Urgent sfaturi,va rog!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
lavi02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina laptele praf incarca rinichii mult mai mult decat cel de vaca. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Imi cer scuze, dar nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. Laptele praf adaptat pentru copii de-aia se cheama adaptat, pentru ca asa si e, calitativ pentru bebe e undeva la mijloc intre laptele de mama si cel de vaca.
histamina spune:
lavi, e dreptul tau sa nu fii de acord, asa cum e dreptul fiecareia sa isi sustina opinia.
apreciez insa forma eleganta in care ai spus-o.
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dan_danyela Eu stiu ca sanul are un rol emotional foarte important,si pt ea dar si pentru mine. Nu m-as fi gandit la intarcare dar vad ca nu-i mai ajunge laptele,iar daca as putea marii productia as mai alapta-o bucuros cateva luni. Oricum situatia nu e asa usoara pt ca nu accepta alt lapte,si nu o pot face sa bea din nimic. Ii ies si incisivii de sus acum si poate asta sa fie si cauza pentru care vrea tzitzi tot timpul,cum ma vede cum trage de bluza. O sa incerc si galafor,desi am baut la ceai de fenicul,si nimic. Am de facut si o lucrare dentara mai complexa pe care am amanat-o din cauza alatarii. Am vrut sa o alaptez cat mai mult si medicul de familie mi-a zis ca anestezia repetata nu poate fi facuta cand alaptez. |
In cazul in care ai vrea totusi sa mai alaptezi, vreau sa te incurajez si sa iti spun ca toate trecem prin astfel de momente, uneori sunt picuri de crestere, alteori dinti, alteori nici nu avem habar care e motivul. Relaxeaza-te, ca vor veni timpuri mai bune, la un an nu mai are asa mare nevoie de lapte, mai suplimenteaza-i niste fructe sau iaurt, si ... rabdare si tutun.
Noi trecem cumva printr-un moment similar. Acum vreo 3 saptamani incepuse sa se auto-intarce in timpul zilei, am avut chiar un canal blocat cu amenintare de mastita. Si numai bine cand se obisnuise organismul sa produca mai putin lapte, hop, de vineri suge iar ca disperata. Efectiv, vineri si sambata noaptea a supt toata noaptea. Si lapte nu mai era cine stie ce, simteam cum se colapseaza canalele in interior. Nu mai spun ca am niste dureri de san infioratoare, ca atunci cand s-a nascut. De abia noaptea asta mi-am dat seama ce era, cand a dormit cat de cat mai legat: a inceput sa aiba cosmaruri, se trezeste plangand si se refugiaza la san.
Din cate povestesti, ii ies incisivii, fetita mea a supt de fiecare data mai mult cand ii ieseau dintii.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
puisorul spune:
Sfatul meu e sa alaptezi in continuare. Productia de lapte se va regla in scurt timp daca suge la cerere.Probabil vrea mult la san nu pt ca e lapte putin ci ca si alinare pt dintisori. Stai linistita ca nu se termina laptele de pe o zi pe alta mai ales daca suge.
Cat despre lucrarile tale stomatologice eu zic sa vorbesti direct cu un medic stomatolog, nu cu medicul de familie.
Spor la alaptat si gandeste-te ca nimic nu e mai bun ca si laptele tau
natalia_nica spune:
Nu vreau sa te supar in vreun fel, iti spun doar experienta mea. Pana la 1 an am alaptat, iar atunci s-a intarcat singur. Dar il obisnuisem cu biberonul, de pe la 9 luni (ii dadeam apa si suc de fructe din el). Ei, de la 1 an am inceput sa-i dau lapte de vaca pe care il mai 'degresam' eu, in biberon, dar numai cu miere, altfel nu l-a acceptat. Si a baut lapte pana la 4 ani si jumatate numai din biberon. Intre 4 ani si 4 ani jumate a renuntat la biberon treptat si singur-singurel. Din pacate de cand a renuntat la biberon nu mai bea DELOC lapte, nici simplu, nici cu miere, nici cu cacao, nici cu cereale... Nu-mi fac probleme, pentru ca-i plac iaurturile si branza, si-apoi nici mie nu-mi place laptele. In final, asta era ideea mea, cand a renuntat la biberon a renuntat definitiv si la lapte...
Daca ii place mierea (eu ii puneam putina miere, jumatate de lingurita la 1 biberon), incearca si asa, cine stie...
Ramonika spune:
eu as lasa-o sa suga. ceva lapte tot o sa bea de la san, chiar si putin, in plus mai completez cu lapte de vaca, putin cat bea, mai bagi un iaurtel, o branzica si probabil se acopera nevoia de lactate pe ziua respectiva.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
dan_danyela spune:
O sa mai insistam,ca poate se normalizeaza situatia. Eu as vrea sa-i mai dau ca si eu sunt dependenta de ea. Iaurt mananca aproape in fiecare zi,branzica tot la doua zile,fructe zilnic,deci vitamine cam are de unde sa-si ia. Nu avem deloc probleme cu mancare,mananca ORICE ii dau,in afara de papanasi(yamiiiiii),asa ca nu-mi fac griji din punctul de vedere al vitaminelor.
Ramonika spune:
pai atunci nu vad care-i problema, daca mananca si lactate.
o sa vezi ca o sa suferi tu mai tare ca ea daca o intarci.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz