Clasa I * 2011 - 2012 * [17]
Raspunsuri - Pagina 11
mina spune:
s-a intors si al meu la scoala, tare bine fu in vacanta, fara teme, fara nimic...A avut doar de citit, sarcina de care s-a achitat cu placere. In rest, trai pe vatrai, ba la bunici, ba la matusi-sa.
A, bineintele ca ieri, fara pic de motiv, avea emotii si mi-a icnit cand sa intre in clasa, insistand sa vomite desi nu avea ce...insa de azi se pare ca sunt toate cele in regula. Cica in dimineata asta ar avea Smart-ul de cultura generala.
Spor la scoala piticilor si multa rabdare mamicilor, pupaturi de la noi.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Naty spune:
Buna!
Am inceput si noi scoala cu mieuneli de dimineata "nu vreau la scoala" "cine o mai fi inventat si scoala asta" "dar de ce nu pot parintii sa invete copiii; de fapt ar fi trebuit numai primii oameni sa mearga la scoala si apoi sa invete copiii lor si tot asa"
Acum ma bazaie ca a primit ieri un biletel cu invitatie la preselectie pentru dansuri si canto in grupurile Amicii si Fargolino (cica sunt foarte la moda?) si ea vrea, trebuie neaparat sa mearga la dansuri. Eu nu prea as lasa-o, caci orele sunt miercuri dupa masa, ea avand si engleza miercurea de la 4 la 5 si mi-e sa nu oboseasca. In plus nu stiu cat se "pupa" zbenguiala de la dansurile moderne cu baletul ei.
Mai degraba as duce-o la canto, caci are voce frumoasa si ureche buna; dar nu vrea, ea e dansatoare, dansatoare, dansatoare si atat
Sa vad cum negociem.
antoemma spune:
Am reinceput si noi scoala, cu dor de colegi si d-na invatatoare.
Toate sunt bune, au intrat puternic in materie de azi, iar maine si joi au teste. In vacanta am mai lucrat cateva zile din culegerea de mate, a mai citit cate ceva, dar mie nu mi-a placut "Sarea in bucate". V-am auzit pe voi ca o cititi in vacanta si mi-am zis sa incercam si noi, dar am abandonat pentru ca nu mi-a placut mie. A fost la teatru de papusi si in romana, si in germana, la piesa asta, dar e scrisa intr-un stil care mie mi se pare cam dificil pentru clasa 1. Asa ca a citit alte povesti, iar la germana a mai citit putin cu tati.
De saptamana viitoare o sa ramana la program prelungit si e foarte fericita. Mie imi e teama ca va fi obosita, pentru ca mai merge la activitatile organizate de Centrul Cultural German, si la inot, dar ea abia asteapta. Asta e, vom vedea...
Haideti ca mai avem putin si vine vacanta mare!!!
Lali spune:
Am inceput si noi scoala.
Din pacate de sarbatori ne-am ales cu o alergie (sau o fi fost o rubeola atipica, pentru ca au mai fost astfel de diagnostice cu semnul intrebarii in clasa lui inainte de Paste) si avem regim si antihistaminic.
Insa aseara am fost cu totii la Arenele BNR la meciul demonstrativ de tenis si ne-am distrat tare bine. Copilul a fost incantat de spectacolul oferit de McEnroe, Nastase, Pavel si Mansour, la sfarsitul meciului a luat autografe iar de dimineata, la scoala povestea tuturor si arata sapca lui cu semnaturi.
In rest ... toate bune...
Anka74 spune:
'Neata si de la noi si o zi fara furtuni si tunete va doresc!
Am reinceput scoala si asteptam deja vacanta de intai mai. Am ajuns la GI, de fapt la lectia de dupa, despre familie...la mate au facut recapitulare, la engleza au invatat despre sporturi...la muzica au desenat (norocul lui fiimiu, mult mai talentat la desen decat la muzica).
Naty... ce sa zic, poti sa o duci sa vezi daca ii place, insa exista riscul sa ii placa si sa nu mai vrea sa renunte. Noi asa am patit. Al meu face tenis de la 5 ani. Vara trecuta, pe motiv de sa mai faca ceva ca se plictsea acasa, l-am dus la baschet. N-as fi crezut nicio clipa ca o mogaldeata de nici 7 ani, nici prea inalt, nici prea fortos, sa fie atat de incatat de acest sport. Nu l-am auzit niocadata zicand ca nu vrea/nu poate sa mearga. Iar antrenamentele sunt antrenamente, nu joaca. Acum are deja 3 antrenamente/saptamana, plus cele 2 de la tenis (care ramane insa la stadiul de amatori, din lipsa de timp si/sau bani pt performanta)..plus engleza zilnic de la scoala( are 5 ore/zi in fiecare zi)....Eu una sunt cam stoarsa de energie el insa mai vrea si la inot la vara...ba venise si cu un biletel pt nu stiu ce preselectie la dansuri (a facut si de-astea un an, de-am ajuns si acolo pe la concursuri) si doamna ma tot bate la cap sa il dau la scoala de arte, la desen.
Momentan insa ii ajunge. Face foarte bine ceea ce face si sunt sigura ca s-ar descurca si in alte activitati. Mi-e groaza insa ca in clasele mai mari scoala (temele, pregatirea lectiilor) ii va ocupa mai mult timp. Sper sa se descurce.
Si inca ceva...si-a facut abonament la biblioteca scolii ar doamna de acolo i-a dat sa citeasca Povesti Povestiri Amintiri...asa, ca prima carte imprumutata de la Biblioteca. Oare era singura carte disponibila? Creanga in clasa intai...mi se pare destul greu de citit. De inteles nici nu poate fi vorba.
O zi usoara va doresc!
szivarvany spune:
Anka, noi am icneput cu colectia ShirlieBarber, iar acum RaoJunior pe rand fiecare cartulie: Guliver, Cocosatul, Robinson C etc. Sunt variante mai scurte si cu cate o imagine, le recomand, merg rapid si sunt destul de ok !
Naty, eu spun ca e pacat sa nu icnerce tot ce vor ei, acum e momentul, mai tarziu ... va fi tarziu.
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
Lali spune:
Apropo de citit, noi am primit de la biblioteca scolii cate o carticica in vacanta. A fost ceva usurel, despre un nenea care a devenit invizibil. Deci nimic clasic, serios, scortos.
Deocamdata cred ca e important sa descopere placerea lecturii si nu sa-si faca bagajul de lecturi obligatorii, ca sa zic asa.
Bine, la noi e si un pic mai complicat, ca de la scoala primeste de citit in germana, eu ii dau altele in romana, acasa.
Anka74 spune:
Lali, super tare ca ati ajuns la meci.
M-am trezit azi noapte, pe la 2, cu o stare de rau de nu se poate...am dat drumul TVului sa imi distraga atentia si ce sa vezi, Andrei Pavel cu McEnroe in meci demonstrativ...nu-mi venea sa cred, pe urma muream de ciuda ca mi-era prea somn si am putut vedea doar cateva schimburi. Eu asa, intr-un dute vino , habar n-aveam de meci.
Cat despre cartile de la Biblioteca ma asteptam la ceva simplu si usor de citit, nu la Creanga...sa vedem ce mai primeste data viitoare.
Acasa are cartulii adaptate nivelului lui insa speram ca mersul la Biblioteca, abonamentul...il responsabilizeaza putin si ii mareste cheful de citit.