Inscriere Colegiul Goethe cls I

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11897855-povestea-unei-austriece-care-sustine-nu-reusit-isi-inscrie-copilul-colegiul-goethe-din-bucuresti-etapa-rezervata-etnicilor-germani.htm

Pun si eu o intrebare romanesaca. Daca e din 2001 in Romania, anul acesta au intrat la scoala copii nascuti intre 2004-2006
Deci copilul este nascut in Romania, nu?
Nu vad legatura intre cele 4 generatii care traiesc in austria si copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamaruta

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11897855-povestea-unei-austriece-care-sustine-nu-reusit-isi-inscrie-copilul-colegiul-goethe-din-bucuresti-etapa-rezervata-etnicilor-germani.htm

Pun si eu o intrebare romanesaca. Daca e din 2001 in Romania, anul acesta au intrat la scoala copii nascuti intre 2004-2006
Deci copilul este nascut in Romania, nu?
Nu vad legatura intre cele 4 generatii care traiesc in austria si copil

Nu-i obligatoriu sa fie nascut in RO
E foarte posibil sa fi preferat o "vizita" in Austria ca sa nasca la ea acasa, in spitalele lor, nu ale noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Eunice78, exact!
Procedura de inscriere a fost un fiasco total, atat etapa I cat si etapa II, pe criterii de genul "nu poti dovedi, n-ai ce sa ne faci". Eu personal am fost umilita cum nu mi s-a mai intamplat pana acum, criteriile s-au tot schimbat pe parcursul atat a etapei I, cat si pe parcursul etapei II.
Eu personal voi da in judecata ministerul si scoala. Pentru totala lipsa de transparenta si corectitudine, pentru impunerea unor criterii ambigue, pentru modificarea lor pe parcursul etapelor de inscriere etc.
Va decide instanta daca inscrierea a fost corecta.
Nu intentionez sa bag pe nimeni la racoare, nu voi face plangere penala nimanui, insa doresc sa supun atentiei instantei toata procedura de inscriere cap-coada.
Tot ce s-a intamplat este un abuz.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Martie, se pare ca si o celebritate locala isi cauta dreptatea in justitie. Poate faceti parte comuna.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/mihai-calin-clasa-pregatitoare-goethe-387120.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie
Si nici nu intentionez sa le anulez locurile celor care au dat declaratie falsa, sunt parinti care, ca si mine ...si-au omorat copilul tot cam 4 ani de zile cu germana si naveta si bani cheltuiti si timp etc.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Eu am prietena cu copii la Goethe.
Nemti. S-au repatriat acum cativa ani, unul din copii trebuia sa intre in cls. I.
A fost la "testare". Copilul vorbea in germana, nascut in Germania, a vorbit germana de cand l-a facut ma-sa.
A fost respins pe motiv ca nu stie germana (doamnele de la testare nu s-au sinchisit sa de uite in dosar sa vada ca pustiul e neamt repatriat si nici macar nu l-au intrebat mare lucru, puteau sa il intrebe unde s-a nascut, unde traieste, etc)

Restul povestii (cum de au fost totusi ambii copii inscrisi...) nu il mai spun ca e demn de Caragiale.

Scoala asta Goethe din toate timpurile a fost cu "cantec". Crede-ma, nu merita lb germana sa te chinui acolo, nivelul nu e asa extraordinar pe cat se spune. Lb. germana o poti invata si altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Intrebare la Radio Erevan:
- Cum vor fi www.hotnews.ro/stiri-esential-11909159-surse-judiciare-ancheta-colegiul-goethe-din-capitala-parintii-sunt-suspectati-folosit-documente-false-pentru-inscrierea-copiilor-scoala.htm" target="_blank">anchetati parintii?
- In limba germana, evident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

http://www.rtv.net/scandal-la-inscrieri-ancheta-penala-la-liceul-goethe-din-capitala_23085.html

Cum o fi sa fii Directorul acestei scoli? Ar trebui sa-si dea demisia, ca sub conducerea ei s-a petrecut asa ceva! Si-a dat concursul in mod direct la improscarea cu noroi a scolii!
Ea i-a pus pe parinti sa faca declaratii notariale si acum arunca vina pe parinti, ei sunt de vina ca... au mintit.
Mi-e scarba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iribas spune:

buna rau gluma, capcaunule :)))) am ras cu lacrimi si am citit-o si colegilor de serviciu :))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Ministrul justitiei spune ca de la anul va infiinta scoli cu predare in limba germana.
Intre timp copilul meu ce face? Un an de zile, clasa I, primii pasi in viata, "va studia" la scoala din Ferentari unde mai sunt locuri in etapa 4?
Asta dupa ce eu mi-am pregatit copilul 4 ani in germana intensiv? Dupa 4 ani de naveta si 18.000 de euro cheltuiti, aruncati in aer??
Dupa ce am facut cu ea acasa Fibelul (abecedarul) integral?

Asta e solutia propusa de Ministrul educatiei si cercetarii (penale) Catalin Baba?

Si la anul cum va face scoli germane? Incepand din clasa a 2-a? ca sa-i cuprinda pe cei respinsi in 2012? Sau imi voi da copilul in clasa zero, ca e obligatorie, la 8 ani si jumatate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Daca s-au acceptat la Goethe copii fara testul de germana luat, ori e sfarsitul scolii germane -si atunci nu are rost sa va mai agitati-ori acei copii vor intra cu un handicap major la scoala de la inceput.
Goethe nu e cea mai buna scoala din Bucuresti,sunt multe scoli si licee peste nivelul de acolo..numai pentru invatarea in limba germana (daca deja o stii suficient) este OK...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

inaintea etapei a patra (scoala din ferentari) exista etapa a treia - scoala din fata blocului.
asa, ca sa fim exacti si sa nu sarim etapele.
iar 18.000 de euro pp ca n-au fost dati exclusiv pentru studiul limbii germane (ci si pentru masa, educarea si supravegherea copilului - chestii de-astea la care cotizeaza orice parinte de prescolar).

Mergi la inceput