Clubul "babelor" FIV-oase 18
Raspunsuri - Pagina 14
luck spune:
Cris
pentru candida iti recomand doza unica de Fluconazol 150 mg (oral) pentru tine si sotul tau.
Eu am scapat de ea cu acest tratament.
bombi spune:
Lara, nu sint prea sigura ce ton ai folosit...
Iar despre PID, in AT analiza pe blastomer nu este legala, de aceea pentru ei PID = PBD.
Asta era mesajul la modul general, cel pt Sabina n-am mai avut timp sa-l scriu ca a tb sa plec, desi cu el ar fi tb sa incep.
Sabina, nu ai nici un motiv sa pui raul in fata. Nu are nici o legatura intirzierea cu un rezultat negativ. Poate ti-au ratacit din nou proba... Lasa gindurile negre deoparte ca nu ajuta la nimic.
elenus26 spune:
Neata babutelor!
o sarcina obtinuta natural in 2009 - oprita in evolutie la 7 saptamani
2 IA nereusite, 2 FIV nereusite
ioana3110 spune:
pup fetele
si eu sunt varza cu timpul si cu starea de spirit. Cand o sa fiu in stare revin si va citesc
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
aristica spune:
Neataaaaa! cainele e mult mai bine
sabinuta, asa cum ti-a scris si bombi mai sus, pe care o salut, ca intra rar, e o.k. - si la mine a iesit mai tarziu
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
5ab1na spune:
ah aristica parca vad soarele
nici nu stiti cata treaba am pana maine seara la ora 12 si nu ma pot concentra deloc. ce ma 'nerveaza. ce ma 'nerveaza.
Lara27 spune:
hallo,
bombi, nici eu nu sunt foarte sigura inca, daca glumesti, sau pur si simplu urmaresti cu obstinatie sa faci analiza pe text (vielleicht einfach so 'ne Macke von Dir, wisse?)..pe textul meu, mai exact; am senzatia ca despici firul in patru si personal, nu consider necesar sa-mi justific fiecare cuvant, din fiecare postare, de pe orice topic, pana ating nivelul tau de satisfactie si intelegere:
exemplific:
1. la fiv Ungaria: faceam referire la o "indicatie medicala", n-ai inteles imediat, a trebuit sa revin, sa exemplific si sa fac trimitere la textul mentionat, aflat un rand mai sus;
2. in cazul coletului unicorn, i-am propus aristicai o varianta de calcul, pe care ea o poate lua in seama sau nu, as simple as that; in schimb, a fost necesar sa revin asupra celor scrise, pentru a-ti da tie lamuriri suplimentare;
3. in discutia cu Sabina, in varianta unui rezultat nedorit la analiza de cariotip, incercam s-o linistesc, prezentandu-i strict conversatia mea cu PK pe marginea acestui subiect; apoi, posibilitatea conform careia, o eventuala translocatie existenta in cariotipul ei, ar putea fi preluata in codul genetic al bb-ului, in proportie de 25% (adica 1-4), in conditiile unui cariotip normal al sotului; ai simtit, desigur, nevoia, sa adaugi mesajului meu si alte completari statistice. ok. fine. nu le contesta nimeni. speram doar ca, in ceea ce o priveste, vor avea doar valoarea de info generala si nu va fi cazul sa intre in astfel de detalii..
4. legat de discutia de la topicul de donate: Sami, postase exact cu cateva randuri mai sus, link-ul de la Wunschbaby, ca si exemplificare pentru PID, asa ca m-am rezumat la a face referire strict la acesta; confuzia aparuta acolo, era oricum, una elementara, de nivel basic, eu personal n-am simtit nevoie sa redactez o lucrare de dizertatie pe tema PID, cel putin nu la acel topic; daca ai simtit nevoia unei completari, sau scoaterea in evidenta a faptului ca, datorita legislatiei austriece, PID=PBD in AT, respectiv PID in Cehia mai pp si o analiza pe blastomer, de ce nu ai facut-o??? atunci, acolo, in real time, fara quote dintr-un mesaj anterior, ci strict ca si o contributie personala la discutia existenta, right?..
5. sunt sigura ca mai sunt exemple, dar mi-e lene sa ma mai gandesc, sorry, sunt si eu la munca..
In concluzie, parerea mea personala, pe care mi-o sustin si imi voi permite sa ti-o si expun, fara cea mai mica nota de zeflemea, este urmatoarea:
daca simti nevoia sa aduci completari, fie ele si statistice, legislative, lingvistice, de orice natura ar fi, fa-o fara niciun fel de retinere..intelegerea mea este ca, ne aflam pe un forum unde fiecare scrie ce doreste, unde doreste, evident, in limita bunului simt..dar fa-o on your own terms, with your own words, fara a te lega mereu, de un mesaj existent, de o postare, un cuvant, un gand asternut pe hartia virtuala, o propozitie de-a mea..atunci, nici n-ar mai fi necesar sa apelezi mereu la "reply with quote"..
eu nu consider, nici pe departe, ca trebuie sa-mi justific fiecare cuvant, fraza, postare, la urma urmei prezentate dintr-o perspectiva strict personala, pana in momentul in care te vei declara multumita de explicatie.. it's just not me, dear
(yup, (6.) mi-am mai adus aminte ca, pana si faptul ca foloseam in corespondenta cu Sabina, in mod alternativ termenul "woman" si "women", a facut subiectul unui inquiry din partea ta, si ai primit, din partea amandurora, cu multa bunavointa, explicatia solicitata, optiunea respectiva fiind, recunoaste, una facultativa; ca urmare, sper ca ai remarcat, ca n-am mai folosit decat termenul gramatical corect "woman", pentru a nu mai crea niciunfel de confuzii, ce, for sure, ar fi dat nastere unor alte intrebari din partea ta si uite-asa, the neverending story)..
nevertheless, atata timp cat fenomenul mai sus amintit e unul pasager, intamplator, sau vine dintr-un umor (recunosc) neinteles de mine, pot sa-l iau ca atare, fara probleme..cand el devine insa un obicei si fiecare postare de-a mea este supusa unui scrutin (tehnic, statistic, lingvistic, teoretic, practic. legislativ), mi se pare obositor, nejustificat si plain and simple, boring..incerc totusi, sa nu o iau personal, imi imaginez ca n-ar avea de ce sa fie..
nu cred ca cineva (cu exceptia moderatorilor) poate sa-si asume, ad-hoc, rolul de cenzor; nu cred nici ca cineva detine adevarul absolut si trebuie mereu sa performeze corectii asupra unor postari mai putin aproape de perfectiune; nu cred nici ca asa a fost gandit dialogul aici, in acest context virtual; mai mult, sa nu intervii decat punctual, strict pe un text scris de altcineva, asa din background, cu o completare exclusiv din perspectiva personala, sau cerand o justificare suplimentara a celor scrise de cineva, mi se pare, bland spus..hilar..acum, pe de alta parte, recunosc, rabdarea si puterea mea de intelegere nu sunt nici ele..nelimitate;
cred insa in valorile democratice - the freedom of speech(1st Amendment) - the right to remain silent(5th Amendment), si obligativitatea acordarii de explicatii doar in fata unui Grand Jury, etc.
personal, consider ca explicatiile pe care ti le-am oferit, toate mereu la un special request din partea ta, tocmai pentru a evita interpretarile de orice fel, sunt mai mult decat suficiente si cu voia ta, ma voi dedica in continuare, unor activitati mai putin demanding..cum ar fi calculul de Forecast II si analiza comparativa a KPIs, pe o perioada egala cu cea previzionata in MTP..
tuturor, toate cele bune
to be continued..