lege impotriva violentei domestice
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui glimmer ... Ce ma ingretoseaza in articolul asta, este in special mentiunea ca "Seful statului a spus ca promulgarea legii pentru combaterea violentei in familie este "cel mai serios mesaj" pentru femeile din Romania de 8 Martie." |
Eu am interpretat diferit; anume: seful statului le-a oferit romancelor din Romania un mare cadou, cel al sigurantei. Le ofera o portita prin care pot scapa de abuzator. Ce cadou mai mare ptr o femeie abuzata?
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
glimmer spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Eu am interpretat diferit; anume: seful statului le-a oferit romancelor din Romania un mare cadou, cel al sigurantei. Le ofera o portita prin care pot scapa de abuzator. Ce cadou mai mare ptr o femeie abuzata? |
Un stat adevarat?
ramiris spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami
Eu am interpretat diferit; anume: seful statului le-a oferit romancelor din Romania un mare cadou, cel al sigurantei. Le ofera o portita prin care pot scapa de abuzator. Ce cadou mai mare ptr o femeie abuzata? _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Pentru femeile abuzate un cadou adevart ar fi aplicarea efectiva a legii. Imi doresc sa fiu eu pesimista dar sunt extrem de sceptica, nu cred ca legea va schimba mare lucru daca se pastreaza mentalitatile actuale din politie. Nu a fost aplicata nici legea schioapa si chinuita care exista deja, nu sunt aplicate sau sunt aplicate prost multe dintre legile existente, de ce ar fi alta situatie in cazul asta?
O lege buna e un pas inainte insa trebuia sa ne gandim ca ea va fi aplicata de un sistem bolnav care de ceva timp incoace isi face un titlu de noblete din a declara ca "nu poate, nu are finantare, personal, etc".
Sper din toata inima sa se schimbe ceva si cred ca societatea civila ar trebui sa se faca auzita ceva mai des si mai tare ca sa le aminteasca "organelor" ca sunt acolo ca sa aplice legile consecvent si corect.
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. pe langa legi mai trebuie si educatie si schimbarea unor mentalitati. barbatii trebuie educati sa respecte femeile si sa le trateze ca pe egalul lor, femeile trebuie sa invete ca au si ele drepturi si ca nu este normal sa fie abuzate, politistii sa aplice legea, preotii sa nu mai dea indicatii de genul - femeia trebuie sa se supuna si sa accepte, etc. Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor |
si cine sa faca asta, daca nu mamele de baieti?
cate mame de baieti isi educa fiii in acest sens? si nu ma refer la mamele educate de pe forum, ci si la cele din mediul rural.
uneori baietii ajung sa-si bata propriile mame, ce sa mai zic de nevasta???
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
ramiris spune:
citat din mesajul lui Ramonika
si cine sa faca asta, daca nu mamele de baieti? cate mame de baieti isi educa fiii in acest sens? si nu ma refer la mamele educate de pe forum, ci si la cele din mediul rural. uneori baietii ajung sa-si bata propriile mame, ce sa mai zic de nevasta??? Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz zebra roz |
Poate sa-i spuna mama de la tara baiatului cate-n luna si in stele, daca el vede ca taica-su o bumbaceste periodic pentru el aia e normalitatea.
Daca este si el agresat in copilarie sansele sa ajunga un adult ok sunt destul de mici.
edit: Problema e si ca legea o aplica sefu' de post din sat care in multe cazuri se conduce si el dupa principiul "bate-ti nevasta chiar fara motiv ca ea sigur stie de ce-o bati".
J G spune:
Bineinteles. Problema e in principal in sistem, si abia apoi in societate.
Daca politistii ar fi sanctionati pentru ca nu-s fac datoria, sa vezi ce ar gasi si timp, si cadre etc.
J.D. spune:
citat din mesajul lui Ramonika
si cine sa faca asta, daca nu mamele de baieti? cate mame de baieti isi educa fiii in acest sens? si nu ma refer la mamele educate de pe forum, ci si la cele din mediul rural. uneori baietii ajung sa-si bata propriile mame, ce sa mai zic de nevasta??? Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz zebra roz |
Mamele de baieti, dar si mamele de fete. femeile in general. cunosc femei cu educatie care se lasa abuzate si li se pare ceva normal, cunosc femei din mediu rural care au parte de respect si toate cele din partea familiei. Scoala poate face ceva, biserica, politia. copiii pot invata si la scoala respectul, iar adultii isi pot face o idee despre cum decurge o viata normala de la preot sau politistul din sat. dar atata timp cat cei care ar trebui sa aplice legea sunt neinstruiti, needucati si abuzatori la randul lor e cam greu.
Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor
buli spune:
e un pas - un pas important.
inainte nu exista nici posibilitatea teoretica sa se faca ceva.
eu vad chestia asta ca pe ceva pozitiv, chiar stiu multe situatii in care politistii si-au exprimat regretul ca nu pot face nimic sotului abuzator, decat sa-l tina o noapte la sectie.
abuzuri si incalcari probabil ca vor mai fi, dar cadrul legal pentru un inceput de normalitate exista.
sigur, unii vor alege scepticismul si comentariile tabloide, insa ca legea asta va folosi celor care au cu adevarat nevoie.
iulia_b spune:
Eu cred ca multe din femeile abuzate inghit asta de la barbatii lor pt ca nu au alternativa (sau pt ca ele cred ca nu au). Sunt dependente financiar, cu 2-3 copii, care ajung la 40 ani fara sa stie sa faca nimic, fara sa se poata descurca singure. Pentru mine asta este un abuz din partea sotului , chiar a societatii. Femeia trebuie sa creasca copiii, sa fie gospodina si atat.
Putine femei educate, care sunt independente financiar, stau si suporta bataile sotului. Eu cel putin asa vad lucrurile. Cine ar impiedica-o pe femeia respectiva sa plece si sa descurce singura?