Clasa I * 2011 - 2012 * [17]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

https://www.teachers.cambridgeesol.org/ts/exams/examsforschools/ylestarters

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Fetelor, cum pot sa vad rezultatele la Cangurul de mate? Ne-a dat mail invataoarea sa le luam de pe site, dar nu pot si pace.

tiusca si Ioana are exercitii din astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska22 spune:

Buna tuturor,
Rezultatele la Canguras le puteti vedea aici

http://www.romaniainternational.com/social/rezultate-cangurasul-matematician-2012-82116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Lora, multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Salutare!
Am lipsit si eu ceva vreme deoarece am avut net doar pe telefon si imi era greu sa scriu, sincer.
Urez bafta competitorilor de maine de la Smart - mate.

Am avut si noi sedinta cu parintii si ni s-a prezentat orarul saptamanii altfel; in mare tot teatre, arts and crafts, igienizare vineri ca e ziua verde dar dupa concursul winners ce pica atunci. In plus, ce imi place e un targ de carte ce va fi chiar luni. Copiii au dus la scoala cate o carte, in stare buna, pe care o doneaza. Pana luni sunt aranjate si scoase luni la vanzare sub forma de targ de carte; toate cartile fara exceptie vor costa 5 lei. Banii stransi se vor imparti ulterior pe clase,ca si fond al clasei, in functie de cate carti a cumparat fiecare copil din fiecare clasa.

Fiica-mea nu mai mananca litere chiar asa mult insa scrie cu picioarele cred, foarte urat. Dupa vacanta am fost anuntati ca trecem si noi pe tip II, poate isi va forma alt scris, sper eu...
La mate e ok, n-are treaba la calcule si operatii cu termen necunoscut, mai greu cu problemele...pana le transpune sub forma de exercitii ma ia durerea de cap...uneori mi se pare ca n-are nicio logica; si stiu ca numai prin mult exercitiu va invata sa le faca....doar nu s-au nascut stiutori de prboleme, la gradi sigur n-au facut. Uneori ma infurii alteori ma gandesc ca e prima data in viata ei cand ia contact cu asa ceva...de unde sa stie daca nu exerseaza??

Mergi la inceput

Eveline, stai sa povestesc - o problema super simpla din manual/caiet special "intr-un autobuz erau 70 de copii. Daca erau 30 de fete, cati baieti erau"
Raspuns 1 - au gresit mami, unde ai vazut tu 70 de copii in autobuz
RAspuns 2 - 40 baieti.
Intrebarea mea _ Cum ai calculat?
Raspuns - Simplu, daca toti erau 70 iar fetele 30, e logic ca sunt 40 baieti.
Intrebare - Si daca erau 84 de copii din care 23 de fete...cum gandeai logic?
Raspuns - Pai nu mai gandeam logic, calculam, scadeam 23 din 84!

Sunt curioasa cand o face probleme cu 2 operatii cum va fi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Anuska multumim pentru linkul de la canguras

ce fericita o sa fie maine cand o sa-i spun

eu astept saptamana altfel si vacanta

va pe toate si pe pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Anka - :))))...si la voi logica e la loc decinste; Important e ca ajungeti la rezultat. Sa inteleg ca voi nu faceti inca probleme cu mai multe operatii?
La noi sunt frecvente cele de genul: "Din suma nr 14 si 5 scadeti cel mai mare numar par de o cifra" sau problema chiar din fisa de ieri: "Mara numara 26 de pui. 3 pui pleaca la closca si unul se intoarce. Din ei 15 cer mancare. Cati pui sunt satui?"?.
Ce mi-a placut la sedinta e ca doamna a zis ca orice mod de rezolvare al problemei ecorect daca ajung la rezultat; adica daca ei pot sa faca o singura operatie cu mai multi termeni n-au decat daca o fac corect...nu e nevoie sa faca mai multi pasi, sa se intinda; bine ca au inteles.
BTW - cine mai da azi Smartul?

Mergi la inceput

Eveline,
"Din suma nr 14 si 5 scadeti cel mai mare numar par de o cifra" - ei il considera exercitiu fac si din astea, dar sunt exercitii, nu au pui, copii, flori, masini...intelegi tu!
Probleme de genul celei cu pui stie sa faca, in sensul ca iti spune rezultatul...logic. Intrebarea mea era cum o sa fie cand o sa fie nevoit sa le transpuna in adunari si scaderi. El a facut "mate distractiva" cu mine multa vreme, asa manca acompaniat de probleme de genul "intr-o curte erau 3 rate si 2 vaci, cate picioare de animale sunt in curte?" sau "intr-un copac erau 15 ciori, un vanator impusca una, cate mai raman?"...(pe astea le numea el capcane, ca celelalte ciori zburau, iar raspunsul corect e 0).

Sunt sigura ca se va descurca, e nevoie doar de exercitiu si ...rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Stati sa va zic de al meu, apropos de logica, poate am mai povestit. I-am dus niste subiecte pt Smartul de cultura generala si le-a lucrat acum vreo 2 saptamani. Una dintre intrebari era "Sora mamei mele este pentru mine: verisoara, matusa, etc. Erau 5 variante de raspuns.
La care fiul scrie: "mama mea nu are sora".

Ceea ce e foarte corect. Eu am un frate. Ta-su are o sora, despre care stie copilu prea bine ca e matusa, dar daca-l intrebase de mama, nu de tata?

Na, logica la copii.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput