educatia copilul prin prisma religiei!
Raspunsuri - Pagina 9
LauraNicole spune:
Indiferent de religia mea sau de ceea ce cred eu despre religie consider ca nimeni, absolut nimeni, nici macar socrii si nici macar parintii mei nu au dreptul sa treaca peste acordul meu si sa-i inoculeze copilului meu conceptiile lor. Pur si simplu le-as cere sa imi respecte dorinta si astfel sa ma respecte pe mine ca persoana si in timpul petrecut cu copilul MEU sa nu aduca in discutie nimic religios. Cand copilul va fi indeajuns de mare ca sa gandeasca pentru sine, poate alege singur ce doreste sa faca.
nelia spune:
La un moment dat mi-am pus o intrebare in privinta lui Mihai si anume de ce mi-e cunoscuta verva cu care combate si chiar si limbajul pe care il foloseste... Acum cred ca am raspunsul.
Tu ai imprumutat limba din cartile pe care spui ca le-ai citit si eu cred ca le-ai citit (am citit si eu citeva si recunosc in mesajele tale izul de limba veche romaneasca)... Acele carti sint frumoase, sint texte minunate pentru ca dincolo de limbaj, exista un mesaj: mesajul unor oameni buni, cu credinta nemarginita in Dumnezeul lor. Si citindu-le, pacea din sufletele lor coboara parca in al tau, incintindu-te si linistindu-te in acelasi timp...
Limbajul mesajelor tare e ermetic, chiar daca imita stilul literar al acelor scrieri pentru ca dincolo de rindurile tale gasim alt mesaj, contrar celui pe care il simti citind acele texte. De pace si de liniste nici nu incape vorba, insa de incrincenare, de infatuare cu credinta altora si chiar de ura... da.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
nelia spune:
kmy_black, eu sint de parere ca religia si credinta fiecaruia sint chestii extrem de intime si ca nimeni nu poate intra cu bocancii pe acest teritoriu.
Tu poti sa respecti alegerea socrilor, dar pina la amestecul in viata si in credinta voastra, atit cit este si cum este si cu atit mai mult cind e vorba de copilul vostru (aici trebuie sa va impuneti punctul de vedere ca parinti si in alte privinte, nu numai al religiei, va fi si mai usor sa-i convingeti ca nu e ceva personal sau legat doar de religie).
Eu as avea o discutie deschisa cu socrii, le-as spune ca sint multumita ca nepotul isi are buncii aproape, insa as dori sa-i fie doar bunici in relatia cu el. Tinind cont ca reilgia fiecaruia este un lucru care priveste personal pe fiecare individ, voi, ca parinti, ati dori ca discutiile avute de ei cu nepotul sa nu atinga deloc acest aspect.
Cornelia
oanap85 spune:
multumesc katya
din punctul meu de vedere credinta nu tine "de carti" sau nu o gasim in carti ci in suflet
sunt atatia oameni care nu citesc biblia sau testamentele etc si sunt mai credinciosi decat cei care le stiu pe dinafara
crestinismul este de peste 2000 de ani nu?apoi au inceput sa apara fel si fel de sectanti
ceea ce ma deranjeaza pe mine la ei e ca incearca cu tot dinadinsul sa te atraga la ei oferindu-ti fel si fel de lucruri,venind pe la usi,...eu consider ca aceasta este credinta DREAPTA,Hristoa s-a jertfit pt ca noi sa mergem pe calea cea dreapta dar unii nici nu-l recunosc,si nimeni nu-mi poate schimba credinta nici cu toate textele din lume
indiferent de religie important e sa credem in acelasi D-zeu fie ca se numeste buda sau altfel
daca unii nu cred ca Fecioara Maria,in sfinti,icoane si interpreteaza fel si fel de lucruri asta inseamna ca nu CUNOSC desi citesc si se documenteaza fiecare interpreteaza cum vrea si din acest motiv se vor mai naste inca alte secte
multi incearca sa inteleaga cuvantul lui D-zeu ,multi zic ca nu inteleg,ar trebui doar sa CREADA in D-zeu ,sa se roage si vor afla adevarata credinta
Kmi_blak,soacra ta ar fi vrut ca copilul sa stea necrestinat pana va putea lua singur decizia?oare nu toti copiii ar trebui sa fie botezati?botezul inseamna ca-l primesti pe Hristos,de ce trebuie sa spuna cu gurita lui?ea nu e de acord sa fie crestinat intru Hristos?
acolo intreaba daca te lepezi ,ce ar trebui sa spui ca "astept sa creasca mare sa vad daca merge inainte cu D-zeu?"
eu nu stiu nimic despre alte religii si de aceea nu le inteleg,nu intelg ce inteleg ei,de fapt ce cred ei si in ce cred ei,ma depaseste dar nici nu vreau sa stiu ce cred ei
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
MihaiTexas spune:
@Katya
“unde-ai gasit milioanele alea de ex de credinta?”
Avem, de exemplu, istoria catorva milioane (doar 50) in linkul de mai jos. 2 milioane de greci macelariti, si tot asa, vedeti lista megaholocaustului…
http://www.serfes.org/orthodox/memoryof.htm
Oricum stim din istoria Bisericii, alte milioane de exemple, ca se moare in continuu pentru dreapta credinta, inca din primele secole, cand se punea pe foc Sf. Mucenic Policarp si cand era dat Sf. Ignat din Antioch ca hrana la lei si la pantere. Si Romania, e o tara cu multi Sfinti si Mucenici.
Apoi miile si zecile de mii de scrieri si marturii ale episcopilor, credinciosilor, mucenicilor, Sfintilor ortodocsi. Prea multe exemple din care putem invata numai lucruri bune si adevarate. “Viata Sf Petru Vamesul”, “Viata Sfintilor Mucenici Epictet si Astion” “Viata Sfintei Maria Egipteanca” etc sunt doar cateva din filmele in legatura cu aceste exemple, care se gasesc cu usurinta pe youtube si oriunde.
“inversunata ca tine pe non ortodocsi”
Nu ma asociez cu aceasta descriere.
“mai bine ne ajutam pe noi intre noi sa intelegem una alta de-ale noastre”
Asa. Trebuie sa fim constienti cat suntem noi de pacatosi in primul rand, si ce nas avem sa ne ducem fiecare, la Dumnezeu, ca sa ne mai dea, prin mila Sa, cate inca o zi, “pe datorie” si alte lucruri pe care le-om mai cere pentru noi si pentru altii; si mai ales sa ne arate daca ii smintim pe altii, cu orice facem, de aceea trebuie mare atentie la cuvinte si la comportament si la tot. Dar mai intai, la o parte cu perturbarile sectare (venerarile eronate).
MihaiTexas spune:
@michelle-usa
Traim amandoi in USA si am inteles ca ati cedat unei secte din cele multe, din partea careia vorbiti; deci nu va considerati ortodoxa, sper sa nu inteleg gresit.
“ma abtin sa-ti explic si sa raspund la toate aberatiile tale...ca sunt prea multe.”
Deci nu la toate, dar una la alegere… haideti, va rog frumos.
“Domnul” dvs. pe care nu l-ati declarat in mod neechivoc: care va fi acela, baptist, penticostal, protestant, neo-protestant, neo-neo-neo-protestant, etc etc etc corp eretic neidentificat, despre acel “Domn” de care spuneti sa fie cu mine: sa nu fie cu mine, un asemenea “Domn” neputincios.
Ganditi-va, voi oamenii astia de la secte, care sustineti ca aveti constiinta si sentimente. Ganditi-va: ce “Domn” si “Dumnezeu” este “Acela”, care ar interzice botezul copiilor?!? Cred ca unul foarte rau. Doamne fereste sa fie prin preajma noastra.
nelia spune:
Kariguld, nu cred ca au ce modera. Poti sa moderezi un text, nu un mod de a gindi si a simti.
Cornelia
Ramona2006 spune:
Eu am inteles din regulamentul forumului ca nu se permite postarea de atacuri rasite sau xenofobe. Insa ce spuneti despre descriminarea religioasa? Ultimele postari din topicul asta sint absolut deplasate, nu au nimic de-a face cu subiectul topicului si sint jignitoare ca sa nu mai spun ridicole care nu-si au rostul intr-un forum de bun simt...
Si ca sa inchei cu vorbele oanei:
"eu nu stiu nimic despre alte religii si de aceea nu le inteleg,nu intelg ce inteleg ei,de fapt ce cred ei si in ce cred ei,ma depaseste dar nici nu vreau sa stiu ce cred ei"
Ati inteles???
softurela spune:
Mi se pare ca se exagereaza prea mult pe acest subiect. Prea multa filozofie in privinta religiei. Si daca bunicii duc copilul de 1 an la biserica care e problema ? Copilul merge, se joaca cu alti copii si atat ? Cu ce poate influenta asta un copil de nici 2 ani ? Si daca ii spun bunicii varianta lor biblica, la fel.
Sa fim seriosi, chiar se exagereaza in privinta asta. Abia de la 3-4 in sus copilul incepe sa intelega mai multe si atunci ai ocazia sa-l dai la gradinita si uite cum scapi de influenta "nefasta" a bunicilor.
Sincer, se pare ca nu aveti probleme...si va creati singuri.
Iar tu Mihai Texas, ideile tale xenofobe intrec orice limita.
Uite, eu sunt ortodoxa ma lasi sa-ti spun ca esti total deplasat?
Daca ai fost intr-o biserica baptista, ca banuiesc ca vorbesti in cunostinta de cauza, care e mesajul pe care il transmit?
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518