Clasa I * 2011 - 2012 * [17]
Raspunsuri - Pagina 14
Anka74 spune:
Lora, concursul de care spui tu s-ar putea sa fie Teste de (sau din) poveste. 16 lei am dat si noi pt el, dar mai mult de atat nu am aflat, nici de la copil, nici de pe net.
Oricum se pare ca il vom rata, asta daca e maine, asa cum zice copilul, ca ne-am procopsit cu ceva...ce nu stim ce e - i-au aparut niste pete rosii, fara o forma anume, pe corp. L-am dus la spital unde medicii ne-au pus doua posibile diagnostice: ori o forma usoara de rubeola ori o alergie alimentara combinata cu o infectie virala (gat rosu). Asa ca avem scutire pt astazi si maine. Nu am decat sa vad cum evolueaza, sa imi pot da seama ce are. Ca tratament a primit Nurofen, Aerius, mixtura mentolata (ma rog, calamina, dar nu am gasit)si Tantum verde.
Cat despre scoala, la romana l-au facut pe cheiar la mate urmeaza sa treaca la figurile geometrice. La religie l-au desenat pe Isus rastignit...am crezut ca s-a desenat pe el aruncand la cosul de baschet
Sa va mai zic ca astept vacanta...nu are rost, mai ales ca dupa plecam imediat in concediu...Of, abia astept sa stau cu burta la soare!
LoraG76 spune:
Anka, m-ai distrat cu cosul de baschet.
Multa sanatate, sa scapati repede de pete!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Lali spune:
Anka, m-ai facut sa rad ...
In alta ordine de idei si noi am avut un diagnostic asemanator in martea de dupa Paste. Au inceput petele pe obraji, arata foarte imbujorat, dupa care au aparut si pe corp. Usoara roseata in gat, copilul nu se plangea de vreo durere, ganglionii nu erau umflati, febra nu. Am crezut ca e alergie, insa cand nu a trecut dupa cateva zile de Aerius si ne-am si intors la scoala am aflat ca au mai fost 4 copii cam cu aceleasi probleme. Au fost diagnosticati la fel: alergie sau ceva viral (rubela atipica). Vestea proasta este ca bubitele s-au intins pe corp, au trecut de tot dupa 10 zile si pielea a ramas sensibila la soare inca vreo 4 zile. Eu zic ca a fost ceva viral, ca e ceva care circula in acest moment.
Daca cumva e acelasi lucru sa nu il expui la soare, nici macar manutele sau picioarele.
Te mai intreb ceva: de ce ia nurofen, face febra ? Eu sunt foarte precauta cu Nurofenul, nu ii dau decat in caz de febra peste 38. Am avut odata o reactie urata la el, am mai cercetat si vorbit cu doctorii si am ajuns la concluzia ca nurofenul (insa si alte antitermice) trebuie date doar in caz de nevoie.
Multa sanatate !
antoemma spune:
Si fetitei mele i-au aparut niste chestii pe corp, de parca ar avea piele de gaina. Nu sunt rosii dar am vazut ca se mai scarpina. Sa vedem cum evolueaza.
De ieri a ramas la program prelungit si vad ca e mai obosita. Mai ales ca dupa ore a mers la inot. Azi are activitate la Centrul Cultural iar maine iar inot. Deja imi fac griji ca daca o sa-i dau si meditatii anul viitor, va trebui sa mai renunte la cate ceva. Mi sa pare obositor, dar nici nu as vrea sa renunte la ceea ce face deja, pentru ca toate ii fac placere.
In alta ordine de idei, cele care aveti copii mai mari aveti impresia ca sistemul de invatamant e mult mai slab decat in urma cu cativa ani? Imi zicea azi un parinte care are doua fete, una in clasa a treia si alta in clasa a doisprezecea, ca la prima fetita cerintele erau mult mai mari, cand era in clasa a treia. Ce-i drept, fetita lui cea mare a luat premiu de excelenta, un premiu care se acorda in liceu o data la cativa ani, deci e foarte buna. Iar in clasa a noua profesoara nu a mai vrut sa-i dea meditatii pentru ca deja era depasita de eleva. Dar el zicea ca toate astea se datorau si sistemului care stimula mai mult elevii. Eu nu am copii mai mari dar sincer, mi se pare ca la germana fac destul de multe in clasa. La matematica, intr-adevar, mai trebuie lucrat mult acasa. La clasa lucreaza mult prea putin. Dar invatatoarea ne-a spus de la inceput ca va fi o munca de echipa, in care fiecare parte implicata (ea, copilul si parintii) participam fiecare cu cate 33,33% la reusita sau nereusita.
Anka74 spune:
Lali, febra nu mai face, dar a facut...luni si marti, abia ieri, miercuri, i-au aparut petele.
Ganglionii ii avea umflati, starea generala era asa si asa, la soare ne-a zis si noua sa nu il expunem...daca vrea musai sa iasa afara sa o faca doar seara si sa nu intre in contact cu alti copii, baie ii putem face, adica dus rapid cu apa calduta...la calculator are voie (auzind de virusi se gandea, probabil, ca nu mai are voie la calculator, asa ca a intrebat-o pe dna doctor, sa fie sigur).
Acum, ma gandesc, fiind zilele astea libere, am mai mancat o pizza, am mai baut un suc, am luat o inghetata din parc...poate fi si de la mancare. Hanar nu am. M-am uitat la poze cu copii avand rubeola si nu seamana deloc cu ce are el, pe de alta parte, medicul spunea ca sunt forme atipice, usoare...ca se suprapun peste usoare infectii virale, de nu mai stii ce diagnostic sa pui copilului.
Am inteles ca exista multe cazuri de rubeola si chiar foarte multi adulti cu rubeola.
szivarvany spune:
Mie nu mi se pare ca lucreaza putin. Si nu as vrea alt sistem mai draconic. Cel putin nu acum in clasele I-II, au timp sa prinda scarba fata de scoala mai tarziu :-)))
Problemele incep dintr-a V-a cand unii profi nu predau la scoala si cumva sunt obligati parintii si copiii sa mearga la ore particulare. Eu aici vad adevarata problema si sper ca pana atunci sa-si revina salariile in invatamant si sa fie toata lumea fericita si multumita :-)
Fi`mea inca nu s-a decis ce artista e asa ca ... merg pe camp cu cercul :D
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
Lali spune:
Anka, da, copiii fiind vaccinati se fac forme atipice si mai usoare. Pe al meu l-au vazut 2 medici buni in acea perioada (boala a debutat cand eram in provincie, de Paste, la parintii mei si l-am dus prima data acolo, apoi vazand ca nu-i trece am mers si la doctorita lui de la Bucuresti cand ne-am intors) si ambii au avut dubii privind diagnosticul. Oscilau intre alergie si ceva viral.
Insa eu m-am lamurit discutand cu parintii colegilor lui de la scoala care au avut acelasi lucru, la interval de cateva zile. In cazul nostru a fost ceva viral, din fericire doar bubitele au fost suparatoare (pentru mine, copilul nici pe alea nu le-a bagat in seama).
Bine oricum ca virusii nu se iau si la/de la calculator !
szivarvany, (mie inca mai imi vine sa-ti spun mama Giuliei) si eu zic ca trebuie bine dozata scoala acum, la inceput. Dar, in afara de cantitate conteaza si calitatea si modul de prezentare a informatiilor. Eu nu insist pe cantitate, dar insist pe calitatea a ceea ce facem. Am ales mult pana am gasit ce lucreaza si el cu placere si ma satisface si pe mine din punct de vedere al continutului. Si am grija ca zilnic sa aiba si partea lui netulburata de joaca.
DidiAlex spune:
Antoemma, se va obisnui, al meu are un program destul de incarcat si parca doarme si mai putin. Si io tot cu calitatea-s, ma uit in jur si imi dau seama ca nu notele de acu 30 de ani sunt cauza unei fericiri/ nefericiri de azi.
Daria, frumos avatar!
Lali spune:
Buna dimineata si o saptamana frumoasa va doresc !
Trebuie neaparat sa ma laud. Copilul meu a primit tema sa scrie cateva cuvinte despre mama si apoi despre tata si sa faca arborele genealogic al familiei. A inceput tema din clasa, la after si m-a impresionat tare ce a scris despre mine (a scris in germana, eu va spun varianta romana): " Mama mea este frumoasa. Mama mea este minunata. Mama mea gateste foarte bine. Mama mea are o inima buna si ma iubeste mult. " Va dati seama ca m-am topit cand am vazut asta in caietelul lui ... Si nu am putut sa nu observ ca dragostea trece si prin ... stomac, baiatul meu fiind un mare mancacios !