Inscriere Colegiul Goethe cls I
Raspunsuri - Pagina 12
mamavlad spune:
Fomalhauti, ai pus punctul pe I. Majoritatea se inghesuie la Goethe pt ca vor sa stie o limba grea ca germana la perfectie si sa aiba la sfarsitul liceului diploma cu care pot studia/lucra in strainatate. Germana a a 2-a limba cea mai vorbita in UE si nu se invata ca engleza din zbor.
Mamaruta, Iribas, deci asteptati testul....mda. Devine tot mai palpitant....Daca dupa test se constata ca 50% sunt bata germana, ce va face onor directoarea? ii va da afara si le ia si etnia germana???
Peste 30 copii in clasa? invatare in 2-3 schimburi??? Exista un Dumnezeu...
mamavlad spune:
Mamaruta, intr-adevara nu trebuie sa va justificati de ce ati semnat declaratia...este evident de mare porcaria.....
Iar in ceea ce priveste cum arata toaletele...nu cred ca ai idee despre ce boli pot fi luate de acolo...eu stiu, pt ca sunt medic. Dar intr-adevar, in viziunea ta conteaza mai mult sa stii germana decat sa iei de exemplu o hepatita!!
ailita spune:
Tot citesc, si ma mir cu cata inversunare proslavesc unii declaratiile autentice . Si ce multumiti sunt ca ofera copilului sansa de a fi la Goethe. Scopul scuza mijloacele, nu?
mie mi-ar fi jena de mine. dar si sa gasesc scuze ca am declarat in fals si sa apar mizeria care s-a intamplat... mi se pare incredibil.
Si indiferent ce spuneti voi, eu stiu ca (in scris )conducerii de la Goethe i s-a recomandat sa solicite acte. ( cf recomandarii ministerului in data de 05.03.2012). In rest sunt povesti. Credeti ca daca ar fi existat ceva recomandari de la Minister sau de ISMB, nu ar fi aparut pe nicaieri?
Toata povestea se datoreaza conducerii de la Goethe care a interpretat in stil propriu OUG 137/2000, si care nu stiu de ce, a refuzat dialogul, asa cum totusi se intampla in scoli din Sibiu, Timisoara...
Iar povestea cu OUG 137/2000 e falsa,- ca s-ar interzice solicitarea de acte de stare civila. La art 11 alin 3, se interzice solicitarea de declaratii doveditoare. Coroborand cele 2 fraze ale articolului,eu am inteleg ca e interzis sa soliciti declaratii doveditoare de la organizatiile minoritatilor. adica niste adeverinte de la Forumul germanilor, de ex.
(3) Constituie contraven#355;ie, conform prezentei ordonan#355;e, solicitarea unor declara#355;ii doveditoare ale apartenen#355;ei acelei persoane sau acelui grup la o anumit#259; etnie, care s#259; condi#355;ioneze accesul unei persoane sau unui grup de persoane la educa#355;ie ξn limba matern#259;. Excep#355;ie face situa#355;ia ξn care ξn ξnv#259;#355;#259;mβntul liceal #351;i universitar candida#355;ii concureaz#259; pe locuri special acordate pentru o anumit#259; minoritate #351;i se impune dovedirea, printr-un act din partea unei organiza#355;ii legal constituite a minorit#259;#355;ii respective, a apartenen#355;ei la aceast#259; minoritate.
Si uite asa, s-au inscris la Goethe si copii care au facut 2 ore de germana pe saptamana.
Si sincer ma simt mandra de mine ca nu am dat nici o declaratie si nu am securea deasupra capului cinci ani, timp in care se prescrie falsul in declaratii.
Pt Doamnele si Domnii mandri de fals:
Macar aveti decenta, de a nu va mai lauda ca ati participat la o mizerie, pt ca ne scuipati in ochi pe noi ceilalti care am ramas pe dinafara doar pentru ca voi aveti tupeu. ( specific romanilor, nu germanilor). Si consider ca am dreptul sa ii judec pe toti care au procedat ilegal si imoral, pentru ca nu-mi plac compatriotii mei ( sau compatri-hotii). degeaba o sa invete germana, daca nu va invatati copiii sa nu minta, sa nu insele, etc.
eunice78 spune:
Revin ca sa ma repet: nicaieri nu este definita etnia si niciun act de stare civila nu consemneaza etnia. Chestia cu numele din actele de stare civila e de asemenea cam fantezista pt dovedirea etniei. A accepta o opinie contrara ar insemna sa acceptam ca toti tziganii care le-au dat copiilor nume frantuzesti sau mai stiu eu de care ar avea copii..francezi..sau toate femeile care au dat copiilor nume din telenovele ..ar avea copii spanioli, indieni sau mai stiu eu ce producatori de lacrimogene exista..
Plus ca exista si procedura schimbarii numelui pe cale administrativa. Daca eu ma duc si imi pun numele Gertrude..sunt sau nu etnic german??
Restul..tine de constiinta fiecaruia ..
Fomalhauti spune:
Ailita, ar trebui sa copiez aici un alt mesaj al meu, de la alt subiect. Fiecare gandeste altfel. Accept ca tu esti multumita de tine ca nu ai dat declaratia din mai multe motive (ca nu ai mintit, ca nu te simti amenintata).
Nu vad insa de ce eu nu as avea voie sa scriu pe forum ca si eu sunt multumita de ceea ce am facut eu. Nu ma laud, nu te scuip si nu pot sa repet decat ca tu nu ai ramas pe dinafara fiindca eu am avut tupeu. Ai ramas pe dinafara ca esti mai morala decat mine, fiindca intelegi mai bine legea si fiindca nu vrei sa amesteci copilul tau cu copiii mei.
Am inteles de asemenea ca declaratia de etnie ti se pare ilegala dar mutatia la o adresa la care nu locuiesti, nu ai locuit si nu ai de gand sa locuiesti vreodata ti se pare legala. Eu cred altfel dar nu doresc (si nu pot) sa-ti impun parerea mea. Este optiunea ta sa-ti duci copiii la o scoala cu parinti mai cinstiti decat cei de la Goethe.
Poti sa ma judeci cum vrei tu. Si eu pot sa ma judec cum vreau eu. Pentru mine conteaza de foarte multa vreme mai ales cum ma judec eu. Si mai exista cateva persoane care conteaza pentru mine (desi in privinta "judecatii" eu raman cea mai importanta pentru mine).
In legatura cu ce scriu si ce nu scriu pe forum: mult timp, ani, dupa ce am inceput sa scriu pe forumul asta am incercat sa conving populatia forumista ca anumite postari nu sunt potrivite, nu neaparat ca sunt indecente. Pana la urma m-au convins ceilalti pe mine ca este un forum public si fiecare scrie ce doreste, decent sau indecent.
Una peste alta: am inteles, te simti bine, te simti superioara prin faptul ca "nu ai participat la o mizerie". Te-ai fi simtit groaznic daca ai fi facut-o. Eu m-as fi simtit groaznic daca nu as fi facut-o.
Fomalhauti spune:
Mamavlad, nu cred ca exista prea multe scoli (de stat) unde toaletele sunt curate. O toaleta "publica" in perfecta stare de curatenie presupune multa munca si multi bani. Asta e adevarul, nu toti "utilizatorii" sunt civilizati si ajunge unul...
Asa cum spuneam, fiecare parinte alege ce crede ca este mai bun pentru copilul lui si exista criterii foarte diferite in alegerea scolii, unii aleg localizarea scolii, altii profesorii, altii limba straina, altii sportul. Unii aleg in functie de situatia financiara (sau etnia) celorlalti copii din scoala. Interesant este ca unii au criterii decisive la care altii nici nu s-au gandit vreodata. Adica, eu, spre exemplu, cand am ales scoala pentru fiul meu cel mare, am intrebat in dreapta si in stanga diferite lucruri, dar pur si simplu nu mi-a trecut prin cap sa intreb cat de curate sunt toaletele. Asta nu este un plus pentru mine, nu ma laud, dar sincer, nici nu imi dau pumni in cap gandindu-ma ce mama inconstienta am fost.
iribas spune:
Nu astept neaparat un test
ci o schimbare. Procesul este atat de incert incat din experienta pot spune ca nu se termina aici. Teoretic nu au cum sa-i trieze pentru ca aceea metodologie este prost aplicata
ea e foarte logica pe fond, plina de corectitudine
dar nu e pentru Romania cineva mi-a explicat contradictia: e preluata de la un stat vest-european
iar la noi nu e infrastructura necesara aplicarii. Pai tata, pentru aia fiecare etapa e sfanta
. nu ca la noi care ne-am inghesuit la coada in prima
deh, deformatie!
Acestea fiind spuse pentru mine subiectul declaratii/test la inscriere este inchis. A fost o etapa necesara, urmeaza urmatoarea. Din acest moment devin preocupata de alte doua aspecte:
- Organizarea acestor copii
. Este clar ca nu fac fata si sunt multe optiuni de analizat (inclusive trierea
). Spre ex, am inteles ca Baba a declarant ieri ca se analizeaza optiunea organizarii clasei pregatitoare la gradinite, acolo unde se poate si se justifica
. Si ca nu accepta 3 schimburi. N-am vazut-o, mi-a spus sotul aseara. Mi-ar placea
. Dar nu stiu daca poate gradinita sa duca. Apoi, eu nu tin mortis sa invete neaparat la Goethe
dar vreau sa invete germana la perfectie, sa viseze in germana, si sa fie intr-o scoala buna. Daca ei ma repartizeaza la alta scola aproape de locul meu de munca
e o alta optiune.
- Cum pot consulta programa pentru clasa pregatitoare
. Am vazut-o dar nu am unde sa-mi spun si eu parerea de parinte tampit
poate sunt prea blonda si n-am reusit sa dau click
. De exemplu nu cred ca are ce cauta religia la un copil de 6 ani. Asa cum eu aleg educatia tot eu am dreptul transmiterii unor adevaruri
. Cred in Sfanta Treime dar cred ca nu sunt multi oameni capabili sa interpreteze evenimentele biblice. Spune-i ce vrei tu, dupa 11-14 ani
dar nu acum
acum lasa-ma pe mine.
As aprecia comentarii de substanta de la cei care sunt preocupati de ce se intampla cu copiii lor. Ce-mi place cel mai mult in Europa de vest este ca ei au notiunea comunitatii, simtul civic, participa la deciziile comunitatii, se consulta, se opun proiectelor care nu-i reprezinta
. altfel
sincer, nu vad rostul acestui forum. Sa ne tiganim in stil romanesc, sa ne acuzam, sa ne uimim unul de altul
asta pot so fac singura cu mine insami cand ma plictisesc.
Hasta la baby vista! (pentru cine a vazut aseara Serviciul Roman de Comenie)
iribas spune:
un link catre un site cu stiri din educatie .... pentru cei interesati de acest subiect.
http://www.edumanager.ro/sectiuni.php?id=1
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iribas - Cum pot consulta programa pentru clasa pregatitoare . Am vazut-o dar nu am unde sa-mi spun si eu parerea de parinte tampit poate sunt prea blonda si n-am reusit sa dau click . De exemplu nu cred ca are ce cauta religia la un copil de 6 ani. |
Curricula a fost in dezbatere publica. Cei interesati puteau trimite sugestiile la clasapregatitoare@medu.edu.ro
Cred ca acum s-a terminat deja "dezbaterea".
Eu una am trimis mail.
si_eu_mamica spune:
ailita, vrei vorbe mari?
eu cred ca tu esti tipul romanului clasic, al personajului din miorita, care isi accepta cuminte soarta harazita de altii.
eu vreau sa fiu romanul care nu respecta orice bazaconie doar de dragul moralei.
iti lauzi verticalitatea, dar te feliciti pentru cat de linistita vei dormi tu noptile din urmatorii 5 ani. hotaraste-te: esti imaculata sau doar ti-a fost frica?
eu nu imi invat copii sa minta. ii invat sa nu accepte orice. sa nu stea intr-un colt si sa-si planga de mila ca viata e grea si altii sunt rai cu ei.
dar tu nu ai cum sa intelegi. nici nu te mai chinui.