Agitatie si zapaceala(2)
Raspunsuri - Pagina 17
buflea spune:
Si eu militez pentru gradinita ... Mai ales ca in Romania este gratis.
Aici este enorm de scumpa si eu, desi am avut cu cine sa ii las, de la 3 ani i-am dat la gradinita ... Nu trebuie sa fie toata ziua, jumatate de program este suficient ... La gradinita invata enorm de multe lucruri, fac proiecte pe care tu acasa poate nu ai imaginatia sa le faci, socializeaza cu copii de varsta ei, invata in mod organizat o gramada de lucruri ... Nu trebuie sa te invinovatesti ca in loc sa te ocupi tu de copil se ocupa altii ... Dupa mine, acesti altii sunt niste oameni specializati in a se "juca" organizat cu copii, dupa 3 ani iti meriti timpul tau ... Mentalitatea mea respinge dedicarea absoluta in favoarea copilului. Ai dreptul la a fi adult, a investi in pregatirea ta profesionala, a-ti vedea roadele acesti investitii si mai tarziu a deveni un model pentru copilul tau, un model de om nu numai un model de mama.
Cu jumatate de zi libera, o sa te simti mult mai degajata.
monicabo spune:
Asta cam asa e, suntem diferiti. Cum si copiii sunt diferiti, unii sunt mai atomici, altii ceva mai docili, mai linistiti...
Totul este sa gasim un echilibru...
Este fff greu sa lucrezi de acasa, cu copil mic langa tine. Nu ai nici 50% ramdamentul celui ce lucreaza la birou, departe de casa, unde se concentreaza strict pe problemele de serviciu.
Este tracasant, stiu,inteleg, nu te poti concentra deloc, copilul vrea atentie mereu, si e normal sa fie asa, el nu stie "stai ca intre 9-16 mama e la serviciu, lucreaza". O vede acasa, langa el, sho pe ea
De asta si sustin, (si ma repet) ca si solutie, inscrierea la gradinita a Dariei si ajutor de la bunica, pana atunci, cand este posibil.
Si mare grija la sanatate, dincolo de toate, este cea mai importanta problema Fugi la medic, la analize!
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta adevarul este ca nu toate ne descurcam in acelasi fel. unele suntem foarte eficiente, altele mai putin dar asta nu trebuie sa ne aduca in depresie . alina |
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Selene_Bunny spune:
a_alinta, am fost deja, dar problema nu este rezolvata, adica analizele nu au aratat nimic care sa explice simptomele si m-am necajit rau pe tema asta, pentru ca de la 14 incoace iar ma doare capul...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
buflea, nu mai spune si tu ca Rufus, ca este gratis. Gratis ar fi daca nu ni s-ar cere sa platim nimic, niciodata: nici rechizite, nici pahare de plastic, nici bidon de apa, nici servetele, nici hartie igienica, nici sapunuri, nici ajutorul de educatoare, nici orele de optional, care numai optional nu sunt, pentru ca, daca 24 de copii accepta ora de optional, cel de-al 25-lea ce sa faca, unde sa stea, cu cine?
Uite, mai prin noiembrie, asa, am vorbit cu o mamica de baietel, avea copilul la program scurt, 4 ore. Si aceleasi lucruri li s-a cerut sa plateasca. Vezi ca nici n-am vorbit de masa de pranz, care exista numai la gradinitele cu program prelungit. Rechizitele la gradinita cu program prelungit a Dariei costau 120 de lei pe an, la gradinita cu program scurt a acestui baietel, 150 de lei pe an. Plus toate celelalte, apa, pahare, servetele, hartie igienica, sapunuri...
Din moment ce, la prima sedinta cu parintii, ti se prezinta lista cu ce ai de cumparat, unde e semnificatia cuvantului "gratis"? Gratis inseamna fara niciun fel de costuri.
Servetelele, hartia igienica, sapunurile se cumpara lunar sau semestrial, in functie de gradinita.
Ajutorul de educatoare, optionalul se platesc lunar.
Bidonul cu apa, paharele, cand se termina, se urmeaza ordinea alfabetica.
Stiu ca, in State, e f. f. scumpa gradinita, e o taxa lunara deloc de neglijat. Dar simplul fapt ca, in Romania, ti se spune la inceput de an ce ai de cumparat, din banii tai, anuleaza gratisul.
In rest, sunt de acord cu tine.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
monicabo, buflea, a_alinta, giulia71, cristoiu (ordine inversa , sper ca n-am uitat pe nimeni), multumesc pentru abordarea mai calma, mai echilibrata.
(monicabo, Daria si acum tine minte chiloteii cu ponei de la tine...)
Lucrusoare de vanzare...
a_alinta spune:
incearca o detoxificare a organismului. bea sucuri de legume si nu te mai necaji atata. de aceea te doare capul. in loc sa te necajesti incearca alt exemplu de gandire : " sunt super fericita ca sunt sanatoasa!!!"
iti recomand sucul de sfecla , rosie, telina si lamaie ( cate una din fiecare sau mai putin depinde de gustul tau ). mie imi da o energie si o putere psihica extraordinara.
mananca turtite din faina de griu amestecata cu faina de mei si hrisca .
bea smoothie din fructele preferate la care adaugi spirulina si chlorella. prepara lapte de migdale la care poti adauga miere, cacao, scortisoara.
incearca meditatia.
nu trebuie sa le incerci pe toate in acelasi timp dar poti sa incepi cu ceva si poate gasesti si alte modalitati de a iti ajuta organismul. ceva miscari de gimnastica in fata geamului larg deschis, totul facut cu bucurie si nu ca asa trebuie.
si cel mai important traieste in prezent . tot ce s-a intamplat in trecut nu mai este, vorbele care te-au durut spuse de oricine in trecut nu mai sunt. au trecut dar tu le tragi dupa tine si in loc sa traiesti in prezent ai ales sa traiesti in trecut.
e posibil ca daria sa aiba respingerea fata de gradinita si din motivul ca nu intelege de ce daca tu stai acasa ea trebuie sa plece pentru cateva ore . copiii sunt foarte logici si receptivi. poti pleca pentru o perioada de timp "part time" in alta parte, la biblioteca de exemplu, timp in care lucrezi linistita si ea sa vada ca si tu trebuie sa pleci de acasa. poate sa te ajute soacra pret 1 ora, doua, doar ca idee, nu e musai sa stai plecata fix 4 ore. e un exemplu.
nu exista "nu se poate" in schimb exista "nu pot", "nu stiu", "nu vreau".
orice problema in lumea asta are o rezolvare, trebuie numai sa fi convinsa de asta. atunci cand vei avea convingerea vei gasi si rezolvarea.
BrimUnfold spune:
A cauta solutii pe forum la probleme pe care se vede ca le intelegi foarte bine inseamna ca de fapt eviti sa le confrunti, probabil subconstient.
Stii foarte bine cum sa te organizezi ca sa reduci zapaceala. Just do it.
Stii foarte bine ca a fi mama si a asigura o existenta decenta inseamna mult efort, multa disciplina. Constientizeaza asta, accepta realitatea.
Nu persevera intr-un ciclu, o dependenta nociva.
iulia_b spune:
Selene, nu este total gratis nimic, pt ca nu are cum. Dar daca vrei sa fie, du-te la munca si plateste si tu contributii la stat.Si tu si alti sensibili care nu suporta domle serviciul. Mi se pare culmea nesimtirii sa stai in varful patului, sa nu faci nimic, sa nu nu contribui cu nimic, dar sa ceri sa fie gratis.
olympia spune:
Selene, hai ca esti de groaza! Pai acasa nu bea, mai, apa copilu', nu foloseste servetele, sapun, hartie igienica? Si in privinta optionalului, nu-i mare taxa, tu pe ce suma ai preda orice la 25 de copii?
Reluand un pic din urma, io una am ramas blocata in pozele tale cu desenele fetitei. Tu chiar ai crezut, pe bune, ca-i posibil ca un copilas de 3 ani sa picteze cu acuarele in plan vertical fara sa curga dare pe pereti?
Ce rost avea delimitarea cu cartonul daca i-ai dat acuarele?
viviana spune:
Off topic:
In Romania gradinita de stat nu este chiar gratis. Se plateste mancarea pentru copil. Parintele tot are de plata in jur de 200-250 lei/luna poate chiar mai mult, mai putin, in functie de cat se stabileste suma alocata pentru mancare/zi.
In general suma e 12 lei/zi inmultita cu cate zile lucratoare are luna.
Zilele cand copilul absenteaza si gradinita este anuntata dinainte nu se platesc.
Rechizitele gen caiete, creioane, plastilina, hartie creponata nu sunt de nesuportat.
Gradinitele cu program redus 8-12, unde copilul nu mananca, sunt cele gratis.
Slariile angajatilor si intretinerea institutiei sunt platite de la stat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi