vad ca nu-i mai ajunge laptele,iar daca as putea marii productia as mai alapta-o bucuros cateva luni. Oricum situatia nu e asa usoara pt ca nu accepta alt lapte,si nu o pot face sa bea din nimic. Ii ies si incisivii de sus acum si poate asta sa fie si cauza pentru care vrea tzitzi tot timpul,cum ma vede cum trage de bluza. O sa incerc si galafor,desi am baut la ceai de fenicul,si nimic.
Am de facut si o lucrare dentara mai complexa pe care am amanat-o din cauza alatarii. Am vrut sa o alaptez cat mai mult si medicul de familie mi-a zis ca anestezia repetata nu poate fi facuta cand alaptez.
dan_danyela spune:
Eu stiu ca sanul are un rol emotional foarte important,si pt ea dar si pentru mine. Nu m-as fi gandit la intarcare dar vad ca nu-i mai ajunge laptele,iar daca as putea marii productia as mai alapta-o bucuros cateva luni. Oricum situatia nu e asa usoara pt ca nu accepta alt lapte,si nu o pot face sa bea din nimic. Ii ies si incisivii de sus acum si poate asta sa fie si cauza pentru care vrea tzitzi tot timpul,cum ma vede cum trage de bluza. O sa incerc si galafor,desi am baut la ceai de fenicul,si nimic.
Am de facut si o lucrare dentara mai complexa pe care am amanat-o din cauza alatarii. Am vrut sa o alaptez cat mai mult si medicul de familie mi-a zis ca anestezia repetata nu poate fi facuta cand alaptez.
lavi02 spune:
Nici a mea cand am intarcat-o, pe la 1 an si 1 luna, nu a vrut deloc alt lapte nici din cana, nici din biberon. Asa ca mi-am zis ca daca tot nu vrea deloc din niciuna, ia sa scot eu biberonul din schema, ca sa nu mai am apoi alta bataie de cap si cu dezvatatul de biberon.
Pana la urma, cu rabdare, azi o gura, maine 2 guri, a acceptat formula din cana normala, fara cioc sau pai. Eu i-am dat Nan Junior pana pe la 2 ani si ceva.
Laptele de vaca e OK ca si grasime, problema e ca are un pic prea multe saruri (sodiu) iar proteinele sunt in principal cazeina spre deosebire de cel de mama la care predomina albumina, de calitate mai buna, mai usor digerabila si asimilabila, iar la formula sunt undeva la mijloc.
Oricum la 1 an deja poate incepe sa primeasca sare in mancarea gatita, deci cantitatea crescuta de sodiu din laptele de vaca nu mai constituie o problema. Deja mananca branza, deci la fel si cu cazeina, branza e plina de cazeina. Eu i-am dat Nan Junior dar nu cred ca laptele de vaca e asa contraindicat dupa 1 an.