stomatita

stomatita | Autor: davidalessia

Link direct la acest mesaj

buna fetelor micutza mea are 8 luni si vinerea trecuta am vazut ca nu prea vrea sa pape mam gandit ca e de la dintisori cai dau dintisori..dar cand mam uitat in gurita avea pe buze in interior si pe limba niste bubite albe ca un fel de besici si miroase urat gurita si nu vroia sa pape nimik vineri a papat numai o sticluta cu lapte si sambata la fel cand incercam cu mancare plangea de numai cred ca o ustura saracutza........am fost la dr si nia zis cai stomatita mia dat ceva preparat la farmacie sai dau in gurita acuma papa cat de cat problema asta o avem de vineri avem o saptamana si nu ia trecut inca o mai are dar numai asa tare ca la inceput ia mai trecut putin.... intrebarea mea e sa stim cat tine si de la ce oare sa face am citit ca poate face si de la iaurt ia papa baranzica de vaci de la danonino oare sa fie de la asta?sau sa fie de la sticluta iam loat una noua si sotul na stiut ca nam dezinfectato si ia dat din ea sa beie suc si din ziua aia ia aparut daca ati trecut prin asa ceva un sfat va rog sau o parere sa ma mai linistesc ca mia si slabit putin cum nu prea vrea sa pape nustiu ce sa ma mai fac cu ia ma doare sufletu cand o vad cum plange si ma gandesc ca o doare ma bucur barami ca a inceput sa pape cate putin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Poti folosi Gengigel, stiu ca este bun.

Raman cu gura cascata ca parinti cu acces la informatii scriu atat de prost romaneste. Nu stiu daca de vina este scoala de azi, pt ca ai mei copii, de clasa primara, ar scrie acest text mult mai corect. Stiu ca nu trebuie sa ne legam de gramatica, dar parca mesajul asta zgaraie rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Si noi suntem la finalul unei saptamani in care am primit acelasi diagnostic.

Totul a debutat vineri ca mi s-a spus la cresa ca nu prea a mancat. Sambata si duminica efectiv dadea afara in jet tot ce manca (bea de fapt - apa, lapte, ca la mancare se stramba numai cand vedea farfuria). Daca sambata am tinut in frau febra cu Nurofen, duminica deja nu mai reactiona.... Luni dimineata am primit diagnosticul (si explicatia ca ar fi luata de la cresa, de la impartit acelasi pahar/tacam cu un copil bolnav)si tratament cu Ibalgin si Bioparox, iar seara Aerius. Recomandarea a fost sa ii dam sa manance ce vrea - nu condimentat, nu foarte sarat, nu citrice sau mere acrisoare.... Problema era ca nu manca nimic (toata ziua a bagat in 2 reprize doar un iaurt de 100 de ml pe care l-a dat afara la 10 minute in jet...).

Cum mentiunea a fost sa ii dau tratamentul dupa masa iar ea vomita tot, luni seara am sunat iar medicul care mi-a spus sa schimb Ibalginul cu Novocalmin (pentru febra) si sa ii iau saruri de rehidratare (am luat Hidrasec si Hip ORS 200 - un suculet gen Teddy special pentru rehidratare). Indicatia a fost sa ii dau Hipp-ul, apa sau ceai, orice primeste, cate o lingurita la fiecare 5 - 10 minute. Cu Novocalminul am scapat de febra, suculet nu prea voia ea.... Noaptea de luni spre marti deja era putin mai ok.... s-a trezit la 3 cu un pampers plin, unsa pana in gat (dupa ce ca masina de spalat mergea intr-una de la faza cu vomatul, acu ma ploconisem si cu un scaun moale intins peste tot...). Era clar mai bine pentru ca printre picaturi l-a schimbat mi-a spus "supisa!" (adica voia surpriza - deh, invata de la frati-su)...De marti incoace suntem pe mancare de regim - iaurt, lapte simplu sau cu painica sau cu cereale, banane, putin piure, supa de galuste.... cam ce vrea ea si fara sa o fortez sa manance.

Ieri am fost la control, e mai bine (arata intr0adevar slabita), bubitele incep sa treaca, vom reveni incet la programul anterior. Bine, ca saptamana asta a fost extrem de plangacioasa, vrea mult in brate si plimbata (probabil ca o dor bubitele alea ca uneori o da in plans din nimic). Noi mai avem si problema ca suge un deget (asa e de mica) si tot nu reusesc s-o dezvat. Am noroc ca dupa-amiaza se mai ia cu frate-su care vine de la gradinita.

Medicul mi-a spus ca glicerina, sau glicerina cu stamicin nu fac fata la asa ceva si i-as da degeaba.... De asemenea- atentie ca se ia - nu impartiti aceleasi tacamuri, pahare, nu gusta dupa ea.

Eu povestesc doar prin ce am trecut noi, nu am trecut recomandarile la medicamente pentru ca noi deja avem 2 ani. Fiecare medic stie ce recomanda in functie de varsta copilului si de starea acestuia. Eventual mai ia legatura cu medicul sa vezi ce spune...

Eu luni seara cand vorbisem cu ea mi-a spus ca luni a mai avut 2 cazuri aduse de la gradinita - voi sunteti inca mici.... Atentie la jucarii si la ce mai baga bebelusii in gura. E perioada dintisorilor, tind mereu sa roada cate ceva... Dezinfectati din cand in cand jucariile care intra in contact cu gurita.

Multa sanatate s o saptamana viitoare fara probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Apropo de iaurt si lapte - cand au avut afte ai mei au primit indicatia - nu iaurt, nu lapte!
Acum doctorita mi-a spus explicit - sa-i dau ceai, iaurt, banana, efectiv ce primeste. Si mai citisem pe undeva ca tolereaza mai bine alimentele la temperatura camerei sau chiar mai reci...Dar nu stiu acum, la 8 luni e micut. Eu am imbatranit cu un an saptamana asta numai de grija si de consumul nervos cand o vedeam ca nu mananca nimic, doarme intr-una si cand nu doarme vomita.

Sincer sper sa nu mai avem episoade de-astea (desi am tot citit ca e nevoie de atentie deosebita, ca recidiveaza de cele mai multe ori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns davidalessia spune:

ms xxxwoman ms mult...Draga mea iulia ms si tie esti o dragutza nu ma pun sa-ti explic de ce nam scris corect ca nare rost(Cāti oameni n-ar ramāne muti daca li s-ar interzice sa vorbeasca bine despre ei si rau despre altii. )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutza78 spune:

Noua ne-a fost recomandat Aftolizol sau Aftogeranil in gurita cand am avut aceeasi problema. este natural si are efect. sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

din cate stiu, glicerina boraxata cu nistatin este buna.

ps. Felul in care te exprimi pe forum arata cat de mult respecti partenerii de dialog.

Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor

Mergi la inceput

multumesc J.D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Stomatita o faci de la multe.. nu neaparat de la lactate. Ne-am confruntat si noi cu aceasta pacatoasa stomatita. Din pacate nu se stie exact de la ce apare. La noi a fost bagataul degetului in gura, chiar a degetelor.. cu toate insistentele parintilor de a o ruga sa nu mai bage... poate sa fie de la pasta de dinti sau periuta de dinti.
Pentru mamici atentie la periutele de dinti si la pasta de dinti .... detin o informatie de la un dr stomatolog care recomanda igiena dentara zilnica, corespunzatoare, cu periute de dinti soft si pasta de dinti fara SLS. Adica sa fiti atente ce contine pasta de dinti pentru copii. Multe paste de dinti de pe piata, chiar daca spun ca este recomandat pentru varsta respectiva, multe contin ingrediente care pericliteaza dintisorii copilului.
Mentionez ca SLS inseamna Sodium Lauryl Sulfate.
Motivul pentru care SLS este atīt de folosit e pentru ca este ieftin deoarece o cantitate redusa amestecata cu sare de bucatarie produce multa spuma. Se stie acum ca SLS faciliteaza patrunderea si mentinerea nivelelor reziduale īn creier, inima, ficatul si plamīnii prin intermediul pastei de dinti ssau al altor produse care contin acest ingredient. Cea mai mare atentie a oamenilor de stiinta este concentrata asupra unui ingredient prezent īn sampon, pasta de dinti si spumantul de baie SLS, cunoscut si sub numele de SDS, precum si sub multe alte nume.
Aveti grija dragi mamici ce paste si ce periute de dinti alegeti pentru copii.
Mi s-a comunicat de dr stomatolog sa aftele pot fi si din aceasta cauza. Un remediu bun .. este Gengigel.. fff bun.. trece mai repede fata daca dai cu glicerina boraxata sau cu albastrul de metil in gura. Am incercat din toate.. dar solutia cea mai buna este cea cu Gengigelul.. La celelalte chiar daca dadeai cu glicerina tot la 7 zile ajungeai .. adica bubitele isi faceau treba pana la capat, din pacate..
Asa ca eu recomand cu incredere Gengigel. Sanatate multa micutiei davidalessia

Mergi la inceput

multumim monisanatate multa si voua

Mergi la inceput