Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Stiinta si cercetare

Strategii ....(split stiinta - descoperiri)

Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20

buflea4232 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite buflea un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Buflea, pasii sunt aceeasi tocmai ptr. ca functioneaza. Cercetarea de-a lungul timpului le-a demonstrat ca radiatiile functioneaza, dau roade. Tratamentul medicamentos sunt sigura ca a avansat in timp, medicatia de acum 30 sau de acum 10 sau 50 de ani a fost inlocuita cu alte medicamente citostatice care au efecte secundare mai putine sau mai 'mild'. Daca acum 15 ani pacientul voma non-stop in timpul terapiei (sau cel putin in timpul administrarii medicatiei), acum voma este unul dintre cele mai rare efecte secundare. Efectele secundare sunt minimalizate si rata de vindecare este maximalizata. Mai exista intr-adevar cancere care nu au tratament (plamani, pancreas, ficat), insa sunt foarte multe tratabile, cu rate mari de recuperare, cum spunea Mihaela, de peste 90%. Ca tot a mentionat Maria leucemia, candva acest cancer al copilariei era numit 'ucigas de copii'. Acum rata de recuperare in caz de Leucemie Limfoblastica Acuta este de 92-93%. Acum 30 de ani rata mortalitatii la copiii diagnosticati cu Leucemie era de 90%. Eu zic ca e o maaaaaaaaaaare diferenta.

Da, ai dreptate ...cred ca inteleg ce spui ... dar tot am un sentiment de nesiguranta care vine din metodele de tratament.

Tratamentele au ramas aceleasi si imi pare mie ca rata lor de succes nu depinde de tratament in sine ci de tot felul de factori subiectivi - momentul in care sunt aplicate, de structura genetica a individului ... si chiar si dupa un tratament de succes, toata viata prezinti risc ca boala sa recidiveze ... ori in capul meu de nespecialst, asta nu e vindecare, e asa, o loterie - scap de cancer daca l-am depistat intr-o faza primara si daca radiatia da rezultate si daca nu mai apare in urmatorii X ani si daca ...si daca ...si daca.
Mergi la inceput

mihaela_s11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat
Buflea, s-a avansat foarte mult pe tratamentele imunologice impotriva cancerului, dar e mult prea complicat sa explic aici, nici nu am timp. Despre asta invat exact zilele astea la scoala. Te rog sa ma crezi ce spun. Adica poti sa ma si contrazici, dar cu argumente, nu ca asa simti tu .

Da, la cazurile de leucemie limfatica acuta m-am referit si eu. Prognoza de vindecare in Suedia e de 95 %. Exact, acum 20-30 de ani mortalitatea era de 95%.

Probabil in Ro nu se face altceva decat citostatice sau radio dar aici se fac si tratamente avansate. Foarte la moda sunt cum spuneam cele imunologice (sunt foarte scumpe dar exista analize exacte care depisteaza ce fel de receptori au celulele canceroase si se merge cu tratament 100% sigur, asta la cancere de san si prostata) si transplantul de celule stem.

Si da, in Suedia cancerul nu mai e considerata o boala de care se moare. Chiar daca se moare. Insa mortalitatea a scazut foarte mult.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie
Mergi la inceput

mihaela_s11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat
buflea, e adevarat si ce spui tu. Depinde foarte mult de stadiul in care e depistata boala, de genetica individului, de stilul de viata. Asta e cancerul, atat a ajuns stiinta deocamdata. Dar de unde acum 20 de ani nici nu stiau de multe cancere ca sunt cancere, mureau oameni fara sa stie de ce, acum il descopera si il trateaza.

Da, riscul de recidiva e mare. E tocmai din cauza sistemului imunitar care e diferit de la persoana la persoana. E mult prea complicat sa explic de ce si cum. Trebuie sa ai cunostinte in domeniul medical ca sa intelegi. De data asta ori crezi ce spun cei care stiu, ori nu. Oricum pentru viitorul cercetarii in domeniu, nu conteaza.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Editat de - mihaela_s on 08/03/2012 21:18:16
Mergi la inceput

Victoria_mami5511 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Victoria_mami un Mesaj Privat
Buflea, acum cercetatorii incearca sa individualizeze toate tratamentele dpdv genetic. E o loterie, in sensul ca (asa cum ai spus) poate recidiva peste n ani... dar tot la fel poate aparea la o persoana care nu a avut inainte. Deci, e o loterie pentru oricine nu numai ptr. cei care au avut deja. Partea buna e ca este tratabil si prelungeste viata. In loc de o condamnare la moarte este o speranta de viata. Desi in multe tipuri de cancer inca nu se stie care este cauza, se stiu doar factorii influentabili (?) posibili, exista tratamente.

_____________________________________________
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA


www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Mergi la inceput
michelle-usa
michelle-usa3224 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimichelle-usa Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle-usa un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Iar invierea lui Iisus dupa 3 zile... Stiu ca s-a incetatenit asa (3 e numar magic), insa, daca pe vremea aceea, ziua avea tot 24 de ore, ca acum, de vineri, de la ceasul al saselea (dimineata sau seara, nu mi-e clar) pana duminica, dis-de-dimineata (orele sunt luate din Evanghelia dupa Ioan), numai 72 de ore nu-s...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...


La evrei ziua incepe din ziua precedenta de la ora 6 seara.
Isus a fost crucificat Miercuri, la ora 3 a murit si pus in mormant Miercuri pana la ora 6 seara
mierc-Joi=1 zi
joi-vineri=2 zi
vineri-sambata=3 zi
Isus a stat in mormant pana Sambata seara ora 6.
Duminica dimineatza mormatul era gol, Isus deja inviase.

astfel s-a implinit profetia 3 zile in mormant.

dar parerea mea e ca nu asta conteaza ca e miercuri ca e vineri...conteaza mesajul transmis.
Isus a venit pe pamant, a murit pt pacatele noastre,a inviat.

michelle
Mergi la inceput

mihaela_s11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat
Tot despre cancer...In plus, depinde de varsta si de sex. Copiii au cele mai bune prognosticuri. Cei peste 65-70 cele mai slabe. Cei peste 75-80 nici nu mai tolereaza citostaticele. Probabil nici restul nu isi mai au efect. Incidenta cea mai mare, cam la general vorbind desi variaza de la un cancer la altul, e la cei in varsta, de peste 60 de ani. Asta e, celulele imbatranesc, e unul din motivele pentru care nu se mai dezvolta in ciclul lor normal si o iau razna, se produc sute de mutatii in celulele normale, care le transforma in celule canceroase. Factori insa sunt multi mai multi. Varsta si sexul sunt doua din cele mai importante. Femeile au incidente mai mici si prognoze mai bune. Tine tot de imunitate. Femeile au sistem imunitar mai bun.

Eu ma opresc aici, poate ar fi bine sa faca cineva un split daca subiectul intereseaza. Nu stiu eu foarte multe, dar am invatat cate ceva recent si vorbesc in cunostinta de cauza. E cursul pe care il fac acum la scoala.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie
Mergi la inceput

buflea4232 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite buflea un Mesaj Privat
Fetelor, imi place cum ma contraziceti ... put me down as much as you can, pentru ca imi doresc sa aveti dreptate ... de fapt va dau dreptate - sigur ca s-au facut pasi importanti - dar eu spun ca acesti pasi s-au facut in a cunoaste boala, a o preveni si a mari speranta de viata, versus in a o vindeca. Mi-e pur si simplu greu sa spun "cancerul nu este o sentinta la moarte" - pentru ca un procent foarte mare din cei diagnosticati cu cancer mor, mai devreme sau mai tarziu, de cancer si nu de batranete. Pot sa recunosc ca "speranta de viata" in cazul cancerului a crescut - da, asta e un statement cu care sunt confortabila ...

Ce inseamna tratamente imunologice ? Adica medicatie care sa intareasca imunitatea ?

Inca o data - nu va contrazc, privesc in mod constient problema foarte simplist si imi asum asta.
Mergi la inceput

mihaela_s11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat
Buflea e prea complicat sa iti explic. Nu, tratamentele imunologice nu inseamna sa iti intareasca imunitatea. Incerc simplu de tot...celulele astea au niste receptori pe ele, cu care comunica cu alte celule, primesc semnale ce sa faca, etc. Ca sa nu mai poata comunica (ele nu pot trai fara comunicare) se blocheaza acesti receptori cu anumite substante (imunoglobuline, proteine, anticorpi) care tin de imunologie. Astfel celulele mor. Astea sunt cele canceroase. Care au receptori specifici. Astfel se distrug specific doar celulele canceroase in proportie de 100% si nu si celulele bune. Spre deosebire de chimio si radioterapie care distruge si celule bune si canceroase. Dar metoda e aplicata inca pe scara restransa, pentru ca e in plina cercetare. E una din metodele cele mai noi, dar se aplica cu succes acolo unde se poate.

cauta pe net dupa immunhistochemistry cancer si gasesti mai pe larg.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie
Mergi la inceput

mihaela_s11195 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mihaela_s  Trimite mesaj yahoo luimihaela_s Adauga semn de carte la raspuns Trimite mihaela_s un Mesaj Privat
Ceea ce e complicat este ca celulele astea sunt hoate...adica au gasit metode sa se ascunda de aceste substante care le blocheaza receptorii, fac cumva ca bacteriile, isi construiesc rezistenta. Asta ingreuneaza mult cercetarile si descoperirile care sunt facute e posibil sa nu fie bune la un moment dat. E foarte simplu din afara sa spui ca "nu se face nimic" si ca de ce nu se descopera odata medicamentul minune...


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie
Mergi la inceput

buflea4232 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite buflea un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Buflea e prea complicat sa iti explic. Nu, tratamentele imunologice nu inseamna sa iti intareasca imunitatea. Incerc simplu de tot...celulele astea au niste receptori pe ele, cu care comunica cu alte celule, primesc semnale ce sa faca, etc. Ca sa nu mai poata comunica (ele nu pot trai fara comunicare) se blocheaza acesti receptori cu anumite substante (imunoglobuline, proteine, anticorpi) care tin de imunologie. Astfel celulele mor. Astea sunt cele canceroase. Care au receptori specifici. Astfel se distrug specific doar celulele canceroase in proportie de 100% si nu si celulele bune. Spre deosebire de chimio si radioterapie care distruge si celule bune si canceroase. Dar metoda e aplicata inca pe scara restransa, pentru ca e in plina cercetare. E una din metodele cele mai noi, dar se aplica cu succes acolo unde se poate.

cauta pe net dupa immunhistochemistry cancer si gasesti mai pe larg.

Foarte interesant ... nu am stiut. Adica e firesc sa nu fi stiut din moment ce este un tratament care se aplica pe scara restransa. Oricum imi suna bine - ca macar se cauta ceva directionat pe celula canceroasa, ceva ce s-o omoare, altceva decat inlaturarea ei chirurgicala.
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com