drumul unui ateist spre Isus
Raspunsuri - Pagina 5
Katya spune:
Gaba-rema, nu stiu daca ai povestit undeva de 'rafuiala', dar te tin minte de 'sceptica' pe la ale credintei, cred ca ne-am mai intilnit. In orice caz, eu ma bucur ca esti aici .
Centurionul cred ca e cel caruia Iisus i-a vindecat sluga.
greieras spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa in Matei 13:55 spune ca "nu este el Fiul timplarului? Nu este Maria mama lui? Iar Iacov, Iosif, Simion... fratii Lui? daca nu ar fi fost frati si ar fi fost verisori sau frati vitregi bine stiuti de comunitate...l-ar mai fi comaparat cu ei? L-ar fi comparat cu verisorii, sau fratii vitregi? Nu. Nu ar fi facut sens. De fapt nici nu-mi pot imagina cum ar fi primit comunitatea pe Maria ca fecioara vesnica. Nu cumva ar fi fost iesit din tipare? Ea si Iosif a trebuit sa duca o viatza normala, sa fie o famile normala ca sa fie acceptata de comunitate. plus ca deja erau zvonuri despre conceptia lui Isus (vedeti pasajul unde este luat in deridere si e intrebat "cine e Tatal tau?") Maria a fost mama Lui, cea aleasa de Dumenzeu. dar peste tot el o numeste "femeie", nu din disrespect,doar pt ca sa evidentieze faptul ca EL este Fiul lui Dumenzeu.si ea, ca toti oamenii a avut nevoie de un Mantuitor. michelle |
Ei KatYa, asta cu fecioara vesnica sau nu este rafuiala veche, nu cred ca o sa o descurcam noi acum. Tu ai dat exemplul nuntii din Cana cand Maria l-a rugat pe Isus sa faca ceva. Pasajul se gaseste la Ioan capitolul 2 versetele 3-4 "Cand au ispravit vinul, mama lui Isus i-a zis: nu mai au vin. Isus i-a raspuns: "Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu mi-a venit inca ceasul" Pare cam dur din partea Lui, nu vi se pare? Daca va mai uitati si la Marcu capitolul 3 versetele 31-35 spune ca au venit mama si fratii lui si au trimis sa-L cheme, la care El raspunde: Cine este mama Mea, si fratii Mei? ...oricine face voia lui Dumnezeu, acela Imi este frate, sora si mama. Din nou as zice ca pare foarte lipsit de respect, dar se pare ca Isus face asta pentru a face clar de la inceput cum sunt vazuti de Dumnezeu mama si fratii lui, ca oricine altcineva care face voia lui Dumnezeu. Cat despre faptul ca Isus o lasa pe Maria in grija lui Ioan, nu stim sigur de ce a facut asta, ce ai zis tu este tot o supozitie.
Eu personal ma apropii cu atentie de traditia transmisa oral, pentru ca nefiind posibil sa fie verificata si atestata istoric nu imi pot forma teologia bazat pe ea. Stim cu totii ca la Conciliul de la Nicea a fost stabilita canonicitatea Biliei, ce nu a putut fi dovedit ca fiind exact a ramas pe dinafara. Ce ai spus tu este interesant dar nu are valoare scripturala pentru ca nu este regasita in Biblie. Noi credem ca Bilia este insuflata de Duhul Sfant si tot ce Dumnezeu a considerat ca trebuie sa stim se gaseste acolo. Sa scoatem sau sa adaugam devine periculos.
gaba-rema, nu mai crezi ca exista Dumnezeu, sau nu mai crezi ca Lui ii pasa de noi? Doar sunt curioasa. Rafuieli am avut si eu cu Dumnezeu (nu cred ca scapa cineva). Nu, centurionul nu s-a convertit auzindu-L pe Isus, ci pe Petru, dar el era deja un om cu frica de Dumnezeu spune Biblia. Cat despre Saul, nici vorba de preocupare intensa, el tocmai sa ducea cu scrisori de recomandare pentru ca alti crestini sa fie omorati si era foarte zelos, dar bineinteles ca nu vom sti niciodata ce era in mintea si inima lui, stim doar ce este relatat in Biblie.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui gaba-rema Ba da, Michelle, dintotdeauna s-au gasit oameni care sa se lase torturati si omorati pentru o idee (sau o naluca). Uite cum sunt fanaticii islamisti, care isi leaga o centura de explozibil de pantece si se omoara dimpreuna cu zeci de oameni. Asta nu-i face drepti si nemuritori cum spera ei. Asta nu confirma defel spuse ale Coranului. Dpdv logic, ai putea spune ca nimeni nu ar face ca ei doar pt. o nalucire... Si totusi asta e cruntul adevar! Katya, eu am fost credincioasa, acum nu mai sunt. Ai ghicit ca am avut o rafuiala cu Dzeu. Doar ca am ajuns sa nu mai cred deloc in divinitate, iar cale de intoarcere nu este. Multumesc pt. floricele . |
nu stiu cum cresc fanatici islamisti dar e oricum o mare diferenta. multi sunt adolescenti sau adulti care au crescut, trait o viatza cu aceste idei...
acesti apostoli au fost oameni simplii, oameni pasnici...simpli pescari sau fiecare ce au fost tax colectors, Luca stiu ca a fost doctor...si sa ajunga sa isi dea viata pentru ca L-au vazut pe Isus inviat.
Gaba-rema, cu ocazia Pastelui iti doresc ca Domnul sa verse in inima ta dragoste, iertare si sa-ti lumineze gindurile.
Domnul Isus a venit si a murit si pentru tine, si-a varsat singele si pt pacatele tale.
Tu nu trebuie decat sa te rogi si sa primesti jertfa.
Cu totii am trecut sau trecem prim momente grele, cu toti poate ajungem la capatul rabdarii si al suferintelor, dar Dumnezeu e mereu alaturi de noi sa ne aminteasca ca El e in control si cu El putem merge mai departe si putem trece peste orice.
Noi nu treb sa judecam caile DOmnului, noi nu stim viitorul trebuie doar sa ne incredem in El.
Domnul sa fie cu tine!
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui gaba-rema Ba da, Michelle, dintotdeauna s-au gasit oameni care sa se lase torturati si omorati pentru o idee (sau o naluca). Uite cum sunt fanaticii islamisti, care isi leaga o centura de explozibil de pantece si se omoara dimpreuna cu zeci de oameni. Asta nu-i face drepti si nemuritori cum spera ei. Asta nu confirma defel spuse ale Coranului. Dpdv logic, ai putea spune ca nimeni nu ar face ca ei doar pt. o nalucire... Si totusi asta e cruntul adevar! Katya, eu am fost credincioasa, acum nu mai sunt. Ai ghicit ca am avut o rafuiala cu Dzeu. Doar ca am ajuns sa nu mai cred deloc in divinitate, iar cale de intoarcere nu este. Multumesc pt. floricele . |
ceva din postul asta nu-mi face sens,spui ca ai avut rafuiala cu Dumenzeu...dar totodata ca nu mai crezi in divinitate, adica nu mai crezi in El.
Deci ai avut o rafuiala cu nimeni? pe cine esti de fapt suparata?
michelle
greieras spune:
O mica rectificare, cel care s-a intors la Dumnezeu era sutasul Corneliu, nu centurion. Sincer, nu mai tin minte care era diferenta intre titluri, dar cred ca amandoi aveau pozitii destul de importante in armata romana.
greieras spune:
Eu am prieteni catolici care nu se inchina la Maria deloc, si amandoi au terminat teologia, dar din discutiile pe care le-am avut cu ei, cu cat studiau la scoala mai mult cu atat mai mult erau convinsi ca este gresit sa i te inchini unui om, fie el si Maria mama lui Isus.
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
ceva din postul asta nu-mi face sens,spui ca ai avut rafuiala cu Dumenzeu...dar totodata ca nu mai crezi in divinitate, adica nu mai crezi in El. Deci ai avut o rafuiala cu nimeni? pe cine esti de fapt suparata? michelle |
Ai pus punctul pe i, Michelle: intai m-am rafuit cu Dzeu, apoi abia am conchis ca nu exista. Acum nu fac altceva decat sa regret ca nu exista, ca tare mi-ar fi de folos sa existe!
Tuturor va urez Sarbatori Fericite, cu armonie si impacare, dragilor!
Ne citim dupa Paste
greieras spune:
Hai sa mai scriu inca o data, daca tot am pus mana pe putin timp liber. De cand m-am intors eu la Dumnezeu am vazut pe multi care au venit si au plecat si intotdeauna m-am intrebat de ce. Dar citind pilda Semanatorului din Matei 13:3-8. Lucrul acesta nu-L ia pe Dumnezeu prin surprindere, din contra, Isus a spus clar ca se va intampla, si a incercat sa si explice de ce. La fel cum a spus clar ca in lume vom avea necazuri. Acum uitandu-ma in urma realizez ca multi dintre cei pe care i-am cunoscut care s-au intors la Dumnezeu au facut-o pentru diferite motive, unii au ramas altii au plecat, dar tocmai in motivele acelea se gaseste raspunsul. Si eu am avut momente de "rafuiala", dar la o disectie ulterioara am vazut ca de cate ori mi-am luat privirea de la El, de cate ori am inceput sa ma bazez pe mine in loc sa ma abandonez total in bratele Lui, de cate ori m-am bazat pe intelepciunea mea ignorand Cuvintele Lui am alunecat in jos si am suferit. Adevarul este ca oricat ne-am dori noi sa-L intelegem pe Dumnezeu nu putem (nu pentru ca nu s-ar fi relevat), pentru ca suntem fiinte limitate, iar el este Atotputernic si infinit.
greieras spune:
gaba-rema ai venit intr-un loc bun. Noi nu putem sa te convingem de nimic, dar ne putem ruga pentru tine.
Christos a-nviat!
frunzaverde2 spune:
citat din mesajul lui greieras O mica rectificare, cel care s-a intors la Dumnezeu era sutasul Corneliu, nu centurion. Sincer, nu mai tin minte care era diferenta intre titluri, dar cred ca amandoi aveau pozitii destul de importante in armata romana. |
sutas sau centurion e acelasi lucru, sutas e in rom^neste (pura), centurion e un neologism intrat in limba rom^na ca imprumutat din alta limba