Clasa I * 2011 - 2012 * [17]

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Hello,

Noi am fost la Evaluare in educatie - cu clasa, invatatoarea i-a inscris pe toti, fara discutii . Noi am primit deja rezultatele, a luat 95 de puncte. Initial am crezut ca va lua 98 de puncte, ca nu-i considera ultimul exercitiu care era de 2 puncte. Dupa ce am primit rezultatele, m-am uitat mai bine pe subiecte si am rememorat ce raspunsuri mi-a zis ca a dat si am realizat ca de fapt gresise la un alt exercitiu, deci i-au punctat si raspunsul de la ultima problema. Din cate am vazut, a ratat intrebarea cate stelute sunt in cerc si nu sunt in patrat. Desi pe aia dinainte cu stelute in cerc si nu in patrat, a stiut-o
Oricum, am fost foarte surprinsa de rezultat, nu ma asteptam, credeam ca o sa faca in jur de 70-80. Dar se pare ca in clasa se mobilizeaza mai bine decat cu mine, acasa. Sau am eu prea multe pretentii de la ea...
Saptamana viitoare merge si la Evaluarea de romana.

Multa sanatate racitilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Salutare tuturor!Desi am citit tot ce s-a postat,n-am reusit sa "prestez" din lipsa de timp.Asa-i cand se incalzeste si marea majoritate a timpului ne-o petrecem pe-afara!Dar cum vremea ne cam joaca feste...iar am ajuns la taste!
Pentru vacanta trebuie sa cumparam 3 caiete in care-si vor face temele(30 lei toate).N-am reusit sa-l intreb pe dl inv despre ce-i vorba dar am incredere in alegerile dansului.
Au aparut oferte pt taberele de vara insa...anul asta le spun "pas".E prea mica,neatenta,zapacita...si alte de-astea(desi si eu cred ca eram la fel si am fost in clasa I la Navodari).
Copii pregatesc o serbare-surpriza si fac niste dansuri cu dl inv.Dar fiica-mea nu dezvaluie prea multe!
Abia astept vacanta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Soleil
Din cate am vazut, a ratat intrebarea cate stelute sunt in cerc si nu sunt in patrat. Desi pe aia dinainte cu stelute in cerc si nu in patrat, a stiut-o

La scoala la C nu s-a dat concursul asta, dar le-am listat eu de aici (multumesc pt link flaviutza) si i le-am dat cand am ajuns acasa dupa 2 ore de alergat prin parc. Frumoase subiecte !
C a facut de 83 de puncte ... culmea, tot unul din cele doua subpuncte cu stelute l-a gresit (desi se aplica la amandoua aceeasi logica ...) ... si l-a mai matrasit pe cel cu "sunt .... numere intre 3 si 18", ea le-a scris pe toate numerele insirate ... nu i-am punctat nimic, nu stiu daca s-ar fi punctat ceva daca a scris efectiv numerele .
Iar la ultimul punct cu explicatia a scris numai 1+2+3+4+5=15 si cu "explicatia" oral ...

Ce ar fi trebuit sa scrie copiii la subiectul ultim cu explicatia pentru a fi punctat cu 2 puncte ??? ... si mie mi-e greu sa explic ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Alexandra mea a zis la ultimul subiect asa:
nu scrie ca numerele sa fie diferite intre ele ci numai diferite de 0!!! Waaaaa, m-a dat pe spate.
Eu am alta intrebare: cate patrate sunt? 7 sau 9?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ubi

Alexandra mea a zis la ultimul subiect asa:
nu scrie ca numerele sa fie diferite intre ele ci numai diferite de 0!!! Waaaaa, m-a dat pe spate.
Eu am alta intrebare: cate patrate sunt? 7 sau 9?

da, tocmai asta trebuia explicat, de ce e musai ca cel putin doua din cele 5 numere sa fie egale... cum explica asta un copil de clasa I ?

Crina a vazut 9 patrate ... eu inca le mai numar, tot am impresia ca sunt mai multe ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Am listat si eu subiectele si sunt curioasa in ce masura se descurca al meu (merci, Flaviuta).

La ultima problema explicatia mea de om mare este ca daca aduni cele mai mici 5 numere diferite intre ele, rezultatul este mai mare decat 14. Deci trebuie dublat unul din numerele mici deja adunate ca sa indeplinesti ambele cerinte.
Sau, prin scadere 14-1-2-3-4=4, ramane 4, poftim dublura,4.

Ce-o zice fi-miu, mai vedem .

Chiar sunt curioasa care era raspunsul "corect", punctat adica ?
asa ma-nerveaza cand matematica o da-n literatura si cand sunt mai multe explicatii corecte dar numai una e pentru punctajul corect !

Mina cum a fost la concurs ? Si noi am reinceput tenisul si sunt curioasa cum reactioneaza asa mici la concursuri. La noi mai e mult pana departe !

In alta ordine de idei ai nostri au avut o tema de week-end la germana tare draguta : sa inventeze un joc cu zar, cu mai multi jucatori, sa scrie in caiet regulile. Al meu a facut o cursa de masini, cu semne de circulatie la care stateai o tura sau avansai pe grila, pompe de benzina bio, cuie care sparg cauciucuri. E bine, ca a avut mult de explicat la reguli in germana...
A avut mare succes cu el, a zis ca a fost singurul care a avut in fiecare pauza cate 4 jucatori. In conditiile in care ei sunt 15 in clasa.

Au avut si Cangurul la romana si sunt tare curioasa care e nivelul lui avand in vedere ca ei au la romana o programa diferita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Am listat si eu subiectele si sunt curioasa in ce masura se descurca al meu (merci, Flaviuta).

La ultima problema explicatia mea de om mare este ca daca aduni cele mai mici 5 numere diferite intre ele, rezultatul este mai mare decat 14. Deci trebuie dublat unul din numerele mici deja adunate ca sa indeplinesti ambele cerinte.
Sau, prin scadere 14-1-2-3-4=4, ramane 4, poftim dublura,4.

Ce-o zice fi-miu, mai vedem .

Chiar sunt curioasa care era raspunsul "corect", punctat adica ?
asa ma-nerveaza cand matematica o da-n literatura si cand sunt mai multe explicatii corecte dar numai una e pentru punctajul corect !

Mina cum a fost la concurs ? Si noi am reinceput tenisul si sunt curioasa cum reactioneaza asa mici la concursuri. La noi mai e mult pana departe !

In alta ordine de idei ai nostri au avut o tema de week-end la germana tare draguta : sa inventeze un joc cu zar, cu mai multi jucatori, sa scrie in caiet regulile. Al meu a facut o cursa de masini, cu semne de circulatie la care stateai o tura sau avansai pe grila, pompe de benzina bio, cuie care sparg cauciucuri. E bine, ca a avut mult de explicat la reguli in germana...
A avut mare succes cu el, a zis ca a fost singurul care a avut in fiecare pauza cate 4 jucatori. In conditiile in care ei sunt 15 in clasa.

Au avut si Cangurul la romana si sunt tare curioasa care e nivelul lui avand in vedere ca ei au la romana o programa diferita.

Lali, a fost ok la concurs. Copiii din clubul lui erau la primul concurs si au reactionat foarte bine, au avut exact atitudinea care trebuie: conteaza jocul nu punctajul, tre sa joc cat mai bine pentru satisfactia mea, nu a altora. E foarte important sa ii bagi in cap de la inceput ca joaca tenis pentru el, nu pentru mami, tati, spectatori sau antrenor si ca orice rezultat e bun, fie ca pierde, fie ca va castiga. Pericolul sa se demoralizeze si demobilizeze in momentul in care pierde un meci e foarte mare.

Pe noi demult ne dascaleste antrenorul cu chestiile astea - cu care sunt total si complet de acord - si ne spune ca e foarte rea presiunea pusa de parinti pe copiii cand joaca. Abia acum, insa, am inteles cu adevarat ce vrea sa spuna. Am vazut multi copii stresati si presati de parinti sa obtina rezultate bune. Desi tenisul este, prin excelenta, un sport silentios (noua ne-a atras antrenorul atentia dinainte ca nu se face galerie, nu se comenteaza, nu se emit nici incurajari nici observatii, se pastreaza doar o atitudine pozitiva) am vazut parinti care stateau in spatele copiilor cand jucau si ii presau la fiecare minge pierduta sau castigata. Am vazut copii izbucnind in plans ca au pierdut o minge fiindca mami sau tati erau langa ei si ii certau ca au pierdut-o.....horror. Am realizat ca e si asta o forma de abuz, serios.

Acuma nu-ti imagina ca al meu a fost flower power, cu toate straduintele noastre si ale antrenorului tot a avut emotii, n-a dormit bine in noaptea dinainte. Insa pt concurs s-a mobilizat frumos (a trecut de grupe si a fost eliminat in sferturi) si a jucat cu placere. Cand l-am intrebat la sfarsit ce meci i-a placut cel mai mult mi-a zis ca ala din sferturi(deci un meci pierdut, eliminatoriu) fiindca acolo crede el ca a jucat cel mai frumos. Pentru mine asta a fost un semn bun.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Buna!

Al meu a luat 100 puncte la Nastasescu - Evaluare in educatie dar nu stie sa-mi spuna clar ce explicatie a dat la ultimul subiect.Mi-a servit cateva variante amestecate intre ele,zice ca s-a gandit la mai multe "chestii" si in final nu mai stie ce a scris.Din moment ce a luat cele 100 de puncte inseamna ca a raspuns corect,pacat ca nu-mi spune si mie ce anume a scris acolo.

Concursul asta nu se tine in toate scolile.Sunt anumite "centre de evaluare" in fiecare oras,cartier,etc si cine doreste sa participe se poate inscrie la aceste centre.La noi la scoala au venit si copii de la alte scoli.

Aici e lista centrelor de evaluare din Bucuresti :

http://www.evaluareineducatie.ro/disciplina-matematica/Centre-de-evaluare/etapa=11152/p1=B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Inseamna ca aveti mici genii in matematica, la noi la scoala nu au existat nici macar punctaje de 90 la clasa 1.punctaje de 100 nici macar unul, pe toate clasele 1-4.Deci sunt doua variante : ori nu au fost "impulsionati" deloc, ori sunt foarte slabi toti .Au fost strigati pe liste, in ordine alfabetica, fi-mea a stat in banca cu un baietel de-a doua.
La clasa 1, doar vreo cateva note intre 70 si 85, din vreo 60 de copii, adunati de la mai multe scoli.Fi-mea a luat 80 si-a gresit la patrate a numarat 8, a insirat numerele in loc sa spuna cate sunt.
Fi-mea -i fericita c-a fost printre primii, s-a uitat singura pe liste la rezultate

Azi au dat comper la mate, aici cica a facut de 100 puncte.

Sambata are limba romana, cred ca o sa fie greu, pentru ca la fel, nu li se vor citi/explica cerintele , asta ni s-a spus de la intrare in sala.

In rest...asteptam vacanta.

Mergi la inceput

Flaviutza, da-ne si noua te rog daca le ai subiectele de la Comper !

Mult succes tuturor !

Mergi la inceput