Fluturasi si floricele!Felicitari, Mami_vreau!(35)
Raspunsuri - Pagina 15
Anitta_O spune:
Gyan, da, mama are diabet, declansat pe la 50 de ani din cauza unui imens soc psihic. Dar dr de familie zice ca atata timp cat n-am luat mult in greutate si nu am alte probleme care sa sugereze diabetul, sa nu ne speriem inainte de a fi cazul. Ca si contra-exemplu, cand i-am spus ca au inceput sa mi se umfle picioarele, imediat a vrut sa-mi faca analiza la urina (am facut-o acum vreo doua saptamani, inca nu e cazul de proteinurie, am linistit-o eu de data asta).
Aever, nici eu nu pot manca mereu la serviciu, mereu trebuie sa-mi fac timp sa merg la restaurant, unde pierd cel putin o ora. Asa ca uneori sar peste masa, dar am in masina migdale, alune, mere, mandarine, e plin torpedoul de tot felul de minuni culinare.
Accidentul a fost... nasolel ... ca am lovit pe cineva. De asta m-am speriat foarte-foarte tare. S-a aruncat, efectiv, in strada, fara sa se uite, in fuga. Norocul nostru a fost ca nu aveam viteza, maxim 40/h. Masina nu e avariata rau, oglinda rupta si masca aia din fata scoasa un pic din locasul ei, iar portiera a fost zgariata de oglinda, cand s-a rupt. O toanta - avea pe stanga un camion, din spatele caruia a tasnit direct in masina mea. S-a lovit la obraz. Pentru mine a fost foarte neplacut. Acum un an si jumatate, cand eram insarcinata in 5 saptamani s-a izbit alta masina de masina mea. Sarcina s-a dus, chiar daca nu din cauza asta, dar acum ma napadisera amintirile si asa m-a apucat un plans si-un tremurat, nu ma puteam controla. Era si frig, poate de asta tremuram. Politistii super-ok, nici nu-mi venea sa cred ca politia are si asa oameni. Vina e a toantei, dar uite ca eu trebuie sa umblu pe drumuri, sa deschid dosar de dauna, sa stau cu masina prin service macar vreo doua zile. Multumesc lui Dumnezeu din toata inima pentru ca n-aveam viteza si n-am lovit-o rau. Daca era un tir in viteza in locul masinii mele, ar fi fost ingrozitor pentru ea.
Virgi, ce rau imi pare ca n-a venit tipul! Il stiu de la X-Factor, canta foarte misto. Dar cum de au gresit cei de la hotel? Dupa nr de stele si pretentiile care-s acolo, au calcat stramb de tot. Sincer, sa fiu in locul tau, data viitoare m-as gandi de doua ori inainte sa mai beau macar un ceai la ei. Mai bine imi fac un ceai de tei la ibric, m-as lipsi de briosa lor.
Ella, stii ca si eu aproape ating volanul cu burta? Chiar imi venea sa rad de mine ca m-am cam balenizat. Tu cum te mai simti?
Tinuta, da, aportul prea mare de lichide e un semn al diabetului.
Alina, nu stiu ce sa iti spun ca sa-ti alungi gandurile negre. De ce nu ai intrebat medicul pe loc daca e o problema? Uite, sa-ti zic de M. al meu: cand s-a nascut, avea labele picioarelor ridicate in sus, dar cu masaj s-au aranjat in 3 saptamani. Iar in legatura cu faptul ca bebele are picioarele spre cap, pot sa-ti spun ca M si acum, la 8 ani, isi poate pune picioarele dupa cap. Are o mobilitate fantastica. Face sfoara cu usurinta, chiar isi poate roade unghiile de la picioare daca vrea. Si nu e bb in burta, are 8 ani. Hai, linisteste-te, sunt alte lucruri mai grele decat asta, care n-are nici o insemnatate patologica.
Mamita Asa-i, copii se nasc tare mototoliti, iar noua ni se par superbi, rupti din soare si ne uimeste de ce nu vad si ceilalti cat is de minunabili. Subscriu in totalitate la ceea ce zici, ca bine zici: cine n-are probleme si le cauta, si le inventeaza.
Miha, cati ani are Bianca? Ce fain ca ii place pianul. Baiatul nostru n-are nici un pic de inclinatie muzicala. Colesterolul cica e mai mare in sarcina, dar n-am aprofundat problema, mai cerceteaza tu daca ai timp.
Dienutza, mie mi se pare asa de greu un carucior la 12 kile...
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 26+
Mirina5 spune:
Andreea, eu inteleg ca serviciul nu-ti permite o alimentatie corespunzatoare, dar dimineata ia-ti un iaurtel, fructe, cum spune Anitta, niste alune, migdale, nu stiu programul tau, dar macar cand esti acasa, incearca sa mananci sanatos, cereale, ciorbe/supe zilnic, elimina sarea din alimentatie, consuma multe lichide (apa plata, nu sucuri carbogazoase si bogate in zahar).Eu nu le prea am cu dulciurile, de cand sunt insarcinata, intr-o seara am mancat niste napolitane invelite in ciocolata si mi-a fost rau, am crezut ca mor!!La fel se intampla si cand beau ceva acidulat, ma iau greturile!!
Fructele nu sunt considerate dulciuri, insa pot fi buni inlocuitori. (de dulciuri, nu de mancare, deci nu merge sa mananci toata ziua numai mere).
In timpul liber, multa miscare, plimbare sau inot...Oricum vremea s-a facut mai frumoasa si plimbarea este f placuta.
Pupici
Irina 32+ cu Kinder surprise
AMR 8 saptamani!!
gyan spune:
elena_gd nu mai stiu exact valoarea dar era mai mare decit a ta si eu l am facut prima data la 2 ore
titi143 spune:
Buna fetelor.
Sunt asa de obosita chiar daca am dormit la amiaza. Azi am fost in oras si cand m-am intors era stoarsa ca o lamaie.
Ieri am petrecut cu fetele la restaurant, adica cu mama si surorile mele. Am ras si am dansat, de dansat nu am dansat mult ca nu ia convenit la burtica si am tot avut contractii. Dar in mare ne-am distrat.
Acum ma pregatesc de facut spaghete si pe urma continui cu adunatul din dulap sa pot duce mobila.
Distractie placuta la toate fetele.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 32+ Robert Aaron
AMR 7+ SAPTAMANI
ella81it spune:
Cand va aud ca sunteti ,,balene ,,cu 10-12kg imi vine sa rad,eu sunt campioana pana la 30sapt.aproape am luat 18 kg
Si nu fac exces la mancare si nici dulciuri nu mananc,decat ocazional.Asta e,asta e metabolismul meu nu arde nimic
DIANA ma bucur ca Mirciulica e bineIntrebai de calatoritul cu bebe si caruciorul,eu am mers in tara cu Alex cand avea 6 luni cu avionul.Am mers cu caruciorul pana la scarile avionului iar cei de la bagaje l-au luat ,nu l-au considerat bagaj de mana.
Landoul eu l-am folosit in primele6 luni,dar motivul ptr.care l-am luat a fost ca am calatorit cu masina Italia-Romania si retur cand Alex avea doar 6 sapt.si in scoica nu trebuie sa stea mai mult de 2 ore.
Maine am mare petrecere acasaimi sarbatoresc ziua de nasteredeci maine o sa mananc tort
Va pup si va doresc o seara frumoasa!
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
Deea_Deeutza spune:
Am reusit sa ajung si eu la Cora . Sunt foarte incantata de cadouri, de primele cosmetice ptr bebe, am sampon sa-mi ajunga pana la 2 ani...
Andra merci ptr pont.
Diana multumesc pentru retete, chiar pare simpla prima si o s-o fac. Ma bucur ca pulsul lui bebe Mirciu e stabil si te astept cu vesti bune de la eco.
Aever eu vreau sa merg la cursurile prenatale, la Filantropia. Peste 2 sapt am eco si o sa-l intreb pe dr despre aceste cursuri. Daca te coafeaza zona... mergem impreuna.
Legat de verdeturi si eu abia le astept in piata. Azi am vazut spanac romanesc in piata, dar am mancare gatita. Poate saptamana viitoare.
Virgi, Mirina bravo pentru inca o saptamana in plus cu bebe la dospit
Deea 26+ cu dolofanel
alina_gabi spune:
Buna fetelor
Sa stiti ca m-am mai linistit. Am fost si la gineco astazi si mi-a zis sa nu imi fac griji ca ei sunt f flexibili.
Bine ca se misca f des ca altfel as innebuni cand o stiu cu cordonelul in jurul gatului. Doctorul la care am fost la morfologica la fel mi-a zis sa nu imi fac probleme, dar stiti cum e...
Cred ca de maine imi schimb vitaminele. Oricum mai rau de atat nu poate fi. De cand le iau m-am ingrasat in medie 1 kg pe saptamana. Asa ca o sa incerc si Elevit ca de Aktiv Mami m-am lamurit.
Va urez o noapte linistita. Eu am niste noti f agitate din cauza urinarilor dese si a gimnasticii pe care o face galusca mea.
Alina cu bebelusa 30+
virgiL spune:
Multumim pt urari fetelor!Repede mai trece timpul asta....
ANITTA,sper ca ti-ai mai revenit din soc...urata treaba...Bine macar ca ai dat peste niste”organe”politienesti rezonabile,ca asta-ti mai trebuia ,sa te frece unii la cap....Cat despre hotel(care are doar 3 stele pan la urma)ce ai zis tu,asta si intentionam sa fac.Pana la urma cred ca a fost doar o strategie de a atrage clienti,faza cu invitatul special.Urat din partea lor.Pe mine m-au pierdut de musteriu.
MAMITA,da la ce ora te-ai nascut?Mie mi-a calculat o astroloaga ascendentul(si ea a tinut cont si de locul nasterii,nu doar de data si ora.Iar sotzului meu ,care nu-si cunoastea ora nasterii,i-a pus niste intrebari ajutatoare si i l-a aflat si lui.E posibil sa fii chiar la granitza intre doi ascendenti si atunci cred ca alegerea se face in functie de locul nasterii.
Stie cineva daca este Cora si in Iasi?e posibil sa ajung duminica pe acolo....
ELLYSHOR,ce mai faci?Noutati ceva despre tanarul nostru fluturas din odisee?
DIANA,cand te ”calatoresti”?Pup inimosul si mamica
Virginia 31+ cu ,mami de Ioana
ClaraJ spune:
DIANA - am sa incerc sa-ti raspund si eu, din experienta pe care am avut-o cu Bryce si din felul in care voi proceda cu Kaeden.
Noi, ca familie, am optat clar pentru un carut cit mai versatil si cit mai usor cu putinta. Acum, cred ca trebuie luat mult in calcul ce fel de stil de viata aveti voi si cum e orasul in care veti trai: de ex. stati la bloc, aveti lift, coboriti scarile, folositi mult masina sa va deplasati, cit de "child friendly" este orasul in care veti locui.
In cazul nostru, de ex, Los Angeles-ul e un oras foarte "child friendly" adica peste tot gasesti locuri speciale pentru copii/ schimbat copii/ alaptat etc, insa este un oras atit de mare, inchipuie-ti ca locuiesc in jur de 20 de milioane de oameni in el si e foarte intins, deci clar fara masina nu poti supravietui, asa ca noi la Bryce am optat pentru sistemul "snap 'n go", o rama de carut in care asezi scoica de masina, iar mai tirziu clar McLarenul pentru iesit in oras, umblat in magazine etc si am mai avut un BOB jogging stroller pentru drumetii, teren accidentat, cind alergam eu sa dau jos kg.:) La Kaeden, la fel, vom atasa scoica la carutul dublu pe care l-am achizionat deja, iar dupa ce crest, il transferam in scaunul de la carut.
Vad ca in Romania, medicii pun foarte tare accentul pe spate intins etc, aici se considera ca pozitia din scoica de ex, e pozitia naturala, ca el in burta nu sta intins perfect, ci sta un pic aplecat, deci nu pune in pericol sanatatea copilului sau modul cum i se dezvolta coloana vertebrala, asa ca nu ne-am stresat sa luam landou, a stat bine merci in scoica ori de cite ori ieseam pe undeva, fireste nu cu orele, adica nu plecat de dimineata si venit seara.
Noi, personal, ca familie, nu ne-am risca sa-l punem in altceva in masina decit in scoica special conceputa pentru asa ceva, Fereasca Sfintu' de un accident si de un copil care sa nu fie pus corespunzator in scaunul de masina ( am avut un caz la odiseea lui Bryce cind nepotica unei mamici de acolo si-a pierdut tot bratul ca nu i-au pus bunicii centura de siguranta de la scaunul ei si au avut un accident de masina si fetei i s-a dislocat bratul pur si simplu pentru ca fost aruncata din masina din cauza impactului) de aia zic ca nu e de gluma. Da' ma rog, asta e parerea noastra, fiecare parinte e responsabil pentru deciziile sale, desigur.
Cit despre mers cu avionul, noi am inceput sa calatorim cu Bryce de cind acesta avea in jur de 6 luni. Si prima lui calatorie a fost din LA pina in Bulgaria.:) Clar iti trebuie un carut cit mai usor de manevrat si fara prea mare greutate si aici, din nou, recomand McLaren-ul. Mergi cu el pina la usa avionului, nu platesti nimic pentru el, il lasi la intrare in avion si-l preiei la iesire, cind ai ajuns la destinatie. Pe mine m-a mai ajutat mult cit a fost Bryce mic si nu mergea inca, Ergo Baby carrier-ul, ca-l puneam in el si aveam miinile libere pentru alte chestii.:)
Si acum cind am zburat la Atlanta am luat carutul cu noi, da' l-am pus putin in el (il iau pentru situatii de urgenta) ca Bryce e un copil destul de independent si mai ales, destul de ascultator pentru virsta lui, asa ca-l las sa mearga pe linga carut.
In avion, pina la 2 ani, nu trebuie sa-i cumperi bilet. Bryce a zburat la noi in brate, iar pentru distantele lungi, compania aeriana iti pune la dispozitie un sort de cosulet ca sa zic asa, care se prinde de peretele avionului si copilul poate dormi in el. Pe distante scurte de 2-3 ore a stat la noi in brate. De la 2 ani, trebuie sa-i cumperi bilet si asa am procedat pentru calatoria catre Atlanta. Exista citeva marci de scaune de masina (printre care si Britax) care sunt acreditate de companiile aeriene si pe care le poti folosi in avion. Noi nu ne-am mai carat si cu ala dupa noi, a stat fain si frumos cu I-pad-ul in brate in scaunul de avion si a fost totul ok.
Cam asta ar fi asa, pe scurt, din experienta noastra, sper sa-ti fie de folos.:)
Pupici,
Clara - mami lui Bryce si Kaeden - 31+
Anitta_O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui virgiL Cat despre hotel(care are doar 3 stele pan la urma) |
A, da? Sorry, aveam impresia ca are 4, arata foarte misto.
Eu iar is treaza cucuvea, am vazut ca e luna plina. Bu-hu-huuuuu!...
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 25+