Sigilarea dentara - Pro si contra - Bisphenol A

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PQ007 spune:

Deja citit link-ul tau, inainte de a deschide subiectul...

Tocmai de aceea l-am si deschis, ca sa aflam si pareri worldwide, caci "local" nu ma declar multumit de atitudinea doar "pro" ...indeobste cande e vorba de medicamente, tratamente specifice (ca in cazul dintilor), etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Nici unul din cei doi dentisti care mi-au vazut plodul pina acum (are aproape 3 ani) nu mi-au recomandat nimic altceva decit periuta si pasta de dinti. La ultima vizita la dentist, a constatat piatra dentara, a zis ca e normal si nu se face detartrare la astia mici (as vrea sa il vad pe ala care s-ar incumeta sa incerce) si ca datorita structurii dintilor ei, e mai greu sa ii curete calumea si mai mare probabilitatea de a dezvolta carii. Recomandarea a fost sa o ajut la spalatul dintilor, sa ii periez si eu bine dupa ce termina ea. Atit.

Mergi la inceput

Yes! In sfarsit, pareri diverse (si din tari diverse)... de unde si rostul si utilitatea topicului.

Multumesc pentru contributie, Cristoiu.

Apreciez de asemenea si contributia lui Astrid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Eu nu cred ca este ok sigilarea, dar.... am ales-o datorita problemelor dentare ale fetitei. Mi-a luat mult timp sa ma hotarasc. Noi am fost foarte consecventi cu igiena dentara, dar cu toate acestea la 5 ani Eva avea 8 carii. 8!!! Si toate la masele. Nici nu stiu cand s-a intamplat, tinand cont de faptul ca mergem la dentist regulat. Le-am tratat, si dupa o lunga discutie cu dentistul a ramas sa ne hotaram daca sa-i sigilam molarii de 6 ani sau nu. Stiu ca dintii definitivi difera de cei temporari, dar pur si simplu nu am vrut sa ma risc. Deci avem 4 molari sigilati. Fetita are 7 ani si nu se spala singura, o spalam noi, noi o curatam intre dinti cu ata dentara, se clateste cu fluor, si cam atat. Trebuie sa mergem din nou la dentist luna asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui greieras

Eu nu cred ca este ok sigilarea, dar....

Multumiri de raspuns.

Cat despre problemele de carii, Streptococcus Mutans (bacteria responsabil#259; de apari#539;ia cariilor dentare) se transmite foarte repede, in ciuda atentiei si preocuparii constante a parintilor. E suficienta si o mica neatentie sau expunere sau alaturare a doua periute - una cu, alta fara, etc....

Inclin spre nesigilare, oricum...in baza "principiului de neinterventie", daca nu e ceva imperios necesar (si asta e la judecata parintilor, desigur...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello

ce e foarte neplacut, acum mai ales in perioada de criza financiara generalizata (desi cariile se fac la fel ca inainte si oamenii au nevoie de stomatologie la fel ca inainte) stomatologii particulari sa recomande tot soiul de "tratamente" dentare ca fiind absolut necesare (repararea unei carii minore/superficiale in n-spe etape, periajul profesionist pe care ti-l face copilului fara sa te intrebe daca vrei sau nu-l vrei dar la finalul sedintei ti-l taxeaza 10 ron de ex, dupa ce extractia dintelui de lapte i-o face cu 50 de ron, consultul in sine mai costa si ala, prezentarea sigilarii ca fiind "de musai" indiferent de conditii, necesitatea montarii de aparat dentar chiar si inainte de a pica dintii de lapte, chiar daca dintii sunt ok aliniati, se gasesc totusi "erori" in muscatura)....si toate astea la preturi astronomice

eu sunt de acord ca sanatatea dentara e deosebit de importanta pt sanatatea generala a organismului si sunt de acord ca exista un pret de platit ca la orice medic dar oare nu se exagereaza adesea cu atatea interventii doar pt ca sunt inventate si nu se exagereaza cu preturile astea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

sigilarea dentara pentru copii se poate face gratuit la cabinetele care au contract cu casa de sanatate.

noi asa am facut-o, deci n-a fost nici un interes financiar din partea medicului care ne-a recomandat-o. si nu a fost singurul, mai multi dentisti dintre prieteni nostri cu care am discutat au fost de parere ca e binevenita.

dar e chestiune de alegere : daca nu vi se pare ok, nu va obliga nimeni. la urma urmei, nici pe vremea noastra nu se facea. si unii inca mai avem masele .

Mergi la inceput