Clasa I * 2011 - 2012 * [17]

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Va propun si eu una "grea" din gazeta matematica:

"Suma a trei numere consecutive este 9, care sunt numerele ?" ... o sa-mi spuneti ca se rezolva "prin incercari la varsta asta" .... dar daca in loc de 9 e 99 ? ... nu mai merge prin incercari ...

Momentan doar prin incercari se poate. Mai tarziu vor invata si alte metode. In cls a 3-a: Suma vecinilor e dublul numarului, deci x + 2x = 99; 3x=99; x = 99:3 = 33, numerele sunt 32, 33, 34.
Oricum la cls I sigur nu vor primi exercitii cu "99".

Am vazut ca la multe chestii se face mai intai "intuitiv" sau "prin incercari" si in anii urmatori invata metoda de rezolvare. Si mie mi s-a parut aiurea genul asta de invatare dar acum incep sa ma obisnuiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Vad ca toata lumea se bucura de apropierea vacantei si nu mai e atat de animat subiectul ca odinioara.

La voi s-a stabilit programul pentru saptamana viitoare?
Noua ne-a trimis invatatoarea programul pe zile si fi cam in felul urmator:
Luni - vor invata la Centrul Cultural German sa faca ilustratii pentru o carte. Autoarea cartii le va citi cateva pagini, le va arata cum s-au facut ilustratiile, iar apoi fiecare dintre ei va face cate o ilustratie proprie.
Marti - merg intr-un sat din apropierea orasului la o fabrica de mezeluri si produse din carne, iar apoi au program de jocuri in aer liber.
Miercuri - activitati sportive la sala sporturilor.
joi - Art Craft - decoratiuni pentru Paste.
Vineri - activitati de ecologizare in scoala si in curtea scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Da,asa este.Acum am citit si eu.E un concurs bazat mai mult pe cunostinte generale.
Noi asteptam cu nerabdare saptamana altfel dar si vacanta.Luni merge la impartasanie si in restul sapt.au fel de fel de activitati,iar in ultima zi au carnavalul primaverii.Se anunta o saptamana frumoasa.Va doresc o z i frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

A, da. Si fetita mea vrea la impartasit si vrea sa tina post. Pana acum nu a tinut niciodata post, ca mi-e cam greu mie sa tin, asa ca nu i-am impus ei. Asa ca, in vinerea mare, o sa tina si ea. Singura problema pentru ea ar fi ca nu poate manca ciocolata, dar va trece cumva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

antoemma nu-i cam micuta pentru post? Si eu sunt credincioasa, tin postul, dar mi se pare cam mici la 7 ani pentru asta.

Edit: acum am vazut ca vorbesti numai de vinerea mare, credeam ca vrea sa tina mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Buna si de la noi,
Of, abia astept vacanta! Ce sa mai zic, la romana suntem la H , in continuare mai mananca o litera - doua la o dictare de 6 propozitii , de exemplu, nici nu stiu daca e mult, daca e putin...zic totusi e doar clasa I, acum invata sa scrie, e normal ...Scriu numai pe Tip II, doar cand fac litera noua mai au cateva randuri pe Tip I , in rest numai Tip II. Scriu si la Matematica, adica transcriu problemele si scrie destul de frumos. La mate sunt la adunarile cu numere intre 30-100. A fost si racit, am tras chiulul la antrenamente, insa de vineri le-am reluat, caci mi-a pasat raceala mie.
In "saptamana altfel" vom merge intr-o miniexcursie la Patriarhie, Antipa si Muzeul Satului...nici nu vreau sa ma gandesc ce nebunie de copii va fi pe acolo (in sensul de aglomeratie). Teme avem destule - la romana au zilnic de transcris lectia pe caietul tip II, de despartit in silabe cateva cuvinte mai lungi/grele din lectie si de format propozitii cu ele, iar la mate temele difera, cam 1-2 pagini din carte sau culegere, sau de transcris 2-3 probleme. Eu as vrea, la romana cel putin, sa fie putin mai variate...sa caute cuvintul cu sens opus, sa caute pluralul , sa spuna care e diminutivul cuvantului...sa raspunda la o intrebare sau sa puna o intrebare din lectie, poate vreau eu prea mult insa m-am cam plictisit sa il aud "iar mami, aceeasi tema?". A...si au de facut un jurnal, nu prea m-am lamurit eu ce si cum, dar astept lamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Slutare, recunosc ca am chiulit de aici. Dar inca sunt in fibrilatii cu schimbarea de job. Nu prea am nimic nou de zis, poatedoar ca va merge la concursul cu povestile, un Cangur ceva. In rest cam obositicu totii, ne pregatim de excursia exotoca in familie. Fizic, ca psihic nu stiu cum va fi cu piticii, e promul concediu pe distante asa mari cu tot cu ei.

Alex e cam obosita si mai trag de ea. Scrie cuicioarele, nu am vazut in viata mea asa ceva. In rest merge binisor. Urmeaza sa dea Starters la Cambridge, are un pic maimult de lucru la engleza.

In rest nimic special in saptama altfel. Dar saptamana aceasta avem safety week si a invatat deja multe lucruri utile. Spre exemplu in caz de incendiu, ce ar trebui facut.

Cam asta de pe la noi. Vreau vacanta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Buna dimineata!

Matei,pe langa transcrierea din manual,care nu este in fiecare zi,are fise in care trebuie sa gaseasca pluralul,diminutivele,sa desparta in silabe, sa formeze propozitii,sa gaseasca cuvinte cu ens opus sau asemanator.La sedinta ne-a intrebat daca credem ca este prea mult ptr.copii si a zis ca incearca de acum sa-iobisnuiasca cu acest tip de exercitii,care,cred eu,normal se fac prin clasele a2a sau a3a,dar poate ma insel.A avut o evaluare in care una dintre cerinte era sa raspunda la diferite intrebari pe baza textelor din abecedar.Si la mate are mai mereu fise pe langa manual si caietul special,si la fel si ei au inceput sa transcrie problemele,ceea ce ne mai ocupa din timp.Am vazut ca incearca sa scrie pe scurt cerintele problemei,sa formuleze intrebarea la problema.In ansamblu ,fisele difera deci el nu pictiseste.Dar este obosit...si la fel si noi.Despre impartasanie,pe ei i-a dus si de Craciun.Le-a recomandat sa incerce sa tina post inainte cu o zi de impartasanie,dar eu nu l-am obligat,consider ca este destul de mic.Dar ma bucur ca se ducecu scoala la impartasanie,asa mai ies si ei din rutina si se mai cunosc un pic si in afara clasei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G
Urmeaza sa dea Starters la Cambridge, are un pic maimult de lucru la engleza.

Roxana succes cu jobul !!!

Vreau si eu te rog cateva detalii despre examenul asta, din ce materiale v-ati pregatit, unde gasesc modele de subiecte, cand da Alex Starters C ? sa-mi dai si mie te rog subiectele dupa ! .... eu am vrut sa o inscriu pe C, dar e limita min de 7 ani ... asa ca-l dam la anu'.
Multumesc mult !

... noi dam azi Cangurasul explorator pentru care nu am facut nici o pregatire speciala, ca nu am gasit ce modele de subiecte sa-i dau ... si maine dau Smartul la mate ... cam pe banda rulanta asa concursurile astea ... deja pt ei au devenit ceva f obisnuit.

Vrem vacanta !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Si eu as vrea detalii, informatii despre examenul Starters.
Daca are cineva modele de teste ar fi bine venite.
Daca cineva ne poate impartasi din experienta acestui test, la fel, ar fi superbinevenit

Am reluat antrenamentele si parca e alt copil...sportul asta, totusi cat de mult conteaza pentru el. Simteam ca o luam razna amnadoi de la atata stat.
Ieri mi-a zis ca ar vrea sa mearga si la dansuri...a mai fost la gradi, un an, insa atunci nu facea si baschet. Chiar cred ca ar fi prea mult, plus ca eu nu mai pot sa il tot duc peste tot. I-am zis, ca si atunci cand a venit cu propunerea sa mearga la cursuri de desen, ca o sa se duca cand va fi suficient de mare sa se duca singur, sa pot si eu sa ma bucur de batranetea mea Are 5 antrenamente/ saptamana (3 in weekend - Vineri, Sambata, Duminica, face zilnic 5 ore (au o ora de engleza zilnic, in plus)...ii ajunge!
Astazi trebuie sa faca jurnalul unei zile, la consiliere...poate asa vede si el cate are de facut.

Mergi la inceput