Gravidute cu tromobofilie -cap 15-

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Buna monid si imi pare rau pentru ca treci si tu prin asta...
Fetelor nu a fost nimeni la medicul de la Budapesta? Si eu sunt curioasa. Profilaxia nici eu nu o voi mai face in Romanica.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 28+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Madalina, felicitari pentru sarcina, sa fie intr-un ceas bun si fara probleme pana la capat.

Ca sa poti beneficia de indemnizatie trebuie sa ai 12 luni lucrate, se calculeaza inclusiv luna in care nasti. Poti intra tu in CIC, iar cand indeplineste si sotul conditiile sa intre el, dar nu poate inainte de a avea cele 12 luni lucrate.

Despre Odobescu/Bega/Athena/President este foarte simplu, medicii de la Odobescu merg la Athena, iar cei de la Bega la President (La athena e dr. cioata care e plecat din odobescu, iar la president e dr. bran), niciun medic de la odobescun nu recomanda president si nici de la bega athena.
Eu am nascut la athena si am plecat mega multumita, atat cu mine cat si cu copilul s-au comportat impecabil. Intr-adevar este putin mai scump, dar isi merita banii. In plus, Athena este spital, are si sectie de prematuri, iar cine spune ca nu sunt bine ingrijiti copilasi cred ca nu a vazut cum se comporta cu ei, Vlad a stat 2 zile la lampa si eu tot prin salonul de la neonat am stat si am vazut cum se comporta. Nu inteleg cu dna aia care lucreaza in odobescu si arthena poate recomanda president unde nu lucreaza, nu stie partile negre ale lor. In fine, eu recomanda athena, am fost si am vazut si odobescu si am zis ca cezariana acolo in niciun caz si nu regret alegerea facuta.

Mergi la inceput

suzi, eu vreau sa stiu daca doamnele de la neonato poarta manusi sau se spala pe maini intre manevrarea diversilor bebei. Te rog, tocmai ca ai stat la neonato, spune-mi.

3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter

Mergi la inceput

mada si eu vreau sa stiu argumentele atena vs. president. Presidentul o voi vizita prima dintre cele doua dar ma intereseaza ce au vazut cele care practic au stat acolo 3-5 zile.

Voi merge si la atena. Acolo eu nu am vazut doar holul, biroului lui Giatras si salonul de eco. Bine, nu am ce zice de rau. Totul gandit pt confortul pacientului. Dar na... e locul unde da consultatii directorul. Trebuie sa vad si restul. Cel mai mult mi-as dori sa aflu parerile mamicilor care chiar au fost in aceste clinici.
Suzi, eu intelesesem ca poti naste cu medicul curant si la Atena, chiar daca e de la Bega... Am priceput eu aiurea. Nu stiu cine mi-a spus la un moment dat ca dr. Craina merge si la Atena daca e solicitat... Cand ai timp, mai lumineaza-ne te rog.

Revin, Budau lucreaza acolo de la Bega, nu Craina. M-am uitat pe site. Diferenta de pret nu e mare (150 euro la vaginala cu epidurala, ce visez eu) dar nu e medicul meu curant in lista... Uff... Mai ziceti care stiti lucruri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Fetelor tocmai m-am intors de la ecograf...nici nu stiu daca sa ma bucur sau sa fiu ingrijorata...
Sarcina a evoluat foarte bine...avem deja BCF la cele 6 saptamani si 2 zile..
Problema este ca am o zona minima de decolare trofoblastica de 7,1 mm...care am inteles ca s-ar traduce ca o dezlipire de placenta...
Eu de 2 saptamani cca 85% din timp mi-l petrec in pat si iau 600 mg utrogestan pe zi, mai lucrez uneori ce-i drept cu laptopul pe brate......nu ma asteptam dar trebuie sa mergem ianinte...cred ca am sa stau 100% in pat...
Acum nu sunt foarte lamurita? Are vreo legatura decolarea de placenta cu trombofilia?

Hematoamele ce sunt?Au legatura cu ce am eu?
Gincoloaga mea a zis ca nu ar fi indicat sa-mi mai cresaca doza de anticoagulant pt ca acesta favorizeaza sangerarile....(eu momentan fac 0,2 clexane si thromboass 100 mg 1/zi...si-i spusesem ca dna Uscatescu asteapta ecografia ca sa-mi mai regleze doza)

Imi spusese cineva ca la o problema asenanatoare a facut pregnyl...injectii...voi ce ziceti?

A mai avut acreva probleme de genul?

_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s

Tratament pregatitor recomandat: Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 3/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, Metformin - 1/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Musette se spala pe maini si la fiecare pas au gel dezinfectant, inclusiv la controlul de o luna dr neonatolog l-a controlat in zona intima si s-a spalat pe maini ca sa poata continua.

Mergi la inceput

merci mult suzi. oa sa ma interesez sa vad ce posibilitati am.
Irina, eu as suna dimineata la fundeni. Tu ai o doza super mica asa ca teoria care ti s-a spus mie mi se pare aberanta... dar in fine. Poate din contra, poate e prea mica doza. Mai repede raresti tromboas-ul si cresti anticoagulantul, dupa logica pe care au aplica-o cand aveam eu sangerari...
Vorbeste cu un medic care a mai avut rezultate in trombofilie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Irina, suna maine la Fundeni si spune-le ce s-a descoperit si ce doza de Clexane faci. Nu conteaza ce ti-a zis Uscatescu pana acum pentru ca datele s-au schimbat. Eu cred ca doza e mica si trebuie crescuta.
Eu am facut Clexane 0.4 si am avut dezlipire de placenta si hematom.
Hematomul este sange adunat intr-un loc. Clexane-ul nu face nici sa dezlipeasca placenta si nici nu provoaca hematoame.
Treburile stau asa: am inceput Clexane de la 3 saptamani si 4 zile (eram deja pe Aspenter zilnic dinaintea sarcinii). La 7 saptamani am avut o sangerare mica si de la Fundeni mi-au recomandat sa raresc la 2 zile. La 9 saptamani am avut hemoragie, am oprit Clexane o seara si am eliminat total Aspenterul. In seara respectiva si la o saptamana, avea activitate cardiaca, aveam o decolare mare de saculet si un hematom mare. Peste o saptamana, era oprit din evolutie.
Nu vreau sa te sperie ce iti spun, dar trebuie sa ai cat mai multe pareri. Cred ca ti-am mai scris, doza de 0.2 este mica.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Musette, pai eu n-am zis ca e normal sau bine, ci ca aia este explicatia, cauza lucrurilor. Pe asistente nu prea am auzit sa le dea lumea in judecata, probabil isi imagineaza ca n-au ce bani sa scoata de la ele. Sper sa nu se inteleaga ca zic ca si asta e bine. Pana la urma daca un protocol nu-i universal, poate ar trebui sa-l modifice, nu doar medicii sa faca una alta ci si cine face protocoalele aiurea de se intampla prea multe probleme.

La neonato am auzit la fel in toate spitalele din Bucuresti, la stat, numai acrituri. Inseamna ca nici la capitolul asta ceva nu-i ok cu organizarea daca se intampla peste tot.

Intreb si la mine la odisee, c-a nascut o fata in TM la privat.

35+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Dragelor, m-am intors de la Fundeni si am un fel de amaraciune pe de o parte pentru ca n-am apucat sa discut prea multe si sa ma lamuresc in prea multe privinte, pe de alta parte pt ca ma lovesc de concepte care nu accepta decat medicamente / suplimente autorizate de Agentia Nationala a Medicamentului (aceeasi Agentie care autorizeaza tot felul de E-uri in medicamente - inclusiv in acid folic, de ex).
Stiu ca unele dintre voi iau alte vitamine decat Elevit / Materna / Femibion, sau produse care nu au fost evaluate de ANM sau de FDA sau de alta autoritate de genul asta. Ati gasit ceva studii despre asta? Aveti articole care sa va incurajeze sa va abateti de la calea 'clasica'?
Eu am mare incredere in cei care produc vitaminele pe care le iau acum, chiar daca nu au aprobarea FDA. Am asa un pitic pe creier care imi spune ca, daca nu as fi luat suplimentele de la ei vara trecuta, ar mai fi trecut mult si bine pana sa raman insarcinata.
Pe de alta parte, e adevarat ca alta incredere ai cand stii ca nush ce autoritate si-a dat ok-ul cu privire la niste vitamine (prin asta intelegand ca le-a testat si para-testat si garanteaza ca graviduta si bb-le ei nu vor avea nici un fel de probleme).
Off, sunt asa indoita...

21+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Lecithin, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)

Mergi la inceput