Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (57)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

La Multi Ani rubia! Sa fi sanatoasa!

crispro, si Rebeca e matinala. Peste iarna s-a trezit cam pe la 8, dar acum, de cand s-a marit ziua e in picioare la 7.

Ca vorbiti de biberon: nu reusesc deloc sa ii scot biberonul din program. Cu paiul sau din canita cu cioc nu vrea sa guste, i-am luat un fel de tetina care aduce cu ciocul de la canite (de la Avent) dar nu vrea sa bea. Din cana simpla bea cate o gurita si restul il da pe ea intentionat. De suzeta nu mai am sanse sa o scap prea curand, mai nou se trezeste noaptea si urla dupa suzeta - ceea ce ea nu facea. Iar cu pipi la olita... nici nu ma mai gandesc la asta.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Io zic ca nu trebuie fortati/ grabiti copiii, fiecare are ritmul lui. Pe la un an, v bea apa din cana cu pai, apoi n-a mai vrut deloc. Am revenit la bibe. Si de vreo 2 luni i-am luat cana cu cioc, de la avent ( a mai avut din asta inainte de un an, dar nu era prea incantat). Acum ii place asta cu cioc, se bucura cand o vede, o ia de manere, e f incantat. Dar numai apa bea din ea. Nici nu am incercat altceva- ceaiuri, sucuri eu nu ii dau, iar lp incerc in canita dupa 2 ani. Nu-i dau suc de fructe, pt ca v mananca zilnic bine fructe- azi a mancat un mar, un kiwi si vreo 10 boabe mari de struguri. Doar ca nu sta la masa sa le manance, ci plimbandu-se/ jucandu-se. Si minim o juma de ora tot rumega pe ele.

Cu olita- inca nu am inceput. Face kk la 5 min dupa ce ne terminam toaleta de dimi, deci as nimeri sa il pun la fix la olita. O sa incep si asta. Nu ma prea stresez...

Cu nervisorii- chiar ii ziceam lui vasi ca parca incepe v sa fie alintat, ii place sa fie in centrul atentiei acasa, cand avem musafiri. Are nervisori, vrea lucrurile intr-un anumit fel. Ma distreaza cum zice "lasa", sa nu pun mana pe jucaria lui ( vroiam sa il trag pe o masinuta, el vroia singur). Si oricand il incurcam, sau vrem sa il tinem de mana, ne repezeste "lasa".

Si v zice cuvintele ciudat. Buni si Lumi( cumnata) sunt "memi", avionul e "abu", umbra e "aba", banana si maslina sunt "anaaa", animale zice "lale". Eu il inteleg, ii confirm pe limba mea ce a zis el si il laud. Dar cei din jur inca nu-l pricep :) au vreme :)

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Racusor nu am o problema anume,decat ca vreau sa evit si eu cat pot antibioticele, dr mea este fan antibiotice daca poti sa imi spui si mie unde lucreaza dr ta(pm)

Acum il am bolnav pe Matei cu laringita de ieri dimineata,azinoapte se sufoca am plecat la 5 dimineata la urgente,am lasat copilul mare singur in casa(mama denaturata)au vrut sa ma interneze,dar dr de la ORL a zis ca pot sa continui tratamentul acasa,ne-au facut aerosoli si o injectie si ne-a dat drumul

LA MULTI ANI RUBIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

La multi ani mami Rubia, sa fii sanatoasa si sa ti se implineasca toate dorintele!

Raducu nu mai bea din biberon tot de pe la 1 an parca, nu mai tin minte exact momentul. Atunci i-am dat LP-ul in cana cu cioc Nuk, din care bea apa si a acceptat usor. Problema era ca nu incapea toata cantitatea de lapte, asa ca puneam de 2 ori.

De curand i-am cumparat o cana cu capac din plastic dur, ca tetinele cica favorizeaza dezvoltarea candidei. Si cum nu gasesc tetina de schimb pt. cana Nuk, i-am luat o canita ieftina de la Primii Pasi. In prima seara am avut probleme, nu a vrut sa bea din ea, i-am pus LP-ul la loc in bibe dar bineinteles ca nu a vrut nici din bibe, asa ca i-am spus ferm ca va bea din cana cea noua sau nu va bea deloc. Si s-a conformat

Cu somnul - aproax. 11-12 ore noaptea si maxim 1-2 ore ziua.

Cu olita nu am reusit inca nimic. Sta pe ea, dar nu face nimic. Nu avem nici ore fixe de kk, asa ca ar fi un noroc sa nimerim sa faca kk la olita.

Crize de plans - incetasera acum ceva timp, dar dupa "vizita" la urgenta au reinceput. Aseara la Real urla ca nu il lasam sa impinga caruciorul de cumparaturi incotro vroia muschiul lui. Deocamdata zic eu ca e in limite rezonabile...de cele mai multe ori incerc sa-l ignor, daca continua (si suntem acasa) il trimit la colt. E comic ca uneori cand intelege ca a facut o trasnaie arata cu degetul spre perete - adica sa se duca la colt?

Paula te inteleg, si eu simt exact la fel in legatura cu gradinita. Dar eu il voi da de la 3 ani, cel putin asa am vrea, dar sa vedem...Oricum, cel mai devreme din toamna asta.

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Tanti, pacatoasa laringita si noi o experimentam des, exista riscul de sufocare la copiii mici (parca pana la 2 ani) noi luam spoongia tosta si ii face bine si aburul, dau drumul la dus sa curga cu apa fierbinte si pun sare in cada iar pe el il las sa se joace la chiuveta cu jucariile cam 10 min., iesim din baie ca de la sauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Buna ziua, dragele mele!

Rubia, La multi ani! Sa ai parte numai de impliniri si bucurii!

de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Ooana multumesc pentru gandurile bune! Da, suntem mai bine, nu mai are febra si nici nu tuseste, nu-i curge nasul. Parca nici nu mai are nasul infundat. Pana la urma cred ca e bun Sumetrolimul. Sau poate si homeopatele... Sau impreuna.

Deci asa de greu a scazut la Matei febra cu novocalmin... Eu nu i-am pus novocalmin (doar la urgenta i-a facut injectie cu 0.5 ml algocalmin), cele mai eficiente intr-adevar sunt impachetarile/baile caldute de la jumatate in jos (Raducu nu prea sta la impachetari, urla cat il tin plamanii si mi-era ca ii mai creste febra si de la atata plans).

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nici strumf nu are vreo treaba cu novocalminul.
cand a avut febra mai repede i-a scazut de la impachetari,decat de la novocalmin.de la supozitor trece si o ora nu nu ii scade. d ela impachetari in 10-15 min.
in cazuri extreme ajug cu el direct sub dus.

este o mare inegaliate la nivelului achizitiilor strumfului.
nu inteleg cum un copil care isi pune singur geaca sau hanoracul descheiat, nu vrea sa manance bucatelele mici de tot din mancare.se incalta,uneori pe dos,dar se incalta, insa nu sta pe olita.
insurubeaza linistit un holzsurub cu surubelnita, singurel, dar nu bea din cana.
da paginile articelei de povesti,sta linistit sa ii citesti,iti arata textul, i-a batista,se sterge singurel pe manute si la gurita, dar spune caca,abia dupa ce a facut.

ceva ma depaseste. undeva gresesc.dar nu stiu unde!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

La multi ani, Rubia! sa fii fericita, sanatoasa, sa ai parte de tot ce iti doresti alaturi de familia ta minunata! Petrecere frumoasa

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Oana, daaaa, in sfarsit am fost la ski (dupa 2 ani de pauza). Am o febra musculara...

Tanti, pediatra noastra are si competente in homeopatie. Dar merge si pe alopate.
De bine am auzit de dr. Sararu de la fundatia Similimum.
Eu am fost la Nita Greta, la Medlife, pt o problema personala acum vreo trei ani. Ce ma deranjeaza la astia renumiti, ca prinzi greu o programare. Pentru o consultatie imediata, la o raceala sau altceva cum procedezi?
Multa sanatate va doresc! Pt laringita aerosolii fac minuni!

Eladea, voi cum sunteti? Sper sa va ocoleasca raceala.

de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput