Exista cursuri de gatit si de croitorie pt copii?
Raspunsuri - Pagina 2
boticelina spune:
Ralucuta, si eu am fost pasionata de croitorie de mica, aveam cam 6-7 ani cand m-am apucat "serios" de treaba. Primii pasi: am invatat sa cos, intai insailatura, apoi in urma acului, dupa ceva timp bunica m-a invatat sa surfilez si peste alt timp sa cos butoniere, sa intaresc nasturi etc. Restul cusaturilor le-am invatat cand eram deja mare si oricum trecusem la masina de cusut.
Primele piese au fost evident pentru papusi. Taiam manecile unor bluzite mai vechi, le descoseam apoi pe o anumita lungime ca sa le transform in craci de pantaloni, apoi coseam de mana rascroitura dintre craci si tivul si gata. Deja e mult de lucru pt un copil.
Piesa simpla e si vesta. Puteti studia pe papusa si chiar sa croiti direct pe "model', adica pe papusa, ca sa inteleaga copilul practic ce inseamna o rascroitura si care e rolul ei. Croitoria "pe bune" e grea, pentru copii cel mai simplu mi se pare sa copieze alte hainute, sa transforme... O inveti cum se face o fusta clos, una in clini, cum sa bage elastic in tiv, un curs nu cred ca va putea acoperi pletora de denumiri si concepte din croitorie.
Ca sa isi dea mana puteti coase la gherghef (am vazut gherghef de lemn in Kaufland, cca 30 de lei), asa invatata sa coasa, sa faca noduri, eu am si tesut la un razboi simplu facut de tatal meu dintr-o rama de tablou cu fir de macrame in loc de urzeala.
Revistele Burda vin cu un insert cu tipare care uneori au si piese decorative sau hainute pentru papusi, mai simple, puteti invata si din ele, macar cum se scoate un tipar pe marimi, cum sa puna materialul pe tipar, care-i firul de urzeala al materialului....
Inventariaza numai cate cuvinte noi sunt in textul meu si-o sa vezi ca asta e un hobby ce se poate cultiva in ani, nu in cateva ore de curs, mai ales cand e vorba de copii.
Just my 2 cents.
Cu gatitul e mai simplu, prea simplu fata de croitorie.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Ralucuta, si eu am fost pasionata de croitorie de mica, aveam cam 6-7 ani cand m-am apucat "serios" de treaba. Primii pasi: am invatat sa cos, intai insailatura, apoi in urma acului, dupa ceva timp bunica m-a invatat sa surfilez si peste alt timp sa cos butoniere, sa intaresc nasturi etc. Restul cusaturilor le-am invatat cand eram deja mare si oricum trecusem la masina de cusut.Primele piese au fost evident pentru papusi. Taiam manecile unor bluzite mai vechi, le descoseam apoi pe o anumita lungime ca sa le transform in craci de pantaloni, apoi coseam de mana rascroitura dintre craci si tivul si gata. Deja e mult de lucru pt un copil.Piesa simpla e si vesta. Puteti studia pe papusa si chiar sa croiti direct pe "model', adica pe papusa, ca sa inteleaga copilul practic ce inseamna o rascroitura si care e rolul ei. Croitoria "pe bune" e grea, pentru copii cel mai simplu mi se pare sa copieze alte hainute, sa transforme... O inveti cum se face o fusta clos, una in clini, cum sa bage elastic in tiv, un curs nu cred ca va putea acoperi pletora de denumiri si concepte din croitorie.Ca sa isi dea mana puteti coase la gherghef (am vazut gherghef de lemn in Kaufland, cca 30 de lei), asa invatata sa coasa, sa faca noduri, eu am si tesut la un razboi simplu facut de tatal meu dintr-o rama de tablou cu fir de macrame in loc de urzeala.Revistele Burda vin cu un insert cu tipare care uneori au si piese decorative sau hainute pentru papusi, mai simple, puteti invata si din ele, macar cum se scoate un tipar pe marimi, cum sa puna materialul pe tipar, care-i firul de urzeala al materialului....Inventariaza numai cate cuvinte noi sunt in textul meu si-o sa vezi ca asta e un hobby ce se poate cultiva in ani, nu in cateva ore de curs, mai ales cand e vorba de copii.Just my 2 cents.Cu gatitul e mai simplu, prea simplu fata de croitorie. Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
boticelina spune:
Ralucutza, cauta o scoala de vara, la noi exista una organizata de Oratoriul Don Bosco (e confesionala, dar nu are nicio conotatie religioasa ce se face acolo cu copiii), dureaza 6 saptamani, in iulie si o parte din august si fac muuulte chestii frumoase, jocuri, concursuri, cursuri de clowni si jonglerie, de chitara, arts & crafts, si costa ridicol de putin, parca 50 de lei (doar taxa de inscriere, atat)
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"