Clasa I * 2011 - 2012 * [17]
Raspunsuri - Pagina 8
Roxana_G spune:
Noroc cu LoraG, ca pe mine m ati prins pe picior gresit. Nu stiam ce presupune examenul, stiam doar ca se pregateste si la scoala si la Eka pentru asta.
La Cangurasul de la mate a luat excelent. In aprilie va merge si la cel cu povesti.
Pana una alta, Alex pare obosita si cam agitata. Abia asteptam vacanta. Inclusiv eu.
Weekend frumos sa aveti!
Naty spune:
Buna,
Cum sunteti cu scoala altfel?
Am primit si noi programul pe mail, azi au avut educatie antreprenoriala (ce-o fi si asta?) si jocuri interactive (fiecare copil a dus un joc, Ioana a luat "Nu te supara frate").
Fetelor sunt tare revoltata de multitudinea de teme pe care le are fie-mea. Si inteleg ca situatia e generala in scoala asta, toti invatatorii dau cam la fel.
Va rog sa imi spuneti ce teme au copiii vostri pentru vacanta, sa fac o comparatie.
Ioana are asa:
La Romana:
- de citit Sarea in bucate
- de copiat doua texte din Abecedar;
- de rezolvat mai multe fise;
- de lucrat din culegerea de la Sinapsis tot ce nu au lucrat de vreo luna, cand doamna le-a luat culegerile (adica exercitiile de la toate literele facute intre timp)
La Mate:
- toata culegerea Mate 200 pana la pagina 101; la inceput de an ne-a spus ca asta e optionala, copiii nu prea au lucrat fiindca si asa aveau multe teme; acum cateva saptamani le-a traznit sa lucreze din ea la clasa, iar acum trebuie sa recupereze; Ioana a facut pana la 50 pana acum si e cea mai avansata din clasa (adica are pe vacanta numai 50 de pagini de facut), dar sunt copii care nu lucrasera de loc si deci au 100 de pagini!
- mai multe fise
Lali spune:
Nu am scris demult, pentru ca am o perioada mai aglomerata la serviciu.
La noi vad ca se iau tare in serios, nu am auzit nimic de saptamana asta cu scoala altfel. La noi cred ca se face "scoala la fel". BA mai mult, sambata au recuperat una din zilele lipsite din cauza zapezilor din ianuarie-februarie si mai urmeaza si in 1 mai acelasi lucru.
Naty, si noi am primit mereu teme de vacanta. Nu au fost insa atat de multe. In vacanta de iarna am avut de exemplu vreo 8 fise cred fata/verso la mate, vreo cateva pagini de citit si colorat la germana. Adica le-a facut al meu copil (care numai harnic nu e) in 3 zile, lucrand lejer. Dar ei sunt abonati la Gazeta Matemetica si din ea mai lucram suplimentar. Nu e obligatoriu, insa ii intreaba ca sa le trimita numele spre publicare in numerele viitoare.
Si, din categoria perle, ieri, avea de colorat vreo 7 soricei, coloreaza el vreo trei, dupa care izbucneste in ras. Il intreb, bineinteles, de ce rade. Raspunsul: "Mi-am spus o gluma, ca sa-mi tin de urat cat colorez !"
Cred ca asta face si la scoala, cand se plictiseste...
LoraG76 spune:
:)) Lali, exact asa face si fie-mea, rade din senin si cand o-ntreb de ce - cica "pentru ca sunt foarte amuzanta".:))
Noi am primit inca de vineri programul pentru saptamana "scoala altfel":
luni - actiune de ecologizare - au facut curatenie intr-un parculet de la 10 la 12, iar in primele 2 ore au avut un concurs de desene cu sb. "Pastele"
marti - vizita la muzee
miercuri - vizita la pompieri
joi - vizita la un centru pentru copii cu dizabilitati
vineri - vizita la fabrica de paine si la un cabinet medical.
Teme pentru vacanta - de citi Sarea in bucate. Atat. D-na a spus ca ea considera ca nu degeaba sunt prevazute vacante in programa - copiii trebuie sa se odihneasca si sa faca altceva decat invatatura/teme. Vom incerca sa lucram ceva cu ea, totusi..daca o sa colaboreze si ea, pentru ca deja stie placa pe de rost - d-na a zis fara teme in vacanta.
Naty, chiar ca aveti multe teme...:(
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Lali spune:
LoraG, una peste alta eu ma bucur ca am un copil tare vesel.
Chiar daca uneori e neatent (si) din cauza asta.
Ieri si-a pus pe jar bunicii cu pacaleli de 1 aprilie. Bine, bunicii sunt, prin definitie, victimele perfecte.
Pe de alta parte raportam si noi excelent la Cangurul.
Naty spune:
Lora o pentru doamna voastra, imi place cum gandeste.
Maine fac origami si intreceri sportive.
Roxana_G spune:
Noi nu am primit inca tema de vacanta. Insa doamna ne a spus ca sunt foarte obositi si nu vor avea prea multe teme. La mate am terminat culegerea portocalie azi si cred ca nu vom avea mare lucru. Au primit o lectura si vor mai veni ceva fise la romana, probabil ceva transcrieri. Va mai povestesc joi de ele. Sper sa nu fie mult, pentru ca plecam in calatoria exotica, apoi vine Pastele, mai raman doar 4 zile de lectii.
iahim spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Stati sa va zic de al meu, apropos de logica, poate am mai povestit. I-am dus niste subiecte pt Smartul de cultura generala si le-a lucrat acum vreo 2 saptamani. Una dintre intrebari era "Sora mamei mele este pentru mine: verisoara, matusa, etc. Erau 5 variante de raspuns. La care fiul scrie: "mama mea nu are sora". Ceea ce e foarte corect. Eu am un frate. Ta-su are o sora, despre care stie copilu prea bine ca e matusa, dar daca-l intrebase de mama, nu de tata? Na, logica la copii. Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Asta-i tare de tot!
antoemma spune:
La noi s-a dat f. putina tema pentru vacanta. De fapt, de regula nu primesc teme de vacanta. Au doar de transcris un text, pe care deja l-a transcris vineri (doua pagini de caiet). O sa mai lucram noi cate ceva: dictari, transcrieri, repetam cuvintele si o sa facem exercitii la mate, dar mi se pare exagerat de mult ce vad ca primesc unii copii. Cel putin o saptamana nu o sa ii dau sa faca absolut nimic, dar in restul zilelor as vrea sa lucreze o ora, doua pe zi. Sa nu isi uite.