Agitatie si zapaceala(2)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

normal ca ti se pare imposibil. ca o judeci prin prisma ta.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Adica asa cum ma judeca pe mine unele forumiste? Doar ca... eu sunt eu, nu?

Eu am mai spus-o: "bara peste care tre' sa sara altii".

Daca e, hai sa spun si eu ca am stat noptile pana la 3-4 ca sa fac felicitari... Si ziua era musai sa fiu fresh pt. copil, cel putin...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

kariguld, nu toti judecam din prisma noastra? si ce inseamna de fapt punctul nostru de vedere?

si eu gandeam asa pana mai de curand, cand am realizat ca nimeni nu are puterea mea fizica, intelectuala si emotionala.
prin asta suntem unici, prin faptul cum percepem mediul inconjurator, si pot sa va spun ca eu si fratele meu suntem 2 persoane cu mentalitati total diferite, desi amandoi crescuti in acelasi mediu, singura diferenta dintre noi fiind de 2 ani calendaristici si de sex. basca aceeasi zodie , de fapt 3 zile diferenta intre zilele noastre de nastere.
fiecare am luat altceva din mediul nostru inconjurator, stiti ca in bancul ala : dar voi pentru ce luptati? iar raspunsul era ca unii luptau pentru ceea ce au iar altii luptau pentru ceea ce le lipseste.

Mergi la inceput

kari, tu, cand ai pomenit despre jucariile primite de Daria cu ocazia zilei ei de nastere si a Craciunului (sunt apropiate), ai spus asa: "m-am intrebat cat te-au costat, pentru ca eu nu le-am daruit niciodata copiilor mei atatea jucarii deodata".

Este ca asa ai spus?

Simpla prezentza a lui "eu" arata ca sunt criteriile tale acolo, ca ai vazut situatia prin prisma ta.

Ti-am spus, atunci, cum m-ai facut sa ma simt. Tu m-ai rugat de doua ori sa nu-ti interpretez spusele.

Acum, daca eu spun, ca si tine, folosind acelasi "eu": "din punctul meu de vedere, ce spune M. este imposibil", tu ma acuzi ca privesc situatia prin prisma mea.

Adica tu ai voie sa aplici prisma ta atunci cand vine vorba de mine, dar eu n-am voie sa aplic prisma mea atunci cand vine vorba de o forumista.

Cum vine asta, kari?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Selene, sunt mama singura de 2 ani si ceva, de cand fetele aveau 2 si 4 ani.
Am ramas cu datorii imense dupa raposatu' (e bine merci in viata)
Nu am pensie alimentara ca "nu are venit"
Nu le-a vazut de 2 ani si le-a cautat la tel de 5 ori, si eventual imi rade in nas pe mess stiind ca legal nu pot face nimic, desi am incercat.
Nu mai intru in detalii dar mi-e al naibii de greu cu banii, cu fetele uneori (de ex seara cand culcarea e un circ sistematic - apropo de agitatie), cu casa care e mare, neizolata si doar gazul vine peste 7 mil iarna, cu gradinita unde las lunar aproape 5 mil, plus etc ca nu fac aici valea plangerii
Am un birou de traduceri de 10 ani (deci program fix 9-16.30) traduc de 15 - asta e meseria mea. Si daca este necesar si am de munca, ma bucur si nu dorm nici 5 nopti la rand ca sa fac bani. Si nu vei auzi pe nimeni in Ro sa faca nush ce mari bani din traduceri.
Ca sa intelegi ca suma lunara necesara pt a ne descurca, cu economiile facute cu tot, e 30 mil.
Si am lucrat pana in ziua in care am nascut, de ambele dati, si cand am venit din spital, dupa cezariene, am facut dus, alaptat, pus bebe in pat si la munca, sa nu pierd clientii.
Sa iti zic cum e cand fac ambele febra 40 si le impachetez cu randul?
Si tu vii si te plangi de kkturi din lipsa de ocupatie????
Te plangi de bani dar stai sa produca iubi ....
Du-te la psiholog, du fata la gradi si cauta de munca ... altfel innebunesti in cusca pe care singura ti-o creezi din prea mult timp liber.
Sorry ca sunt dura, dar suntem sute de parinti singuri doar aici pe forum si niciunuia nu e e usor .... ne jignesti cand te miri cum de putem. Putem ca TREBUIE de aia!!!

Mergi la inceput

Si eu am sechele din relatia cu parintii, si eu am sechele si traumatisme ca imi vad fetele suferind dupa un bou, si eu am nevoie de psiholog (si am decis sa scot suma aia din piatra seaca sa ma ajut ca sa fiu mai buna pt copiii mei) si eu am neamuri, greutati, necazuri, dar dincolo de toate am BUCURII si SATISFACTII.... ori astea vin cu efort, nu cu belit ochii pe DC sau peretii mazgaliti cautand solutii fara sa le caut de fapt

(si peretii mei sunt mazgaliti, in zona destinata special, si inca in vreo 3 - dar exista vopsea de perete si nu e o avere, si pot da o zugraveala dc ma deranjeaza asa tare, inca nu ma deranjeaza deloc, sunt DOAR copii)

Mergi la inceput

Agitatia si zapaceala sunt in capul tau si le transmiti fetitei.... asta e tristul adevar pe care refuzi sa il accepti, desi il vezi ftye bine, ca esti fata desteapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

kari, tu, cand ai pomenit despre jucariile primite de Daria cu ocazia zilei ei de nastere si a Craciunului (sunt apropiate), ai spus asa: "m-am intrebat cat te-au costat, pentru ca eu nu le-am daruit niciodata copiilor mei atatea jucarii deodata".

Este ca asa ai spus?

Simpla prezentza a lui "eu" arata ca sunt criteriile tale acolo, ca ai vazut situatia prin prisma ta.

Ti-am spus, atunci, cum m-ai facut sa ma simt. Tu m-ai rugat de doua ori sa nu-ti interpretez spusele.

Acum, daca eu spun, ca si tine, folosind acelasi "eu": "din punctul meu de vedere, ce spune M. este imposibil", tu ma acuzi ca privesc situatia prin prisma mea.

Adica tu ai voie sa aplici prisma ta atunci cand vine vorba de mine, dar eu n-am voie sa aplic prisma mea atunci cand vine vorba de o forumista.

Cum vine asta, kari?

Lucrusoare de vanzare...

nu stau sa-ti explic. iti spun doar ca e vorba de abordari diferite. ca sunt doua situatii diferite.

Mergi la inceput

Citat:
Si nu vei auzi pe nimeni in Ro sa faca nush ce mari bani din traduceri.

Aici te contrazic.

N-am inteles, tu esti in Elvetia sau in Romania acum?

Nu e nevoie sa te scuzi pentru ca esti dura. Mie chiar imi place ce ai scris si cum ai scris. ACUM are incarcatura emotionala, ACUM este real. De aceea, .

N-am scris nici ironic, nici jignitor. Te inteleg cand, prin prisma ta, a situatiei tale, subiectul deschis de mine e plin de plangeri de kkt. Numai ca... sunt kkturile mele. Pe care si eu incerc sa mi le lamuresc.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Mi-am schimbat nick si tara din motive de citeala pe aici a unor personaje....
Nu minimalizez problemele nimanui, am vrut sa iti trag un semnal de alarma asupra faptului ca sunt aspecte mai importante de rezolvat, si ca fata ta reactioneaza la starile tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Fetelor, voi nu pricepeti odata ca exista asemenea personaje, "printese" carora faptul ca le zici sa munceasca si sa lase vaicareala e suprema umilire, jignire etc. Cunosc pe cineva care sta acasa si careia spalatul vaselor i se pare munca cea mai grea ( eu/sotul facem asta printre picaturi, nu o consideram munca in sine). Chiar citeam ca face parte din activitatile cele mai relaxante. Persoana aceea, idem, e bolnava, nervoasa etc...acelasi scenariu. Selene sufera de lene cronica..as mai fi zis ceva...mult mai cuprinzator..nu vedeti ca a fost la shopping 2 ore si e obosita domle, lasati fata in pace.

Mergi la inceput