Recomandari Budapesta
Raspunsuri - Pagina 5
Ioana_Pos spune:
Eu am gasit www.premieroutlets.hu/eng/" target="_blank">asta si www.gloutlet.hu/" target="_blank">asta, care e in maghiara.
mina spune:
Multumesc de raspunsuri.
intre timp ne-am lamurit si noi, ramane sa mergem prin mai in Austria cu alta ocazie si poate atunci trecem si pe la Parndorf. Acu la Budapesta ramanem in oras.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
anya spune:
http://premieroutlets.hu/eng/gettinghere.aspx
mie imi apare in engleza
Cum iesi din Budapesta spre Balaton, pe autostrada M1, inati e o localitate unde sunt locate multe firme (Budaorsi) si aici au ci Tesco, Auchan, Cora, Ikea...si or mai fi si altele, iar pe dreapta se vede outlet-ul: casute mici, colorate. Din autostrada se vede spatele si poate sa va para inchis sau gol. De fapt sunt doua curti mari cu loc de joaca, parcare...
Ioana_Pos spune:
Noua ne-a placut foarte mult. Curat si plin de istorie bine pastrata. Viata de noapte pentru cine vrea (a se citi 'nu se duce cu copilul dupa el' ), centrul accesibil usor cu mijloacele de transport in comun, mancarea relativ iefina si de buna calitate, multe obiective de vizitat, pentru toate gusturile.
Pentru un copil de aproape 2 ani, cele mai bune distractii au fost Aquaworld, Zoo si admirat vaporasele pe Dunare. Nu am reusit sa urcam pe dealurile din Buda (Citadella, unde am inteles ca sunt locuri de joaca foarte frumoase si Orasul vechi), poate la anul cand o tin piciorusele sa urce 'nshpe mii de trepte, ca pe noi nu ne-a tinut spatele sa o caram acum .
Aquaworld face toti banii - calitativ l-as compara cu Oberlaa din Viena, insa are 2 plusuri din punctul meu de vedere: mai multe piscine tematice si aproape la jumatate de pret . Dupa ce ne-am balacit 2 ore jumatate pe acolo, a dormit fata noastra 3,5 ore de pranz!!!
La Zoo este usor de ajuns si animalele stau in conditii decente cu cateva exceptii (eu am un ghem in stomac cand vad animalele chinuite ). Este destul de mare si copiii au loc de joaca antrenant si pot hrani animalele. Am prins si o demonstratie de dresaj de foci foarte simpatice.
Vapoare pe Dunare - aici cata frunza, cata iarba. Am vazut in actiune autobuzul amfibie de care zicea Fomalhauti - l-am vazut de pe pod si nu prea a impresionat-o. Poate dupa ce creste si intelege ce smecherie tehnica este, o sa facem o calatorie cu el.
Parcul orasului de langa Zoo e marisor si are mai mule locuri de joaca, lac cu rate/ pesti si magazine cu suveniruri. Langa el este si parcul de distractii, care era inchis cand am mers noi, dar oricum nu am fi intrat, ca deocamdata fetita se teme de 'tiribombe'. Insa de afara parea bine dotat si avea si o sectiune pentru copiii care doreau sa calareasca ponei.
Cateva minusuri: pe unele linii de metrou peroanele sunt la margine si liniile la mijloc, iar accesul pe fiecare peron se face printr-o intrare proprie. Daca ati intrat pe peron si ati apucat sa mergeti o statie in directia gresita, cand luati metroul in directia buna trebuie sa taxati iarasi. De asemenea, nu am gasit la tonomate/ paznici-vanzatori cupoanele reduse de 10 calatorii. Pe strada nu gasesti toalele publice, nici chiar in zonele aglomerate. Mijloacele de transport in comun sunt vechiute, dar functionale (asta e remarca sotului ).
Cam asta este impresia noastra.