stop kony
Raspunsuri - Pagina 2
Paff spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natalia_nica Bai, da' nu se poate sa avem un topic fara clasicele impunsaturi? Nu vi se pare mai interesant si mai dureros acest Kony??? "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de Denis (17.06.2006) |
Asa e,imi cer scuze
raton spune:
Scuzati daca va zgaltai un pic confortul psihic, dar cred ca filmul asta e expresia unei marsavii odioase. Copiii aceia sunt, sarmanii, in aceasta situatie oribila de aproape 10 ani. Si nu sunt singurii. Sa te folosesti de tragedia lor pentru interese economice mi se pare strigator la cer. Pentru ca despre asta e vorba. De sprijinirea unor interese economice. Se pare ca monstrul asta Kony nu mai e in Uganda de 6 ani. Atunci de ce trimit americaniitrupe in Uganda? Sa-i sprijine pe copiii ugandezi cum ii sprijina pe civilii afgani? Sau cum i-au scapat pe irakieni de Saddam Hussein? Da, situatia copiilor din Uganda e inacceptabila. Da, Kony ala e un monstru si trebuie prins si pedepsit. dar sa trimiti trupe acolo? Sunt si alte solutii. Daca va plac astea extreme, vedeti Machine Gun Preacher - documentarul si/sau filmul artistic.
Iar daca vreti sa luati apararea unor copii amenintati, ganditi-va la ai vostri si la faptul ca apa lor e in pericol sa fie otravita. De planurile de exploatare a gazelor de sist in Romania ati auzit? Careva din Barlad pe aici? sau din Dobrogea? Fiindac banuiesc ca n-aveti timp sa vedeti, spre exemplu Gasland (film) zic pe scurt care e treaba. Exista roci din care se poate extrage gaz. Pentru asta se foreaza la mare adancine (ca acolo sunt rocile astea, "shale", traduse romaneste discutabil "sist") si se aplica o tehnologie numita fracturare (mai e pomenita si ca fractionare), care inseamna introducerea unei cantitati uriase de apa amestecata cu un "cocktail" de chimicale care mai de care mai toxice, sub foarte mare presiune, ca sa sparga roca si sa elibereze gazul. De unde se ia apa aia multa? Unde se duce amestecul de otravuri? Ce se intampla cand zgaltai un strat intreg de pamant? Opozantii acestei tehnologii (interzise deja, de ex. in mai multe state americane, in Franta, Africa de Sud si chiar in vecina Bulgaria) zic ca produce cutremure si ca otraveste apa. Cu dovezi. Aparatorii zic ca dovezile sunt discutabile si ca sa fim fericiti ca se creeaza locuri de munca.
Sper ca v-am dat macar de gandit.
eumada spune:
De acord cu Ratonu`.......
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
salcia spune:
Ratonule, filmul e expresia dorintei unui ONG de a face ceva pentru prinderea lui Kony. Solutia pe care a gasit-o acest ONG (Invisible Children) este sa puna presiune pe guvernul american sa se implice cumva in prinderea lui, cu scopul de a-l aduce in fata Curtii Internationale de Justitie de la Haga. Solutia asta, filmul, metodele, viziunea organizatiei sunt discutabile, criticabile etc., dar nu au legatura cu interesele economice. Daca guvernul american va considera ca merita sa se implice in povestea asta, si au si cine stie ce interese economice, asta e alta poveste. Dar nu cred ca putem spune cu atata usurinta ca toata campania asta e "expresia unei marsavii odioase". Adica ce face Kony nu e o marsavie odioasa, e mai odios ce fac cei de la Invisible Children (a propos, ei chiar deruleaza niste programe de succes in Uganda).
Iar pana acum, din cate stiu eu, s-a discutat ca armata americana sa trimita niste experti in Uganda, cu rol de consiliere, deci nu trupe combatante.
Sigur ca, asa cum spuneam, poate solutia celor de la IC nu e cea mai buna, poate exista altele mai ok (care ar fi acelea?), sigur ca multi copii africani sufera ingrozitor din diverse motive, dar asta sa insemne ca gata, anulam campania asta din cauza teoriilor conspiratiei? Fiecare organizatie si fiecare om isi alege cauzele pentru care vrea sa lupte si modul cum vrea s-o faca. Totul e discutabil, pana la urma, dar sa punem asa etichete extrem de radicale, nu stiu daca e in regula. Si nu vad legatura cu gazele de sist, asta e un subiect complet separat, si din cate imi aduc eu aminte exista/a existat topic pe tema asta aici pe forum.
saskia spune:
Din pacate aceasta chestiune reala si stiuta de atatia ani a fost transformata in media in hype, pentru simplul fapt ca exista acum niste interese si se face lobby. Nu schimba cu nimic situatia de altfel reala si tragica. Singura chestiune e ca deja e previzibil ce haos cumplit va ramane in urma. Prinderea lui se poate face precum a lui Ossama bin Laden cu trupe de comando, etc. Nu se vrea evident. Alte interese, pai ce Gadhafii nu a fost 41 de ani la conducere si s-a pupat cu totii liderii lumii libere si occidentale. Aia nu stiau ce marsavii face, asta din Siria, Assad nu tot la fel. E clar ca atata vreme cat le serveste scopurilor lor se folosesc de ei, si cand au terminat-o gata sunt pe lista neagra.
De atata amar de vreme nu puteau lua atitudine dar nu i-a interesat, punct.