Agitatie si zapaceala(2)
Raspunsuri - Pagina 25
kariguld spune:
nimeni nu-i impotriva Selenei, gresit concluzionat. eu personal nu agreez modul ei de abordare si cum isi cauta mere scuze ca o fetita rasfatata si mofturoasa.
cine doreste, poate sa continue linistita s-o mangaie pe cap parinteste. chiar daca nu de asta are nevoie.
ea nu se va schimba, ptr ca asa este construita. sa se vaicareasca tot timpul si sa se expuna cu totul, e ca o carte deschisa. pacat ca noi ne irosim timpul cu ea, dandui sfaturi. pe cuvant de onor, la cate sfaturi a primit ar putea sa schimbe lumea. aia din jurl ei.
o sa traiasca cu alegerile pe care le face, cu mofturile si rasfatul. si cu timpul investit aiurea in forumuri. bolile astea inchipuite o sa prinda forma pana la urma.
cand aud de un adult ca oboseste ptr ca a facut putina treaba in casa si o iau transpiratiile....stiu deja motivul. si ma abtin sa-l spun cu voce tare.
nu va suparati pe mine, fiecare cum isi asterne asa doarme, sau ce seamana aia va culege. inevitabil. fara drept de apel.
si nu , nu sunt rea si nici altfel, sunt doar foarte realista.
viata e o lupta, sub o forma sau alta. si cine nu vrea sa lupte doar se taraste, nu traieste. si pacat ca mai tarziu, prea tarziu se va trezi si va realiza ca lupta era de fapt usoara. pierderile sunt irecuperabile in astfel de situatii.
acum ma scuzati, ma duc sa-mi iau tratamentul, am avut o zi cu dureri groaznice. dar am fost la servici, am zambit la toata lumea de ma intrebau colegii de ce sunt asa fericita. si chiar sunt fericita si invingatoare in ciuda durerilor cu care traiesc zilnic.
Selene_Bunny spune:
Intai sa spun ca la 19 am venit acasa. M-am plimbat cu Daria 2 ore, ne-am jucat "ghiceste...", alte 2 ore le-a petrecut la locul de joaca de la Kaufland, pana am facut noi, parintii, cumparaturile. A fost super incantata, este rosie in obraji... Eu sunt f. multumita.
daniela_b, nu-mi amintesc nimic inaintea varstei de 4 sau 5 ani, cand am mers la camin. Nu stiu decat ce mi-au povestit bunicii. Cand m-am nascut eu, parintii mei erau inca studenti. Ce anume vrei sa povestesc? Din povestile bunicii paterne, cu care am stat, am inteles ca si eu am fost nazdravana. Nu stiu cat de nazdravana, dar i-am speriat de cateva ori.
Mama mea este singura din 2001. Atunci a murit tata. De atunci s-a izolat complet, serviciu si atat.
sdcristian, nu ma refeream la mine. Dar deloc. Ma gandeam la familiile alea din Glodeanu, de exemplu. La familia cu 2 baietei, care si-a smuls copiii din mainile asistentilor sociali, pentru ca ei sunt surdo-muti si asistentii au vrut sa ia copiii. Acei copii se jucau cu niste roti de masinuta. Atat. Roti de masinuta. Pentru o astfel de familie, ce inseamna "maaaxim 250 de lei pe luna"? Inseamna enorm. Inseamna imposibil.
histamina, daca ar fi sa aleg din nou, as alege exact la fel.
maru, niciodata nu mi-a placut activitatea fizica. Plinuta am fost mult timp. Profesoara de educatie fizica din clasa a 8-a ma ironiza, tin minte ca nu a vrut sa ma creada ca nu pot arunca mingea de baschet la cos, pentru ca aveam in palma niste basici mari, cat o moneda de 10 bani romanesti, pline cu puroi. La liceu nu am prea facut sport, am stat si cu corset de ghips, pentru coloana, o vreme, mergeam la gimnastica medicala in loc de educatie fizica. In facultate, educatie fizica nu am facut pentru ca... m-am fofilat. Uram educatia fizica.
eumada, multumesc mult!
a_alinta, alea pentru tiroida sunt chiar f. OK. Colesterolul HDL (cel bun) e putin cam mic dupa intervalele lor de referinta, dar OK ca valoare pentru femei, conform Netului. Calciul este iar mai aproape de limita inferioara decat de mijloc, dar in rest, nimic.
Rad o droaie. Si spun altora bancuri.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Eu va multumesc tuturor pentru participarea la subiectul meu. Asa cum ati scris, mai bland sau mai aspru.
Singurele pe care nu le-am inteles sunt saskia si lulu. saskia, pentru ca pune intrebari, dar, cand sa primeasca raspunsul, tranteste usa in nas. Iar lulu, pentru ca mi-a lasat urmatoarea impresie: din punctul ei de vedere, o mama casnica este "valabila" numai daca, de la 8 la 13, isi petrece tot timpul cu copilul, facand diverse cu el, fiind 100% acolo pentru copil, dupa care, de la 13 la 16, sa zicem, cat doarme copilul, face curatenie, ordine, mancare, spala sau ce-o mai fi facand, ca de la 16 la 20 sau 21 sa o ia de la capat cu 100% acolo pentru copil. Eu nu as rezista asa, as deveni nervoasa de nu se mai poate. Plus ca, repet, tatal unde este, in tabloul asta?
Morgano, mi-ai scris ca tu cresti singura 2 copii, ca lucrezi de acasa, ca lucrezi si noaptea... Mie ce spui tu acolo mi se pare imposibil. Nu cunosc un singur adult care sa aiba 2 copii mici, chiar si care merg la gradinita, sa lucreze de acasa, sa se ocupe si de gospodarie, cu tot ce inseamna asta, sa lucreze si noaptea (mai mult de 1) si sa fie si fresh, zi de zi, mereu zambitor, activ...
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Astazi este a 10-a zi de cand am facut modificari in modul meu de relationare cu Daria, de implicare mai activa in... viata copilului.
Cum spuneam, de lunea trecuta am inceput sa o scot zilnic afara, sa ma joc mai mult cu ea, afara e locul de facut nebunii, daca asta isi doreste (trebuia sa o filmez cum se rostogolea ca butoiasul prin pietricele ). Doar vineri nu am putut iesi, ma credeti sau nu, am plans de ciuda, insa nu am fost in stare (somatic sau ne-somatic, inca nu stiu).
Sambata, duminica si-a petrecut timpul mai mult cu tati, eu avand si de lucru, duminica eu fac ce faceam lunea, ca lunea sa am timp mai mult pentru ea.
Am aplicat sfatul CorineiDani, cel cu Palatul Copiilor (din pacate, inscrieri pentru cercuri se fac odata cu inceperea anului scolar si nu primesc copii sub 5 ani), si sfatul lui Lali, si sfatul lui cipcipcip - sambata a iesit cu trotineta.
Lali, ca tu mi-ai atras atentia ca raspund mai mult mesajelor negative: unele mesaje pozitive se potriveau f. bine cu ce am facut deja sau cu ce faceam. De aceea nu am mai raspuns.
Rezultatele se vad, este mai linistita, mai putzin aruncatoare cu obiectele, mai putzin tzipatoare... Lipita de mine ca de obicei, dar... schimbarea e acolo.
Lucrusoare de vanzare...
pitzinuca spune:
Ei, acum o cunosti pe Morgano.
Ce vrei sa spui ca nu o crezi?
Sariti mame/tati singuri, inca 20 de pagini, poate-poate, doar-doar.
Selene, no offence.
Cred ca ar fi util sa tragi niste concluzii/solutii aici pe forum, dupa atatea pagini de discutie. Cateva, ce crezi tu ca e esenta: concluzia/solutia 1. In felul asta le constientizezi, poti reveni la ele.
o seara frumoasa in familie iti urez
blackgirl0 spune:
Selene, mda, cam neincrezatoare cand vine vb de femei care muncesc, sunt mame, mai gasesc resurse si sa-ti raspunda si tie...
Mai conteaza ca eu am fost la munca 30 de ore incontinuu (duminica garda pana luni la ora 8.00 cand am intrat la cabinet 7 ore). Ca acasa aveam copil cu febra/muci/tuse, lasat insa in grija cui se nimereste (pe bune: ori sotul, ori mama, ori bona, ori chiar vecina in ultima perioada). Ca mie mi-e greata la propriu si vomit de atata stress/munca/nopti nedormite (Dragos se trezeste din 2 in 2 ore in ultima perioada plangand) si mancat aiurea. Si asta ca sa fac rost de 5000 euro cat avem nevoie in urmatoarele 3 luni. Caci altfel sunt obligata sa fac alt credit, cu dobanda mare, si nu ne mai permitem. Mi-am gasit si job 3, medicina muncii, este insa ocazional si doar din vara. Numai spun ca am ajuns sa o sustin finaciar pe socrela (cea din Braila) si pe mama mea, pensionara. Plus ca platesc eu medicamentele lunare pt mama, soacra, tataie si mamaie (persoanele care au grija de Dragos in cea mai mare parte). Una din 3 nopti din luna asta este la munca. Si la fel va fi si in urmatoarele 3 luni, caci avem nevoie de bani. Si cu deviza asta, moarta-coapta, eu musai sa rezist. Acasa... este acasa. Nu ma asteapta nimeni cu treaba facuta/mancare/rufe spalate. Am noroc ca sot inca nu comenteaza ca este folosit pe post de femeie in casa. Sunt tare curioasa cum s-ar descurca D al tau singur cu fata, faraa ajutor din exterior atata timp ca sotul meu. Copilul are mancare proaspata zilnic gatita de noi.
Selene_Bunny spune:
Tocmai. Nici ca mine, dar nici ca tine.
Lucrusoare de vanzare...
blackgirl0 spune:
Selene, nici nu sustin ca eu as fi normalitatea. De-asta trag acum, ca din primavara/toamna cand il voi da pe cel mic la gradinita sa imi permit mai mult timp liber alaturi de el. Insa tare mi-e frica ca asta mi-e firea, nu cred sa ma potolesc. Vreau sa mai cumpar o garsoniera acum pt cel mic si vreau sa-mi mai dotez cabinetul cu electrocardiograf si ecograf (cca 15000 euro investitia), insa astea la anul. Nu-mi place sa stau pe loc, mereu vreau sa schimb ceva, sa evoluez. De asta nu inteleg blocajul acesta al tau, faptul ca te tot invarti in cerc aiurea. Scuze, dar chiar nu inteleg de loc cum iti gandesti tu viata. Mi se pare o pierdere inutila de reurse, de energie, sa tot despici firul in thazhpe fara rezultat. Am si eu povesti cu copilarie nefericita (tata alcoolic), cu lipsuri mari, cu iubiri neimpartasite. Dar m-am scuturat si am gasit mereu motive sa merg mai departe. Tu de ce n-ai putea?
De cand povestesti de fata ta, Daria, te-am invidiat. Ai o fetita frumoasa, isteata, sanatoasa, o minune! Dragos a inceput sa vb doar din vara, pana atunci mmmmm. L-am suspectat si de autism, numai eu stiu ce era in sufletul meu, tratamente si medici. In fine, cred ca uneori pierzi din vedere motivele pt care ai putea sa fi recunoscatoare.
cristinuk@ spune:
blackgirl nu te ai gandit sa traiti o perioada inafara tarii? pana reusesti sa ajungi la suma pe care ti ai propus o sunt multe oferte pt medicii romani in zonele rurale cel putin in fr
oferte cu casa inclusa si gasire loc de munca pt partener temporar zic si eu nu te supi pe mine