PP-DD se prezinta unde nu te astepti!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina
Cine ne opreste sa exportam si acum instalatii petroliere?

Oare cine? Aici ma refer la guvernanti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

nu ma apuc sa fac teoreria exploatarii petrolului dar daca te refereri la zacamantul anuntat in Marea Neagra luna trecuta vor mai trece 10 ani pana il pun in productie. Pana atunci fiind pe mare si la mare adancime CINEVA trebuie sa investeasca muuuuuuuuuuulte milioane , presupunand ca o sa ajunga la concluzia ca e economic viabil si trebuie dezvoltat si explotat.

cum opresc guvernantii nu stiu ce producator care are chef sa faca instalatii petroliere sa le exporte? Cine naibii se apuca de asa business cand vin unii ca DD si propun impozitarea pe cifra de afaceri?

Mergi la inceput

Marina, te stimez prea mult ca si pe Marius asemenea, ca sa intru in polemica cu voi!
Eu nu vreau sa demonstrez decat ca suntem prostiti si furati de prea mult timp si cine dintre fostii guvernanti( mai vechi sau mai noi) mai incearca sa incalzeasca ciorba se cam inseala!
De ce nu-mi aduceti voi, sau altii, argumente pe care sa le accept si din care sa reiasa ca exista o solutie pt. ca Romania sa iasa din acest cosmar?
De ce ma lasati sa merg dupa nebuni cu vise si vorbe frumoase?

Mergi la inceput

Eu spun aici ce gandesc, imi asum acest risc, dar voi, sau cei care sunt poate mai indreptatiti sa analizeze ce gandesc romanii, nu se gandesc cati ca mine gandesc la fel?
Ia sa vedem traficul pe acest subiect pt. ca titlul este evident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Problemele sunt si serioase care tin de economia mondiala si/sau regionala(euroregionala), de interesele financiare ale puterilor financiare, dar sunt si la nivel national si/sau regional.
Daca la primul punct iti trebuie diplomatie politico-economica oameni versati, inteligenti, buni negociatori, buni cunoscatori pe diferite segemente de interes, in al doilea punct iti trebuie atat un management bun cat mai ales un sistem juridic stabil si corect administrat. Problema interna a Romaniei este ca banii care sunt obtinuti prin impozite si taxe sunt practci jefuiti de ce care au acces la banul public. Este in prezent de o buna bucata de vreme aproape singurul interes politic. Setea de bani prin accesul la banul si/sau capitalul public.
Romania nu ar fi atat de saracita daca pentru partea de input bugetar nu am discuta de macroevaziune fiscala, iar pentru partea de output bugetar nu am discuta de macrojaf(scurgerea banului public in sfera privata). Poate ca o pondere este reprezentata si de ineficienta economica a institutiilor de stat, nu contest acest aspect dar "greul" este la intrare prin macroevaziune si coruptie de la nivel inferior pana la cele mai mari niveluri si la iesire prin scurgerea banului public (licitatii trucate, atribuiri directe fara licitatie, majorari de costuri fara justificare, contracte paguboase samd) toate imbinate pe o legislatie conceputa de asa maniera incat sa "protejeze" acest fapte si suplimentate prin coruptie la nivel de procuratura/judecatorie/politie/vama samd.
Cum era filmul acela "Camora" parca.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Aoleu Marius, ai facut-o intentionat sau nu!
Poti sa exprimi concis si punctual raspunsul tau, asa ca sa intelegem toti opinia ta?
Acu' ca sa nu par prea proasta eu am priceput unde bati dar de ce esti asa ... diluat in exprimare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@Marius vede efectele economice ale coruptiei, dar nu priveste mai departe, la cauzele care stau in spatele acestor efecte si ce masuri ar putea sa le contracareze.
De ce este posibila coruptia? Toate partidele s-au perindat pe la guvernare si nici unul nu a adoptat reforme pentru responsabilizarea adminstratiei sau a justitie.
Nici mass-media nu abordeaza subiectul si nici DD nu are propuneri in sensul respectiv.
Problema nu este de natura economica, problema este de responsabilizare manageriala, de transparenta si de etica, si etica nu va functiona atata timp cat guvernantii "aranjeaza" contracte in spatele usilor inchise cu clause de secretizare.

Mergi la inceput

Eu nu am o solutie, cred ca nu o sa scapam de coruptie curand nu detaliez ca o sa jignesc sincer pe careva. Dar nici nu pot sta linistita cand vad ca oameni educati ca b.nica intra in jocul unor fanfaroni gen dd. numai sa-i citesti aberatiile si vezi ca ceva e putred in ce debiteaza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina
...in jocul unor fanfaroni gen dd. numai sa-i citesti aberatiile si vezi ca ceva e putred in ce debiteaza.

Poti, asa ca sa fii credibila pentru userii care frecventeaza acest subiect, sa-i enumeri aberatiile?

Mergi la inceput

Crestere economica ca Brazilia, impozit pe cifra de afaceri,TVA-ul taiat la jumatate, adica tot ce ai mentionat tu ca plus ca in rest nu i-am citit aberatiile.

Mergi la inceput